Okan Buruk

1 puan sampiyon yapiyor dusuncesinden acilen cikmasi lazim.Bundan cikarsa bugunku gibi tutuk bir futbol gormeyecegimizden eminim.

Insallah biz sampiyon olacagiz.Okan Buruk da bu sampiyonlugu en cok hak eden isim olarak o kupayi kaldiracak.Hocam bize 2 senedir alistirdigin gibi oyna.Kazanmak icin.Guveniyorum,inaniyorum.

Beraberlik yeterken taraftara ayıp olmasın diye her zamanki oyunu oynamak zorunda kaldık.Oyunu beraberlik üzerine kurgulasaydik hem maçı alırdık hem de şampiyonluğu.Ama bunu yapsaydı hocaya soylenmedik laf kalmazdı, bu yüzden düşünmemiştir bile.2 maçta 1 puanın yettiği takımla her durumda kazanması gereken takimin motivasyonu aynı olmuyor.Sampiyon olalım,onlar da bu maçla avunmaya devam etsinler.

Son maclarda bize ozellikle ilk sezonundan alistirdigi taktik esnekligi kaybetti.Mac icinde veya macina gore yaptigi oyuncu tercihleri veya oyun sistemiyle ilgili radikal degisiklikler Turkiye Ligi’nde her zaman fark yaratmisti.Ancak ozellikle dun hamlelerin gecikmesi ve 1-0 geriye dustukten sonra kontrolu tamamen kaybedip orta sahayi bosaltmasi kendisine hic yakismadi.

Bir de su degisiklikler icin neden illa 70. dakikayi bekliyorsun Hoca hic anlamiyorum.Bu sezon bir kez o da Alanya macinda devre arasinda 2 degisiklik yaptin ve mac 15 dakikada 3-0 oldu.Iyi sayilabilecek bir yedek kulubesi varken hamle icin ikinci yarinin ortasini beklemesi her mac isyan ettiriyor.

Bu senenin Barış Alper ve Torreira'yla birlikte en büyük yıldızıdır bana göre, diğerleri Icardi'den Mertens'e çok iyi yan parçalar oldular ama hoca ve onun kazandırdığı Barış Alper'le, tüm orta sahayı 1 koca sezon tek başına götüren Torreira tartışmasız bu takımın yıldızlarıdır. Bu sene hoca tüm sezon kilo veremeyen Icardi'yi de kurtardı, Erden başkanın berbat transferlerini de kurtardı, Dursun başkanın muhtemel Kemerburgaz'ını da kurtardı, açıkcası futbol (kadınlarımız da dahil tabi ki) hariç hemen her branşta yokları oynayan kulübümüzü de kurtardı. Prag maçına sağbek bile olmayan sakat oyuncusunun kötü atılması, evinde bu sezon Bayern hariç gruplarda uzun süre yenilmemiş Kopenhag maçına verilmeyen orta sahadan dolayı yaratıcılıktan uzaklığa bağlıyorum. Burda ana sorumlular transfer bilmeyen yöneticiler ve hocayı soktukları darboğazdır. Bu sene daha iyisini yapabilecek olup beceremediği tek maç Fenerbahçe maçıydı. Geçen sene de nazar boncuğu İnönü'deki Beşiktaş maçıydı. Bu sene onu topladı, seneye de inşallah bu senedeki tek tük hatalarından ders çıkarır ve Avrupa'da da adına ve kariyerine yaraşır, tarihine layık bir Galatasaray ortaya çıkarır.

Sağ ol, var ol hocam.

Iyi hoca degil cok iyi hoca.Kurdugu yapi ve sistem 2 senedir ligi domine ederek sampiyon yapiyor.Bunun disinda da hatalarindan cabuk ders alarak ego yapmadan bu hatalarini en kisa surede duzeltebiliyor.Kendisini surekli gelistiriyor.Turk futbolcularla da yabanci yildiz futbolcularla da iliskisi cok iyi.Kendi kariyerindeki 3.,Gs kariyerindeki 2. sampiyonlugunu elde etti.Iyi ki bizimlesin Hocam.Seni cok seviyorum.

Galatasaray genelde şampiyon olsa da, çok uzun yıllardır hep bir kısır karanlık döngünün içerisindeydi. Takım, kulüp bir türlü kendini aşamıyordu ya da bir şeylere alıştırılmıştı. Evet çok güzel edebiyat yapılıyordu ama sahada tatmin eden futbol ya da belirlenen-ulaşılan hedefler çerçevesinde herhangi bir ilerleme pek görülemiyordu. Öyle ki ; şampiyon olduğumuz sezonlarda bile Avrupa'da felaket hezimetler ve neredeyse sıfır 0 çekmeye yakın sonuçlarla gerisin geri dönüyorduk henüz sonbaharda.
İşte tam bu noktadadır benim Okan Buruk'a ulan saygım ve takdirim. Bizi o döngüden çıkarıp ''Biz Galatasaray'ız, lig zaten bizim, Avrupa hedef.'' realitesini çok güzel oturttu. Öyle boş laflarla da değil, sahada vura kıra cesur oynayan, göze hoş gelen futbolla deplasmanda bile rakiplerine kök söktüren bir Galatasaray yarattı. Ben işte işin bu kısmıyla ilgileniyorum. 2 yılda öylesine alıştık ki rekorlara, artık hissetmiyoruz bile yaşananları. Nihayet herkesin kafasındaki tereddütlerin yok edildiği, sahada futbol oynayarak meyvelerini de güzel veren bir Galatasaray izliyoruz hep birlikte. Asıl bu sebeple büyük teşekkürü hak ediyor.
İnşallah güzel ve isabetli hamlelerle geçecek bir yaz transfer sezonundan sonra Avrupa macerasında da tarihe geçecek rekorlarla yoluna devam eder bu sezon.

Göztepe Akhisar Rizespor Basaksehir hepsinde basariliydi. Galatasaray 'a gelirken ciddi bir kesim karşıydı gelmesine marka bağımlıları özellikle.
Sabit fikirli değil pragmatizm ile sistem oturtmak için gerekli olan istikrar arasındaki dengeyi iyi ayarliyordu hocam.
Geçmişte yaptığın gibi gerektiğinde destek almaktan cekinmemeye devam etmeli ve transferlerde yöneticilere karşı eli güçlendi inandığın izlendiğin oyuncularda ısrar eder umarım. Geçen sezon bankalar birliği ve harcama limiti nedeniyle yönetimin eli bağlıydı. Bu yaz doğru transferler takımı sınıf atlattırır.

Maca baslangic 11’i ve oyuncu degisiklikleri konusunda dunyanin en iyi teknik direktorleri bile hata yapabiliyor.Dunyanin en iyi teknik direktorleri de bazi maclarda surklase olabiliyor.Bunlar dozunda bir sekilde elestirilir.Sonucta 2 sezonda neredeyse toplam 200 puan toplayip sampiyon olmus bir hoca kendisi.

Ancak kendisiyle ilgili en buyuk endise verici durum dun aksam mac sonu aciklamalariydi.Taraftarin onune bazi futbolculari atmasi ozellikle takim uzerinde bazi oyuncular uzerindeki kontrolunu kaybettigini gosteriyor.Bir de cikip bu stadyumda iyi oyun oynamak zor demesi tam bir C sinif Turk antrenor aciklamasiydi.Rakip baska yerde oynayip 5 atmadi sonucta.Bu tip aciklamalar ve bahaneler 2 sezondur Avrupai bir imaj cizen Okan Buruk’u maalesef dun Anadolu’da oradan oraya gezen bazi yerli hocalar gibi gosterdi.

Ben toparlayacagina inaniyorum.Bunun da altindan kalkabilecek mental gucu de hocalik becerisi de var kendisinin.Insallah bu konuda beni yaniltmaz ve bizi 2 sezondur alisik oldugumuz rekorlarin yenisini kirip yeni basarilara ulastirir.Ben guveniyorum.

Önceki iki sezonda olduğu gibi bu sezonda da kendi hikayesini yazıp üst üste 3. sampiyonlugunu alacak. Hem gvb'yi hem mourinho'yu hemde geceden beri sosyal medyada kendisine mizah adı altında dil uzatan galatasaraylı şaklabanları üst üste koyacak. Hoş, Mayıs ayı geldiğinde en çok bunlar seviniyor. dejavu olmaya başladım, her sene aynı şeyler oluyor ve Mayıs'ta hocanın elinde kupa yükseliyor.

3 yesek de aynı 5 yesek de aynı, valla bana kalsa 1-0 yenilsek de aynı. bu maçın benim için tek olumsuz yanı işyerine gidince benimle billur geçilecek olması, fazlası değil, haybeden süper kupa.

Haftaya lig basliyor, orta saha transferi yapıldı. hoca her sene böyle bir sefer sağlam sıçar, sonrasında hemen reaksiyon gösterir ve takımı toparlar. beklentim bu yönde, Hatay maçı ve akabine UCL maçlarıyla takım kendini bulacak, milli araya kadar namağlup gidecektir.

Resmen totomuz tavanda geziyorduk, hepimizde rehavet vardı. ben artık futbol sarmiyor her sene sampiyon oluyoruz modunda takılıyordum. maçın havasına giremedim bile. sezon başı şöyle sağlam bi tokat yemek uzun vadede epey yarayacak takıma. iyi oldu, erken oldu, sene içinde her 5-0 dendiğinde takım daha çok kamçılanacak. telafisi olmayan bir zamanda tokat yesek daha kötü olurdu. mesela artık futbol sarmiyor bilmem ne diyip havalara girmeyeceğim ben. taraftara da iyi bir kamçı oldu bu maç.

Okan hocanın en sevdiğim yönlerinden biri geldiği dönemde vasat yada vasat altı oyuncuları genelde 11 başlatmamasıydı ama geçen yılın devre arasından sonra bence yönetimin giden oyuncuların yada eksik bölgelerin yerine adam koyamamasından kaynaklı olarak eli mahkum oynatmaya başladı. Zaha ile arasında bir problem olduğu çok açık o yüzden Kerem oynamaya devam edebiliyor dibe vurmuş form durumuna rağmen ama mesela Berkan Fatih Terim döneminden beridir hemen herkes hem fikir kalite teknik vs olarak 11 seviyesinde değil Kaan Ayhan'dan sağ beke olsa olsa yama olur acı ama gerçek bu adam orijinal stoper bile olmayıp defansif orta saha iken belki 20 maç olmuştur sağ bek oynuyor sürati yetersiz bindirme yapamıyor önündeki kanat oyuncusunu sürekli 1 e 1 oynamak zorunda bırakıyor suçu hocada bulmuyorum suç As bekini 30 milyona sattıktan sonra oraya adam koyamayan yönetimindir. Sezon bitiyor eksik bölgeler neredeyse herkesin bildiği yerler ama 1 ay geçiyor kupa maçı geliyor eksik bölgeler olduğu gibi duruyor. Demek istediğim özetle şundan korkuyorum ama görünen o ki Okan hoca tıpkı Erden Timur gibi yalnız bırakılıp ayrılmaya mecbur bırakılacak. Bir mağlubiyet oldu günlerce yazılır ama bu hoca son iki yıldır kırılmadık galibiyet rekoru bırakmadı ne acıdır ki mağlubiyet kadar konuşulmaz bu ülkede.

Hocayı çok seviyorum. Ama maalesef hedef maçlarda hep kötü sınav verdi.
4-2-3-1 den zerre şaşmıyor. Daha esnek olabilir. Oyuna göre farklı taktik anlayışına geçebilir

Hocam Kibre bürünmüş ve Yönetime Kalkan olmuş bir halin var.
Bu Evlatçılık işlerini bırak Keremden vazgeç Hocam,Yabancılık Sevdası değil söylemim.
Zaha ile Problemin olabilir Hocam kabul hakkında olabilir.
Milli Takımda Şhow yapan bir Barış varken ,geçen senin Sonunda Şampiyonluktaki X faktörün Barış'ken ,Milli takımda bile ana rostasyon oyuncusu olmayan Keremde Hocam 10 günde ne gördün ?
Kerem aynı kerem 5mt pas atamayan geriye çok koşmayan Sahada hem bir kaprisli tavırla oynayan adamda ne gördün Hocam

Kerem Israrın bizi Şampiyonlar Liginden Etti 5mt 'den her maç 2 3 tane kaçırarak .

Bu Adamcılıkdan Gidersin Hocam Yönetim ilk seni yer Hocam.

TEŞBİDE HATA OLMAZMIŞ
Kuyruğunu Yiyen Yılan Figürü olmadan kendini toparla Sevdan Galatasaray ise Adamcılıkdan vazgeç Eski Forma Adaleti Olan Okan Buruğa Dön

Adam baskı yiyor işin içinden çıkamıyor
Kadro iyiyken ilk sezon derbilerde gerekeni yaptı.
Makas kapanınca bir durumu kalmadı diye düşünüyorum.
Prag
Kope
Fener
Bjk
Kilitlendi hiçbir şey yapamadı.