Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir oyuncu parasını almıyorsa hele ki bu yabanci bir isim ise ondan katkı beklemek bence hata. Adam Allah rızası için ya da arma aşkı için oynamayacak ya. Parası için mücadele ediyor. Bu durumda takımdan başarı beklemek pek ma'kul değil. Bu arada Mehmet Yağmur transferi çok gereksiz bir hamle olur. Mehmet Yağmur'u transfer etmek Muslera varken kaleye Neuer'i almak gibi birşey. Ergin Hoca inşaAllah bu transferi istemez. Büyük hatta ilk hayal kırıklığını yaşatmış olur bana...

Oyuncuların yüzünden belli oluyordu mutsuzluk. Ergin hoca da yine hep mutsuz görünüyordu. Oyuncuların maaşları zamanında ödenmiyor galiba. Bu durum devam ederse başarı şimdiden hayal.
Ancak üzüldüğüm nokta kulübümüzün maddi durumu düzelmişken futbol takımına milyonlarca euroyu saçarlarken bir Amrabat'ın maliyeti kadar olan basketbol bütçesinin sorunlar yaşaması akıl alır gibi değil. İyi yönetilmiyoruz bu çok belli oluyor. Tartışmamız gereken asıl nokta bu. Bence alınan yenilgilerin de temelinde bunlar yatıyor.

Keşke Jamont Gordon yerine Jamon Gordon olsaydı.

Zaten Domercant sakatlanmadan önce'de bir transfer şart diyorduk. Arroyo geldi artı bir transfer daha lazım. Mehmet Yağmur hocanın tercihi olur ama Orhan Hacıyeva alınması gereken isim. Onunda bir sakatlığı var. Sakatlığı hakkında bir bilgimiz yok. Orhan hem 3 hem 4 oynaması bu sene hem de iyi ribaund sezgisi var. Hiç değilse boş kaldığında kaçırmaz.

Biz jamontu beğenmiyoruz ama jamon da yokları oynuyor. Hücumda 4 kisi oluyorlar adeta. Gecen görünce sok oldum; jamonun tbl 3luk istatistiği 1/5..
Çok arıyor Galatasaray'ı ve Galatasaray günlerini. Buna eminim.
Gecen sene hines ya da jamont gelsin diye istemiştim, penetresi olan, kuvvetli ve iyi savunmacılar diye. Biraz daha sabırlı olmakta fayda var

Biz jamontu beğenmiyoruz ama jamon da yokları oynuyor. Hücumda 4 kisi oluyorlar adeta. Gecen görünce sok oldum; jamonun tbl 3luk istatistiği 1/5..
Çok arıyor Galatasaray'ı ve Galatasaray günlerini. Buna eminim.
Gecen sene hines ya da jamont gelsin diye istemiştim, penetresi olan, kuvvetli ve iyi savunmacılar diye. Biraz daha sabırlı olmakta fayda var

Jamont kadar güçlü fiziği olmayabilir ama orta mesafesi iyidir. Ayrıca bir ''t''si fazla olan Gordon'dan daha iyi oyun kuruyor. Penetresi de iyi. Hadi onu geçtim geçen seneki gibi yüreğiyle oynamaya devam edecekti.

Koskoca Galatasaray oyuncuların paralarını ödeyemiyorsa başkan hiç ortalıkta dünya kulübü olacağız diye gezinmesin. Bu işler yalnızca futboldan ibaret değil.

edit: Twitter'dan @GalatasaraySK ve @GSBasketMedya 'ya tepki göstermeliyiz.. Şu güzelim takımın yaşadığı şeylere bakın yahu! Elalem iki ayda bir transfer yapar, bizim oyuncularımız maaş alamıyor!

Jamont kadar güçlü fiziği olmayabilir ama orta mesafesi iyidir. Ayrıca bir ''t''si fazla olan Gordon'dan daha iyi oyun kuruyor. Penetresi de iyi. Hadi onu geçtim geçen seneki gibi yüreğiyle oynamaya devam edecekti.

'orta mesafesi iyidir' yorumunuza kısmen katılıyorum ama genelde uzunlar için kullanılan bi tabirin guard için söylenmesi o oyuncu için ne anlama gelir herkesin malumu.. İçerdeki olmpiakos macında çokça yaptıgı dalışları ve asist özelliği beğendiğim yanlariydi. Ama bu özellikleri de su an gerilemiş durumda.
Jamont'a gelirsek, yüz ifadesinden bile anlaşılıyor maclara yeterince konsantre olamadığı. Tam bir oyunkurucu olmadıgı halde top onun elinde kalınca, mental baskı altında kalıp sacmalayabiliyor.
Galiba arca Yıldırım diyordu, arroyonun gelişi Jamont'a yarar diye. Penetre-pas modeliyle olacak desek jamontun şutu güvenilmez. Kendisine guvenebilecegimiz yegane nokta olan penetreleri ise arroyonun gelisiyle çok azalacak. Umarım koçun kafasında güzel fikirler vardır.

Arkadaşlar sizce de bu Arroyo transferinde bir gariplik yok mu? Abdullah Sözer bonservis konusunda anlaştıklarını söylüyor ama bizim resmi sitede hala açıklama yok. Acaba Arroyo'yu hazırda bekletip başka alternatif oyuncular ile anlaşma sağlamaya çalışıyor olmasınlar. Çünkü Murat Özyer bir röportajına yeni transfer Türkiye'de hiç oynamamış olacak demişti yanlış hatırlamıyorsam.

Sorun ne aslında biliyormusunuz adam diyor ki oyundan eskisi kadar zevk alamıyoruz hemen para sorununa yoruluyor,bu şubede senelerce para mevzuu bu kadar düzenli cozumlenmiyor;odenmiyor,bence biz sorun yaratmada bır numarayiz ...

Foruma mesaj yazmamama rağmen, baya uzun süredir takip ediyorum. Ancak Ergin Ataman üzerinden takıma yöneltilen Galatasaray Spor Kulubünün misyonu, vizyonu ve değerlerinden bihaber, ergen düzeyindeki eleştirilere cevap vermek zorunda hissediyorum kendimi.

Eleştiri olmadan hiçbir konuda kaydadeğer gelişme sağlanamaz. Ancak fikir olarak beyan ettiğiniz şeylerin bir değeri olacak.

1. "yani mevzu ergin ataman'ın oyuncularını getirmesi degil, basketbol şubenin bu dönüşümü ergin ataman ve beşiktaş üzerinden gerçekleştirmesiydi" Bu iki söylediğiniz arasından bir fark olduğunu mu zannediyorsunuz. Bir dönüşüm falan yokturda hadi var diyelim. Dönüşüm yapılacak hoca ve takımın bir kriteri var heraldeki Ergin Ataman ve Beşiktaşı kabul etmiyorsunuz. Lakers uyuyormu kriterlere, Lakers üzerinden Obradoviçle yapalım.

2. "Herkesin kendine göre belli olan etik değerleri vardır bu hayatta." Sayın arkadaşım etik ahlak demektir. Burada konuştuğunuz şeyi bileceksiniz. "Rakibimizin 5'inde bulunan 3 oyuncuyu, koçunu ve 2 yardımcı hocayı transfer etmek, hiç bir etik değerle çatışmaz." Sizin anlatmaya çalıştığınız şey prensip. Prensipler ahlaki değerlerdende kaynaklanabilir. Veya başarı için temel stratejilerdende oluşabilir. Başka nedenlerdende. Bence çok manasız ancak sizin rakip takımdan 3 oyuncuyu, koçunu ve 2 yardımcı hocayı transfer etmek prensiplerinize aykırı olabilir. Peki sorayım, kaç oyuncu, kaç hocaya kadar prensiplerinize uygun. Sizin olabilir ancak Galatasaray Spor Kulübünün böyle manasız prensipleri iyiki de yoktur.

3. "Bu zihniyet Galatasaray'dan uzaklaşana kadar." Bu zihniyet dediğiniz kitlede hiç bir anormallik yoktur. Onu sizin anormal olarak görmeniz bir kurumun, bir spor kulübünün, bir şirketin, bir derneğin amacını ve o amaca nasıl ulaşılabileceğini düşünebilmekten fersah fersah uzak olmamızdandır.

4. "beşiktaş geçen sene arroyo, hawkins, bonsu, erceg, ersini almasa bu sene kadromuzda hangi oyuncular olurdu çok merak ediyorum." Ben söyleyim çok basit. Ergin Ataman kimle hedeflerine ulaşacağını düşünse, kimi istese o alınırdı. Bunun beşiktaşla alakalı olmadığını, üzerinde yarıştığı tüm kupaları almak hedefi ve sorumluluğu olan bir koçun, buna ilişkin yaptığı kadro olduğunu anlamak çokmu zor sayın kardeşim.

5. "Mehmet Yağmur ismi dolaşmaya başladı 5. Beşiktaşlıda gelirmi dersiniz." Ne beşiktaşlısı. Yarım sezon -1 sezon beşiktaşda oynayınca Beşiktaşlımı olunuyor. Hawkins, Arroyo, Dudley için Beşiktaş kariyerlerindeki 10-15 takımdan biridir. Amerikaya döndükten 3-5 sene sonra ismini bile hatırlamayabilirler. Ergin Ataman'ın ise zaten Galatasaraylı olduğunu söylemeye gerek varmı.

6. "Sonuç için her şey mübahtır" Kardeşim bunu nasıl söylersiniz. Burası Galatasaray. Şikede mübahmıdır. Kişileri, kurumları mafyavari usüllerle baskı altına almakta mübahmıdır. Sizce mübahsa siz yanlış takımı tutuyorsunuz. Fenerbahçeyi tutun.

7. "Adama o kadar küfür ettik gelmesin" Biz terbiyesizlik yapıyoruz adam niye gelmiyor, adamın günahı ne. İyi o zaman. 10 kişi buna küfretti bu gelmesin. Bu tribün şuna küfretti şu gelmesin. Şu maç ona küfredildi o gelmesin.

Sayın kardeşler kaç aydır merakla bekliyorum her şeyi yazdınız, bu sigorta mevzusuna (bilmeyenler olabilir dünyada her şey sigortalanıyor.Mesela ithalatçı firmalar için dövizin anormal artma riski veya bir modelin memesi bile) hiç kimse girmedi. 2 oyuncumuz sakatlandı, sezonu kapattı. Koçumuz kaç hafta bütçemizi açtık ama rotasyonuz eksik, transfere ihtiyacımız var diye kan ağladı. Birde koçumuz kupaları alacağız demekten korkmayan, kendisinide artı sorumluluk altına sokan Ergin Ataman. Avrupada rakiplerimizin bütçelerini bilmiyorum ama şikeciler ile Efesin bütçeleri bizi katlayacak kadar fazla. Yani eksildik ama biz rakiplerimizden zaten çok harcamıştıkta diyemiyoruz. 5 kişi sakatlansa ne olacak. Sezona başlamadan havlumu atacağız. Yada 10 lira ayırdığımız yere 20 liramı harcayacağız. Milyar dolarlık iş adamları, Galatasarayı dünyanın sürekli en önemli 10 kulübü arasında tutacağız diyen yöneticilerimiz bizi böylemi büyütecekler, geliştirecekler. Galatasaray spor kulübünün hedefleri, başarıları şansa, kadere bırakılabilirmi?

Serdar Bülent Abi.. Abi ne oluyor gitmeyin bu forumdan. Uzaklaşmayında. Bu forumun sizin gibi pozitif düşünenlere ihtiyacı var.. Elleriniz ve klavyeniz dert görmesin.. Sizi ve düşüncelerinizi gôrmek,emin olun bu forumda en çok beni mutlu etti. Hoş geldiniz...

Sayın kardeşler kaç aydır merakla bekliyorum her şeyi yazdınız, bu sigorta mevzusuna (bilmeyenler olabilir dünyada her şey sigortalanıyor.Mesela ithalatçı firmalar için dövizin anormal artma riski veya bir modelin memesi bile) hiç kimse girmedi. 2 oyuncumuz sakatlandı, sezonu kapattı. Koçumuz kaç hafta bütçemizi açtık ama rotasyonuz eksik, transfere ihtiyacımız var diye kan ağladı. Birde koçumuz kupaları alacağız demekten korkmayan, kendisinide artı sorumluluk altına sokan Ergin Ataman. Avrupada rakiplerimizin bütçelerini bilmiyorum ama şikeciler ile Efesin bütçeleri bizi katlayacak kadar fazla. Yani eksildik ama biz rakiplerimizden zaten çok harcamıştıkta diyemiyoruz. 5 kişi sakatlansa ne olacak. Sezona başlamadan havlumu atacağız. Yada 10 lira ayırdığımız yere 20 liramı harcayacağız. Milyar dolarlık iş adamları, Galatasarayı dünyanın sürekli en önemli 10 kulübü arasında tutacağız diyen yöneticilerimiz bizi böylemi büyütecekler, geliştirecekler. Galatasaray spor kulübünün hedefleri, başarıları şansa, kadere bırakılabilirmi?

Açıkçası sorgulanmaya değer bir konu, fakat bu tip sigortalar bildiğim kadarıyla spor dünyasında çok nadir yapılıyor (Nowitzki Almanya için oynarken yaptırmıştı) zira bu tarz özel sigortaların risk yüzdesi oldukça yüksek kabul ediliyor. Bundan dolayıda her oyuncuya bu tarz bir sigorta yapılırsa oluşacak maaliyetin risk maliyetinden daha yüksek olacağını düşünüyorum. Yani sigortaya verilecek para ile sakatlık durumunda yeni bir ikame oyuncu alınabilir.

Tabi ki sadece belli oyuncuları sigortalayabilirsiniz, bu da zar atmak gibi birşey hangi oyuncunun sakatlanacağını öngörmek mümkün değil.

Ayrıca bildiğim kadarıyla futbol takımımızda da bu tarz bir sigortalama söz konusu değil (Türkiyede zaten hiç duymadım)

Medical Park para ödeme konusunda sorun çıkartıyor galiba Oyuncu maaşları konusunda da bu yüzden sıkıntı yaşanıyor. Arroyo transferi bu yüzden uzayablir.
İşin kötü yanı MP ile yapılan sponsorluk anlaşması bile iptal edilebilir. Türkiye'de her ilde şubesi açılan bir gurubun böyle sorunlar çıkarması da ilginç gerçekten

Bir derdi olan gidip yönetime kızsın takımın suçu ne anlamadım, Oktay Hoca'nın gidişinin intikamını takımdan alanlar var, yazık. Maça da gelmeyin foruma da yazmayın sadece düşün şu takımın yakasından yeter, çünkü sizin amacınız takımı eleştirmek, yanlışları söylemek falan değil tek derdiniz var o da içinizdeki nefreti kusmak. İnsanları da salak yerine koymayın kimin ne amaçla buraya gelip yazdığını anlayabiliyoruz.
Oktay Hoca'yı biz de çok savunduk hatta bana başka bir forumda Mahmutici yaftası bile vuruldu ama giden gitti, artık mevcut takıma destek verme zamanı dediğim gibi sorun eleştiri değil sorun içimizde ki nefretin kusulması ha illa ki bi suçlu arıyorsanız o da ne Ergin Ataman ne de takımı gidin yönetim başlığına.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...