Aslında Lakovic in takıma yararlı olamayacağının görülmesine gerek yoktu. Takıma en uymayacak transferdi sanıyorum. Kimse kusura bakmasın ama Lakovic isim olarak Avrupa daki en overrated oyunculardandır. Kişisel olarak şut mekaniği ve yumuşak bileği sebebiyle çok sever(d)im Lakovic i ama takımımda olmaması kaydıyla! Sezon ortasına doğru da çok kötü bir transfer olduğunu yazmıştım ama teknik ekibe de saygı duymak lazım, vardır bir bildikleri dedim.
Biz Lakovic i bizi rahatlatsın diye aldı(mışız?)k, hala yanına şunu bunu alalım da verim versin diyenler var. Ben size söyleyeyim, Lakovic Barcelona da bile getirdiği/götürdüğü açısından verimli oynayamaz. Ancak CSKA gibi fiziken çok üstün oyuncuların yanında maçına göre maç başına 10-15 dakika süre alarak verimli olabilir. Lakovic-Ender-Shipp-Shumpert-Andric(Furkan) beşiyle oynadığımız maçlar oluyor. Rebound alamayınca Furkan ya da Andric e kızmıyorum mesela ben sizin aksinize. Bu beşteki oyuncuların ikisinin boyu benim kadar zaten, Shipp i çıkar öyle aman aman bir rebound sezgisi olan da yok. Shumpert desen olduğu yerde zıplama harici bir özelliği yok rebound konusunda.
Sanki takımın adı Lakovicspor da biz onu tamamlamak zorundayız! Gönder Lakovic i ihtiyacına göre al oyuncuları. Savunma filan denmiş, adam hücuma çıkarken üzerinde ciddi savunma yokken bile top kaybı yapıyor, hadi topu taşımasın dedik sene ortalarına doğru, bu defa da maça sonradan girince ısınamadığından mıdır nedir pasları rakibe atmaya başladı. Ayrıca Lakovic in savunma gayreti nedir? Gayretli savunma yapana para veriyorsak ben daha gayretli de yaparım. İyi savunma yapsın, gayret etmesi önemli değil.
Herkes kulak dolgunluğu olan isme göre yorum yapıyor zannediyorum; yoksa Lakovic in winner, insiyatif alan bir oyuncu olduğunu, Saras ile filan bir tutulduğunu burada gördüm. Saras ın fülker macerasıyla karşılaştıranlar olmuş ama dikkatinizi çekeyim bu adamlardan biri ülkesini Avrupa şampiyonu yapar, Olimpiyatlarda finaller için oynatırken, F4 oynadığı takımlarda başrol oynarken Lakovic in Slovenya(taraftarıyım bolca gitmişliğim var) ile yap(a)madıkları da ortada. Her turnuva Slovenya nın gruplarda en iyi oyuncusu Lakovic tir. Ne zaman ki takım çeyrek final, yarı final oynar Lakovic ortadan kaybolur. Yıllardır Beno Udrih i bir barıştıramadılar ne yazık ki! Şu winner lk olayını kim uydurmuş bilmiyorum ama herkesi iyi kandırdığı açık; Lakovic neden Spanoulis e ezildi diyenler filan vardı elenince. Elma ile armudu karıştırmayalım artık bir zahmet. Ayrıca şu Lakovic çok yaşlandı geyğine de gerek yok. Diamantidis de ondan çok genç değil ama fark ortada.
Yabancı oyuncuların ciddi fark yarattığı Türkiye de arada alayım iki şut atsın çıkarırım diye yabancı hakkı kullanılmamalı diye düşünüyorum.