Önümüzdeki sezon Euroleague şansımız var mı?

Şuraya bak şimdide palavra satmak ile karşı karşıya kalmışım. Pes vallaha pes, tamam sizin dediğiniz gibi olsun.

Euroleuge için %100 gideriz demek hem de final efes fener olmamışken palavra satmaktır. Mesleğini bilmiyorum lakin fena halde spor gazetecisi kokuyor hem de haberlerini yönetimden alanlardan. 29 haziran'a kadar transfer yasağını halletmen gerek senin mali genel kurulun temmuzda.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Hakan bu seferde mantıksız ve hayalperest olduğumu söylemissin ? 17 yorumunuda okudum bir kaç tanesi hariç hep muhalefet yapmışsın hep olumsuz tablo üzerine yorumlar yazmıssın, fikir ayrılıkların var çoğu kişiyle ? Düşüncelerin bizlerle örtüşmeye bilir bunu anlayabilirim. Ama her türlü eleştiriye ve düşünceyede saygılı olmasın, en azından bu forumda !

Ben Euroleague şansımızı %100 görüyorum. Çünkü yeni yönetime hala güveniyorum. Evet futbol'da saçmalayarak başladılar, fakat bu demek değilki saçmalamaya devam edecekler. Yandaş basının gazına geliyoruz. Bekleyip görelim söyledikleri gibi yıldız ve yıldızlar alınacakmı ?

Sana soruyorum bana cevabında diyorsunki Karşıyaka ne yapar eder bütçeyi ayarlar. Ne alaka nerden biliyorsun ? Daha bu sene 2 milyon dolarlık takım ile transfer yasağına takıldılar. Seneye hiç bir getirisi olmayan bir lig için mi kriterlere minumum düzeyde iştirak edip averaj takımı olmak isteyecekler.( Bu kadrolarını korusalar bile ilk turdan averaj takımı olurlar. Ya adamların net pivot'u yok pivot'u )

Gene Nihat bey'e verdiğin cevapta aşmayacaklar paralar yok demissin buna paralel gene transfer bölümünde Dixon 500 bin yazan arkadaşlara kendi takımında o parayı alan adam bize o paraya gelirmi demişsin? Peki sözleşmesi biten bir oyuncu hemde bu işi herkesten çok para için yapan bir Amerikalı ( Para için başkalarının milli formalarını bile giyen adamlar bunlar ) piyasası tavan yapmışken sözleşmeyi ne kadara uzatır ? Yabancıların hepsi için geçerli bunlar.

Keşke şu B lisans olayı kalkmasaydı da bunca beklentilere düşmeseydik. Çünkü olaya kazanılmış bir hak ile bakacaktık ve Karşıyaka'yı izleyecektik avurupada. Şimdi kazanılmış bir hak olmadığı için ( ben değil Euroleague yönetimi söylüyor bunu,tıpkı geçmiş senelerde yaptığı gibi kendi belirliyecek takımları ) umutlarımızı hep yüksek tutmalıyız. Yeterki yönetim istesin orda olmayı ( geçmişte yaşanan parasal sıkıntılar olmaması için Uleb zaten garanti alacak, seyirci olaylarının önüne geçmek isteselerdi çoktan Yunanistan'da geçerlerdi geçiniz ) istemezse daha öncede yazmıştım kimse kimsenin kaşına gözüne hayran değil :)

Saygılar...

Paraları yok o nedenle aşmayacaklar demedim , Dixon'ı Dj'yi takımda tutamazlarsa bu paraları olmadığı anlamına gelmez çıkamayacakalrı rakamlar var ama bu büçelerinin yetersiz olduğundan değil bazı takımların onları ücrette geçeceğindendir. Dixon büyük ihtimal gidecek sebebi fenerin göz koyması nasıl ki Cska bir oyuncuya göz koyunca diğerlerinin şansı kalmıyor fener de göz koyarsa kafkafın şansı kalmaz ama bu onların bütçe sıkıntısı olduğu anlamına gelmez. Fenerle sen de aynı oyuncuya talip olursan senin de başına aynısı gelir çünkü adamlar ülker ayrılsa bile senin iki katından fazla bütçeye sahipler. Karşıyaka'nın bütçe konusunda sıkıntısı aşılır ( aşılır dediğim EL'nin minimum bariyerlerini aşar demek istiyorum çok büyük bütçesi olur demiyorum )

Sana hayalperest dedim çünkü öylesin bu başkan daha bir ay önce utanmadan tarihin en büyük sponsorluk anlaşması demedi mi ben nesine güveneyim bu adamın. Sen güveniyorsun çünkü hayalperestsin. Mesajlarımın çoğu olumsuzdur çünkü şu anda olumlu düşünülecek neredeyse hiçbir sebep yok. Sebeplere göre durum değerlendirmesi yaparım ben boş aforizmalarla sloganlarla işim olmaz. Ergin hocam varken sırtımız yere gelmez gibi boş temel üzerine kurmam basketbol görüşümü. Avrupanın en büyük iki hocasının peşi sıra denize döküldüğüne canlı şahit olduk. Ne bir bsketbolcunun ne de bir hocanın ismi başarı kazandırmaz. Doğrular yapılıyor mu ona bakarım.

Yunanistan'ın Avrupa maçlarında seyirci sorunu yok genelde lokal maçlarda çıkıyor olaylar. Kaldı ki onların hayvan gibi şi yapan lobileri var. Yerde yatan bir basketbolcunun kafasına tekme atıp 5 maç ceza ile yırtmasını sağlayan bir lobi o. Her EL maçında hakemlerin üstünden geçtiği Turkish lobiye benzemez.

KSK'nin EL görüşmelerine İzmir valisi de katılılacakmış ayrıca Belediye başkanı (ilçe mi Büyükşehir mi bilmiyorum ) heyette imiş

Güncelleme :Başka yerlerde sadece kaymakam gidecek deniyor yanlış bilgi vermiş olmayım :)

KSK'nin EL görüşmelerine İzmir valisi de katılılacakmış ayrıca Belediye başkanı (ilçe mi Büyükşehir mi bilmiyorum ) heyette imiş

Bizde iki yönetici bir araya gelemezken adamlar devlet erkanını heyete katmış ... İstanbul Boğaziçi köprüsüne bayrağını astıranlar , şampiyon olduğu sene Eurolegue'e gider...Helal olsun gitsinler...

Hakan bu seferde mantıksız ve hayalperest olduğumu söylemissin ? 17 yorumunuda okudum bir kaç tanesi hariç hep muhalefet yapmışsın hep olumsuz tablo üzerine yorumlar yazmıssın, fikir ayrılıkların var çoğu kişiyle ? Düşüncelerin bizlerle örtüşmeye bilir bunu anlayabilirim. Ama her türlü eleştiriye ve düşünceyede saygılı olmasın, en azından bu forumda !

Ben Euroleague şansımızı %100 görüyorum. Çünkü yeni yönetime hala güveniyorum. Evet futbol'da saçmalayarak başladılar, fakat bu demek değilki saçmalamaya devam edecekler. Yandaş basının gazına geliyoruz. Bekleyip görelim söyledikleri gibi yıldız ve yıldızlar alınacakmı ?

Sana soruyorum bana cevabında diyorsunki Karşıyaka ne yapar eder bütçeyi ayarlar. Ne alaka nerden biliyorsun ? Daha bu sene 2 milyon dolarlık takım ile transfer yasağına takıldılar. Seneye hiç bir getirisi olmayan bir lig için mi kriterlere minumum düzeyde iştirak edip averaj takımı olmak isteyecekler.( Bu kadrolarını korusalar bile ilk turdan averaj takımı olurlar. Ya adamların net pivot'u yok pivot'u )

Gene Nihat bey'e verdiğin cevapta aşmayacaklar paralar yok demissin buna paralel gene transfer bölümünde Dixon 500 bin yazan arkadaşlara kendi takımında o parayı alan adam bize o paraya gelirmi demişsin? Peki sözleşmesi biten bir oyuncu hemde bu işi herkesten çok para için yapan bir Amerikalı ( Para için başkalarının milli formalarını bile giyen adamlar bunlar ) piyasası tavan yapmışken sözleşmeyi ne kadara uzatır ? Yabancıların hepsi için geçerli bunlar.

Keşke şu B lisans olayı kalkmasaydı da bunca beklentilere düşmeseydik. Çünkü olaya kazanılmış bir hak ile bakacaktık ve Karşıyaka'yı izleyecektik avurupada. Şimdi kazanılmış bir hak olmadığı için ( ben değil Euroleague yönetimi söylüyor bunu,tıpkı geçmiş senelerde yaptığı gibi kendi belirliyecek takımları ) umutlarımızı hep yüksek tutmalıyız. Yeterki yönetim istesin orda olmayı ( geçmişte yaşanan parasal sıkıntılar olmaması için Uleb zaten garanti alacak, seyirci olaylarının önüne geçmek isteselerdi çoktan Yunanistan'da geçerlerdi geçiniz ) istemezse daha öncede yazmıştım kimse kimsenin kaşına gözüne hayran değil :)

Saygılar...

Adamların net pivotu yok pivotu demen beni rahatsız etti açıkçası.İsteseler alamaz mıydılar?Bu çok iyi bir tercihti onlar için.Basketbol evriliyor ve trene erken binenler böyle başarılar kazanıyor.Takımdaki atletik oyunculardan en üst düzey verim alacak çok iyi bir sistemleri vardı.NBA final serisinin son maçlarına bir bakın.Golden state'de BOGUT, Cleveland'da MOZGOV olmadan geçti maçlar.Golden state daha çok verim alırken cleveland'da onları durdurabilmek için gayette iyi oynayan mozgov'u kenarda tuttu.Biz bu yıl pivotsuz kaldığımız anlarda sıkıntı çektik ama sistemimiz buna müsait değil.Karşıyaka'ya bütçeden vurmak istiyorsan başka yerden vur.Pivot bulundurup bulundurmamak tamamen sistemle alakalı bir tercih.Mesela ergin hocada ağırda olsa kalıplı uzuna takık.Kurulan takımların eldeki bütçeye göre en verimli sonuçları alması temel esastır.Sarıca'yı ileri görüşlülüğünden ötürü kutlamaktan ve muhakkak ki alacakları euroleague wild cardına el sallamaktan başka yapacak bir şey yok!

Çok belli zaten Daçka'ya vericekleri. Adamlar EL kadrosu kuruyorlar. Kesin içerden teminat alarak kadro yapılandırması yapıyorlar.

Konuya bizim penceremizden bakmayı bir kenara bıraktım; TBL Şampiyonunun bu sezon EL´e gidememesi Karşıyaka´nın kaybından ziyade Euroleague Yönetiminin ayıbıdır.

Tweeti şimdi okudum. Talipler Arasında yok demiş zaten Karşıyaka yarın görüşecek EL yönetimi ile.

Sonunau umarım doğru değildir şeklinde eklediğine göre talipler arasında yok olmamalı o cümlenin anlamı KSKnin wild carda talip olduğu açık zaten.
.............
Nereden bakarsak bakalım ortada el ovuşturacak bir durum yok aksine oldukça kaygı verici hatta bence öfkelenilecek bir durum var KSKyi almazlarsa büyük olasılık Daçkayı alacaklar .Birinci lige yeni çıkmış üzwrine playoff çeyrek finalinde elenmiş bir takımı şu koşullarda alıyorlarsa Ferit beygillerle EL CEOsugiller birşeyleri pişirdiler demek.Üç vakte kalmaz Daçkaya da bir A lisansı uydururlar .Sonra yarın birgün biz de şampiyon olunca KSK ile aynı durumda buluruz kendimizi.Bugün endüstrileşmiş sporun KSKyi dövmesine ses çıkarmazsak yarın bizi dövdüğünde çıkaracak sesimiz olmaz .Kaldı ki Daçkayı almaları demek açık açık bu organizasyonda Türk takımları yancı demek .Türrkiyeden Arkalarında kitle olmayan ama parası olan ne uzar ne kısalır takımları alalım görüntüde toplam kalite artsın ama cici çocuklar bizim esas oğlanların tekerine çomak sokmasın demek.KSK yerine Daçkayı alırlarsa bu endüstrileşmiş sporun ülkeye hakareti olur

Mevcut şartlarda HAK alın teri KSK ya aittir. Her ne kadar biz gitsek Daçka ve KSK dan daha iyi temsil edecek olsak da HAK Ufuk Sarıca ve KSK nındır.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Daçka gider muhtemelen.Hak eden Karşıyaka.

Ancak 4. bir takım gidecekse geçmiş yıllara bakarak biz gitmeliyiz.Eğer kadroumuzu doğru kurarsak.

Bir tane Wild Card olsaydı. Şansımız sıfırdı ama 2 tane olunca bence Daçka'dan daha şanslıyız. Çünkü eğer EL para için wild card verecek olsaydı. Ruslara (Kuban'a olabilir.) verirdi diye düşünüyorum. Sonuçta Kuban'da da para var ve Avrupa'daki başarısı Daçka'dan çok daha fazla.

Yönetimimiz azıcık basiretli olsaydı o 2 wild carddan biri için daha fazla umutlanırdık.

Ama sağolsunlar hepsi Ali Sami Yen'in kemiklerini sızlatmakla meşgul şu aralar.

Bir tane Wild Card olsaydı. Şansımız sıfırdı ama 2 tane olunca bence Daçka'dan daha şanslıyız. Çünkü eğer EL para için wild card verecek olsaydı. Ruslara (Kuban'a olabilir.) verirdi diye düşünüyorum. Sonuçta Kuban'da da para var ve Avrupa'daki başarısı Daçka'dan çok daha fazla.

Turgay Demirel faktörü bunda öne çıkmış olabilir.
Kendisinin Daçka ile arası çok iyi.
Bu yönetim ve vizyon ile bizi alacak değiller.
Ben Ergin Ataman'a ve taraftara üzülüyorum.
Kimse kusura bakmasın ama ne bu kulüp ne genel kurulda oy kullananlar ne de yönetim hak etmiyor bunu.
TD'in devreye girmesi ile Euroleague Daçka ve KSK'ya hayırlı olsun diyorum.

Bize wild card beklemek balığın kavağa çıkması gibi birşey
1-)Para sıkıntısı
2-)Oyunculara ödenmemiş maaşlar
3-)Kızılyıldız maçındaki olaylar
4-)Henüz kadro oluşturamamız oluşu