Oktay Mahmuti Veda Zirvesi

Tarih: 21 Ağustos 2012
Mekan: Nevizade - Aslanım
Saat: 20.00

Can Akın, 25 saniye var, 100. sayı..
Hafiften geriye dönelim, eşlik edecek şarkı sizin seçiminiz, benim halihazırda bir tercihim var, videonun arka planında oyuncuların ismi anons ediliyor, Yalçın Dümer’in sesi bile güzel geliyor..
Diken, diken..

Hafiften ileri sarıyorum videoyu, Murat Kosova konuşuyor; “Galatasaray-CSKA Moskova maçında karşınızdayız.., bu takımı kimse deviremedi bu sezon, namağlup geldiler, namağlup dönmesinler, haydi Galatasaray, helal olsun size, tarih yazıldı burada, helal olsun Galatasaray, helal olsun Oktay”
Hüngür, hüngür..

Bize bunları yaşatan adama, kendi sözleriyle; “basketbolda Galatasaray’ın bayrağını tekrardan dalgalandırmaya başlatan” sayın Oktay Mahmuti ve ekibine veda ediyoruz.

21 Ağustos Salı günü, ulaşamadığımız basketbol deplasmanları için toplandığımız, beraber zirveler yaptığımız, kah gülüp kah hüzünlendiğimiz, yeri geldiğinde maç sonu hep beraber inlettiğimiz Nevizade’de, bu sefer bize iki sezon boyunca bu gururu yaşatan teknik ekip ile beraberiz.
Galatasaray’a hizmet kutsal, hizmet edenin hakkını vermek ise görevdir,
bekleriz..

Gün çok güzelmiş. Zonguldak'a giderken iftar yapmıştık, İstanbul üzerinden geçmiştim. Şimdi de Zonguldak'tan döndüğüm gün bu organizasyon ve yine İstanbul üzerinden geçeceğim. Çok şanslıyım.

Herkesi bekleriz.

Bayram dolayısıyla Ispartadayım zaten normalde de Ankarada'yım ama İstanbul'a gitme ihtimalimiz olursa muhakkak gelmek isterim gerçekten de çok doğru düşünülmüş bir organizasyon düşünene teşekkürler.

Of of of.. Düşünenede hayata geçirenede ve katılacak olanlara helal olsun..
Ne yapıp edin organizasyona ergin ataman başta olmak üzere yeni teknik ekibide dahil edin lütfen ki o gün hatırlandığında ağızlardan ortak bir kelime dökülsün: MUHTESEMDI..

Bir kadeh de bizle iç diye bağırdık o kadar, eh gerçekleşmeseydi içimizde ukde olarak kalacaktı...

Elveda demeyi sonuna kadar hak eden adama, hak ettiğini vermek için orada olacağız...

Bizle aynı düşüncede olan bütün dostları bekleriz..

Ne zamandır yapmak istiyorduk kısmet salı gününeymiş. Ergin hocamız içinde en kısa sürede uygun olduğu bir zamanda hoşgeldin organizasyonu yapacağız.

Of offf. 25'ine kadar İstanbul dışındayım, çok yazık oldu.

Normal sezonda liderliği aldıktan hemen sonra oynadığımız Tofaş maçını izlemeye Adapazarı'ndan gelmiştim. Oktay hoca cezalıydı o maçta, bir ara maçın stresine dayanamayıp tribündeki koltuğundan kalktı ve pota arkasıyla tribünlerin köşesi arasında volta atmaya başladı. Maç sonuna kadar devam etti bu. Bir sağa bir sola yürüdü. Maçı kazanınca rahatladı.

Maçtan sonra iki üç kişi Oktay hocayla fotoğraf çekmek için tribünden aşağı inmek istedi, Oktay hoca kırmadı onları. Küçük bi kız çocuğu ve ben yaşlarında birisi indi yanlış hatırlamıyorsam. "Ulan acaba ben de mi rica etsem" diye düşündüm ama vazgeçtim. Ne büyük aptallık. Eğer "hocam adapazarından geldim, bir hatıra fotoğrafı çektirsek?" deseydim kesinlikle beni de kırmazdı, eminim. Hala üzülürüm o akşamı hatırladıkça.

Oktay hocaya çok selam, onu asla unutmayacağız. Mutlaka yollarımız kesişecek bir gün, kesişmeli.