NBA Geyiği

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
Bu sene transfer sezonunda büyük bir hamle olmayacak heralde. Düşünün en büyük olay müzmin sakat Hayward'ın aldığı kontrat oldu şimdiye kadar. Gerisi çer çöp oradan oraya gitmiş. Boston iyi bir uzun bulsa, o Myles Turner olabilseydi doğuda epey iş yapardı. Şimdi Lakers biraz daha makası açmış gibi görünüyor rakiplerle.
 
Sacramento teklifi karşılamadı Bogdanın gelmesi ile Collinse yol gözüktü. Boston, Houston, dallas, clippers, utah gibi takımlar düşecektir peşine. Atlanta iyi bir savunmacı 4 numara kovalarlar gibime geliyor yada Capelayı da takasa çıkartıp Turner veya Goberti almaya çalışırlar ki öyle birşeu yaparlarsa ilk4 ü bile zorlayabilirler Doğuda.
 
Sacramento Kings'ten ayrılan Bogdan Bogdanovic, Atlanta Hawks ile 4 yıl için 72 milyon dolar karşılığında anlaşmaya vardı.

2020-21 sezonu Atlanta Hawks ilk beş:
Trae Young, Bogdanovic, Gallinari, John Collins, Capela...
 
Son düzenleme:
Charlotte Hornets, tecrübeli forvet Nicolas Batum'u serbest bıraktı.

Batum, Los Angeles Clippers'la bir kontrat imzalamaya yakın. (@ShamsCharania)
 
Boston Hayward takası karşılığında 30 milyon dolarlık trade room exception aldı bu da bu yıl ya da önümüzdeki yıl kontratlı bir oyuncuyu takas karşılığında alabilirken maaş boşluğu sorunu yaşamaması demek. Epey iyi bir hamle oldu ama kimi getirebiliriz ondan çok emin değilim.
 
Bu yıl değil ama önümüzdeki yıl Damian Lillard karşılığında kullanılabilir bu hak eğer Portland bu sezon play-off'a kalamazsa . Bunun dışında kullanılabileceği birisi yok bence.
 
Tarihin en büyük trade exceptionı olmuş.Kanat oyuncusuna gidilecektir büyük ihtimal Lavine olabilir, ilerleyen yıllarda kontratı bu kadar abartı olmasa Eric Gordona gidebilirlerdi ki bence takıma en iyi oturabilecek isim olurdu hem şutör hem delici iyide sayılabilecek bir savunmacı.
 
Giannis'le Tatum'un aynı takımda olması çok kafama yatmıyor. "Trade Exception" ile Giannis'i alacaksanız Tatum'u bir yıldız ya da iki sağlam oyuncuyla takas edilmesi gerekir. Ya da tam tersi Tatum-Giannis takasından sonra o hakla başka bir takas yapılması gerekir.
 
Önümüzdeki 10 yılın en büyük iki potansiyel süperstarından birini takaslamayı aklının ucundan geçirmez boston. Zaten Giannise de hiç ihtiyaçları yok ona gideceklerini de hiç sanmıyorum. Daha böyle playmaker bir topçuya ihtiyaçları var zaten Hayward ve kemba bunun denemeleriydi olmadı. Giannis yerine Harden denemeleri çok daha mantıklı olur.
 
Harden'in kontratına giremiyoruz maalesef. Ya 28,5 ve altı kontratı olan ya da s&t ile en fazla 28,5'a imzalayacak birini alabiliyoruz. Oyuncu eklenmiyor herhangi bir şekilde.
 
Benim kafam karıştı. Anlamıyorum bu bütçe-takas işlerini, çok karışık. Şöyle sorayım Kemba-Brown-Tatum üçlüsünü bozmadan bu hakkı kullanıp iyi bir ekleme yapma imkanı var mı Boston'un ? Gobert'i o yüzden sormuştum, bu takımın en büyük eksiği pota altı sonuçta.
 
Benim kafam karıştı. Anlamıyorum bu bütçe-takas işlerini, çok karışık. Şöyle sorayım Kemba-Brown-Tatum üçlüsünü bozmadan bu hakkı kullanıp iyi bir ekleme yapma imkanı var mı Boston'un ? Gobert'i o yüzden sormuştum, bu takımın en büyük eksiği pota altı sonuçta.

Var abi. Şöyle anlatayım mesela Cap üzerindeki takımlar serbest oyuncu piyasasından veteran minimum ya MLE dışında oyuncu alamaz. Hornets, Hayward'ı alırken Batum'u bıraktı ancak Batum hala Cap'de yer kaplıyor. O yüzden cap üzerine çıkan takımlara tanınan MLE hakkını Boston'a verdi. Hayward önce boston'la imzaladı sonra 2 tane 2.tur hakkı ve 28.5 Milyon dolar kontratla hayward'ın kontratı match edildi. Boston'un elinde artık 28,5 milyonluk bir Trade Room Exception var. Bu Salary Cap'e dahil değil ancak vergisi var.Tamamını kullanırsa ciddi bir vergi de ödeyecek. Bu hakla serbest oyuncu piyasasından oyuncu alamazsın ama kontratı olan bir oyuncuyu alabilirsin. Gobert'in bu yıl son yılı Boston'un Gobert'i alması için Utah'la sözleşme imzalayıp takaslanması gerekiyor.

Bunun şöyle bir olayı var. Bu hak tek oyuncu için geçerli. Herhangi bir ekstra kontrat ya da parça verilemez ve tutarı neyse o veya altında olması lazım. Yani Gobert 25 alıyorsa yeni kontratı da 28,5 ve altında olması lazım ki Boston alabilsin.
 
Benim kafam karıştı. Anlamıyorum bu bütçe-takas işlerini, çok karışık. Şöyle sorayım Kemba-Brown-Tatum üçlüsünü bozmadan bu hakkı kullanıp iyi bir ekleme yapma imkanı var mı Boston'un ? Gobert'i o yüzden sormuştum, bu takımın en büyük eksiği pota altı sonuçta.
Goberti Utah bırakacaksa birşeyler almak ister karşılığında o yüzden boston işi zor. Zaten pota altını öyle böyle yamadılar thompsonla. O yüzden forvet oyuncusuna giderler çünkü Tatum-Brown harici elle tutulur adam yok drafttan aldıkları Nesmith var iyi bir 3&D oyuncusu olabilir gibi duruyor ama ne kadar güveneceksin, Yabusele ve Williams normal sezonda tamam ama final hedefleyen bir takımın playoff ana rotasyonunda işi olmamalı. Alınabilecek oyuncular daha çok gözden çıkarılmış veya son sezonuna girecek isimler olur mesela Gsw Oubre'yi Iguodala dan gelen trade exception ile aldı. Boston da bence 3.5 numaraya daha çok ihtiyaçları var ama bulamazlarsa Olodipo ya gidebilirler, Memphis de daha oynatmadı ama düşünmüyorlarsa winslow olabilir ki cuk oturur Bostona gerçi sakatlık sıkıntıları var ama 4 pozisyon birden oynayabilen adam sonuçta.
 
Westbrook John wall ve korumalı 1.tur draft hakkı karşılığında wizards a takaslandı. Bana göre bu Houstonın reset tuşuna bastığı anlamına geliyor. Ne kadar Westbrooku sevmesem ve hatta beğenmesem de şuanda net bir şekilde Wall'dan daha değerli bir oyuncu büyük ihtimal 3 sene sonrada ikiside emekli ikramiyelerini alırkende öyle olacak.
 
Harden büyük ihtimal Ferhan Şensoy'un Pardonda Rıfat abisine verdiği tepkiyi vermiştir. Wall zaten tamamen hızı ile oynayan bir adamdı ve bu adam iki yıldır top oynamıyor iyi dönme olasılığı %10 falandır. Hadi döndü diyelim çok yoğun bir fikstür olacak onu nasıl kaldıracak ki sezon tekrar ciddi bir sakatlık yaşarsa hiç şaşırmam. Harden'ın yanına daha da uyumsuz bir parça aldılar. Bir yanda Wall diğer yanda Gordon üstüne Cousins heralde müzmin sakatlar takımı yapılmaya çalışılıyor. Eğer harden takaslanmazsa ki acayip bir profesyonel olduğunu da düşünmüyorum Carmelo gibi zorla takaslanmak için rezalet şeyler yapabilir.
 

Üst