Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Anlayamadığım nokta Ergin Ataman BJK de onayan 3 oyuncusunu getirdi bu nasıl iş deniliyor! Yardımcı koç ve 3 oyuncu! Şimdi bir teknik adam tanıdığı bildiği anlaştığı yardımcıları ve oyuncuları ile oynamayı sever bundna doğal bir şey var mı?
Oktay Mahmuti giderken Jamon Gordon ve J. Shipp'i alıp götürmedi mi? Hatta Jamon bizim sözleşmeli oyuncumuz değil miydi? Mahmuti giderken yardımcılarını götürmedi mi? Oysa ki BJK den aldığımız 3 oyuncu da sözleşmesi biten oyunculardı. ( TBF nin aptal kuralı yüzünden GS 900 bin dolar civarı para ödemiş oldu BJK ye )
Piangiani gelirken 3 eski oyuncusunu getirmedi mi?
Neden bunun normal olduğunu görmek yerine eleştiriyoruz? Galatasaray sözleşmesi biten bir oyuncuyu ayartmadı. BJK nin oynatmaya gücü yetmediği sözleşmesi biten oyuncuları getirdi. Bunu normal karşılamayan insanın aklından zoru var demektir.

bu transferleri eleştirenler (ben de dahil) en başından beri bu sezonki dönüşümden memnun olmayanlar..yani mevzu ergin ataman'ın oyuncularını getirmesi degil, basketbol şubenin bu dönüşümü ergin ataman ve beşiktaş üzerinden gerçekleştirmesiydi. daha 6-7 ay öncesinde salonda yemedigi küfür kalmayan, 'koyduk mu!' molası aldıgı için sadece salonda degil bu forumda da tefe konan ergin ataman takımın başına olaylı bir sürecin sonunda geldikten sonra benimsememek emin ol çok daha tutarlı bir durum..
eleştirel her yaklaşıma 'aklından zoru var' demek yerine neden eleştirildigi konusunda bikaç dakika düşün olur mu tavsiyedir ;)

Alabiliyorsak Blake Schilb iyi olur. Bugün görünen o.

Yönetim,Ergin Hoca'nın başarılı olmasını mı istiyor yoksa başarısız olmasını mı anlamış değilim ? Ne olur yani bütçe 2-3 milyon aşılsa. Koskoca Galatasaray kulubü 2-3 milyon dolar yüzünden batacak mı ? Arroyo ile birlikte Schilb de alınsın. Başarısızlık olursa yine,o zaman bende eleştiririm. Ama Allah aşkına el insaf.

Not: Hakkı Abi,sitemim size değil. Arma'nın başarısız olmasını isteyenlere...

Yönetim,Ergin Hoca'nın başarılı olmasını mı istiyor yoksa başarısız olmasını mı anlamış değilim ? Ne olur yani bütçe 2-3 milyon aşılsa. Koskoca Galatasaray kulubü 2-3 milyon dolar yüzünden batacak mı ? Arroyo ile birlikte Schilb de alınsın. Başarısızlık olursa yine,o zaman bende eleştiririm. Ama Allah aşkına el insaf.

Not: Hakkı Abi,sitemim size değil. Arma'nın başarısız olmasını isteyenlere...

Metehan kardeşim, 2-3 milyon dolar aşılsa dediğin toplam bütçenin yüzde 20'si 30'u ve bunlar çok ciddi oranlar. Kaldı ki sezonun ortasındayız daha. Allah korusun pota altında bir oyuncumuz sakatlansa rotasyon yetersiz kalacağı için bir transfer daha gerekebilir ve o zaman sezon başı bütçenin yüzde 50'si aşılır. Ve kulübün bu büyük borcu da aslında özellikle futbolda Galatasaray için ne ki denen harcamalardan geldi ki futbolda biliyorsan harcanan paraları telafi etmek daha kolay.

Sezon içerisinde birçok takımda giden gelen oyuncular olur, ancak bunlar bütçede çok fazla delik oluşturmaz. Misal Fenerbahçe Ülker'de Jr.Bremer gönderildi yerine Tripkovic geldi yani Bremer'in ortalama sezonluk yarı ücreti Tripkovic'e aktarıldı. Ancak bizde malesef Domercant ve Göksen'in sezonu kapattı ama ödemeleri devam ediyor. Lakovic'inden faydalanmıyoruz ama ücreti hala ödeniyor. Yabancılarımızın bir kısmına önemli bonservisler ödendi. Keşke daha verimli kullanabilseydik bütçeyi.

Bütçeyi çok verimli kullanamadıysak geriye tek bir yol kalıyor, o da kadromuzu verimli kullanmak. Başımızda bunu başarabilecek bir koç var, takımda katkı alınabilecek oyuncularımız fazlasıyla var. Örneğin Engin, Furkan, Macvan gibi... Bu oyuncularımızın formu yükseltilebilirse ve biz taraftarlar da artık salonu ortalama bir rakam da olsa doldurup bir hava yaratabilirsek takımda birçok şey düzelir. Yoksa transferlerle bir şeyleri düzeltmek en kolayı.

Takımın durumuna bakarken ana resim dışında, içindeki parçalara odaklanıp da bakmakta da fayda var. Misal Furkan'ı ele alalım. Sezon bittiğinde Ergin hocadan aldığı talimat doğrultusunda kilo almaya başlayan Furkan, Milli takım kampına gittiğinde ince zayıf Pivot kontenjanı çerçevesinde Milli takım hocalarının keyfi kararı ile zayıflatıldı (ki nerdeyse hiç yararlanılmadı kendisinden) Sonra takıma döndüğünde tekrar yoğun bir rejime sokuldu kilo alması için. Yaklaşık 6 ay içinde vücuttaki bu değişimler ve kas yapısının kümilasyonunda sorunlar baş gösterir elbet. Şu an bunu en basiti aslında iyi Serbest atış atan Furkan'ın faulden doğan serbest atışlarında yaşadığı sorunlardan anlayabiliriz biraz. Takımdaki bir çok oyuncu için geçerliliği olan etmenler var bu süreçte.

Takımda sponsordan kaynaklı sorunlar var. Bu da takım içinde motivasyonun pamuk ipliğinde durmasını sağlıyor. Aslında bu sene ligde 2 maçta 5-6bin rakamını bulsak oyunculara arkanızdayız mesajını "net" verebilsek, durum daha farklı olabilirdi. Önceki yıllara baktığımızda mutlaka aynı sorunlar gene yaşansa da takım salona geldiğinde istekli seyirciyi gördüğünde o ana kadar hazır olmasa bile maç motivasyonunu sağlıyordu. GS basketbol takımı için önemli bir direnç noktalarındandı GS tribünü. Şu an tribünün o motivasyonu takıma vermemesi ve aslında son 3-4 aydır gelen olumsuzluklar takımda yılgınlıklara sebep oluyor. Şu an Ergin Ataman dahil kimse de yeterli istek olduğunu düşünmüyorum.

Takımın kadrosunun diğer kadrolarla kıyaslanması gereksiz. Her kadronun eksik ve güçlü yanları vardır. Evet Domercant'ın takımdan uzak kalması satranç tahtasında vezirden mahrum kalmak gibi. Burada tekrardan onu anlatacak değilim ama takımın winner'ı Domercanttı. Takım lideri David olabilir ama Henry'nin yeri ayrıydı takım için. Arroyo transferine bu açıdan bakarsak yararlı bir transfer diyebiliriz. Yoksa ben hala diyorum oyun kurucu mevkiisi takımın acil ihtiyacı olan bölge değildi. Misal en basiti bugün Ender'in bulduğu boş atışları değerlendirecek bir adam olsa o şutlar girse kimse bunu sorun etmezdi. Sonuçta oyun kurucu şuta uygun adama pozisyonu hazırlayan adamdır. Bizim oyuncularımız da boş şutları bulduğuna göre demek ki o şutlara zemimler hazırlanmış. Sorun o boş şutları atacak adamı bulamamamız. Preston Shumpert bile eğer olsaydı, takıma büyük katkı verebilirdi. Arroyo işte bunu yapacak biraz da. Çünkü takımın dış atıcıları arasında Cenkle beraber en güvenebileceğimiz adam olacak. Yani ligde bundan sonraki süreçte de kafanızdaki GS'da Ender-Engin olmayacağını sanmayın (hoca aslında şu süreçte Engin'den 2 numarada faydalanabilirdi)

Takım kazanırken de bir mesajım vardı. Takımın iyi oynadığına katılmıyorum. Bİreysel yıldızların performansı ile maçları kazanıyoruz diye. Hala da durum böyle. Ama bunu sistemsizlik diye düşünmeyin. Bu da ayrı bir sistemdir. En iyi sistem takımdaki paydaları en iyi parlatan sistemdir. Takım yapılanması da buna göre yapıldı.

Bütçelere gelirsek bu sene btçe fazla geçene sene az laflarıda doğru bakış değil. Geçen sene 10 Tl harcarken Ülker 20 Efes 25 harcıyordu Bu sene biz 15 harcıyoruz Ülker 30 Efes 40 harcıyor. Yani dğeişen bir şey yok. Bütçe arttı da rakiplerle aynı parayı harcıyor değiliz.

Bu arada takım geçen sene deplasmanlara özel uçakla giderdi bu seneyse Tarifeli uçakla gidiyor. En azından bu dikkatinizi çekmiştir sanırım. Bu bile büyük ayrıntıdır. Takımın idari ve yönetsel anlamda sorunları var ve bu takıma direk yansıyor. Bu adamlar GS'lı değil GS için çalışan sporcular. Özverilerini bir yere kadar yaparlar.

Bugün Jamont'un oynaması bence çok saçmaydı. Adam şut atamıyor bomboşken bile. Ama buna rağmen bu kadar sahada kaldı. İyi oynamadı ama mücadelesine büyük saygı duydum. Ne olursa olsun o kola rağmen elini kolunu her yere sokmaya çalıştı. Yaşı genç arkadaşlar fark etmeyebilir ama yaşı fazla olan üyeler anlayacaktır sonuçta Jamontta daha çocuk. Ruhu da hisleri de öyle hareket ediyor. Tribünün verdiği negatif enerjiyi hissediyor ve etkileniyordur. Taraftarın biraz salona koşup hocayı motive etmesi takımı gaza getirmesi lazım. 5 Ocaktaki maç bunun için iyi bir başlangıç olsun

Son olarak. En başından beri dediğim gibi bu takıma ribauntları kovalayan temiz şutu olan bir 3 numara lazım. Banvit maçında da çözülmenin nerelerden olduğuna dikkat ederseniz sorun daha iyi anlaşılır. Verdiğimiz ribauntlara girmiyorum bile. Schilb bu anlamda hoş bir hayal benim için

Sezonun neredeyse yarısı geçmiş oyun kurucu takviyesi yapıyoruz, üstelik aldığımız oyuncu da Arroyo. Geçtiğimiz yıl menajerlerin teklif ettiği boşta olan 3-4 oyuncu aldı Ergin Hoca ve onlardan aldığı verimle şampiyon oldu. Şimdi de İstanbul u yeniden keşfetmek istememesini anlarım ama tek başına takımı sabote etme potansiyelli(bknz:geçtiğimiz yılki Efes serisi) 33 yaşında adamı kurtarıcı diye aldık gene(Bence Perkins çok daha iyi bir seçim olurdu).

Ergin Hoca nın Galatasaraylı oluşunu her zaman takdir etmişimdir, öyle alınan molalar üzerinden hesap sormaları da komik bulurum ve yine Ergin Hoca nın oyun bilgisini çok beğeniyorum. Oyunu okuma konusunda bana göre Erman Kunter den sonra en iyi Türk koçtur, ancak ne yazık ki takım iskeleti oluşturma, başarıda devamlılık konularında henüz kendini ispatlayamadı. Takımda Hawkins haricinde rolü belli olan oyuncu yok gibi, reboundlara katkı yapacak keskin bir şutör eksiği gün gibi ortada, Engin e biçilen rol belli değil, Oktay Hoca nın makine gibi işleyen düzeninde bile zaman zaman sırıtan Ender bu sezon özellikle de zorlu maçlarda saçmalamanın ötesinde oynuyor.

Neyse; fazla uzatmaya gerek yok. Takımda ciddi bir şutör eksikliği var ve 4 numaradan beklediğimiz verimi alamadığımız gibi Ndong u da efektif ve ekonomik kullanamıyoruz. Arroyo bunları çözer mi bilmiyorum ama tarzından tipine hiç hoşlanmadığım bir oyuncudur. Eğer uzunları besler, oyuna sokmayı başarırsa ciddi bir fark yaratacaktır. Yerli transferi olursa Orhan Hacıyeva benim sezon sonu düşündüğüm bir oyuncuydu, kimseye kaptırmamayı da garantilemek adına şimdi de alınabilir. Savaşçı ve atlet bir oyuncu.

Keşke free agent olan Tremmell Darden tarzı bir oyuncu bulup alabilsek. Onun kadar oynasın yeter, gerçekten de hem Eurocup, hem de Ligde çok işimize yarardı.

Aklıma gelen isimler İtalya dan Drake Diener, nerede olduğunu bilmediğim Matt Walsh. Bence katkı verebilecek oyuncular, en azından Schilb den daha fazla katkı vereceklerdir.

Ayrıca Ratiopharm daki John Bryant ın bu sezonki istatistikleri çok etkileyici. Geçtiğimiz yıl düşünüyordum ben aslında, çok hantal, yavaş bir oyuncu ama kalınlığı çok yararlı olabiliyor.

Takımın eksiği konusunda güzel yazmışsınız da Erman Kunter'midir en iyi okuyan yapmayın etmeyin? Büyük maçlarda yaptığı hatalarla maç kaybedilmesine yol açar çoğu zaman, bu seneki Efes ve Fenerbahçe maçlarındaki hataları en yakından tanık olduklarımız özellikle son periyotta resmen durdurdu takımı, kritik anlarda alamadığı molalara girmiyorum bile.

Arroyo'dan sonra belki Mehmet Yağmur gelir, onun dışında transfer olacağını sanmıyorum. Gökhan Taştimur ile sorunları var Mehmet'in bizim teklifimize de olumlu cevap vermişti ama yönetim vetolamıştı seneye iyi başladı Mehmet diye. Eğer koçları orada kalırsa Mehmet Yağmur bize gelir, koç kovulursa orada kalır yönetim de onay vermez o transfere. He bence acayip gereksiz hamle olur o transfer. Yerli olmayacaksa 6.yabancı tercihine de her zaman soğuk bakarım, gerek yok transfere o yüzden.

Umarım Mehmet Yağmur gelmez. O adamın oyun stiline ayrı tipine ayrı uyuz oluyorum. Geçen sezon Lakovic omzu koyup bunu uçurduğunda içmediğim halde keyif sigarası yakacaktım. Öyle de nefret ederim.

Yabancı alamıyorsak forvet için Orhan Hacıyeva uygun olur gibi duruyor. Azda olsa rotasyonu güçlü kılar. Ergin hoca bu opsiyonu da düşünmeli bence.

Arrayo 33 yaşında fizikman ne kadar katkısı olur göreceğiz ama bende bazı arkadaşlar yazmış onlar gibi düşünüyorum arrayo yetmezzzzz.

Umarım göksenin veya domercanttan biri playoflara kadar iyleşir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...