Cocukluk hayalimdi benim persembe geceki mac...
Seneler icinde oyle siradanlasmis ve hatta dibe vurmustu ki basketbol subemiz unutmustum bir ara boyle bir hayalim oldugunu saolsun bu takim once hatirlatti sonra gercege donusturdu bu hayali.
Cidden uzuldum gecen gunku maglubiyete ama bir o kadar da keyif aldim takimimi oralarda gormekten keyifliydi binlerce kere tesekkurler Mahmudi ve ekibine.
Ancak benim hayalim degildi dun gece ki atmosfer.Senelerce kafamda canlandirdigim o tika basa dolu ipekci yoktu.Centilmen ama cehennemi yasatan salonu sadece sari ve kirmiziya boyamis Galatasaray taraftari cok sayida koltugu sahipsiz birakmisti hemde tarihimizdeki ilk ic saha euroleague macinda,gruptaki en ciddi rakibimiz karsisinda ve takimin taraftarla aylar sonraki ilk bulusmasinda...
Mavi jeans ortakoy`u yenip kupayi aldigimiz seneden beri hafizalarim canlidir.Belki su oyuncu daha iyi oynasa,Oktay Hoca 4 kisada israr etmese vs vs alirdik bu maci da asil o salon full cekseydi kesin alirdik biz bu maci...
Olay kazanip kaybetmekte degil aslinda bu takim her turlu top 16 yapar kazanir kaybeder.Olay Galatasaray taraftari ve sube yonetimi bu seviyelerde yukselmek ve kalici olmak icin ne verebilecek takimina?Cunku bu saatten sonra en tepeye guresmek icin tam bir organizasyon sart.
Ayni sekilde buradan okuduklarim(bayaa uzun suredir uye olmadan takip ederim forumu arada)hos seyler degil.Disarda bekletme,bayraklari sokmamak,kombine ayricaligi,koltuk gasbi...
Bunlar icinde sube yoneticilerinin bu islere el atmasi,baska cikar gozetmeksizin sadece basketbol takiminin basarili olmasi icin hareket etmesi ve taraftari kusturmeden yeni basketbol taraftarlarini salona cekmeye calismasi sart.
Ilk senemiz euroleague`de ve uzun sure sonra ilk defa yogun bir ilgi gormeye basladi salonlar.Acemilik olabilir,yanlislar olabilir ama bunlardan herkesin dersler cikartmasi kadar umut verici birsey olamaz gelecek icin.
Gecen seneki 4 Fener macini tika basa gorupte bu macta 7 bin civari seyirci gormek beni dusundurdu biraz.Cok net bir sekilde hicbir fener maci bu mactan daha onemli degildi benim icin ezeli rekabetin sonu yok.Oteki tarafta bu bir mesaj maciydi verecegi ilk izlenimdi Galatasaray taraftarinin euroleague`e,kendi yonetime ve takimina...
Kotu degildi hicbir sekilde giden herkeslerin ayaklarina saglik ama yeterli de degildi.Nasil ki takimimiz buralarda son dakikalari oynamayi zaman icinde ogrenecekse taraftarda zaman icinde oturacak tabii karamsar degilim de bu mac boyleyse Prokom,Olimpija,Siena maclari yada top 16`da iddiamizi kaybedersek salon nasil olacak diye suphe icindeyim ama kuskusuz bu isin tek sorumlusu taraftar degil subeye buyuk gorevler dusuyor.
Yonetimin uzun vadede yapacagi bir basketbol salonu insa etmek ve 2-3 sene sonra daha ciddi bir sponsor icin arastirmalara simdiden baslamak mesela.Orta ve kisa vadede merchandising`i oturtmaya calismak.Ufaktan yaratici sadece basketbol imzasi tasiyan atki t-shirt poster forma islerine girismek ve salon icinde ve disinda standlar acmak mac gunu.Bir taraftarin en cok alisveris etmek isteyecegi gun mac gunu kuskusuz hele ki bir euroleague zaferi sonrasi.Kac kisi GS STORE`a gidip basketbol urunu alir ki su anda?Imza gunleri organize etmek oyuncularla taraftari yakinlastirmak icin Lakovic gibi bir euroleague efsanesi kadromuzda bundan daha iyi bir firsat olamaz.Uyutucu degil tribundeki seyirciyi costuracak,hem bayanlarin hem erkeklerin gozunun pasini silecek bir dansci grubu olusturmak.Devre arasinda yarismalar duzenleyip oduller dagitmak.Muthis bir sosisli satmak salon icinde(ayhan sahenk`in goralisini hic unutamam).Salonu efsane isimlerin formalariyla bayraklarla renklendirmek.Muzik ve anons isini profesyonelce ele almak.
Kazulet suratli guvenlik gorevlilerini yumusatmak icin temas icinde olmak ilgili birimlerle,seyircilere giriste cikista guleryuzlu olmasa da insanca mudahele edilmesini saglamak.Guleryuzlu sari-kirmizi uniformali rehberler yerlestirmek salon ici ve girislere.Maca gelenlere hosgeldiniz diyip macla ilgili bir brosur verip,onlara salon icinde yada disinda rehberlik edecek veda ederken yine bekleriz tesekkurler diyecek 5-10 genc yerlestirmek.Cok da rahat gonulluler bulunur bu isleri yapmak uni ve liselerde odul olarakta 2 euroleague mac bileti devamli personel icin kombine.Apdi Ipekci park durumu ne durumda simdi bilmiyorum ama en azindan giris cikistaki karmasayi onlemek icin orada insanlara yardim edildigi imajini vermek k icin 1-2 gorevli bulundurmak kombinesi olanlarin park yerlerini ayri ve hazir bulundurmak.Ilk defa maca gelen 3-5 kisinin arabasinin camina:desteginiz icin tesekkurler sonraki euroleague biletiniz bizden yine bekleriz diye surpriz not birakmak.
Reklam vermek yer yer maliyeti olmadan Aslantepe`ye yerlestirmek ilk once bu reklamlari.Sloganlar bulmak seyirciyi salona cekmek icin.Ipekci`de egleneceginizi garanti ediyoruz barca maci oncesi basitinden yada Biraz adrenalin?arka planda salonda sari kirmizi formasiyla tirnaklarini yiyen bir bayan,Kazan maci oncesi.Bir hafta 10-15 dakikalik performans icin Galatasaray`li bir sarkiciyi ikna etmek mac oncesi ve oyuncu anonsunu ona yaptirmak ve daha onlarca daha yaratici fikir ilk cirpida akla gelenler bunlar.Daha gecen hafta Kobe gelmedi mi Aslantepe`ye?Bundan bile birsey cikaramadik mesela.Errea degilde Nike olsa sponsorumuz neler yapilirdi halbuki.Facebook,Twitter insanlara ulasmak kolay.Ve en onemlisi bu ise gonul vermis senelerdir subenin pesinden kosan insanlarla iletisim icinde olmak.
Cok ucuyorum biliyorum ama bir yerden baslamak lazim.Bir anda degil yawas yawas,maddi olculer el verdigince yuzlerce detay ele alinabilir puzzle`in parcalarini tamamlamak icin.Diyeceksiniz ki daha insanlarin emeklerinin farkinda degiller kendi yaptigimiz bayraklari bile sokamiyoruz salona,disarida saatlerce bekliyoruz salona girmek icin,kombineli koltugumuzu alamiyoruz ama yapmak zorundalar tepki gelince yapacaklardir da yapmayacaklarsa orada isleri yok...
Bize gelirsek biz sadece salonlari doldurucaz cevremizi haberdar edicez olanlardan.Arkadasimizi,cocugumuzu,kiz arkadasimizi alip gitmeye calisicaz.Sonrasinda salonlar sadece Fener maclarinda degil her ciddi macta full cekecek en mantar erdemir macinda bile en az 5-6 bin kisi olacak ve tabii ki de `futbol` seyircisi ayrilacak yada bir taraftar ipekci`de basketbol aslantepe`de futbol seyircisi olacak.
Baslamak lazim bir yerden cunku bu takim coktan basladi ,hepimizden onde ve bu satirlar kaybedilmis bir mactan sonra buyuk bir umutla yaziliyor insanlar tarafindan...
Selamlar herkese...