Okan Buruk

Nasil durumlari var abi anlatir misin biraz ? Fb’de Ali Koc diyeceksin muhtemelen ama bence mumkun degil.
Bjk’de o da yok.
Bizim ne eksigimiz var bunlardan ?
Ben ironiyi anlamamışım yazdığın yabancı takımlar için borç çevirebilirler diye yazmıştım, tabi ki bizim ülkedeki takımların hepsi batık. Zaten bizi kıskandıracak ne yaptılar ki fb ve bjk?Bizim kimseden kıyak beklemeden önlemleri almamız gerek?Kimse ile sidik yaristirmamaliyiz.Kaldiki söz konusu borçlar daha da yüksek, alacaklar düşürülüp açıklanıyor. Alacakla borçlar ödenmez cok basit bir kural.Iyi planlama,kaynaklari doğru kullanma ,harcamaları kisma bütün branşlarda yapılması gereken olmazsa olmazlar.
 
Keşke gelmeseydin takıma.İnan kameralar seni gösterdikçe geriliyorum,hiç güven vermiyorsun.Ne yaptığını bilmeyen,maç içi ve maç sonu analiz yapamayan,takımı maçlara iyi hazırlamayan görüntüdesin.Değişiklikleri ya geç yaparsın ya da yanlış yaparsın.

Haftayada takım gol sıkıntısı çekip,kötü oynamaya devam ederse ciddi tepki görürsün.

Bir sistemin yok ve Icardi'nin sistemine uygun olmadığı için istemediğin söyleniyor.Bu bile bu takımın başında olmaman için yeterli.Gelirken şöyle Galatasaraylıyım böyle Cimbomluyum diyorsan bugün bizim için geç olmadan lütfen yapamıyorum de Galatasaraylılığını göster.
 
Okan Buruk aciklandigi zaman bu takim ligde ilk 3i zorlar demistim ve 7.hafta skalasi koymustum Okan Burugun kalma suresine. Eger haftaya Gaziantep macinda puan kaybi yasanirsa bu isin geri donusu olmaz.Kendisi icin Galatasaray kariyeri maci olacak. Mac sonu yaptigi aciklamalara bakinca sadece gulup geciyorum.Yok takim yeni,alisamadi,transfer bekliyoruz vs..Kendisine derler Jesusa bir bak hocam ne diyorsun sen diye.
 
Kendisinde pek kabahat bulmuyorum. Böylesine kritik dönemde 3 yıldır şampiyon olamıyorken, Cumhuriyetin 100.yılı diye misyon-vizyon yükleyip, bu kadar yeni transfer yapıp kadro kurup da bu baskının altına bu kalibrede tecrübesiz bir yerli hocayı getirenlerde suç. Aklı 2 gram olan ergen sürüsü taraftara uyup, ligi bilen camianın evladı diye getirenler suçludur. Adamın zaten üzerindeki baskıyı kenarda yüz ifadesinden görüyorsunuz. Adamı attılar kurtlar sofrasına çık bu işin içinden diye. Zaten yapamazsan suçlu sen olacaksın.
Ben daha önce tahminimi ocak ayı olarak kullanmıştım ama bu gidişatın devamı halinde ekim-kasım dönemi kritik eşik kendisi için.
 
Transfer pesindeyim, takimla tam ilgilenemiyorum anlaminda konusma yapmis.
Kendisini elestirmek bile istemiyorum artik.

Gerçekten Sürekli Transfer için oyuncu izlemekten takıma Odaklanamıyorum demek nedir yahu.
Çok kolay adam harcıyoruz belki evet Doğrudur. Hatta geçen seneki fiyaskodan sonra işler hemen yolunda gitmese de Okan Hoca ile sezon sonuna kadar en azından gidilmeli diyordum ama şu açıklamayı gördükten sonra 1 Dk. daha tutmam takımda. Ortada 4 maçta alınamayan 5 puan var, 4 maçta her ne kadar 1 gol yenilmişse de atılan sadece 2 gol var ve O goller de son anlarda atılmış sen Hoca olarak diyorsun ki ben Transfer için oyuncu izlemekten takıma Odaklanamıyorum.
Aklı başında bir Yönetici 1 dakika daha tutmamalı kendisini...
 
Gerçekten Sürekli Transfer için oyuncu izlemekten takıma Odaklanamıyorum demek nedir yahu.
Çok kolay adam harcıyoruz belki evet Doğrudur. Hatta geçen seneki fiyaskodan sonra işler hemen yolunda gitmese de Okan Hoca ile sezon sonuna kadar en azından gidilmeli diyordum ama şu açıklamayı gördükten sonra 1 Dk. daha tutmam takımda. Ortada 4 maçta alınamayan 5 puan var, 4 maçta her ne kadar 1 gol yenilmişse de atılan sadece 2 gol var ve O goller de son anlarda atılmış sen Hoca olarak diyorsun ki ben Transfer için oyuncu izlemekten takıma Odaklanamıyorum.
Aklı başında bir Yönetici 1 dakika daha tutmamalı kendisini...
Zaten ilk aciklandiginda demistim hadi hepimize gecmis olsun diye cevremde.bir meslek dusunun...patronunuz yeterli olmayan performansiniza ve hedeflerinize ulasamadiginiz her hafta size minimum 2 gun extra izin veriyor. o patronu "yalarsiniz"...aha iste Galatasarayli topcular da yakinda roportaj vermeye baslar. "okan hoca bizimle cok iyi anlasiyor" "cok ilgileniyor" cok seviyoruz" vs diye...Simdiye kadar hep sabirli oldum da her mactan sonra hakeme salla, her mactan sonra 2.5 gun izinden sonra " boyle galatasarayin,oyununda.." demeye basladim. Igor Tudor'a cokecektik tertemiz. en azindan muhammed'i, cicaldau'yu, morutan'i hic pahasina kovmaz; en azindan bir kamp donemi gecirirdi. okan da okan, okan da okan... aha okan. seferovic gibi kiralik oyuncudan bile trip yiyen teknik direktor mu olur ?
 
Giresunspor'a kaybettiğimiz maçta 3 yerli oyuncu kuralına değindi.Sanki o göreve geldikten sonra bu kural getirildi.3 yerliden bahsedip 4 yerli ile başlaması,
Ümraniyespor maçında yine aynı kadroyu çıkarması,tamamen kendini bahane üreten,günü kurtarmaya çalışan durumuna düşürüyor.
 
Galatasaray tarihinde,kurulusundan bugune Okan Buruga verilen kadro ve imkanlar kimseye verilmedi. Hic bir bahanesi yok. Yok hakem soyleydi,boyleydi..Bu cilek diye tarif edilen isimler gerekirse hakemide yener.VAR sisteminide cokertir.(cokertmeli). Zaten bu yildizlarla dolu kadro ayni sekilde oynamaya devam ederse kendisine gerek yok.Sokaktan herhangi birini klubeye sembolik getir daha iyi..Yuzune bakmadigi oyunculardan Emre Kilinc ziyan oluyor klubede. Sivasa koy sezonu 10 gol 9 asist ile bitirsin. Zaten bu takimi yonetemesse, teknik direktorluk kariyeri biter.En fazla Rizesporda calisir senelik anlasmalarla.
 
Okan Buruk ..Senin yerinde olsam evindeki esyalari simdiden hazirlarim. 2 haftaya yolcusun. Seni Turkiyede Super ligde herhangi baska bir takimda antrenorluk bile yapmana izin vermemek lazim. Senden antrenor,teknik direktor meslegi olmaz.Futbola ihanettir. Avrupa'n yok, baska bir sey yok sen nasil olur oyunculara 3 gun izin verirsin? Simdi bence 3000 gun git kendi kendine izin ver ayril futboldan.
 
Bayağı eleştiriyorum kendisini ancak dün özelinde hakkını teslim etmek gerek. İyi bir plan hazırlamış. Jesus’u nakavt etti resmen. Takımı da çok iyi motive etmiş. Daha önce kadıköy deplasmanında bu kadar rahat oynadığımızı ve sonunda kazandığımız bir maç hatırlamıyorum. Oyuncular gayet rahat ve özgüvenliydi. Kerem ve Barış Alper aklını kullansa fark çok daha fazla olabilirdi. Tek kızdığım nokta bir sürü sarı kartlı oyuncumuz varken ve rakibin agresif başlama ihtimaline karşı ikinci yarıya değişiklik yapmadan başlamamız oldu. Neyse ki o periyodu da gol yemeden atlattık. Şu öne geçtikten sonra geri çekilme huyumuzdan da kurtuluruz umarım. Kalite olarak rakiplerimizden iyiyiz zaten.
 
Ben böylesine kritik bir sezonda bu adamı ateşe atmalarına kızmıştım göreve getirerek ama toparlayınca tadından yenmez oldu. Çünkü daha üzerince koyacağı uzun bir yol var. Yani kendisini ispat etmesi ve geleceğini inşa etmesi için. O yüzden ; böyle devam ederse hem o hem biz kazançlı çıkacağız bu birliktelikten. Oynanan oyun zevk veriyor. Nokta. Bir taraftar daha fazlasını istemez zaten. Meyvelerini de alıyoruz çok şükür. 3 Fb, 7 Başakşehir... Ayrıca son yılların da en az gol yiyen Galatasaray'ını yarattı.
 

Üst