Oktay Mahmuti

Birisi yazmis 200-300bin Dolar icin isi yokusa sürerler diye. Keske öyle basit olsa
Su anda borc 5-6 Milyon Dolar Civarinda. Önce biz taraftarlar bunu bi kabul etmemiz lazim, cerez parasiymis gibi davranmayalim.

Futbol gibi bransta biz sponsor NEFten bu yil alacagimiz para: Forma gögüs sponsorlugu icin sadece 2 Milyon Euro. Ve sponsorun sahibi diyormuski benden daha fazla para veren varsa ben cekiliirm.
Durum cidden kötü ve biz bunu bi kabullenmemiz lazim

Abi neden anlamak istemiyorsunuz. Yasağın kalkması için ödenmesi gereken para 400 bin dolar.
 
Ekrem Memnun, Ergin Ataman, Marina Maljkovic bunlarin nasil gittigini kulube biraz yakin olan herkes biliyor. Ayni bu tarz mobing ile. Biz her hocamiza boyle yaparsak bizden bir sey olmaz. Yoksa konu Oktay Mahmuti degil ki. Yarin gitti yerine baskasi geldi. Bir sonra ki yonetim de ona sarar.

Daha transfer yasagimiz var kalkmasi gereken hadi onu kaldirdilar diyelim. Menajerler artik bize oyuncularini yollamak istemiyor. İmajimiz bayagi kotu ne yazik ki su an. Ne diyeyim arkadaslar umarim siz hakli cikarsiniz.

Ayrica Fatih hoca ilk gonderildigi an herkes bayagi bir aglamisti. Evinin onune kadar gidenler. Tff ile anlastiktan sonra tepki oldu.

Fatih Terim giderse ilk defa gitmiş olmayacak İlk defa da yönetimle ters düşmeyecek Ve oturup yas da tutmayacağız da Fatih Terim oktay mahmuti kıyaslaması bayağı entresan olmuş .

Küçük bir ayrıntı Fatih Terim son ayrılığın da Galatasaray taraftarının yüzde 90 ı Terimi suçladı
 
Son düzenleme:
Futbol takımı kaç ay maaş alamadı ? Personel ? Voleybolcular ? Kulüpte muntazam şekilde ödeme sistemi var iken Oktay hocanın maaşı mı ödenmemiş . Maaş ödememeyi siz mobbing sayıyorsanız 96 dan beri mobbingin kralı Terime uygulanmış meğer. Sadece 99 yılını tek maaşla geçirdi adam yahu ğŸ˜￾

Yapılan o kadar şeyi görmeyip sadece maaş olayına takan bir tek Mustafa Cengiz'i kötü körüne destekleyenler var zaten. Adamlar kaç ay olmuş transfer için hamle yapmıyor, bırak transferi transfer yasağını bile aylardır kaldırmıyor, hocanın maaşından dolayı yollamak istediklerini bilmeyen yoktu zaten, tabii siz toz konduramadığınız için görmemeye devam edin!
 
Yonetim sevdalisi arkadaslarin israrla anlamadigi durum; burada etik olmayan bir davranis soz konusu, sizden onceki yonetimin yanlisini sizi kume dusmekten kurtarmis bir adamla cozemezsiniz. Dursun Ozbek yonetimini ibra ederek herseyi kabullenmis oldunuz,

Hadi diyelim ki Oktay Hoca 300 bin usd dustu 500 bin usd de anlastiniz, siz herseyi 300 bin usd ile mi cozeceksiniz, hicbir plan yapmamissiniz 6 ayda, sponsor bulacagim demissiniz bulamamissiniz, Eyup Yildiz Bey 2 gun once baskana soruyor sponsor bulacaginizi soylediniz ne oldu ? baskan, bulamadik ne yani istifa mi edeyim diye cevapladi.

Yine soruyorum Oktay Hocanin 300 bin usdsiyle neyi cozmeyi planladiniz ? Tranfer yasagini mi kaldiracaksiniz ? oyuncu mu transfer edeceksiniz ? salon kirasini mi vereceksiniz, azcik akli olan yazdiklarimdan mantikli cikarimlar yapip daha fazla kendini rezil edecek yorumlar yapmaz.

Evet ben Oktay Hocayim, 300 bin dustum, nerede kalmistiniz ? butun olayi buraya baglayip zaman mi kazanmaya calisiyorsunuz,
 
Yapılan o kadar şeyi görmeyip sadece maaş olayına takan bir tek Mustafa Cengiz'i kötü körüne destekleyenler var zaten. Adamlar kaç ay olmuş transfer için hamle yapmıyor, bırak transferi transfer yasağını bile aylardır kaldırmıyor, hocanın maaşından dolayı yollamak istediklerini bilmeyen yoktu zaten, tabii siz toz konduramadığınız için görmemeye devam edin!

Döndük dolaştık yine yönetime toz konduramayan olduk. Mustafa Cengizin yönetimsel hatasın da sonuna kadar eleştiririm şuana kadar yönetimsel bir hatasını gördüm mü ? Mevcut şartlar dahilin de son derece iyi çalışıyor. Kaldı ki Mustafa Cengizin körü körüne desteklencek bir popülerliği yok . Popülerliği geçtim gene kitleleri sürükleyecek bir karizması veya liderliği de yok . Neden körü körüne desteklensin ? Maaşı problem di evet bu son derece normal kulüp için de . ya maaşını vermeyi kabul etse bile ne olacak ? Mevcut durum da Oktay Mahmuti zaten bu ağır şartları kaldıracak bir tecrübesi uok . Adam efes ekolünden yetişme gelme. Hani tabiri caizse yokluğu bu kulüpte gördü adam kariyeri boyunca yaşamadığı şeyleri yaşadı ve Gönül’den de bağlılık olmadığı için o sorumluluğa girmek istemeyebilir. Yönetim illa Oktay hocayı göndermek istese Mustafa Cengiz istifası sonrası bizzat görüşmez. Oh be kurtulduk sonun da der.

Ya hangi başkan allah aşkına istifasın da bile vermek zorun da olduğu bir ücret gerçeği varken bir de başka coach getirip ekstra para ödemeyi ister ? Ya mobing diyorsunuz da kulup bunun neticesinde bir şey elde eder. Sonucun da Zarara uğrayacağı bu kadar aşikar iken hangi akıllı bunu yapar ?
 
Son düzenleme:
Oktay Hoca indirim yapsaydı şu an yasaklar kalkmış, transferler yapılmış, kadro kurulmuş hatta Mustafa Cengiz Euroleague A lisansı için girişimlere başlamış olacaktı. Her şey Oktay Hocanın suçu!
 
Hatırlayan hatırlar, Ünal Aysal dönemindaki ayrılıktan sonra forumun büyükleri sayesinde Oktay Hoca'ya bir veda gecesi yapmıştık. Orada hocanın ağzından yönetimle ilgili laf almak için neredeyse yalvarmıştık. Hatta hocam lütfen çık konuş, sen konuşmazsan bunlar senin arkandan atıp tutacaklar, taraftar da inanacak demiştik. O kadar ısrarımıza rağmen arkasından iftira haberleri yaptıran insanlar hakkında dahi çıkıp konuşmadı. Bu seferki açıklamasında da çok kısa durumu açıkladı ve kimse hakkında çok müsait bir konumda olmasına rağmen yine kötü konuşmadı. Koçluğunu, kariyerini, transferlerini, aldığı parayı vs. istediğiniz her şeyi eleştirin ama lütfen koçun karakteriyle ilgili konuşurken daha dikkatli konuşun.

Benim bu şubeden istediğim yüksek bütçeler, başarı falan değil, istikrarlı ve sistemli şekilde ilerlendiğini görmek ve aidiyet hissedebilmek. Hocanın ilk dönemi, kapılar bile açılmamışken maçtan 3 saat önceden salona götüren, en dandik lig maçını dahi izlemek için salona coşkuyla getiren, mağlup olduğunda dahi içten şekilde ayakta alkışlatan aidiyet seviyesini hocanın ilk ayrıldığından beri hiç tatmamıştım. Hoca bu kez başladığında eski yönetim vs. çok güvenemesem de yine bir heyecan hissetmiştim ama yine yarım kaldık. Artık umudum falan yok, zaten evim dediğim - askerden döndüğüm gün ailemi 2-3 saat görüp koştuğum - Abdi İpekçi de yok. İnşallah bizim o günlerde yaşadığımız coşku ve hisleri ileride buradaki daha genç arkadaşlarım da bir gün yaşama fırsatı bulur.

Hakan Üstünberk, Emir Hoca, Recep Hoca, Tolga Hoca, aklıma gelmeyen herkesin katkısı çok büyük, ama tabii ki en başta hocam sana yaşattığın her şey için teşekkür ediyorum, inşallah bir gün yüz yüze de teşekkür etme şansı bulurum.
 
Son düzenleme:
Oktay Mahmuti'den alacağımız 300 bin dolarla, takım kurar, eurocup, euroleague, euroleague kadınlar falan hepsini alır, ordan NBA'e sıçrar konferans finali yaparız. Önünü alamayız yani 300 bin dolarla öyle bir mebla 300 bin dolar. O kadar söyleyeyim. Hocanın bi sözü var giderken "ben burdan ayrıldığımda kimse oktay bir şey yapmadı diyemeyecek" diye.. Çoğunluk arkasındayken ayıp eden herkes, giderken sessizce gider. Biz yönetimin iyiliği için her yolu önerdik, bugüne kadar taraftarlar bile proje sundu yönetime bunun sayesinde para kazandı. Oktay Mahmuti ve 800 bin dolar da artık olmadığına göre Galatasaray Basketbol'unu uçurup, her branşta şampiyonluk sözü veren yönetimden sözünü tutmasını bekleyelim.
 
hahahahahahahahaaaaaaaa. Sadece gülüyorum. Adam hayatı boyunca göremeyeceği kontratı üstte bir arkadaşın yazdığı gibi, eski yönetimin bazı mahmudi hayranı taraftarın gazını almak için yaptığı salakça hareketi fırsata çevirerek almış. Üstüne bir de ballı kaymak sen ayrılsan bile biz senin paranı öderiz demişler. Hoca da çok karakterli ya! tamam demiş. Gelmiş takımda hiçbir etkisi olmamış. Şimdi diyecekler ki bizi küme düşürmedi. Kusura bakmayın ama bu lafı Cem Akdağ hoca için söyleseniz tamam ama zaten Kunter dışında kim gelseydi bu kadar taraftarı olan ve düşme potasında değil de düşme riski olan bir takım küme düşmezdi. Zoru görünce benim prensiplerim, hedeflerim var deyip gitmiş. Ama çok iyi ve çok karakterli bir adam olmuş. hahahahahaha. Buna kargalar bile güler. Madem prensiplerin, hedeflerin vardı neden düşme potasında ki bir takımı, hem de herkesin gördüğü hiçbir istikbal vaat etmeyen takımı çalıştırmayı kabul ettin. O kadar karakterli ki Aykut Kocamanı yönetim gönderdi diye, bakın gönderdi diye bile tazminatımın yarısını verin yeter diyebilirken. Bizim karakterli, adam koçumuza biraz indirim yap, yada ödemeni yaya diye teklif yapıldığında, ben GS li değilim deyip çekip gitmeyi seçmiş. Neymiş bugüne kadar bir hamle yapılmamış. Şunu herkes bilir ki GS basketbol takımı belki maaşları geç ödemiş veya ödüyor olabilir. Ama hiç bir sezon başlarken transfer yapmadan altyapı oyuncuları ile sezona iddiasız başlamamıştır. Yine yukarıdaki bir arkadaşın yazdığı gibi bu yönetim ne kadar başarısız, basiretsiz olsa bile, mevcut dünya kadar borç var iken, üstüne karakterli koçun sözleşmesinde kendi gitse bile parası ödenir yazar iken borcu hem de hiç risk alınmayacak meblağ olan 800,000 $ daha artırmayı göze almaz. hiç kimse hikaye anlatmasın. adam hayatını volesini vurdu. fırsatı kaçırmamak için eline teklif geçince direk kullandı. Şimdi bazıları diyecek ki niye bugüne kadar bekledi. Bugüne kadar bekleyen adam şurada liglerin başlamasına 60 gün kaldı. Madem karakterliydi 60 gün daha bekler, takım kurulmadı der giderdi. Böylece en azında 2 ayın daha parasını hak ederdi. Adam zaten 2 yıl takım çalıştıramadan evde yatmış, rahata alışmış. Niye zora girsin ki. Şimdi bazı fanları sözleşmeyi silah zoruyla mı imzalattı diyor. Karakter sahibi bir anlaşma yaparken en azından bazı karakterli maddeler koyar. Karşısına gelmiş çaresiz dursunun her dediğini kabul etmez, mesela der ki bana şu kadar bütçe ayırmazsanız giderim. O zaman bir haklı yanı olur. Benim için karakterli, prensipli, hedefli insan budur.
 
Son düzenleme:
Oktay Mahmuti gittiğine göre Cem Akdağ gelir umarım yerine.
Yabancı koç ile bu iş yürümez.
Çek Akdağ gelsin yine heyecanlı zevkli son topa kadar savaşan bir takım izleyelim :)
 
"Ertesi gün başkanla görüşmeye davet edildiğimde, şubenin içinde olduğu tüm sıkıntıları tekrar dile getirdim, iyi bir projeyle ve sorunlar çözüldüğü takdirde görevime dönebileceğimi söyledim. Başkandan indirim isteği ve ödemem yapılandırıldığı takdirde devam edip etmeyeceğim sorusu geldi. Bu konu şubenin sıkıntıları arasında en önemsiz ve en son sırada yer alacak madde."

Mahmuti diyor ki; sorunlar çözülürse, iyi kötü bir takım kurulursa ben yine dönmeye hazırım.

Mustafa Cengiz diyor ki; sen bırak şimdi takımı falan indirim yapıyor musun, yapmıyor musun?

Mahmuti de "al sana indirim" diyip ayrılıyor.

Tebrik ediyorum. Basketbol düşmanı vasıfsız, yalancı başkana ve onun biatçılarına karşı mükemmel hareket.
 
"Ertesi gün başkanla görüşmeye davet edildiğimde, şubenin içinde olduğu tüm sıkıntıları tekrar dile getirdim, iyi bir projeyle ve sorunlar çözüldüğü takdirde görevime dönebileceğimi söyledim. Başkandan indirim isteği ve ödemem yapılandırıldığı takdirde devam edip etmeyeceğim sorusu geldi. Bu konu şubenin sıkıntıları arasında en önemsiz ve en son sırada yer alacak madde."

Mahmuti diyor ki; sorunlar çözülürse, iyi kötü bir takım kurulursa ben yine dönmeye hazırım.

Mustafa Cengiz diyor ki; sen bırak şimdi takımı falan indirim yapıyor musun, yapmıyor musun?

Mahmuti de "al sana indirim" diyip ayrılıyor.

Tebrik ediyorum. Basketbol düşmanı vasıfsız, yalancı başkana ve onun biatçılarına karşı mükemmel hareket.

Peki Mahmuti, Gs'nin sezona iyi kötü bir takım kurmadan 3 oyuncuyla mı başlayacağını düşünüyor?
 
Peki Mahmuti, Gs'nin sezona iyi kötü bir takım kurmadan 3 oyuncuyla mı başlayacağını düşünüyor?

Şahsen ben bizim basketbol şubesinde hiçbir rezilliğe şaşırmam bu saatten sonra. O kadar çok hayal kırıklığına uğratan, güven kaybına sebep olan olaylar yaşadık ki. 3 oyuncuyla başlamayacağımızın garantisi mi var?

Onu da geçtim gelecek sezona dair hiçbir adım atılmadan sadece indirim istenmesi ne kadar samimi, ne kadar iyi niyetli?
 
Şahsen ben bizim basketbol şubesinde hiçbir rezilliğe şaşırmam bu saatten sonra. O kadar çok hayal kırıklığına uğratan, güven kaybına sebep olan olaylar yaşadık ki. 3 oyuncuyla başlamayacağımızın garantisi mi var?

Onu da geçtim gelecek sezona dair hiçbir adım atılmadan sadece indirim istenmesi ne kadar samimi, ne kadar iyi niyetli?

Takımın 3 oyuncuyla sezona başlayacağını düşünmek tam bir komedi. Siz de Mahmuti de gayet biliyorsunuz ki sezona 12 kişilik bir takimla başlanacak.

Peki soru şu, bizim bile aylardır haberdar olduğumuz; yonetimin, Mahmuti'nin mevcut şartlar altında astronomik diyebilecegimiz kontratından rahatsız olduğu gerçeğini Mahmuti yeni mi öğrendi? Bundan 1 ay önce Mahmuti, yönetimin indirim talebini kabul etseydi, siz de biz de Mahmuti de iyi biliyor ki yönetim şu an yaptığı yasak kaldırma çalışmalarını Mahmuti ile anlaştığı andan itibaren yapacaktı. Üstelik belki elden kaçırdığımız bazı oyuncuları da alabilecektik.

Şimdi durum bu kadar netken, Mahmuti'nin kendi kontratından hiçbir noktada taviz vermediği bu kadar açıkken, çıkıp para benim için son sırada diye açıklama yapması insan aklıyla dalga gecmektir. Beni asıl irite eden o açıklamadır ki yazdıklarıma bakın o acıklamaya kadar olumsuz bir şey yazmadım kendisi hakkında. Ha para senin, kontrat senin istersen vazgeçmezsin tabi ki. Ama çıkıp da dalga geçer gibi açıklama yapma.

Nasıl ki yönetimin zamanında şöyle sponsor bulacağız, baskette de şampiyonluğa oynayacağız demeçleri taraftarla dalga geçmekten öteye geçmiyorsa Mahmuti'nin kontratı ile ilgili demeçleri komediden başka bir şey değildir.
 
Yahu 1 milyon dolar bayıldığımız Russ Smith'i 3 ayda gönderdik. Burda aylarca hocanın 1.tercihi değildi diye savunuldu. Parasını da çatır çatır aldı helal olsun aslanım benim bizden aldığı parayla Çin 2.Liginde oynuyor şimdi.

Tabi ki 12 kişilik takım kurulacak Cansever ilk göreve geldiğinde yerli ağırlıklı kadroyla oynayacağız demişti mesela. Yalan mı söylüyor diyeceğim de başkanı ne ki yönetici de ne olsun. Söylediği lafları başkalarına telefonda ben öyle demek istemedim diye açıklarlar ancak zaten.

Alabileceğimiz 3-4 tane kelepir yerli vardı. Hepsini kaçırdık. Tutturmuşlar bir Mahmuti indirimi Mahmuti indirim yapmadan takım kurulmuyor mu yani 300 bin dolarla mı kuracaklarmış bütün takımı?
 
Ergin Ataman benim hedeflerim var gerekirse ücret almadan çalısırım dedi ama hoca istenmedi.

Bir insanın hayatta hedefleri projeleri varsa para ikinci plandadır.Oktay Hocanın Bu ülkede alacağı maksimum kontrant zaten 350bin$-400bin$ dolar arasındadır,o günün konjektöründe güzel koparmış Galatasarayımızı Başkan bizim bütçemiz Hocam 3m dolar sizde indirim yaparsanız yola devam edelim dedikden sonra proje adamları hedef adamları bunu kabul eder.

3m dolara ne kadar potansiyelli takım kurulur ondan şüpeliyim,Türkiyede suanda Fenerbahçe,EFES dısında 5m dolardan fazlaya kadro kurucak ekipde yok zaten,işin özeti para tatlı gelmiş hedef proje yalan.Bir arkadasda bu takıma ne yapmış başkan demiş ,Başkanın kendi açıklaması var bugune kadar önceliği Futbol takımına verdik diğer branşlarımızada düzetlme yapıcaz ama zaman dedi.Dursun Özbek 3 senede öle sözleşmeler yapmışkı gelen para gidecek şekilde.

Burdan bizler atıp tutuyoruz Galatasaray geçen sene kac kombine satmış,Kac adet basketbol ürünü satılmıs,Mac sayısı taraftar ortalamamız kaç ? bunların hepsi yönetimin önem sırasını beliliyor.Son toplantıda nerdeyse Futbol kadar basketbol konuşuldu tarihde belkide ilkkez bu süre basketbola ayrıldı vede Başkan çok medenice dinledi, KESTİRİP atmadı benim izlenemim başkan bu kadar basketbolun konuşulucagı bir toplantı düşünmüyordu bunu yüz ifadesinden anlayabılırsınız bir şeyler dank etmiştir ufak ufak hareketler olucakdır.Başkanın ilk yapması gereken Şube sorumlullarını derhal değiştirip.Geçen yönetiminde yaptıgı gibi dışarıdan yardım almaktır FATİH GÖKŞEN OLUR,AHMET DEDEHAYIR olur bu işten anlayan birilerinden yardım alması lazım kendi kadrosundan bilen yok.
 
Son düzenleme:
Olay, Mahmuti'nin feragat edeceği 300 bin dolara takım kurmak değil. Yapılan her planlamada bir denge gözetilmelidir. Dünya üzerinde takım maliyetinin 1/3'u kadar maaş alan antrenör ne futbolda ne basketbolda kısacası hiçbir takim sporunda görulmemiştir.

Dolayısıyla belki de yönetimin basketbolla ilgili aldığı tek doğru kararin Mahmuti'nin kontratının kabul edilebilir seviyeye çekilmesini istemesi olduğunu söyleyebilirim. Futbolda da Belhanda'dan, Feghouli'den, Selçuk'tan indirim istiyoruz. Sizin mantığınızla bunların feragat edeceği 300-400 bin dolar da bizi finansal açıdan coşturmaz zaten. Ee hic indirim istemeyelim o zaman, adamların da huzuru bozulmasın madem.
 
Son düzenleme:
Oktay Mahmuti'yi de elestirenlerin buyuk kismi hatta muhtemelen tamami yonetimin hatasiz oldugunu soylemiyor ki .

Bir X calisana bir onceki yonetim ederinin cok uzerinde bir.maas veriyor yeni yonetim bu maasi dusurmeye calisiyor calisan benim maasim sirketin en son sorunu cevabini verdiginde bu cevabin temel amacinin kendi maasindan taviz vermemek olmadigi nasil emin oluyorsunuz merak ediyorum.

Hayatin olagan akisi geregi X kisi icin verilen cevabin ben ucretimden taviz vermemin yeniden carceveldirilmis (terimin.orjinali reframing) hali oldugu gayet acik aksini idaa etmek icin soz konusu X kisiyi cok cok yakindan taniyor ve sureci bizzat onunla paylasiyor olmak gerek bana kalirsa.
 
Ben zaten hiçbir futbolcudan indirim istenmesi ya da indirim yapılması taraftarı değilim. Sözleşmesinde ne yazıyorsa hepsinin hakkıdır sonuna kadar almalılar. Sözleşmeleri yapanlar sözleşmelerden sorumludur. Ben Selçuk'un indirim yapmasını değil, bu kulüpten gitmesini istiyorum zaten.
 

Üst