Okan Buruk

Adam baskı yiyor işin içinden çıkamıyor
Kadro iyiyken ilk sezon derbilerde gerekeni yaptı.
Makas kapanınca bir durumu kalmadı diye düşünüyorum.
Prag
Kope
Fener
Bjk
Kilitlendi hiçbir şey yapamadı.
Bayern Münih ve Manchester United karsisinda oynattigi futbolu ne cabuk unuttunuz?
Yillar sonra Sampiyonlar liginde geride beklemeyen ilerde ofansiv futbol oynatan bi Hoca geldi diyorduk.

Nedense iki üc mac kötü oynattigi maclari sayiyorsun ama iyi örnekleri unutuyosun.

Cidden Türkiyede insanlar kötülükten besleniyor insan harcamayi ne cok seviyoruz.
 
Bayern Münih ve Manchester United karsisinda oynattigi futbolu ne cabuk unuttunuz?
Yillar sonra Sampiyonlar liginde geride beklemeyen ilerde ofansiv futbol oynatan bi Hoca geldi diyorduk.

Nedense iki üc mac kötü oynattigi maclari sayiyorsun ama iyi örnekleri unutuyosun.

Cidden Türkiyede insanlar kötülükten besleniyor insan harcamayi ne cok seviyoruz.
Abi Futbolda geçmiş yok!
Geçmiş varsa Fatih Terim takımın başında olması lazım.
İki üç maç dediğin son dönemdekiler ,Okan Hocanın Elinde ilk Sezon diğer takımlara oranla çok daha kaliteli kadro vardı.
Geçen sezon Kalite seviyesini Fenerbahçe kapadı olanlar ortada.
Bu sene denk gidiyor herkes hemen hemen neden denk gidiyoruz.
Zaha tam 1 senedir katkı alamıyoruz,Sebebi sadece oyuncu olamaz geçen sezon olmadı diyelim,Bu yaz boyunca hayatında gülmediği kadar yüzü gülen Zaha vardı idmanlarda herkesle iletişimi yerinde olan.
Hazırlık Maçlarından Sonra Okan Hoca çok iyiler mutlu ediyor beni diyip,İlk resmi maçta hedef tahtası yapmak olmaz.

Zaha terbiyesizlikmi yaptı,Formaya ,Armaya,Bana ,Teknik Ekibe,Arkadaslarına terbiyesizlik yaptı diceksin Hocam.

Ziyech'i herkes gördü hazırlık maçlarında defansa olan katkısını onada ilk Resmi maçta inceden yedirmek neyin nesi Hocam?

BARIŞ sana sezonu getirmiş,Kerem ile sezon sonu kavga ettin sana asıl terbiyesizliği o yaptı ama ne hikmetse Kerem aktürkoğlundan vazgeçemiyorsun .

Sen Evlatçılık yaparsan kötü sonuçlarda ilk Giden olursun farkına varmalısın Hocam.

Hocanın yanına gerçekten Elit seviye Yardımcı lazım.Konyayı ,Sivası,Antepi yenmek için yardımcıyada gerek yok şu takım ben oynıcam desin teknisiz taktiksiz kazanır .

Avrupada,Derbilerde bize Klübe lazım son 6 aydır malesef herkesden daha formsuz daha kötü bir klübe izliyoruz
 
Geçen sezondan bu sezona soru işaretleriyle dolu bir takım kaldı. Bu durumda da ben Okan Hoca'nın daha nokta atışı transferler yapmasını ya da yaptırmasını beklerdim. İki transferimiz de maliyetlerinden bağımsız olarak iyi duruyor ama geçen sezon tüm ciddi maçlarda epey gol yiyen ve pozisyon veren bir takım olarak 8,5 değil 6,5 alınması gerekiyor, daha doğrusu aynı anda ikisi de alınmalı diye düşünüyorum.

Şu an için kafayı gömecek bir durum yok. Tek korkum CL elemesindeki Young Boys'un şanslı gününe denk gelmek.
 
Bizim Türk milletinde yabanci hayranligida var. Iki sene sampiyon yapmis Okan Buruk icin bi besiktas maci sonrasi sosyal medyada forumda bukadar saldirilmasinin nedenlerinden biri bu.

Ama Torrente, Riekerinke, Tudora ne editler yaptilar hatta Okan Buruk geldikten sonra bile Torrent övülmeye devam ediliyordu.

Bu yabanci hayranligi ve yabanci hoca fetisinin altinda ne yatiyor bilemiyorum
 
Klüpte değişik olaylar oluyor..
Gerçekten takımdan Kerem ile Yunusu Saymıyorum
Apo,Barış,Ziyech,Nelson,Davinson giden Emin takımda bu kadar gitmek isteyen varsa Teknik ekip ile Oyuncular arasında problem var demektir.
Forma adaletimidir,Teknik Taktikmidir bilmem Son Maç Mertens dinliyince içerde bişeyler var.

Hocam 6 aydır Formun yok,Yanında seni toparlıcak yardımcın yok.

Son 6 aydır neredeyse Bütün Hedef ve Büyük maçları kaybettik
 
Klüpte değişik olaylar oluyor..
Gerçekten takımdan Kerem ile Yunusu Saymıyorum
Apo,Barış,Ziyech,Nelson,Davinson giden Emin takımda bu kadar gitmek isteyen varsa Teknik ekip ile Oyuncular arasında problem var demektir.
Forma adaletimidir,Teknik Taktikmidir bilmem Son Maç Mertens dinliyince içerde bişeyler var.

Hocam 6 aydır Formun yok,Yanında seni toparlıcak yardımcın yok.

Son 6 aydır neredeyse Bütün Hedef ve Büyük maçları kaybettik
"son 6 aydir bütün hedefleri kaybettik"

adam sampiyon yapti :ROFLMAO: rekor üstüne rekor kirdi, galibiyet serileri kirdi.
 
Geçen yıl hocanın istediği profilde sadece Davinson alındı. Vecino istedi herkes ayağa kalktı, ben de bu güruhun içerisindeyim sonrası sosyal medya baskısı ile resmen vazgeçtiler transferden. Şampiyonlar liginde Kaan Ayhan’ı orta sahaya çekince anladık adamın niye Vecino istediğini. Transfer sezonun başından itibaren Rashica istedi adam gittiler Zaha,Tete,Ziyech çektiler, ben şahsen inanmıyorum teknik ekip isteğine göre alındığını bu oyuncuların. Ligin ikinci yarısı pres oyunun ve geçiş savunmasının en kritik ismi gitti yerine kimse gelmedi. Bambaşka bir profille oynayarak sezonu bitirmek zorunda kaldı, icardi desen tüm sezonu %50 si ile oynadı yeri geldi faydadan çok zarar yazdı. Geçen yıl alınan şampiyonluğu bir önceki sezonum önüne koyarım ben.
Hocanın eksiklikleri ve hataları bence de var, son iki bjk ve fb maçı rezillik seviyesinde iki maçtı. Birincisi set oyununda çok fazla üzerine koyamadık, ikincisi bekleri deli dana gibi çizgiye çıkartmak bu set oyunu olumsuz etkilediğini kabul etmeli, kanat beklerine bakmaktan vazgeçmeli ve İcardi’yi yeri geldiğinde çıkartabilmeli.
 
Başarısız transfer politikası, yanlış kadro seçimi, adaletsiz forma dağıtımı, takımın berbat fizik kondisyonu, geçen sezondan beri kritik maçlarda yapılan büyük yanlışlar ve en önemlisi hatalardan hiç ders çıkarmamak.

Basın toplantısında biri bir şey sorunca da “son iki sezonun şampiyonuyuz” diyor. Burası Ç.Rize ya da Başakşehir değil. Futbolda dün yoktur. İki futbolcuya 30 milyon euro vermişsin, 1-2 milyon bütçesi olan takıma elenemezsin. Yanlış yapan yönetimi savunmak yerine ayakta duramayan takımın hesabını vermeli önce.

Benim için Young Boys gibi bir takıma elenmenin hiçbir bahanesi olamaz. Bu fiyasko, ne yazık ki bütün kredisini harcamıştır. Lâkin önce yönetim gitmeli.
 
Kopenhag,Sparta Prag,Fenerbahce,Besiktas Super Kupa ve Young Boys maclari feci sekilde karizmasini cizmistir.Ic sahadaki Fenerbahce yenilgisinden sonra kontrolu tamamen kaybetti.Bu aciklamalarina,vucut diline hatta takimin hazirlik doneminde en ufak birsey koyamamasina bakarak cok net anlasiliyor.2 hafta once kadromdan memnunum diyen adam bugun en az iki transfer lazim diyor misal.Veya mactan once Jelert hazir degil diyen adam Jelert’i 1 hafta once 11 baslatiyor,bugun de ikinci yarinin basinda oyuna atiyor misal.

Takimdaki bazi oyuncularin bireysel performansi rezalet durumda.Fakat ben bu oyuncularin su anda degerlendirilmesini dogru bulmuyorum.Cunku ciddi anlamda uzun suredir takimda bir plan veya sistem yok.Bilincsizce,suursuzca sahada ne yaptigi belli olmayan daginik bir takim var sahada.Tabi ki Icardi son dakikada o vurusu yapacak veya Batshuayi orada penaltiyi bir sekilde alacak.Ama oncelikli problemler bunlar degil.

Sezon icinde hoca degisikligi yapmayi Tudor-Terim gibi bagira bagira gelen bir degisiklik disinda hic bir zaman dogru bulmadim.Kendisinden son 3 aydir hic memnun olmamama ragmen gitmesi taraftari degilim.

Kendisinde duzeltmesi gereken cok sey var.Oncelikle yonetime kalkan olmayi birakip sahadaki isine odaklansin.Onlar seni gonderir kendileri kalir.Hamza Hamzaoglu’na yaptilar aynisini.

Oyun olarak sistem olarak anlatilacak cok sey var.Ama uzatmak istemiyorum.Kendisini her anlamda ciddi bir degerlendirmesi gerekiyor.Aciklamalari bile kontrolden ciktiginin gostergesi.Insallah bunu basarabilir.
 
İki gün önce çıkıp “daha 8 numara alacakmışız, 12 kişi mi oynayacağız he he he” diyerek aklı sıra taraftara laf sokuyordu(gülerek). Bu maç görmüştür orta sahayı diyeceğim lâkin hâlâ inadından vazgeçmeyebilir. Yani ilk maçtan sonra görme engelli birine sorsan; bu koşan rakibe karşı orta sahada Sara-Torreira ile çıkılmayacağını, Ziyech’ten 4-4-2 kanadı olmayacağını söylerdi. Orta sahayı boşaltarak kazanacağını mı düşündü gerçekten?

Hani şampiyon kadroydu, yeterli kadroydu. Maç sonu “iki transfer yapacağız” söylemi nereden çıktı? Bu nasıl bir ikilem? Cevap bekliyoruz mümkünse(gülerek).

İki sene şampiyon olunca, kuş kadar bütçelere sahip anadolu takımlarına karşı seri yapınca kendinizi efsane mi zannettiniz? İlk defa mı ligde şampiyonluk görüyoruz? Nasıl bu kadar çabuk kibire kapıldınız? Yahu uzun süredir ölüm kalım maçlarının hepsinde ölmüş bu takım, kime ne anlatıyorsunuz?

Geçen sezonki eksiklerin çoğu devam ediyor bu sezon. Puan farkı attık diye küçümsediğiniz Bjk’den biraz toparlanınca 5 yediniz utanmadan. Geçen sezon sonu 10 kişi fb’ye karşı ezildiğimizi unutmadık. Kopenhag, Prag maçları hafızalarda.

Galatasaray hocası başarısızlığın sebebi sorulduğunda çıkıp “geçen sene ManU’yu deplasmanda yendik” diye övünemez. Kalan 5 maçın da hiçbirini kazanamadın derler adama.

İsviçre liginde galibiyet alamamış vasat takıma kendi evinde gol atamadan elenmenin bir bahanesi olamaz. Bir de Avrupa Ligini alacağız falan diyip insan aklıyla dalga geçiyorlar, resmen komedi.

Bence tavanı bu kadar. Emekleri için teşekkür edilmeli zira vücut dilinden ve açıklamalarından bu birlikteliğin artık yarar getirmeyeceği anlaşılıyor. Umarım taraftarla inatlaşmamayı, yönetimi savunmaması gerektiğini de anlar bir gün.
 
Son düzenleme:
Mevcut vaziyetin sorumlusu kendisi, bu vaziyeti toparlayacak kişi de kendisi. İki senedir böyle şeyler oluyor hep, sağlam sıçtığı dönemler oluyor. 1. sene Gümrük maçına kadar ki süreç, 2. sene Maaşların ödenmediği Aralik-Ocak ortası arası süreç. Sıra geldi 3. seneye, bütün kredisini tüketti daha Eylül ayına girmeden. Benim şüphem yok, daha önce yaptıkları benim için teminat. 2/2 yapmış hocaya istifa demeyeceğim, bu salt şımarıklık olur. Yönetim ağzıyla konuşma işine de bir şey diyemiyorum, Terim bile kanlı bıçaklı olduğu Mustafa Cengiz'i yeri geliyordu Instagram hesabında video paylaşacak kadar savunuyordu. Bizim teknik direktörlerdeki itidal muhabbeti, hepsi aynı değişen bir şey yok.

Önce 6. haftanın akşamı Fenerbahçe'yi yenecek, sonra Avrupa'da ilk 8 kovalayacak ve kendisini direkt son16'ya atacak. Ocak ayına geldiğimizde hocanın sezon başını fazlaca toparladığı bir görüntü çıkacak ortaya, bundan hiçbir şüphem yok.

Yiyebileceği bütün dayağı yedi fazla fazla daha Eylül'e girmeden. Adana Demir'i de yenip milli araya kayıpsız girmek lazım, sonrası Allah kerim.
 
Malum maçlardaki sonuçların bir ''ders'' olduğunu ümit ediyorum hem kendim hem camia adına. Şayet bu rezilliklerden ders alınmadıysa ve bizim futbolumuz büyük maçlarda yine sahada silik kalıp uyumaksa; Galatasaray kariyeri çok uzun olmayacaktır. Kimse maç kaybedildi diye sinirlenmez. Olur, kaybedilir. Yeri geldi tek kale oynadığımız maçı 90'da attığımız golle kazandık. Kaybetsek ne olacaktı, hiçbir şey. İnsanların kabul etmediği nokta ''oynamadan'' maç kaybetmek. Buna kimsenin hakkı yok.
Uzun lafın kısası; önünde 2 hafta sonra Fenerbahçe derbisi var. Bakın kaybetmek demiyorum; sahada oyun planı olmadan yatan oyuncular fotoğrafıyla birlikte bir mağlubiyet olursa ben fazla devam edeceğini düşünmüyorum. Bizim camiamızın en sevdiğim yanı başarısızlığın faturasını kesmek.
Lig maçlarını gördüğünüz üzere ligin seviyesi hala kötü. Bodrumspor'u yenmek, Hatayspor'a fark atmak çok da yüksek beceri gerektirmiyor. Hele elindeki milyonlar dolarlık kadrolarla...
 
Bayern Münih ve Manchester United karsisinda oynattigi futbolu ne cabuk unuttunuz?
Yillar sonra Sampiyonlar liginde geride beklemeyen ilerde ofansiv futbol oynatan bi Hoca geldi diyorduk.

Nedense iki üc mac kötü oynattigi maclari sayiyorsun ama iyi örnekleri unutuyosun.

Cidden Türkiyede insanlar kötülükten besleniyor insan harcamayi ne cok seviyoruz.
Nasıl patladık amma değil mi
 
Nasıl patladık amma değil mi
Geçen sene Mayıs ayına kadar çok iyi bir hocalık yaptı. Ama özellikle Fenerbahçe maçı sonrası malesef çok geriye gitti. Özellikle Erden Timur sonrası takımın bütün yükü onun omuzlarında kalınca malesef kaldıramadı. Özellikle bu sene malesef oyun olarak çok geriye götürdü takımı. Bjk Süper kupa finali, Youngboys eleme maçlarında oyun olarak malesef çok büyük ezildi. Açıkçası bu saatten sonra eğer ekibine ekleme yapmazsa çokta iyiye gideceğini düşünmüyorum.
 
Maaşına zam aldığından olsa gerek takım bir sürü mevkide sos verirken, sürekli “kadromuz yeterli” diyip geçtiğimiz sezonu senin 40 puan arkanda bitirmiş takıma karşı 5-0’lık hezimete uğrayıp üstüne İsviçre liginde galibiyeti olmayan takıma iki maçta da mağlup olarak Şampiyonlar Liginin dışında kaldığında onuruyla istifa etmesini beklerdim.

Başarısızlığı kabul edip istifa etme erdemini gösteremeyip aksine eleştiri bile kabul etmeyenler, sonunda kovularak gider. Kimsenin oyuncağı değil bu kulüp. Futbolda dün yoktur. Takım şu anki kadrosuyla hiçbir sisteme, dizilişe uymuyor. Şimdi Yunus Akgün’le Avrupa oyna bakalım.
 

Üst