Okan Buruk

UEFA Kupasindan sonra bana Avrupada hangi basarayi elde ettin bir söylermisin ya.

2000/01 ŞL Grup Aşaması, 2. Grup Aşaması, Çeyrek Final

2001/02 ŞL Gruptan Çıkma, Sonraki Grupta Roma, Barcelona, Liverpool’lu Maçlarda 1 mağlubiyet.

2002/03 ŞL Grup Aşaması

2003/04 ŞL Grup Aşaması ardından UEFA 3. Tur

2006/07 ŞL Grup Aşaması

2007/08 UEFA 4. Tur

2008/09 UEFA 4. Tur

2009/10 UEFA 2. Tur

2012/13 ŞL Gruptan Çıkma, 2. Tur, Çeyrek Final

2013/14 ŞL Gruptan Çıkma, 2. Tur

2014/15 ŞL Grup Aşaması

2015/16 ŞL Grup Aşaması

2018/19 ŞL Grup Aşaması

2019/20 ŞL Grup Aşaması

2021/22 UEFA Son 16

2023/24 ŞL Grup Aşaması, UEFA Son 16

Bunlar senin için bir şey ifade etmiyorsa söyleyecek söz yok. Ama benim için çok kıymetli hatıralar. Ortaokulda, lisede ailemden gizli kısık sesle mutfaktaki tv’den izlediğim maçlardaki duyguyu, orada duyduğum Şampiyonlar Ligi müziğinden aldığım keyfi başka yerde bulamadım. Galatasaray bizim jenerasyon için Avrupa demekti. fbliler, bjkliler Anadolu takımlarıyla yaptıkları maçları konuşurken biz Avrupa konuşurduk çünkü biz Galatasaraylıydık. Kötü dönemler geçirsek de, mutlaka bir şekilde Avrupada yer alırdık. O eski başarılı günlere dönmemiz dileği ile.

Sezon sonuna kadar Okan Hoca’yı, Yönetimi ve oyuncuları hiçbir koşulda eleştirmeme kararı aldım.
Galatasaray taraftarı şu an kenetlenmeli, bize yapılan algı operasyonuna asla izin verilmemeli

Bu maç tamamen sana yazar Okan hoca. Her Deplasmanda Mertens ile başlamak zorunda değilsin.Maç başı başlangıcın hatalı maç içinde diziliş değiştirdin ikinci yarı başlarken Kaan Demirbay değişikliği yapmayıp el bombasını sağ beke bıraktın Kaan da sağolsun Prag Deplasmandında yediğinin kopyası bir ikinci sarı kartlık faulle takımı berbat bi hale soktu. Şimdi ikinci maça olabildiğince az fark yiyerek girebilmek için dua ediyoruz sadece. Acı ama gerçek.

Bu maç tamamen sana yazar Okan hoca. Her Deplasmanda Mertens ile başlamak zorunda değilsin.Maç başı başlangıcın hatalı maç içinde diziliş değiştirdin ikinci yarı başlarken Kaan Demirbay değişikliği yapmayıp el bombasını sağ beke bıraktın Kaan da sağolsun Prag Deplasmandında yediğinin kopyası bir ikinci sarı kartlık faulle takımı berbat bi hale soktu. Şimdi ikinci maça olabildiğince az fark yiyerek girebilmek için dua ediyoruz sadece. Acı ama gerçek.
4 oldu bile.
Çünkü 10 kişi kalınca oynamasını bilmiyoruz.
Net Okan hocaya yazar.

Sallai hayatinda hic bek oynamamis biz aldik kanat bek oynatiyoruz.

Berkan hic bir posizyonda bu takimda oynayamaz. Genoa da forma alamayan adam Galatasaraydami oynayacak.

Jelert zaten herkesin bildigi gibi..rüzgardan düsüyor...

Kaan Ayhan cokta futbolu kafada bitirmis, takim arkadaslarina ihanet ediyor kadro disi birakilmali..

Takım özellikle Avrupa deplasmanlarında maça konsantre olamıyor. Sürekli basit hatalar. Yani Halı saha maçında yapılmayacak amatör hataları bu sene nerdeyse her Avrupa maçında gördük. Malesef buna çözüm üretemedin hocam.
Tottenham maçına alınıp 3 lü savunmaya ağırlık verdin ama onu oynayacak ne oyuncu var elinde, ne de bu oyunu oynatacak kaliteli yardımcın var.
Bu maç direk sana yazar kusura bakma hocam.

Bu lafları 10 gün sonra onlara yedirmezsen sana da yazıklar olsun deriz hocam. Umarım o zamana kadar toparlarsın.

Evet bu maç Okan hocaya yazar. Ama Allahın izniyle Fenerbahçe maçına kadar takımı toparlayacaktır.

İlk yapması gereken şey artık parti işlerini bitirmesi. Şampiyonluk gelmeden yapılacak bu tarz aktiviteler ertelenmeli.

Evet eleştirilmeli ama istifasını isteyecek kadar da abartıya gidilmemeli. Ben iyi niyetinin kurban olduğunu düşünüyorum. Özellikle başta Muslera, Kaan, Apokerim olmak üzere güvendiği isimlerden bu sene beklediği katkıyı alamadı. Transferde yönetimin arkasında durmaya çalıştı ama yapılan yanlış transferler oyununu bozdu.

O gidince her şeyin düzeleceğini asla düşünmüyorum. Bu hatayı Fatih hocayı gönderip Torrent'i getirince yapmıştık. Bir daha aynı hatayı yapmamalıyız. Okan hocanın istifası takıma sihirli değnek değdirmeyeceği için asla istifa istenmesi ve görevden alınması söz konusu olmamalı.

Ben artık toparlayacağını, bazı inatlarından vazgeçip aynı hataları bir daha yapmayacağını ve 2 senedir göğsümüzü kabarttığı gibi bu sene de Allahın izniyle başarı ve şampiyonluk kabartacağına inanıyorum.

Son düzenleme:
Bu maçta Ezel’in annesi kör Meliha olsa, emekli maaşını alacak olmanın heyecanıyla ayın 15’ini bekleyen sarı kartlı Kaan’ı sağ beke çekmezdi.

“Hazır değil” bahanesiyle Avrupa listesine eklenmeyen Lemina’nın koltuk değnekli hali, Cuesta’ya tur bindirir kimse kusura bakmasın.

Hoca, GS serüvenine çok iyi başlamıştı lâkin giderek yükselmesi gerekirken geriye gitti. Kendini geliştirmek, hatalarından ders almak yerine; inatlaşmayı seçti. Forma adaletini sağlayamadı, papazlarını kötü olsalar da yedek bırakamadı. Takımla bağları günden güne koptu.

Tavanı bu hocanın ne yazık ki. Yerelde iyi, Avrupada kayıp. Lâkin bu durum Galatasaray’ın genlerine ters. Kim olursa olsun bu kadar fiyaskoyu kaldıramaz bu camia. Sezon sonu “sonuç ne olursa olsun” kendisine teşekkür edilmeli.

Hani bir atasözü vardır ya "koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler" diye. Süper Lig'de o kadar leş hocalar sayesinde büyük hoca olarak görülüyor ancak gerçek çapı Avrupa maçlarında ortaya çıkıyor. Bugün tarihin en büyük rezaletlerinden biri yaşandı. Kimse kadromuz eksik falan diye bahane uydurmasın. İlk 8 maçta gördük tam kadroyu yine aynı futbol yine aynı sonuçlar. Kaan'ın sağ bek oynarken takıma inanılmaz zarar verdiğini 10 yaşındaki çocuk bile anladı ancak egosu ve inadı Guardiola'dan büyük Okan hoca anlayamadı. Onun bu inadı Galatasaray'ı 2 senedir Avrupa'da nal toplarken görmemize sebep oldu. Bugün Galatasaray tarihinin en rezil maçlarından biri oynandı. Şu oyun ve sonuç belki Atletico, Dortmund gibi takımlara karşı normal karşılanabilir ancak Az Alkmaar gibi takıma karşı olamaz arkadaş! 19 yaşındaki veletler biraz becerikli olsa belki 6-7 atacaktı koskoca Galatasaray'a. Okan hoca çıkmış hala bahane uyduruyor şöyleydik böyleydik. Kaç senedir bu takımdasın Muslera dışındaki bütün oyuncular senin döneminde geldi hala bahane üstüne bahane.

Bu sene şampiyon yapsa da yapmasa da sezon sonu gönderilmeli ben artık Sparta Prag, Az Alkmaar gibi 4. sınıf takımlara bile ezilen bir Galatasaray görmek istemiyorum.

Özellikle 2 büyük sıkıntısı dikkatimi çekiyor.

1- 3lü ya da 4 lüye tam olarak karar vermemesi. Hatta bazen maç içinde bile bunu yapıyor. Bu da haliyle oyuncularda oyun ezberi pratiğini zayıflatıyor. Artık bir karar vermesi ve sezon sonuna kadar onla gitmesi gerekiyor.

2- Özellikle geriye düştüğümüzde yaptığı değişiklikler ile takımı türlü yemeğine çeviriyor. Her değişiklikte oyuncuların yeri değişiyor. Bu da oyunumuzun aksamasına neden oluyor.

Umarım bu 2 hatasından tez zamanda döner.
Ama öncelikli olarak Muslera başta olmak üzere forma adaletini sağlaması gerekiyor.

Hoca sen dünyanın en şanslı teknik adamısın. 25 yaşında süper yıldızı sana getirip her dediğini alıyorlar ama sahada futbol yok. Reaksiyon vermen gereken 4-1'lik mağlubiyetten sonra dahi sahada futbolun F harfi yok !! Ayıp !
Ama şunu unutma; hafta sonu o algıcı aciz futbol emeklisine karşı kötü sonuçta mayıs ayında İsmail Kartal denen hakem ittirmeli çapsıza verdiğin maçtan daha fazlası olur. Mayıs ayında değilsin henüz şubattasın. Allah bizlere sabır versin daha yolun bitimine 2-3 ay var...

Hoca sen dünyanın en şanslı teknik adamısın. 25 yaşında süper yıldızı sana getirip her dediğini alıyorlar ama sahada futbol yok. Reaksiyon vermen gereken 4-1'lik mağlubiyetten sonra dahi sahada futbolun F harfi yok !! Ayıp !
Ama şunu unutma; hafta sonu o algıcı aciz futbol emeklisine karşı kötü sonuçta mayıs ayında İsmail Kartal denen hakem ittirmeli çapsıza verdiğin maçtan daha fazlası olur. Mayıs ayında değilsin henüz şubattasın. Allah bizlere sabır versin daha yolun bitimine 2-3 ay var...
ya su her dedigini aliyolar lafini birakalim.

Sezon basi Jelert ve Jacobs dogru transferlermi sence? Osimhen transferinide Gardi yapti yönetim degil zaten