Organizasyonlar Hakkında Düşünceler

Değeri günden güne artan takımımızın girdiği bütün yollarda, var olan değerini arttırmak kulübün birincil görevidir. En yakın takipçileri de bizler olduğumuz için, bütün konular hakkında düşüncelerimizi beyan etmemiz uzun vadede son derece yararlı olacaktır.

Gündem;

1-Kombine girişleri, kapıların geç açılması.

2-Emniyet ve Abdi İpekçi yönetiminin taraftarın büyük uğraş ile meydana getirdiği pankartlara izin vermemesi, yöneticilerimizin bu konu karşısında etkisiz kalmaları.

3-Anons sıkıntısı.

4-Maç öncesi ve maç arasında herhangi bir ilgi çekecek aktivite bulunmaması.

3. madde direkt Yalçın Dümer sıkıntısı oluyor. Saygı duruşunda çıt çıkmazken adamın msninden sesler geliyordu mikrofona.

2. konu yani pankartlara izin verilmemesi mevzusu hayatımda gördüğüm en büyük saçmalıktı.

6'da salonun önünde kalabalıklaşma başlamışken insanları bir saat daha o soğukta bekletmekteki amaç neydi acaba merak ediyorum. Şu kapıları açma olayı çok mu zor?

Daha ilk 3 maddede sıkıntılar varken 4. madde ekstra lüks oluyor doğal olarak. Geçen seneki gibi küçük topla basket atma yarışması gibi bir aktivite olcaksa hiç olmasın zaten. Dans ekibi olsa keşke.

Organizasyon ULEB'in ULEB bu konuları destekliyor hatta ilgi çekecek taraftar profili olan takımlar olsun istiyor ama birileri buna engel oluyor bizim yönetimde buna ses çıkarmıyor.ULEB organizasyonlarında maça bayraklı sopa sokmak serbest saha içinde güvenliği sağlayacak olanlarda ULEB kuralları içinde sağlamak zorunda diye düşünüyorum bu durumda klüp birqaz istekli olursa bu sorun çözülebilirmiş.

Anons sıkıntısı daha genel bir sıkıntının bir parçası belli ki basletbol şubesine verilen yüksek önem gereği ! şube ile ilgili sportif olmayan pozisyonlara (pazarlama-tanıtım-etkinlik) liyakat ile değil başka kriterlere göre eleman alınıyor yani mesela Ahmet Mehmet meslesi değil sadece başkaları da var aslında benzer durumda yani şubenin çıkarı X kişiye istihdam sağlamaktan daha az önemli birileirnin gözünde.İşini iyi yapamayanlar bulundukları poziyonda duruyor.

Aktivite konusunda bence de biraz ikinci planda ALtur'un ulaşım konusunda destek olması gibi bir organizasyon belki ilk planda olabilir çok önemli bir maçta salon dolmadı.

Anons sıkıntısı gerçekten büyük bir sıkıntı.Sayıyı atıyoruz oyuncu ismi 3-4 saniye sonra okunuyor.Sahaya çıkarken hiçbir hareketlilik yok.Küçük gibi gözüksede bunlar büyük problemler.Taraftarların ve en önemlisi oyuncuların gaza gelmesi için yapılıyor bu anonslar.Bu bizde o kadar kötü yapılıyor ki gerçekten iğrenç.Dün Olympiakos-fenerbahçe maçını izledim anonslar 10 numaraydı.Sayı atıldıktan sonra kısa bir müzikle birlikte oyuncu ismi anons ediliyordu.Gerçekten kulağa hoş gelen bir durum bu.Elbette ben şarkı çalınsın demiyorum.Adam gibi anons etsin yeter.Bizde şarkı yerine futbol maçı sesleri çalar ancak!Bu işe yönetimin bir el atması lazım.Televizyondan izlerken gerçekten çok kötü ses oluyor.Özellikle 3-4 saniye sonra söylemesi sayı atan oyuncuyu bir REZALET.Rakip takım resmen yarı sahanın oralarda oluyor :D İnşallah bu PROBLEM çözülür.

Fenerbahçe ve Efes Pilsen'in anonsçuluğunu yapan arkadaşa bakıyorum birde Yalçın Dümer'e bakıyorum cidden arada büyük fark var.O adam çekirdkeçi taraftarı gaza getirip bağırtabiliyorken,Yalçın Dümer yaptığı şeylerle benim şevkimi kırıyor :) Sopalı olayına gelincede kesinlikle kulüp yöneticileri istese o bayraklar sokulurdu oraya,geçen sene Fb-Valencia maçında vardı sopalı pankartlar,dün bizde de olmalıydı.

1- Kombine girişleri için bir kontrol mekanizması sanırım yapılmaya çalışan, ancak bu mekanizma için daha farklı şeyler düşünülmeli. Yazan kişi -isim soy isim blok vs. numarası yazan- sayısı dün kaçtı bilmiyorum ama önemli maçlarda bu sayıyı yaklaşık 10 yapmak lazım.

Salon girişi, taraftar olarak yeterli ilgi olmadı dediğimiz maçlarda bile bu kadar zor oluyorsa, vay halimize. Bu kapıları erken açmalısınız, eski günlerdeki gibi değil artık basketbol branşı, 300-500 kişi olmuyor, sayıyı da zaten sattığınız biletten anlıyorsunuz, yoksa anlayamıyor musunuz? Ayrıca bu maç haftaiçi 8'de oynanıyor. Elbet maç saatine yakın sıkışma olacak. Lütfen bunları anlayabilecek, öngörebilecek niteliğe kavuşun artık. Kapıyı erken açmalısın, erken açınca ne kaybedebilirsin ki? Ki ne kaybedeceksen de kaybet, çünkü bu şekilde insanlar içeri giremiyor, atmosfer oluşumu zorlaşıyor.

2- Bu güvenlik, dersten çıkıp maça gelen öğrencinin kalemini dahi alıyor, bu kafalar değişsin artık. Maça soyunup mu geleceğiz, bez pankartı alma, para, kalem alma, bu ne artık? Artık maça girerken 1 TL değil 5-10 kuruşlardan atınca adam resmen bu adamda bir iş var diyor, ayakkabıya kadar çıkartıyor? Maça şu girişte birşeyimi bırakmadan giremeyecek miyim? Yağmur yağar şemsiye yasak, kalem yasak. Bozuk paranı harcarsın, bu kez kesin bir yerine sokuşturdu diye aşırır ararlar. Kız arkadaşınla gelirsin, kızın çantasında kesin parfüm olur, yook o da yasak. Gerçekten Abdi İpekçi'nin güvenliğine dalmak istiyorum artık. Maça gelirken resmen kendimi kontrol eder oldum, fazlalık getirmemeye çalışıyorum, kasıyorum kendimi. Bu şekilde olmaz artık buna bir çare. Pankartın ne zararı var? Abdi İpekçi güvenliği Galatasaray'ın emrinde değil midir? Vereceksin talimatı alacaksın pankartı. Yönetimsen taraftarının emek harcadığı pankartı içeri sokmasını sağlayacaksın. Para verdiğin güvenlik taraftarına işkence yapıyor artık resmen. Salak salak hareketleri de cabası. Ne kadar nazik olursan onlar da o kadar hayvanlaşıyorlar! Buna birileri artık dur desin.

Genel olarak hep aynı sıkıntılar üzerinde duruyoruz.Yukarıda yazılanların hepsine katılıyorum.Buna ek olarak;

Yönetimin maç öncesinde iyi hazırlanmadığı görüşündeyim.Van'daki deprem ve şehit haberleri sporu etkiledi ancak Kazan maçının duyurusunun son günde yapılması tam bir fiyasko.Bu basketbolcularımıza ve teknik ekibimize yapılan bir saygısızlıktır bana göre.Evimizde oynayacağımız Euroleague maçlarının biletleri bir hafta öncesinden satışa çıkartılmalı.(F.Ülker-Nancy maçının biletleri satışa çıkmış durumda.)Buna ek olarak yayın organlarından(Resmi site,Facebook,Twitter,GS TV...)maçların önemine günler öncesinden vurgu yapılmalı.Oyuncularımızın ve teknik ekibinde içinde bulunduğu röportajlar,klipler hazırlanmalı maç ile alakalı.

Yönetim ile ilgili kısımdan sonra taraftara değinmek istiyorum.Galatasaray basketbol takımı senede bir kez kazandığı F.Ülker maçlarından ibaret bir takım değil.Artık bir Euroleague takımı.Ne yazık ki bunu idrak edemeyen taraftarlarımız varmış.Ya da Bjk-Fb derbisini bu maça tercih eden gerçek (!) taraftarlarımız.İlk Euroleague maçımızda salonda boşluklar olması gerçekten beni hayal kırıklığına uğrattı.F.Ülker ve Efes tribünlerine bakınca Türk takımları arasında en iyi taraftara sahip olan takım biziz.Ancak neden daha iyisi hatta en iyisi olmasın ? Hemde bunu yapabilecek düzeyde taraftarımız varken.Umarım bir dahaki Euroleague maçlarında Galatasaray taraftarı ve yönetimi üzerine düşeni yapar ve F.Ülker maçları dışında da salonu doldurabileceğini ve cehennem atmosferi oluşturabileceğini tüm Avrupa'ya gösterir.Tek temennim bu.

Genel olarak hep aynı sıkıntılar üzerinde duruyoruz.Yukarıda yazılanların hepsine katılıyorum.Buna ek olarak;

Yönetimin maç öncesinde iyi hazırlanmadığı görüşündeyim.Van'daki deprem ve şehit haberleri sporu etkiledi ancak Kazan maçının duyurusunun son günde yapılması tam bir fiyasko.Bu basketbolcularımıza ve teknik ekibimize yapılan bir saygısızlıktır bana göre.Evimizde oynayacağımız Euroleague maçlarının biletleri bir hafta öncesinden satışa çıkartılmalı.(F.Ülker-Nancy maçının biletleri satışa çıkmış durumda.)Buna ek olarak yayın organlarından(Resmi site,Facebook,Twitter,GS TV...)maçların önemine günler öncesinden vurgu yapılmalı.Oyuncularımızın ve teknik ekibinde içinde bulunduğu röportajlar,klipler hazırlanmalı maç ile alakalı.

Yönetim ile ilgili kısımdan sonra taraftara değinmek istiyorum.Galatasaray basketbol takımı senede bir kez kazandığı F.Ülker maçlarından ibaret bir takım değil.Artık bir Euroleague takımı.Ne yazık ki bunu idrak edemeyen taraftarlarımız varmış.Ya da Bjk-Fb derbisini bu maça tercih eden gerçek (!) taraftarlarımız.İlk Euroleague maçımızda salonda boşluklar olması gerçekten beni hayal kırıklığına uğrattı.F.Ülker ve Efes tribünlerine bakınca Türk takımları arasında en iyi taraftara sahip olan takım biziz.Ancak neden daha iyisi hatta en iyisi olmasın ? Hemde bunu yapabilecek düzeyde taraftarımız varken.Umarım bir dahaki Euroleague maçlarında Galatasaray taraftarı ve yönetimi üzerine düşeni yapar ve F.Ülker maçları dışında da salonu doldurabileceğini ve cehennem atmosferi oluşturabileceğini tüm Avrupa'ya gösterir.Tek temennim bu.
Dünkü maça hala sinirlerim bozuk ve bunlarıda okuyunca kafayı yedim :D

Üni'nin günlerdir emek verdiği, hazırladığı pankartları salona sokmamak tamamen bir emek hırsızlığıdır. Yönetim bu konularda müdahale etmeli kesinlikle.

Ayrıca Yalçın Dümer felaketi de kaldığı yerden devam ediyor, birileri artık buna bir dur demeli. Sırf Galatasaraylı diye anonsçuluk yapmamalı.

benim tek isteğim yalçın dümer'den kurtulmamızdır.başka da birşey istemem.
substion ne demek biri bana açıklayabilir mi? oyuncu değişikliklerinde böyle diyor kendisi ..
bir de ''diana,diana,diana '' diye 3 kere bağırmıyor mu,resmen fazlalık ..

devre aralarından sonra elinde kahveyle yayıla yayıla bir yürüyüşü var,sanki kulüp başkan vekili paşam ..
mail'de attım ama ilgilenen olmadı,allah rızası için birileri bişey yapsın..

Şube yetkililerinin burayı takip ettiğini biliyoruz... İki sezondur Yalçın Dümer´i eleştiriyoruz, bir gram gelişme yok kendisinde. Hatta özgüveni o kadar yüksek ki taraftara zaman zaman sert cevaplar veriyor sosyal paylaşım sitelerinde. Yönetimler değişmesine rağmen aynı lakayıtlıkla görevine devam ettiğine göre kulübün 657´sine tabii bir çalışanı!

El emeği sopalı pankartların salona sokulamaması büyük bir ayıptır bana göre. Umarım yönetim bir sonraki maçta gereken özeni gösterip sopalı pankartların salona sokulmasını sağlar.

Ne Yalçın Dümer , ne maçın reklamının yeterince yapılmaması ne de başka bişey... Karşıdaki saha içi koltukları boş görmek kadar sinir bozucu bir şey yoktur herhalde... Daha da acısı buna sadece biz üzülürüz...

Bunların üstüne belirtilecek çok önemli üç konu daha var aslında.

-Forma
-Sponsor
-Organizasyon

Forma ve sponsor olayını hepimiz biliyoruz. Bilmeyenler için özet geçmek gerekirse, takımlarımız her sene oyuncu başına iki (2) tane forma alıyorlar ve sene sonuna kadar o formaları kullanıyorlar. Ayrıca futbol takımımız Nike ile anlaşma yapmışken, basketbol takımımız Errea gibi ucube bir marka ile anlaşma yapıyor. Futbol takımının anlaşmasını genişletip Nike'ın güçlü olduğu basketbola yaymak, ürünlerimizi Nike mağazalarından da satmak nedense kimsenin aklına gelmiyor.
Sponsor olayı olarak büyük atılım yapmış, sınıf atlamış ve yeni başarılara oldukça açık Galatasaray Basketbol Şubesi Beşiktaş gibi 5.-6.lığa oynayacak takımların alabileceği anlaşmalarla yetiniyor. Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı bile sponsor bulurken Engelsiz Aslanlarımız ancak organizasyon bazında sponsor bulabiliyor.

Organizasyon olarak da çok yetersiziz. Kulüpte günlük işler hiç iyi yapılmıyor. En basitinden deplasman yolculukları iyi ayarlanmıyor ve takımlarımız yollarda perişan oluyor. En yakın örneği Prag deplasmanından direk dönemeyen, İtalya üzerinden 5-6 saatte gelen Kadın takımımız. Bunun örneklerini özellikle geçen sene çok yaşadık (Erkek takımı Trabzon deplasmanı, Kadın takımı Fransa deplasmanı)

Son olarak Abdi İpekçi konusunda da bir şeyler eklemek istiyorum. Geçen sezon H. Üstünberk çıkıp "Abdi İpekçi'ye yenilikler yapacağız, saha içi kapasitesi arttırılacak, içeriye GS Store yapacağız, orası bizim bir anlamda evimiz olacak." demedi mi? Bu yenilikleri görebilen var mı? Ben uzakta olduğum ve hiç bir maça gitme şansım olmadığı için bilmiyorum, ama okuduklarımdan öyle şeyler olmadığı çok açık.

Pazarlama olarak çok zayıfız, bunu görmek için uzman olmaya gerek yok. Ben her gün bir Pazarlama uzmanı olarak onlarca fikir üretiyorum ama kulüpte benden çok daha deneyimli kişilerin buna kafa yorduğuna emin değilim.

Sühan Cem abinin de bu konuda bir şeyler yazmasını istiyorum. Herkese sevgiler.

Cocukluk hayalimdi benim persembe geceki mac...

Seneler icinde oyle siradanlasmis ve hatta dibe vurmustu ki basketbol subemiz unutmustum bir ara boyle bir hayalim oldugunu saolsun bu takim once hatirlatti sonra gercege donusturdu bu hayali.

Cidden uzuldum gecen gunku maglubiyete ama bir o kadar da keyif aldim takimimi oralarda gormekten keyifliydi binlerce kere tesekkurler Mahmudi ve ekibine.

Ancak benim hayalim degildi dun gece ki atmosfer.Senelerce kafamda canlandirdigim o tika basa dolu ipekci yoktu.Centilmen ama cehennemi yasatan salonu sadece sari ve kirmiziya boyamis Galatasaray taraftari cok sayida koltugu sahipsiz birakmisti hemde tarihimizdeki ilk ic saha euroleague macinda,gruptaki en ciddi rakibimiz karsisinda ve takimin taraftarla aylar sonraki ilk bulusmasinda...

Mavi jeans ortakoy`u yenip kupayi aldigimiz seneden beri hafizalarim canlidir.Belki su oyuncu daha iyi oynasa,Oktay Hoca 4 kisada israr etmese vs vs alirdik bu maci da asil o salon full cekseydi kesin alirdik biz bu maci...

Olay kazanip kaybetmekte degil aslinda bu takim her turlu top 16 yapar kazanir kaybeder.Olay Galatasaray taraftari ve sube yonetimi bu seviyelerde yukselmek ve kalici olmak icin ne verebilecek takimina?Cunku bu saatten sonra en tepeye guresmek icin tam bir organizasyon sart.

Ayni sekilde buradan okuduklarim(bayaa uzun suredir uye olmadan takip ederim forumu arada)hos seyler degil.Disarda bekletme,bayraklari sokmamak,kombine ayricaligi,koltuk gasbi...

Bunlar icinde sube yoneticilerinin bu islere el atmasi,baska cikar gozetmeksizin sadece basketbol takiminin basarili olmasi icin hareket etmesi ve taraftari kusturmeden yeni basketbol taraftarlarini salona cekmeye calismasi sart.

Ilk senemiz euroleague`de ve uzun sure sonra ilk defa yogun bir ilgi gormeye basladi salonlar.Acemilik olabilir,yanlislar olabilir ama bunlardan herkesin dersler cikartmasi kadar umut verici birsey olamaz gelecek icin.

Gecen seneki 4 Fener macini tika basa gorupte bu macta 7 bin civari seyirci gormek beni dusundurdu biraz.Cok net bir sekilde hicbir fener maci bu mactan daha onemli degildi benim icin ezeli rekabetin sonu yok.Oteki tarafta bu bir mesaj maciydi verecegi ilk izlenimdi Galatasaray taraftarinin euroleague`e,kendi yonetime ve takimina...

Kotu degildi hicbir sekilde giden herkeslerin ayaklarina saglik ama yeterli de degildi.Nasil ki takimimiz buralarda son dakikalari oynamayi zaman icinde ogrenecekse taraftarda zaman icinde oturacak tabii karamsar degilim de bu mac boyleyse Prokom,Olimpija,Siena maclari yada top 16`da iddiamizi kaybedersek salon nasil olacak diye suphe icindeyim ama kuskusuz bu isin tek sorumlusu taraftar degil subeye buyuk gorevler dusuyor.

Yonetimin uzun vadede yapacagi bir basketbol salonu insa etmek ve 2-3 sene sonra daha ciddi bir sponsor icin arastirmalara simdiden baslamak mesela.Orta ve kisa vadede merchandising`i oturtmaya calismak.Ufaktan yaratici sadece basketbol imzasi tasiyan atki t-shirt poster forma islerine girismek ve salon icinde ve disinda standlar acmak mac gunu.Bir taraftarin en cok alisveris etmek isteyecegi gun mac gunu kuskusuz hele ki bir euroleague zaferi sonrasi.Kac kisi GS STORE`a gidip basketbol urunu alir ki su anda?Imza gunleri organize etmek oyuncularla taraftari yakinlastirmak icin Lakovic gibi bir euroleague efsanesi kadromuzda bundan daha iyi bir firsat olamaz.Uyutucu degil tribundeki seyirciyi costuracak,hem bayanlarin hem erkeklerin gozunun pasini silecek bir dansci grubu olusturmak.Devre arasinda yarismalar duzenleyip oduller dagitmak.Muthis bir sosisli satmak salon icinde(ayhan sahenk`in goralisini hic unutamam).Salonu efsane isimlerin formalariyla bayraklarla renklendirmek.Muzik ve anons isini profesyonelce ele almak.

Kazulet suratli guvenlik gorevlilerini yumusatmak icin temas icinde olmak ilgili birimlerle,seyircilere giriste cikista guleryuzlu olmasa da insanca mudahele edilmesini saglamak.Guleryuzlu sari-kirmizi uniformali rehberler yerlestirmek salon ici ve girislere.Maca gelenlere hosgeldiniz diyip macla ilgili bir brosur verip,onlara salon icinde yada disinda rehberlik edecek veda ederken yine bekleriz tesekkurler diyecek 5-10 genc yerlestirmek.Cok da rahat gonulluler bulunur bu isleri yapmak uni ve liselerde odul olarakta 2 euroleague mac bileti devamli personel icin kombine.Apdi Ipekci park durumu ne durumda simdi bilmiyorum ama en azindan giris cikistaki karmasayi onlemek icin orada insanlara yardim edildigi imajini vermek k icin 1-2 gorevli bulundurmak kombinesi olanlarin park yerlerini ayri ve hazir bulundurmak.Ilk defa maca gelen 3-5 kisinin arabasinin camina:desteginiz icin tesekkurler sonraki euroleague biletiniz bizden yine bekleriz diye surpriz not birakmak.

Reklam vermek yer yer maliyeti olmadan Aslantepe`ye yerlestirmek ilk once bu reklamlari.Sloganlar bulmak seyirciyi salona cekmek icin.Ipekci`de egleneceginizi garanti ediyoruz barca maci oncesi basitinden yada Biraz adrenalin?arka planda salonda sari kirmizi formasiyla tirnaklarini yiyen bir bayan,Kazan maci oncesi.Bir hafta 10-15 dakikalik performans icin Galatasaray`li bir sarkiciyi ikna etmek mac oncesi ve oyuncu anonsunu ona yaptirmak ve daha onlarca daha yaratici fikir ilk cirpida akla gelenler bunlar.Daha gecen hafta Kobe gelmedi mi Aslantepe`ye?Bundan bile birsey cikaramadik mesela.Errea degilde Nike olsa sponsorumuz neler yapilirdi halbuki.Facebook,Twitter insanlara ulasmak kolay.Ve en onemlisi bu ise gonul vermis senelerdir subenin pesinden kosan insanlarla iletisim icinde olmak.

Cok ucuyorum biliyorum ama bir yerden baslamak lazim.Bir anda degil yawas yawas,maddi olculer el verdigince yuzlerce detay ele alinabilir puzzle`in parcalarini tamamlamak icin.Diyeceksiniz ki daha insanlarin emeklerinin farkinda degiller kendi yaptigimiz bayraklari bile sokamiyoruz salona,disarida saatlerce bekliyoruz salona girmek icin,kombineli koltugumuzu alamiyoruz ama yapmak zorundalar tepki gelince yapacaklardir da yapmayacaklarsa orada isleri yok...

Bize gelirsek biz sadece salonlari doldurucaz cevremizi haberdar edicez olanlardan.Arkadasimizi,cocugumuzu,kiz arkadasimizi alip gitmeye calisicaz.Sonrasinda salonlar sadece Fener maclarinda degil her ciddi macta full cekecek en mantar erdemir macinda bile en az 5-6 bin kisi olacak ve tabii ki de `futbol` seyircisi ayrilacak yada bir taraftar ipekci`de basketbol aslantepe`de futbol seyircisi olacak.

Baslamak lazim bir yerden cunku bu takim coktan basladi ,hepimizden onde ve bu satirlar kaybedilmis bir mactan sonra buyuk bir umutla yaziliyor insanlar tarafindan...

Selamlar herkese...

Kombine kartların içermesi geren avantajlar dünyanın her yerinde belli bunların hepsi olmazsa olmaz zaten bir bütün hatta bütünün en önemli parçası sana ait sabir bir koltuk olması hal böyle iken bizler bu avantajlardan olmazsa olmazlardan bir tanesi için erken dersek (her fikre bir rasyonel bulmak mümkün) o zaman bu işi yapanlarda diğer tüm eksikleri bir rasyonele bağlayıp erken der iş bir kez göreceli bir hale girerse sonu gelmeyecektir.
Ayrıca takıma destek veriyorlar ortam oluşturuyorlar diye birilerinin kombine sahiplerinin yerlerini işgal etmesi normal karşılarsak o zaman başka birilerinin de saha için işgal etmesine ses çıkarmakta zorlanırız.Bunlar iyi destek veriyor olacak tabi denirse VİPeşkeş için de bunlar bizimim özümüz sözümüz kültürümüz vs gibi argumanlar başlıyor.Ateşli taraftarın orata oturması parasını verip yeri almış adamın oraya oturmasından daha doğru dersek başka biri de beyaz GS'lilerin VİP'e oturması doğru saçmalığını daha kolay dayatır.Apdi ipekçide zaten kimse tiründe yerine oturmuyordu bilmiyorlar mı idi dersek başkaları da derki ama zaten her sene biz bu adamlara öncelik veriyoruz tek fark bu sene biletleri bitiriverdiler olur (geçen sende de aynısı oldu ama 2-3 gün de çok az sayıda bilet aldılar)

Yani bu işin nasıl olacağı net ve belli bizler o kuralların bir kısmında kendi rasyonellerimize dayanarak feragat edersek adamlarda her yaptıklarına bulur kulbu görecelilikler dünyasında yaşıyoruz.
.................................................................................................................................................................................

Kombinen var mı var
113 numaralı bloktan mı evet o bloktan
Yerine oturabiliyor musun ?
hayır bana orada yer denk gelmiyor başkaları oturmuş

Kombine mi almak istiyorsun?
Evet VİP'den istiyorum
İstediğin yerden alabilecek misin
Hayır Bana denk gelmiyormuş birileri kapatmış

"Ne yapacaksın?…

Aklın başa denk gelmesi lazım bir gün…

Gelmiyor gülüm…"

bir de sözde cemiyete veriliyor ya biletler.. daha da sinir bozucu.
sen cemiyetsen,parasını verip 2500 liralık VİP'lerden alsana.. yada sen kulüp madem bedava vereceksin,cemiyet bu kardeşim neden 400 liralık ucube yerden
veriyorsun ki,adam beğenmeyip maça gelmiyor..

Kadro yapılanmamız dışında,herşey tek kelimeyle rezalet ..

Kutay Abi ben telefonda alırken 113. blok için Ultraslan'ın olduğu blok denildi. Yani illa ki onlar o bloktan belli bir sayıda kombine satın almıştır. he 200 tane alıp 300 kişi sokmuştur belki orasını bilemem. Önceki senelerde o blok ve çevresi biraz dolu olsa onlarda belki pota arkasına konuşlanabilirdi ama 2 senedir oradalar. Sahiplendiler sayılır. Salonun en merkezi yerinde bir numaralandırma sistemi yok. O maraton tribünü diye tabir edilecek bölge biletleri erkenden bitmiş bir maçta kapasitesinin 1.5-2 kat üzerine çıkıyor. He bundan şikayetçi miyiz ? Ben değilim. Sonuçta Galatasaray Basketbol Taraftarı diye de bir şey çıkardık. Ben sanmıyorum Belgrad Arena'da 22.000 kişi varken Partizanlıların koltuk numarasına göre dizildiklerini.

Kendi adıma konuşursam bir koltuk numarasının bana ait olması beni pek ilgilendirmiyor.O salona girip dostlarımın yanında olmak yeterli. Sırf bu yüzden ben de görevlinin ilk dediği blok ve koltuk numarasına tamam dedim. 111. bloktan bir sıra tam hatırlamıyorum.Ama oraya geçmiyorum ben de. He ama 113'de mağdur insanlar olabilir. Geçen sene bir iki maça gelmişlerse aldıkları blokta kimlerin olduğunu biliyor olmaları gerekirdi bence.Tabi suç onların değil. Daha iyi bir tribün düzenlemesi yapılabilirdi. Şu bloklarda koltuk numaralandırılması uygulamasına dikkat edilmeyecek denilebilirdi. Bana telefonda denildi ama demek herkese denilmemiş.Açık açık 113. blok Ultraslan grubunun bulunduğu bloktur denilebilirdi.

Saha içi rezaleti için ise denilecek hiçbir şey yok.

Birisi saha içi pota arkası denilerek 300 liraya satılan kombinelerin avantajını bi anlatsa da bende anlasam. Geçen sene yapılan bir çok doğru bu sene şimdiden eksiye dönmek üzere.

Birisi saha içi pota arkası denilerek 300 liraya satılan kombinelerin avantajını bi anlatsa da bende anlasam. Geçen sene yapılan bir çok doğru bu sene şimdiden eksiye dönmek üzere.

Yüce insanlar olan, camiamızın gururu, kulüp için her biri arı gibi çalışan asıl Galatasaraylılar'ı ve onların boş bıraktıkları koltukları yakından görüyorsunuz Semih Bey. Bundan büyük ayrıcalık olur mu?

Ben de birşeyler yazmak istiyorum; ama şimdi çıkmam gerekiyor.