Nevriye Yılmaz

Nevriye 5. maçta oynayacağın oyun sahaya koyacağın karakter ile herkese bir mesaj vermek senin elinde! Yanındayız.

97 kadrosunda avrupa üçünlüğü yaşayan kadrodaydı. Mali sorunlar nedeniyle o da takımdan ayrıldı. Ezeli rakibimize gitti. Orada ulusal çapta başarılar kazandı. Ekrem Hoca'nın gelmesi ve Fb'yle anlaşamaması yüzünden tekrar bize döndü. Çok eleştirildi. Yine kariyerinin en büyük başarısını bu kadro altında yaşadı. Ben ona güveniyorum. Teşekkürler Nevriye.

Önemli anlarda çok iyi katkı verdin.Yapılması gerekeni fazlasıyla yaptın diyebilirim.BÜYÜKSÜN NEVRİYE.
HELAL OLSUN SANA İSMİN ASLA UNUTULMAYACAK.

Nevriye Yılmaz: “Kadınların başardığı her şey inanılmaz”

galatassaray-medya-gunu-2014-2-1.jpg

-Senelerce EuroLeague’in bu seviyelerinde oynadın ve büyük kupayı kazanmak bu seneye nasip oldu. Öncelikle nasıl hissediyorsun?
Tabii ki mutluyum. Artık ümidimin kalmadığı bir hedefti. Basketbol hayatımın sonuna geldiğimi düşünüyorum. Benim için bu dönemde EuroLeague kupasını kazanmak, dokunmak çok büyük bir mutluluk benim için. Bütün takım arkadaşlarıma sürekli sarılarak tebrik ediyorum. Ekrem Hoca’nın dediği gibi her biri muhteşem bir karakter ortaya koydu. Bu oyun kesinlikle tesadüf değildi. Çok ağır, çok ciddi antrenmanlar yaptı sezon boyunca. Bunu başardığım için çok mutluyum. Bunu başaran takımın bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Türkiye’nin iki ezeli rakibi finalde karşılaştı ve kazanan biz olduğumuz için çok mutluyum. Çok güzel bir şey.

-Şampiyonluğu Fenerbahçe’ye karşı oynanan bir finalde kazanmak, bu başarıyı daha özel kılıyor mu?
Bu tarz şeylere ben çok takılmıyorum. Rakip kim olursa olsun o kupayı kazanmayı çok istiyorduk. Belki bu iki takımın eşleşmesi ülke basketbolu, taraftarlar açısından tarihi bir önem teşkil ediyordu ama bence önce sporcular için bireysel açıdan ve sonra da kulüpler açısından bakmak gerekiyor. Ben milli bir sporcu olarak bu kupayı ülkeme getirdiğim için çok mutluyum. İki Türk takımı Avrupa’nın en önemli kupasında final oynadı, bundan dolayı da çok gururluyum. Kaybeden takımdaki arkadaşlarım için çok üzgünüm. Onların da ikinci finaliydi ve çok ciddi bir yatırım yapıyorlar. Benim açımdan çok mutluyum, inanılmaz bir his.

-Yarı finalde favori olan Ekaterinburg’a karşı galip gelmiştiniz. Bu tip, favoriye karşı oynadığınız maçların öncesinde atmosfer nasıl oluyor? Umutsuzluğa kapılıyor musunuz?
Bizim öncelikli hedefimiz gruptan lider çıkmaktı. Her takım gibi daha kolay bir eşleşmede oynamak istiyorduk. Ama Ekaterinburg’la eşleştik ve işimizin daha zor olduğunu düşünüyorduk. Ama Ekrem Hoca aksini düşünüyordu. Bizi inanılmaz bir şekilde hazırladı, motive etti ve rakibin yenilmeyecek bir takım olmadığına inandırdı. İyi oynarsak kazanabileceğimizi gösterdi. Biz de buna inanmak istiyorduk ama rakibimizin gücünün farkındaydık. Maça inanılmaz başladık ve açıkçası ben de bunu beklemiyordum. Maça çok iyi başladık, onlar da kilitlendiler. Maç içinde de, kenarda da çaresiz kaldıklarını görebiliyordum. Ama çok iyi bir takım ve 25 sayılık farkı indirebildiler. Maçın sonunda çok akıllıca oynadık ve finale yükseldik. Bizim için gurur verici bir şey.

-Ekaterinburg ve Fenerbahçe maçının ortak özelliklerinden biri de rakibin farkı bir noktada kapatarak maça ortak olmasıydı. TKBL finalleri yaklaşırken, bunun tekrarlanmaması için ne gibi önlemler düşünüyorsun?
Buna bir noktaya kadar önlem alabiliriz. Bu aslında rakip takımların ne kadar iyi ve kaliteli olduğunu da gösteriyor. Onlar da o sırada bir karakter ve oyun sergiliyorlar. Önemli olan kapanan farkın onların avantajına dönmesini engellemek. Eminim Ekrem Hoca bununla ilgili önlemler alacak ve bizi bu konuda uyaracaktır.

-Bu başarı Galatasaray’da çıtayı bir kez daha yukarı çekti. Gelecek sezon için beklentiler ve baskı da daha fazla olabilir. Baskının artması sizi endişelendiriyor mu?
Sezon başında küçültülmüş bir bütçeyle başladık ama bu başarının ardından eminim yönetim ve taraftarlar da heyecanlanacak ve başarıların devamını görmek isteyeceklerdir. Fenerbahçe ve Kayseri Kaski de yatırıma devam edecektir. Biz sporcular olarak zaten hedeflerimizi yüksek koyup ona uygun olarak çalışıyoruz. Bence kulüpler de aynı şekilde çalışmalı. Biz sporcu olarak Avrupa’da daha çok takımımızın yer almasını ve daha fazla şampiyonluk kazanılmasını istiyorum. Kadınların bu ülkede geldikleri bu nokta, başardıkları her şey inanılmaz.

Doğru transfer olduğunu bu yıl kanıtladı, zaten Türk kadın basketboluunda bir efsane Nevriye, bugünde çok iyidi, keşke daha erken bize gelseydi...

Nevriyenin bu sene bırakacağı söyleniyor. Ancak şu an çok iyi durumda. En az 1 sene daha yüksek performans gösterebileceği açık. Yerli uzun sıkıntısıda varken umarım tekrar anlaşırız.

Yarın da güzel maç çıkaracak inşallah. Ama esas darbeyi Anadolu tarafında oynanacak maçta yapacak inşallah. Hem o salonu susturacak. Hem salondakileri içten içe delirtecek. Hem de kupayı bize getirecek.

Şimdi konuşmanın sırası değil ama harbiden sene sonu bırakırsa ve mevcut yabancı kuralında bir değişiklik olmazsa kadro kurmak çok zor..
Zaten yerli uzun yok, var olan bütün yetersizler de Fenerbahçe'de. Sağolsun TBF bunlara özel kural değişikliği yaptığından 2 devşirme uzun da kadrolarında... Ölseler bırakmazlar bize.
Ki Nevriye ne kadar eski günlerindeki gibi olmasa da hem 4 hem de 5 numarayı yedekleyen bir oyuncu. Çok sıkıntı olur...

İnşallah öyle bir ihtimal yoktur ama sene sonu kesin bırakıyorsa, bizi şampiyon yapıp öyle bıraksın.