NBA Geyiği

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
2-0 oldu. Ağır siklet boksörle orta siklet boksörün maçı gibi oluyor seri. Artık son iki maçı uykumdan feda edip izlemeyi düşünmüyorum o derece fark var. Davis ve Lebron orantısız güç uyguluyorlar Miami’ye resmen. İkisinin aynı takımda olması haksız rekabet gibi. Aslında iki taraf da seri sonunda mutlu olacak. Lakers zaten şampiyonluk istiyordu Miami de kimsenin beklemediği şekilde final yaptı. Esas soru kim fmvp olacak ?
 
Anthony Davis olacak bence. Lebron'la istatistikleri yakın görünse de maç içinde Davis epey ön plana çıkıyorken kalan 2 maçta gözle görülür bir değişim olmazsa Davis alır.
 
Adebayo ve Dragic de yokken hakikaten Lakers çok fazla geliyor. Miami mücadele ediyor ama kalite ve size farkı çok fazla. Bu ikisi geri dönemezse belki bir maç alabilir Miami. Miami eksikleri dolayısıyla arada ki kalite farkı bariz ama Lakers da iyi hazırlanmış. Alan savunmasına kusursuz hücum ediliyor. Önceki serilerde ki konsantrasyon düşüşleri yaşanmıyor. Savunma zaten iyiydi artık dayak atma seviyesine çıkmış. Vogel'ın da hakkını vermek lazım.
 
Butler tarihi bir maç oynadı doping çıksa şaşırmam yani hem savunmada LeBronu alıp hem de hücumda böylesine bir performans inanılmaz.
 
Miami ne yapmış öyle. İyi ki seri artık buradan dönmez diye maçı izlemedim, Butler efsane bir performansla hemen yapıştırmış galibiyeti. Hem de iki ana parça Dragic ve Adebayo olmadan. 40 sayı, 13 asist, 11 rebo. Hem de üçlük denemesi bile olmadan. Gerçekten büyük başarı.
Davis de istatistiklerine göre dökülmüş maçta. Zaten Lakers'in Markieff Morris'in ve Kuzma'nın 19'ar sayı attığı bir maçı kaybetmesi ancak Davis veya Lebron'un yokları oynamasıyla olurdu. Bu kadar olasılık bir daha tekrar eder mi bakalım.
 
Lakers oyundan çok kopuk başladı ve Miami ve Jimmy Butler cezayı kesti. Eksikleri Miami'nin elini güçsüzleştirdi ama finale kadar gelmelerinin en iyi sebebi koç Spoelstra'nın karşı takımın zaaflarını bulup bunun üzerine oyun planını iyi kurması ve oyuncuları buna adapte edebilmesi. Lebron James de maça hiç giremeyip Anthony Davis'in de faul problemine girmesiyle yenilgi kaçınılmaz oldu. Bir daha ki maça Adebayo ve Dragic dönerse çarşı karışır ama Lakers kadrosunun bunu bahane olarak göstermemesi lazım. Sene başından beri Lakers'ın maça giremediği çok maç oldu, bu maç da onlardan biri oldu. Nazar boncuğu olsun.
 
Son maçın özetlerini bir daha izledim Butler’ın her sayısı içeri girip fiziğini kullanarak bulduğu sayılar. Adam şutör olmadığı için hiç öyle mücadeleden kaçayım boş şut atayım gibi bir düşüncesi yok. Direkt içeri savaşmaya giriyor ve o içeride Davis, Howard, Lebron falan var. Gerçekten şampiyon yüreği diye tabir varsa Butler’a çok yakışıyor bu. Korku yok adamda. Savunmada da aynen yine bu adamları karşısına alıyor. Bugüne kadar Miami’de bulduğu şu ortamı bulamaması çok yazık, şampiyonlukları olabilirdi.
 
Lakers 102-96 Heat

LeBron: 28 sayı 12 ribaund 8 asist
Davis: 22 sayı 9 ribaund 4 blok
KCP: 15 sayı 6-12 FG

Butler: 22 sayı 10 ribaund 9 asist
Adebayo: 15 sayı 7 ribaund 6-8 FG

Lakers seride 3-1 öne geçti.
 
Efsane, tarihi, mükemmel ne derseniz deyin öyle bir maç oldu. Butler ne oynadın öyle yine. Yoruldun dedim tekrar açtın motoru. 47 dakika oynadı. Bakalım bir maç daha uzadı.
 
Butler ne topçuymuşsun be... 47 dk sahada kal, LeBronu al her ribaunda atla, top çal, 11 asist yap ve maç sonunu tek başına oyna acayip. LeBron da inanılmaz oynadı ama şutuna güvendiği bir günde hem erken hücum etti son topta hemde içeriye ölecek miami belli artık bu maçıda şutunla bitir. Davisin durumu önemli şimdi pek rahat gözükmüyordu onun devre dışı kaldığı bir ihtimalde işler karışabilir.
 
Green boş şutu kaçırıp, Markieff de saçma bir hata yapınca son pozisyonda, yenilgi kaçınılmaz oldu.
Davis'in sakatlığı her şeyi değiştirebilir.
Butler'a alkış 👏👏👏
 
Son düzenleme:
Morris'in hatası skandal ama Miami'li oyuncuların dili de dışarı çıkmışken şu fırsatı değerlendirememek büyük saçmalık oldu. Davis iyi başlamıştı ama sakatlığının nüksetmesiyle Lebron'a sadece KCP katkı verebildi o da ne kadar yeterliydi tartışılır. Butler'a ve sonrasında da Robinson'a ise şapka çıkartmak gerek. Adebayo'nun hala sakatlığı tam atlatamadığı bir ortamda şu dar rotasyonla hiç pes etmediler.
 
Lakers ilk yarıdan çekti fişi, sonuna kadar hakettikleri bir şampiyonluğu aldılar. Miami seneye Beal falan takaslayabilirse net şampiyonluk adaylarından biri olur, butler reyisin pili bitmiş biraz da olsa insan olduğunu hatırlattı bu maç 😀
 
La lakers vs miami butlers serisini bitirdik. Bron kralin donusunu oynadi. Lakers da celtic ile sampiyonluklari esitledi.
Lakers gene yildizlara saldirip kadroya katti ve basari geldi. Spurs taraftari olarak ozeniyorum su hamlelere.
Yeni sezonu bekle simdi, neyse arada draft, trade vs oyalaniriz.
 

Üst