Organizasyonlar Hakkında Düşünceler

Kutay Abi ben telefonda alırken 113. blok için Ultraslan'ın olduğu blok denildi. Yani illa ki onlar o bloktan belli bir sayıda kombine satın almıştır. he 200 tane alıp 300 kişi sokmuştur belki orasını bilemem. Önceki senelerde o blok ve çevresi biraz dolu olsa onlarda belki pota arkasına konuşlanabilirdi ama 2 senedir oradalar. Sahiplendiler sayılır. Salonun en merkezi yerinde bir numaralandırma sistemi yok. O maraton tribünü diye tabir edilecek bölge biletleri erkenden bitmiş bir maçta kapasitesinin 1.5-2 kat üzerine çıkıyor. He bundan şikayetçi miyiz ? Ben değilim. Sonuçta Galatasaray Basketbol Taraftarı diye de bir şey çıkardık. Ben sanmıyorum Belgrad Arena'da 22.000 kişi varken Partizanlıların koltuk numarasına göre dizildiklerini.

Barış sen diyorsun ki onlar oarad 200 kombine almışlardır başkaları da diyor ki yerleri biz zaten yeniledik hakkımızdı aldık(ben ne ortada yenileme olduğunu düşünüyorum nede önür yandan 200 kimbine) Sen onları oraya oturmasından şikayetçi değilsen başka bir zümre de birilerinin VİP'i kapatmasından şikayetçi değil.Adamlara itiraz ediceğiz dünya üzerin satışa çıkmadan biten kombine var mı bu haksızlık adam da diyecek dünya üzerinde üzerine yazan koltuğun hükmü olmayan kombine de yok siz bu durumdan şikatetçi değilseniz normal diyorsanız eee bizde öbür durumu normal buluyoruz.Ayrıca açık açık bu blok X'in blokudur denmesini normal buluyorsaak (ki oradakilerin ne kadarın kombinesi var dahası ne kadarının bileti var merak içindeyim) adam da diyor VİP'de Y'nin yeri haberiniz olsun.Biz yer kapatmacılığa karşı mıyız değil miyiz ? BÖnce bunu netleştirelim.Razıyız çünkü istisnai bir durum var 113'e geçenler atmosferi sağlıyor diyorsanız.Adamlar'da VİP'e geçenlerin temsil ettiği kültürün manevi atmosferinden başlayıp GS'In lise nedeni ile diğer klüplerden farkından çıkıyorlar.Sözün özü tribün kombinesi olanlar yerlerine oturamayabilir bence mesele yok ayrıca 113'de X'in zaten diyen zihniyetin VİP'de Y'nin yeri dendiğinde söylecek sözü kalmaz.Hatta nerede ise böyle bir zihniyete bu uygulama mübah diyeceğim de dilim var mı yo. Bu iş böyle "gücü "yetenin "gücü ölçüsünde" kendinden "güçsüzün" hakkını gasp etmesi modunda giderse söylecek bişi kalmaz.Birileri alavere dalavere ile kondu VİP'e diğerleri de 113'den kombinesi olanları döveyazıp kovmuşlar işte birine ağam paşam dersek öbürü daha çoook tepemize biner.Tutarlıklık ve adalet ve hak teslimiyeti tribün desteğinden de kıymetli benşm gözümde alavereyi mazur gösteren her türlü tuz ruhundan da.

Tek bu da değil bu kafa ile seneye kombine sor satarız

Neyse yerldeğirmenlerina saldırmaktan yoruldum :)

@Barış sendne alıntı yapıp ikinci tekil şahıs yazdım ama mesajımm kişisel olarak sana değil yanlış anlam olmasın :)

Cocukluk hayalimdi benim persembe geceki mac...

Seneler icinde oyle siradanlasmis ve hatta dibe vurmustu ki basketbol subemiz unutmustum bir ara boyle bir hayalim oldugunu saolsun bu takim once hatirlatti sonra gercege donusturdu bu hayali.

Cidden uzuldum gecen gunku maglubiyete ama bir o kadar da keyif aldim takimimi oralarda gormekten keyifliydi binlerce kere tesekkurler Mahmudi ve ekibine.

Ancak benim hayalim degildi dun gece ki atmosfer.Senelerce kafamda canlandirdigim o tika basa dolu ipekci yoktu.Centilmen ama cehennemi yasatan salonu sadece sari ve kirmiziya boyamis Galatasaray taraftari cok sayida koltugu sahipsiz birakmisti hemde tarihimizdeki ilk ic saha euroleague macinda,gruptaki en ciddi rakibimiz karsisinda ve takimin taraftarla aylar sonraki ilk bulusmasinda...

Mavi jeans ortakoy`u yenip kupayi aldigimiz seneden beri hafizalarim canlidir.Belki su oyuncu daha iyi oynasa,Oktay Hoca 4 kisada israr etmese vs vs alirdik bu maci da asil o salon full cekseydi kesin alirdik biz bu maci...

Olay kazanip kaybetmekte degil aslinda bu takim her turlu top 16 yapar kazanir kaybeder.Olay Galatasaray taraftari ve sube yonetimi bu seviyelerde yukselmek ve kalici olmak icin ne verebilecek takimina?Cunku bu saatten sonra en tepeye guresmek icin tam bir organizasyon sart.

Ayni sekilde buradan okuduklarim(bayaa uzun suredir uye olmadan takip ederim forumu arada)hos seyler degil.Disarda bekletme,bayraklari sokmamak,kombine ayricaligi,koltuk gasbi...

Bunlar icinde sube yoneticilerinin bu islere el atmasi,baska cikar gozetmeksizin sadece basketbol takiminin basarili olmasi icin hareket etmesi ve taraftari kusturmeden yeni basketbol taraftarlarini salona cekmeye calismasi sart.

Ilk senemiz euroleague`de ve uzun sure sonra ilk defa yogun bir ilgi gormeye basladi salonlar.Acemilik olabilir,yanlislar olabilir ama bunlardan herkesin dersler cikartmasi kadar umut verici birsey olamaz gelecek icin.

Gecen seneki 4 Fener macini tika basa gorupte bu macta 7 bin civari seyirci gormek beni dusundurdu biraz.Cok net bir sekilde hicbir fener maci bu mactan daha onemli degildi benim icin ezeli rekabetin sonu yok.Oteki tarafta bu bir mesaj maciydi verecegi ilk izlenimdi Galatasaray taraftarinin euroleague`e,kendi yonetime ve takimina...

Kotu degildi hicbir sekilde giden herkeslerin ayaklarina saglik ama yeterli de degildi.Nasil ki takimimiz buralarda son dakikalari oynamayi zaman icinde ogrenecekse taraftarda zaman icinde oturacak tabii karamsar degilim de bu mac boyleyse Prokom,Olimpija,Siena maclari yada top 16`da iddiamizi kaybedersek salon nasil olacak diye suphe icindeyim ama kuskusuz bu isin tek sorumlusu taraftar degil subeye buyuk gorevler dusuyor.

Yonetimin uzun vadede yapacagi bir basketbol salonu insa etmek ve 2-3 sene sonra daha ciddi bir sponsor icin arastirmalara simdiden baslamak mesela.Orta ve kisa vadede merchandising`i oturtmaya calismak.Ufaktan yaratici sadece basketbol imzasi tasiyan atki t-shirt poster forma islerine girismek ve salon icinde ve disinda standlar acmak mac gunu.Bir taraftarin en cok alisveris etmek isteyecegi gun mac gunu kuskusuz hele ki bir euroleague zaferi sonrasi.Kac kisi GS STORE`a gidip basketbol urunu alir ki su anda?Imza gunleri organize etmek oyuncularla taraftari yakinlastirmak icin Lakovic gibi bir euroleague efsanesi kadromuzda bundan daha iyi bir firsat olamaz.Uyutucu degil tribundeki seyirciyi costuracak,hem bayanlarin hem erkeklerin gozunun pasini silecek bir dansci grubu olusturmak.Devre arasinda yarismalar duzenleyip oduller dagitmak.Muthis bir sosisli satmak salon icinde(ayhan sahenk`in goralisini hic unutamam).Salonu efsane isimlerin formalariyla bayraklarla renklendirmek.Muzik ve anons isini profesyonelce ele almak.

Kazulet suratli guvenlik gorevlilerini yumusatmak icin temas icinde olmak ilgili birimlerle,seyircilere giriste cikista guleryuzlu olmasa da insanca mudahele edilmesini saglamak.Guleryuzlu sari-kirmizi uniformali rehberler yerlestirmek salon ici ve girislere.Maca gelenlere hosgeldiniz diyip macla ilgili bir brosur verip,onlara salon icinde yada disinda rehberlik edecek veda ederken yine bekleriz tesekkurler diyecek 5-10 genc yerlestirmek.Cok da rahat gonulluler bulunur bu isleri yapmak uni ve liselerde odul olarakta 2 euroleague mac bileti devamli personel icin kombine.Apdi Ipekci park durumu ne durumda simdi bilmiyorum ama en azindan giris cikistaki karmasayi onlemek icin orada insanlara yardim edildigi imajini vermek k icin 1-2 gorevli bulundurmak kombinesi olanlarin park yerlerini ayri ve hazir bulundurmak.Ilk defa maca gelen 3-5 kisinin arabasinin camina:desteginiz icin tesekkurler sonraki euroleague biletiniz bizden yine bekleriz diye surpriz not birakmak.

Reklam vermek yer yer maliyeti olmadan Aslantepe`ye yerlestirmek ilk once bu reklamlari.Sloganlar bulmak seyirciyi salona cekmek icin.Ipekci`de egleneceginizi garanti ediyoruz barca maci oncesi basitinden yada Biraz adrenalin?arka planda salonda sari kirmizi formasiyla tirnaklarini yiyen bir bayan,Kazan maci oncesi.Bir hafta 10-15 dakikalik performans icin Galatasaray`li bir sarkiciyi ikna etmek mac oncesi ve oyuncu anonsunu ona yaptirmak ve daha onlarca daha yaratici fikir ilk cirpida akla gelenler bunlar.Daha gecen hafta Kobe gelmedi mi Aslantepe`ye?Bundan bile birsey cikaramadik mesela.Errea degilde Nike olsa sponsorumuz neler yapilirdi halbuki.Facebook,Twitter insanlara ulasmak kolay.Ve en onemlisi bu ise gonul vermis senelerdir subenin pesinden kosan insanlarla iletisim icinde olmak.

Cok ucuyorum biliyorum ama bir yerden baslamak lazim.Bir anda degil yawas yawas,maddi olculer el verdigince yuzlerce detay ele alinabilir puzzle`in parcalarini tamamlamak icin.Diyeceksiniz ki daha insanlarin emeklerinin farkinda degiller kendi yaptigimiz bayraklari bile sokamiyoruz salona,disarida saatlerce bekliyoruz salona girmek icin,kombineli koltugumuzu alamiyoruz ama yapmak zorundalar tepki gelince yapacaklardir da yapmayacaklarsa orada isleri yok...

Bize gelirsek biz sadece salonlari doldurucaz cevremizi haberdar edicez olanlardan.Arkadasimizi,cocugumuzu,kiz arkadasimizi alip gitmeye calisicaz.Sonrasinda salonlar sadece Fener maclarinda degil her ciddi macta full cekecek en mantar erdemir macinda bile en az 5-6 bin kisi olacak ve tabii ki de `futbol` seyircisi ayrilacak yada bir taraftar ipekci`de basketbol aslantepe`de futbol seyircisi olacak.

Baslamak lazim bir yerden cunku bu takim coktan basladi ,hepimizden onde ve bu satirlar kaybedilmis bir mactan sonra buyuk bir umutla yaziliyor insanlar tarafindan...

Selamlar herkese...

Ne güzel içten gelerek yazılmış teşekkür ederim hislerimizi yansıtmış yazı.

Seyirciye salona gelin demekle bitmiyor işler.Bir dolu organizasyon bozukluğu var. Az seyirciye oynadığı için Euroleguea lisansı iptal edilmek üzere olan Fenerin neler yaptığını gayet iyi biliyoruz. Tabiki bizim onlar gibi kapı kapı dolaşıp insan toplama derdimiz olmaz ama salona gelen insanı da mutlu ettirmek gerekir. Salona girişi det cıkışı dert. İnsanlar dışarda eziyet çekerken veya el emeği yaptıkları pankartları içeri sokmak için görevlilerle uğraşırken saha içinde elleri cebinde yada VIP te kahvesini yudumlayan, geyik yapan yönetici istemiyorum ben. Sonra neden taraftar gelmiyor demesin kimse!

Yalçın Dümer artık imparatorlluk kurmuş. Olay aşarak saygı duruşunda maçta dinlletti herkes. Hala nasıl orada bu işi yapıyor anlamıyorum ben bilen varsa anlatsın.

Ben şimdiden kombine aldığıma pişmanım eğer Ünal Aysalın ağzındaki profesyonelleşmeyi tribünlerdeki düzende görmezsem seneye kombine almam.

Bu muamele gönül bağı olan taraftarı müşteri gibi görüp yolmaya çalışmaktır. Satılan mal da ayıplıdır. Seneye alacak enayi bulurlarsa kombine satsınlar. Yazık!

Allah aşkına davul filan gelmesin salona salonun tüm büyüsü kaçtı. bir de geçen sene ne güzel oturtmuştuk şunu. hücumdayken tempolu bir marş savunmadayken ıslık. adamları maçın ikinci yarısında özellikle ritme soktuk ya tezahüratla. bu maç normal şartlarda 3.periyotta kopacaktı. bana kalırsa bu maçı taraftar verdi. kimseye suç bulmayalım çok kötüydük..

Allah aşkına davul filan gelmesin salona salonun tüm büyüsü kaçtı. bir de geçen sene ne güzel oturtmuştuk şunu. hücumdayken tempolu bir marş savunmadayken ıslık. adamları maçın ikinci yarısında özellikle ritme soktuk ya tezahüratla. bu maç normal şartlarda 3.periyotta kopacaktı. bana kalırsa bu maçı taraftar verdi. kimseye suç bulmayalım çok kötüydük..
davul gereksız degıl rıtmı davul tutar 3 perıyotta takım dusunce taraftarda düştü ama asla macı kaybetirecek bır hareket yapmadı taraftar !

Yöneticilerimiz basketbolun varlığını evimizde olan FB maçlarından önce hatırlar. FByi yendiğimizde oyuncularla birlikte gövde gösterisi yapılır.
Tarihimizde ilk kez evimizde Euroleague maçı oynuyoruz, bakıyorum protokol bomboş. Neredeydi başkan, neredeydi yöneticiler?

2006'tan beri futbolda Şampiyonlar Ligi oynamıyoruz, ilk Şampiyonlar Ligi maçında böyle mi olurdu protokol tribünü? Yöneticilerin umurunda değilse hiçbir şey olmaz, biz kendi kendimize konuştuğumuz ve sinirlendiğimizle kalırız

yazılanların tamamını okudum. çok güzel tespitler var. bu şikeyetleri kulube iletme imkamız olursa eminim bişeyler değişecektir. hakan üstünberk okusa buraları keşke.

Bugünkü Pınar Karşıyaka maçına bakalım, hatta önceki Banvit maçımıza da...

Federasyon öyle veya böyle seyircili maç imkanı sunmuş. Sen bu imkanı niye zorlamazsın? Niye kadınlara ve çocuklara hitap eden bir pazarlama taktiği hazırlamazsın? Şu maçlardan birini kazara kaybetseydik çok mu iyi olurdu?

Çok mu zor İstanbul'un belirli bölgelerine Gs Store tırları yollamak, bu tırlara kadın-çocuklara uygun ürünler koymak, orada her gelen kişiye maç hakkında bilgi vermek ve bilet satışlarını yapmak? Maç günü merkezi yerlerden servisler koyup salona götür-getir yapmak? Çok mu zor?

Hatta maça uygun paketler yapmak (bir kadın ürünü+bir çocuk ürünü+2 atkı+2 bilet gibi), maça özel ürünler çıkarmak?

Ben yönetimin umrunda bile olduğunu düşünmüyorum artık.

Açılan dört konu hakkındada çok güzel eleştiri ve öneriler var. Yönetim bu konulara duyarsız kalmamalı, kombine girişi çok ilkel basket maçlarına davul sokmama gibi bence saçma bi uygulama vardı neyseki kazan maçında zorda olsa içeri alındı. Pankart olayı mutlaka çözülmeli sopalı pankartlar ve bayraklar çok güzel ambians oluşturuyor. Yalçın Dümer mevzusu mutlaka çözülmeli bu işi yapacak hasta cimbomlu profesyonel birileri mutlaka vardır. Geçen hafta ntvsporda maç özetlerinde bir maçta 8 tane davul ve onlarca sopalı bayrak ve pankart gördüm. Demekki uleb bunlara izin veriyor. Son olarak 17 kasımdaki Barca maçında mutlaka davul mutlaka bayrak ve pankart mutlaka ipekçiyi welcome to hell pozisyonuna getirecek taraftara çok ihtiyacamız, ben orada olacağım kombine blok 113 başarılar gelir geçer asaletin bize yeter. :)

Ya bu Yalcın Dumer denen adamdan kurtuldugumuz gun cıdden bı hayır ısleyecegım. Şöyle ıtıcı bır sesle avazı cıktıgı kadar bagıırıp hep aynı sekılde 3 er kez ısımlerını soyleyıp kımı gaza getırdıgını zannedıyor acaba? Soruyorum kım arkasından soyle bagıran bırınden o coskuyu alır?

Albaaaa Albaaa Albaaa Torrenssssssssssssssssssss
Tuttkuuuu Tuttkuuu Tuttkuuuu Acıkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Prestonnn Preston Prestonnn Shumperttttttttttttttttttttttttt
Isıllllll Isılllll Isıllllll Albennnnnnnnnnnnnnn

Hayatımda gordugum en tuhaf anons ama maalesef 3 senedır cekıyoruz bu tuhaf ıtıcı anonsları 2 kere kız arkadasımla maca geldıgımde gercekten rahatsız oldu kendısı bu sesten ve sımdı maca gelmek ıstemıyor. Avazı cıktıgı kadar bagırıp su yukardakı sekılde bagırmak cagırmak hangı takımı hangı trıbunu gaza getırır acaba. Bende gercekten Ulker ve Efes ın anonscusuna bakıp içleniyorum.

Luften su kangrene cozum bulun sevgılı yonetım.

Kesinlikle laf ederler tutup sahaya atılabilir öyle geniş hayal güçleri varki şaşaırmamak elde değil her şey beklenir . Lütfen artık şu yalçın beyden kurtulalım yeter şu eziyeti çekiyoruz yıllardır .

o iğrenç anonsları yapan, maçta sevincimizin içine eden yalçın dümer, eski oyuncu yalçın dümer mi?
eminim oyuncular da çok rahatsız oluyordur. fbu'nunki çok daha iyi. biz de mi onla anlaşsak acaba

Acaba fazla gosterıslı olmayan ama rahatsızlıgımızı belırten bır pankartmı yapsak Yalcın Dumer ı Istemıyoruz falan dıye bu konu cıdden cok rahatsız edıcı sanırım maca gelen her taraftar aynı seyı dusunuyor bısıler yapmalıyız gıbı duruyor

Evet Dümer´in tavrı, yaptığı işe gösterdiği saygı (!) çok rahatsız edici ama pankart yapmaya değmez... Pankart için harcanması planlanan emek ve parayla takıma yönelik bir şeyler yapmak daha iyi olur.

Yalçin Dümer konusunda herkes hem fikir. Yalnız adama biraz da haksız yükleniyoruz gibi. Sonuçta bu işi silah zoruyla yapmıyor. Ona bu görev yönetim tarafından verilmiş o da elinden geldiğince yapmaya çalışıyor ama maalesef yapabildiği söylenemez.

Organizasyon var mı ? Hiç bir şey yapılmaması rezalet.
Aklıma UEFA sonrası geliyor futbolda.. Aman diyorum. aynı rahatlık var bazılarında.

Yalçın Dümer'i herkes yazmış ama birde ben yazayım, hani yöneticilerimiz takip ediyor ya belki faydası olur :)

Joshuaaaa Joshuaaaa Joshuaaaa Shipp HADİ
Jakaaaa Jakaaa Jakaaa Lakovic HADİ
Prestonnnn Prestonnnn Prestonnnn Shumpert HADİ
Dianaaaa Dianaaa Dianaaaa Taurasi HADİ ISLIK

Daina Taurasi 5. faul alkışlarla! :S

Oyuncu ismi+HADİ+ISLIK olayımız bundan ibaret.

bari 3 defa tekrar etmesin milletin adını. hadi çok krtitik, milleti uçuran basketlerde fena olmuyor ama 2. periyotta, sıradan bi baskette hiç hoş olmuyor.

Acaba fazla gosterıslı olmayan ama rahatsızlıgımızı belırten bır pankartmı yapsak Yalcın Dumer ı Istemıyoruz falan dıye bu konu cıdden cok rahatsız edıcı sanırım maca gelen her taraftar aynı seyı dusunuyor bısıler yapmalıyız gıbı duruyor
Foruma yazmama düşüncem vardı ama şu iletinizden sonra dayanamadım.
Malesef takımla ilgili pankartlar bile içeri sokulamazken o pankartı belgradkapı minibüs durağında elimizden alırlar.