Oktay Mahmuti

Cengiz cin gibi.. Cengiz'e anlatacak bir şey yok. Zira iyi polis kötü polisi oynuyorlar. Bu yapılanların hepsinden haberdar olduğunu hatta kendisinin yaptırdığını düşünüyorum. Her branşta şampiyonluğa oynayacağız diyip sonra da kafasını kuma gömen ölü taklidi yapan bir başkanın samimiyetine inanmam mümkün değil. Önce her branşta şampiyonluğa oynayacağız de sponsor bulacağız de sonra ben basketbol konusunda kimseye bir şey vaadetmedim de. Böyle bir şey yok hiç kusura bakmayacak Mustafa Cengiz.

Başkan sırtını popülist söylemlere dayayarak bir şark kurnazı gibi davranıyor sadece aksine inanmam mümkün değil.
Baskana kalsa minimum butceyle dusmeyelim yeter diyebilir ama taraftar tepkisinden cekiniyolar. Futbolda sampiyon oldukca sorun yok diye dusunurken terimle yasanan sorunlar ve uefanin yeniden inceleme karari sonrasi 3e 5e bakmadan taraftarin tepkisini cekebilcek biseye izin vermemek istiyo baskan. O yuzden kocun kalmasi konusunda samimi sekilde istekli. Recevik ve omerler birbirinden farkli dusunuyo. Hersey cok karisik subede bu aralar. Yapilan yalnislari gordukce birbirlerinin yalnis isler yapip istifaya zorlanmasini yada kovulmasini beklediklerini bile dusunuyorum. Son cumlem bilgi degil benim izlenimimdir.

Son düzenleme:
Baskana kalsa minimum butceyle dusmeyelim yeter diyebilir ama taraftar tepkisinden cekiniyolar. Futbolda sampiyon oldukca sorun yok diye dusunurken terimle yasanan sorunlar ve uefanin yeniden inceleme karari sonrasi 3e 5e bakmadan taraftarin tepkisini cekebilcek biseye izin vermemek istiyo baskan. O yuzden kocun kalmasi konusunda samimi sekilde istekli. Recevik ve omerler birbirinden farkli dusunuyo. Hersey cok karisik subede bu aralar. Yapilan yalnislari gordukce birbirlerinin yalnis isler yapip istifaya zorlanmasini yada kovulmasini beklediklerini bile dusunuyorum. Son cumlem bilgi degil benim izlenimimdir.

Terim’le yaşanan sorunlar ne? Transfer mi?

İşi ehline vermezsen sırf karviziti olsun diye sırf yönetimde bir unvanı olsun diye birilerine koltuk verirsen olacağı bu.

Profesyonel yönetici lazım arkadaş çok mu zor? Öyle Murat Özyer gibi aile şirketi haline çevirecek kişiler, yediği yumruğun hesabını soramayan ve milli takım kampında oyuncularımızın ayartılmasına önce ses çıkarıp sonra sessiz kalanlar değil gerçek profesyoneller.

Hocam eger haber asparagas degilse, senden maasini dusurmeni istemisler. ricam olsun benim hatrim icin, sadece 3 dolar dusebilirmisin ? cunku bu mevcut yonemitin 3 kurusluk degeri yok yanimda!

Galatasaray yöneticilerinin Oktay Mahmuti ile ne problemi var bilmiyorum ama ikinci defa çok büyük terbiyesizliğe maruz kalıyor ve bu durum benim canımı aşırı derecede sıkıyor. Kişilerle kurumların yolları kesişir / ayrılır buna lafım yok lakin bu muamele yakışmıyor. Umarım kendilerine çeki düzen verirler, bu zihniyet kabul edilir değil.

Şubenin kangreni olan transfer yasaklarının kaldırılmasını isteyip şubenin düzlüğe çıkmasını istediğin için senden bir taraftar olarak özür diliyorum hocam. Şubenin başında basketbolla alakası olmayan 3 kişiyi verip aylarca uygulanan mobbinge bir taraftar olarak bir şey yapamadığımız için de özür diliyorum hocam. Şubenin iyiliğini istemeyen plansız küçülmeden bahseden kişilerin planlarına çomak soktuğun için de özür dilerim hocam. Bütün bu yapılanlardan sonra halen yönetimden bir adım bekliyorsa Oktay hocamız bu da onun ne kadar karakterli biri olduğunu gösteriyor. Başkanı gözü kapalı destekleyen o kadar bilinçsiz kişiler var ki yarın çıkıp hocayı hedef olarak gösterse düşünmeden hain ilan edecek profillerle aynı takımın geleceğini düşünmek beni biraz üzüyor.

Evet söylendiği gibi 6 ayda sadece 1,5 maaş alan Oktay Mahmuti, taraftarın ve medyanın önüne atılıp paragözlükle suçlanacak. Ve milyonlarca cahil taraftar bu rezil yönetime inanacak.

Tek isteği borçların temizlenip mütevazî bir takım kurulması olan Oktay Hocamın gördüğü muameleye bak. Yüzüne bakacak yüzümüz yok. Her şeye rağmen sen karakterinden taviz vermedin, büyüksün Hocam!

Sevgili koç'a biraz evvel bir kez daha güvenimizi, inancımızı, sevgimizi belirttim ve alacağı her türlü kararda yanında olduğumuzu belirttim. Kendisi de teşekkür etti ve şunu söyledi; elimden geleni yaptığımı bilmenizi isterim.

Ah benim canım hocam vallahi biz sana layık değiliz ... Senin gibi bir ismi yine elimizde tutamadık ya, bu yönetici ekibi bundan sonra koltuğunda oturtmamak lazım...

Sevgili koç'a biraz evvel bir kez daha güvenimizi, inancımızı, sevgimizi belirttim ve alacağı her türlü kararda yanında olduğumuzu belirttim. Kendisi de teşekkür etti ve şunu söyledi; elimden geleni yaptığımı bilmenizi isterim.

Ah benim canım hocam vallahi biz sana layık değiliz ... Senin gibi bir ismi yine elimizde tutamadık ya, bu yönetici ekibi bundan sonra koltuğunda oturtmamak lazım...

Keske Oktay Mahmuti Hocam ya ben yada Ömer Yalcinkaya restini cekse.

Oktay Hocadan indirim istenmis ve Hoca da demis ki, indirim yapmam icin hicbir sebep yok hem Galatasariyla da degilim. Bunu biraz once baskan acikladi. Bir baskan bu tarz bakkal dedikodularini gundeme getiriyorsa bilin ki hayir gelmez bu adamdan.

Baskan, 32 yasinda ki adama 17 trilyon verdiniz 2 yil icin, bi de aciklamissin ki saolsun Ryan Donk imza parasi bile almadi. Adam 17 trilyon gecirmis sizin mukemmel beyinli muhasebenize ve hala diyorsun ki Oktay Hocanin parasi.

Yaziklar olsun!

Oktay Hocadan indirim istenmis ve Hoca da demis ki, indirim yapmam icin hicbir sebep yok hem Galatasariyla da degilim. Bunu biraz once baskan acikladi. Bir baskan bu tarz bakkal dedikodularini gundeme getiriyorsa bilin ki hayir gelmez bu adamdan.

Baskan, 32 yasinda ki adama 17 trilyon verdiniz 2 yil icin, bi de aciklamissin ki saolsun Ryan Donk imza parasi bile almadi. Adam 17 trilyon gecirmis sizin mukemmel beyinli muhasebenize ve hala diyorsun ki Oktay Hocanin parasi.

Yaziklar olsun!

Abi siz ne içiyorsunuz ya?

Donk'la 2 yıllık değil 1+1 anlaşıldı. Şu 1
Ortada 17 milyon Tl falan yok. 1.8 € alacak bütün masrafları o kadar. Şu 2
Eski yönetim yarım milyon menajer ücreti ödemiş, ev kirası, uçak parası her türlü parayı maddelere eklettirmiş. Şimdi menajer ücreti yok ayrıca o maddeler 1.8 m'nin içinde. Şu 3
Donk bonservisi elinde olduğu için sattığın kadar al olayından etkilenmeyeceğiz. Onun yerine herhangi bir oyuncuyu alsak imza ücreti cart curt ondan daha fazla kazanacak ve sattığın kadar al olayına dahil olduğu için kulüp zararda olacaktı. Şu 4
Ayrıca Donk yarım sezon enfes top oynadı, şampiyonlukta katkısı oldu, uzun yıllardır Türkiye'de ligi tanıyor ve Fatih Hoca istiyorsa sıkıntı yoktur. Şu da 5

Taraftarin onune atti resmen. Oktay Mahmuti’yi degil Galatasarayli Turkiye’de tuttugu bir takim yok Oktay Mahmuti’nin. Dogma buyume Makedonya / Üsküplü. Yaklasik 25 yil once oradan Turkiye’ye geldi. En az Fatih hoca kadar degerli bir hocadir. Onune dogru duzgun bir sey konuldugu zaman indirime gidecek bi adamdir. Benim de kokenim Makedonya / Üsküp. Boyle mobing yapmalari hic hos degil. Kaldi ki gecen sene gelenleri o getirtmedi. Can Topsakal ve Kunter getirdi. Baskan oyle bi 9. olmusuz diyor ki. Baskani severim ayri ama hocaya bu yaptiklari yanlis kusura bakmasin.

Herkesin yeri dolar elbet, kusura bakmasın da zamanın da Ergin hoca nın (takım için ne anlam ifade ettiği ve takıma kazandırdıkları malum.) 500k maaş aldıgı takım da Oktay Mahmuti 1,2 milyon avro maaş isteyemez efendim ki bizi bırakıp Real Madrid i çalıştırmayacak taş çatlasın yine bizim ayarımız da bir takımla bir takımla anlasacak. O istediği maaşı verecek takım sayısı da iki yi geçmez lig de.

Son düzenleme:
Herkesin yeri dolar elbet, kusura bakmasın da zamanın da Ergin hoca nın (takım için ne anlam ifade ettiği ve takıma kazandırdıkları malum.) 500k maaş aldıgı takım da Oktay Mahmuti 1,2 milyon avro maaş isteyemez de alamaz da efendim ki bizi bırakıp Real Madrid i çalıştırmayacak taş çatlasın yine bizim ayarımız da bir takımla bir takımla anlasacak. O istediği maaşı verecek takım sayısı da iki yi geçmez lig de.

Oktay Hoca da çok şey ifade eder bizim için, aileden biridir. Yıllar sonra bu takımdaki ilk kıvılcımın mimarıdır. Kendisine söz verilen parayı istemek de en doğal hakkıdır.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in açıklamalarına Oktay Mahmuti'den yanıt geldi.

Mahmuti'nin açıklaması şöyle:

"Sevgili Galatasaray taraftarı, Galatasaray camiası ve basketbol kamuoyu,

Sizin de bildiğiniz gibi, geçtiğimiz günlerde Galatasaray Spor Kulübü ile olan sözleşmemi tek taraflı fesih ettim. Bilmenizi isterim ki benim için kolay bir karar değildi.

Geçtiğimiz sezon görevi devraldığım esnadaki durum ve sonrasında yaşanan sıkıntılı sürecin ardından her şeyi geride bırakarak büyük heyecan ve ümitle Galatasaray Basketbol Takımı geleneklerine yakışan bir takım kurmak için çıktığım yoldaki çabam ise sezon bittikten sonra geçen 50 günlük süreçte en ufak bir gelişme olmadığı için sonuçsuz kaldı.

Büyük hedeflere, bütçeden bağımsız iyi organizasyonlar ve iyi bir planlamayla ulaşılabileceğine inanan bir kişi olarak sadece benim ve taraftarların paylaştığına inandığım bu heyecanın hedefe ulaşmakta yeterli olmayacağına kanaat getirdiğim için bu kararı aldım ve Galatasaray Spor Kulübü’nün geleneklerine uygun olarak bu konu hakkında ne bir açıklama yapmak ne de konuşmak niyetindeydim.

Ancak Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Mustafa Cengiz’in bugünkü basın toplantısındaki açıklamaları sonrasında sadece şunu söylemek isterim: Bugüne kadar sadece bir maaş ödemesi almış olmama rağmen bu kararı sezon devam ederken almadım. Play-off şansı kovalarken almadım. Sezon bittikten sonra geçen 50 günlük sürede büyük bir heyecanla yeni sezon hazırlıkları yaparken de almadım. Bu kararı, hayal ettiğim hiçbir projeyi hayata geçiremeyeceğime emin olduğum gün aldım. Ertesi gün başkanla görüşmeye davet edildiğimde, şubenin içinde olduğu tüm sıkıntıları tekrar dile getirdim, iyi bir projeyle ve sorunlar çözüldüğü takdirde görevime dönebileceğimi söyledim. Başkandan indirim isteği ve ödemem yapılandırıldığı takdirde devam edip etmeyeceğim sorusu geldi. Bu konu şubenin sıkıntıları arasında en önemsiz ve en son sırada yer alacak madde. Bunu ifade ederek oradan ayrıldım. Aleyhimde ne söylenebileceğini az çok tahmin ederek ve bunu da göze alarak ayrıldım.

Galatasaraylı olup olmama meselesine gelince, inandığım hedefler uğruna hiçbir şeyden vazgeçmediğimi en iyi Galatasaray taraftarı bilir, beni en iyi onlar tanır. Bu konuda ayrıca bir açıklama yapmaya gerek bile duymuyorum.

Saygılarımla,

Oktay Mahmuti"

"Galatasaraylı olup olmama meselesine gelince, inandığım hedefler uğruna hiçbir şeyden vazgeçmediğimi en iyi Galatasaray taraftarı bilir, beni en iyi onlar tanır. Bu konuda ayrıca bir açıklama yapmaya gerek bile duymuyorum."

Bu da sana kapak olsun üçkağıtçı Mustafa Cengiz!