Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Carlos Arroyo Beşiktaş'a karşı oynarsa Galatasaray Medical Park kulübü takımımıza ekstra ödeme yapacak.

Kartalbasket yazmış.

Ergin Hoca şimdi tüm hünerini göstermek zorunda. Çünkü bu sene beklenen başarı gelmezse gelecek senelerde ciddi maddi sorunlarla uğraşırız.

Hayırlı olsun. En çok üzerinde konuşulan isimdi. Adapte olması uzun sürmez lakin maç kondisyonu kazanması için sabırlı olmalıyız...

erceg gibi oynayabilecek bir macvan mevcut fakat bonsu'yu ikame edecek bir pivot yokken takımda, geçen seneki asist ortalamasını dahi yakalayabilecegini sanmıyorum arroyo'nun..

""""Selamlar. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki başından beri Carlos Arroyo transferine karşıyım. Gelmeden de tavrım buydu, geldikten sonrada tavrımda bir değişiklik olmayacak.

Herkesin kendine göre belli olan etik değerleri vardır bu hayatta ve bazı insanlar konu ne olursa olsun bu değerlerden vazgeçmezler. Ergin Ataman'ı sevmediğim gerçeğini hiç saklamadım. Bu meselenin de kesinlikle Ergin Ataman yada X hocanın ismiyle alakası yoktur. Üzülerek görüyorum ki Arroyo transferi ile birlikte geçen sene ki rakibimizin ilk 5'inde bulunan 3 oyuncuyu, koçunu ve 2 yardımcı hocayı transfer ederek,bazılarınız için değildir kesinlikle fakat benim etik değerlerimi tamamen çiğneyen bir transfer politikası uygulamıştır. Ben hiç bir zaman başarıya giden yolda herşey mübah anlayışına sahip olmadım, olamam da. Diğer kulüplerin ne yaptıkları hiç umrumda değil. Ben kendi kulübüme bakarım.

Sonuç olarak bu arma sevgisinin yüreğimdeki yeri ayrı fakat bu zihniyet Galatasaray'dan uzaklaşana kadar maçları izlememe, salona gitmeme ve takım hakkında yorum yapmama kararı almış bulunmaktayım an itibariyle. Zaten yazdıklarımdan rahatsız olan bir çok arkadaş vardı o yüzden üzülen olacağını sanmıyorum, bir süre okumak daha iyi gelecek sanırım. Görüşmek üzere.""""

Bir defa daha yazma zorunluluğu doğdu bana. Hayretler içerisindeyim. Ve fazlasıyla üzüldüm. Yukarıdaki yazıyı elinizi vicdanınıza koyarak okuyun lütfen. Nerede Oktay Mahmuti ismi var? Nerede Oktay hoca ile Ergin hocayı kıyaslamışım? Nerede hakaret var? Ben bunları yapmışım da görmüyor muyum yoksa? Yada bazı arkadaşların bu kadar mı gözü döndü , saygısızlığı bu kadar mı hayat tarzı haline getirdiniz?

Lafım Metehan kardeşime. Kardeşim diyorum çünkü Galatasaray taraftarı ve düşünceler farklı olsa da değerli benim için. O bana abi demese de...
Lafım Kenan Can Sarıoğlu'na. Nerede Mahmutisporlu kardeşim?
Aynı şekilde Burak Gül'e.
Ahmet Mümtaz Kasapoğlu abi. Elin vicdanında okur musun üstte yazdıklarımı?
Atilla Özan bey. Size laf bile söylemem. Siz Ergin Ataman yazarken besmele çekin diyebilecek kadar farklısınız.

Yukarıda yazdığım yazı kimseyi kışkırtma yazısı değildir. Aksine diğer takımların yaptıkları beni bağlamaz diyerek kendi duruşumu, kendi düşüncemi kimseye empoze etmeden belirtme yazısıdır.

Bir defa demiştim son kes tekrarlıyorum. Malesef günümüz Türkiye'sin de mahalle baskısı adıyla anılan saldırı kültürü tamamen moda oldu. Ne diyebilirim ki... Yazık!!!

Carlos Arroyo hayirli olsun, umarim çok faydali olur, bizi hedefe taşir.

Geçen seneki rakibimizin geçen sene kadrosunda olan ve aslında halihazırda free-agent olan bir oyuncu Türkiyedeki garip kural yüzünden geçen seneki rakibimize para ödeyerek aldık olayın etik dışı tarafı nedir ?

Oynatan guard her zaman iyidir.
Takımda pek çok taş yerine oturacaktır b sayede.
Birde Arroyo 2 sene daha banko üst düzey oynar imzalasınlar 2.5 yıllık sözleşme bir daha uğraşmayalım.

Domercant sakatlanmadan önce takım yapılanmasını puan üzerinden değerlendirsek misal 90 puansa Domercant gittiğinde 70'e düştü Arroyo geldiğinde ise tekrar 80'e çıktık. Domercantı direk karşılayacak bir transfer değil Arroyo. Ama takım değer ortalamasını da kesinlikle yükseltecek biri. Yani Arroyo geldi hadi bakalım Ergin şampiyon yap bizi!! demek bakış olarak doğru bir açı değil. Çünkü sezon başı kurduğu takım için bile -şampiyonluk kolay değil EuroCup daha kolay- diyen bizler için Göksenin ve Domercantın eksikliği sonrası bir Arroyo transferi ile gene o beklentiye girmek mantıklı değil. Ben hala ısrarla 3-4 oynayan bir şutör transferi istiyorum ribaunt çeken şutu temiz bir oyuncu. Arroyo'ya karşı olmak gibi bir delilik yapacak değilim ama Arroyo olmasa da o bölgede oynayacak 2-3 oyuncu sayabilecek iken dediğim bölgede takımda hala oyuncu yok. Cenk'in allahı var şu süreçte iyi oynadığı maçlar sayesinde bir çok maçı atlattık ama sizler de biliyorsunuz ki Cenk biraz kötü olduğunda sallandık hatta yenildik. En basiti FB maçında nreden yıkıldığımızı görmemek imkansız. Mc Caleb gibi bir adam üzerinden yıkılmadık FB maçında.

Arroyo geldiyse hoş geldi. Bu arada BJK yönetimi, taraftarına mesaj vermek için bu tarz mesajlar yaymış olabilir ( Bize karşı oynarsa para verecekler bla bla) Ama bu mümkün değil. Şike sürecinden sonra özellikle bu tarz konular büyük tepki çekti (Ki en basiti Emenike Karabük'teyken FB'ye karşı oynamadığı için sorunlar çıktı. Kiralık bir oyuncudan değil satılık bir oyuncudan bahsediyoruz) Ama bu söylenti yayılsa da BJK'ın resmi olarak bunu diyeceğini sanmıyorum. GS ile de bu olayı konuşmuşlardır. 'Bu tarz söylemler yayarız yanlış anlamayın' babında (basitleştiriyorum bu görüşmeyi).

Kısa vadede kim yedek kalır bilmem ama Jaka'yı da bir şekilde göndermeli (ve ismi çok geçtiği için söylüyorum) Schilb gibi bir oyuncuyu takıma kazandırmalıyız. Bence şu an bize en çok lazım olan oyuncu o

Arroyo'dan sonra bir Melih Mahmutoğlu hamlesi de bekliyorum açıkçası faydalı olacaktır.Yabancı transfer beklemiyorum bunun üzerine.

Carlos Arroyo-Ender Aslan-Engin Atsür

Jamont Gordon-Melih Mahmutoğlu(gelirse)

David Hawkins-Cenk Akyol

Erwin Dudley-Milan Macvan

Boniface Ndong-Furkan Aldemir

Böyle bir rotasyon bence çok faydalı olur takımımız adına.

Anlayamadığım nokta Ergin Ataman BJK de onayan 3 oyuncusunu getirdi bu nasıl iş deniliyor! Yardımcı koç ve 3 oyuncu! Şimdi bir teknik adam tanıdığı bildiği anlaştığı yardımcıları ve oyuncuları ile oynamayı sever bundna doğal bir şey var mı?
Oktay Mahmuti giderken Jamon Gordon ve J. Shipp'i alıp götürmedi mi? Hatta Jamon bizim sözleşmeli oyuncumuz değil miydi? Mahmuti giderken yardımcılarını götürmedi mi? Oysa ki BJK den aldığımız 3 oyuncu da sözleşmesi biten oyunculardı. ( TBF nin aptal kuralı yüzünden GS 900 bin dolar civarı para ödemiş oldu BJK ye )
Piangiani gelirken 3 eski oyuncusunu getirmedi mi?
Neden bunun normal olduğunu görmek yerine eleştiriyoruz? Galatasaray sözleşmesi biten bir oyuncuyu ayartmadı. BJK nin oynatmaya gücü yetmediği sözleşmesi biten oyuncuları getirdi. Bunu normal karşılamayan insanın aklından zoru var demektir.

""""Selamlar. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki başından beri Carlos Arroyo transferine karşıyım. Gelmeden de tavrım buydu, geldikten sonrada tavrımda bir değişiklik olmayacak.

Herkesin kendine göre belli olan etik değerleri vardır bu hayatta ve bazı insanlar konu ne olursa olsun bu değerlerden vazgeçmezler. Ergin Ataman'ı sevmediğim gerçeğini hiç saklamadım. Bu meselenin de kesinlikle Ergin Ataman yada X hocanın ismiyle alakası yoktur. Üzülerek görüyorum ki Arroyo transferi ile birlikte geçen sene ki rakibimizin ilk 5'inde bulunan 3 oyuncuyu, koçunu ve 2 yardımcı hocayı transfer ederek,bazılarınız için değildir kesinlikle fakat benim etik değerlerimi tamamen çiğneyen bir transfer politikası uygulamıştır. Ben hiç bir zaman başarıya giden yolda herşey mübah anlayışına sahip olmadım, olamam da. Diğer kulüplerin ne yaptıkları hiç umrumda değil. Ben kendi kulübüme bakarım.

Sonuç olarak bu arma sevgisinin yüreğimdeki yeri ayrı fakat bu zihniyet Galatasaray'dan uzaklaşana kadar maçları izlememe, salona gitmeme ve takım hakkında yorum yapmama kararı almış bulunmaktayım an itibariyle. Zaten yazdıklarımdan rahatsız olan bir çok arkadaş vardı o yüzden üzülen olacağını sanmıyorum, bir süre okumak daha iyi gelecek sanırım. Görüşmek üzere.""""

Bir defa daha yazma zorunluluğu doğdu bana. Hayretler içerisindeyim. Ve fazlasıyla üzüldüm. Yukarıdaki yazıyı elinizi vicdanınıza koyarak okuyun lütfen. Nerede Oktay Mahmuti ismi var? Nerede Oktay hoca ile Ergin hocayı kıyaslamışım? Nerede hakaret var? Ben bunları yapmışım da görmüyor muyum yoksa? Yada bazı arkadaşların bu kadar mı gözü döndü , saygısızlığı bu kadar mı hayat tarzı haline getirdiniz?

Lafım Metehan kardeşime. Kardeşim diyorum çünkü Galatasaray taraftarı ve düşünceler farklı olsa da değerli benim için. O bana abi demese de...
Lafım Kenan Can Sarıoğlu'na. Nerede Mahmutisporlu kardeşim?
Aynı şekilde Burak Gül'e.
Ahmet Mümtaz Kasapoğlu abi. Elin vicdanında okur musun üstte yazdıklarımı?
Atilla Özan bey. Size laf bile söylemem. Siz Ergin Ataman yazarken besmele çekin diyebilecek kadar farklısınız.

Yukarıda yazdığım yazı kimseyi kışkırtma yazısı değildir. Aksine diğer takımların yaptıkları beni bağlamaz diyerek kendi duruşumu, kendi düşüncemi kimseye empoze etmeden belirtme yazısıdır.

Bir defa demiştim son kes tekrarlıyorum. Malesef günümüz Türkiye'sin de mahalle baskısı adıyla anılan saldırı kültürü tamamen moda oldu. Ne diyebilirim ki... Yazık!!!

Görkem bey, Arroyo transferi ve etiklik düşüncenize katılmasam da,küfür ya da rencide edici bir söz olmayan her görüşe saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.Herkesin aynı şeyi düşündüğü daha doğrusu yazdığı çünkü düşündüğünü ifade etmekten çekinen insanların olduğu bir yer ne kadar dürüst ve başarılı olabilir ki?Ergin hoca daha önce de Bjk'da normal sezonu lider tamamladığı kadrodan kerem,muratcan,shumpert gibi(sanırım kaya da vardı) oyuncuları Efes'e götürmüştü diye hatırlıyorum.Sevdiği oyuncularla çalışmak istemesi bence doğal.

Arroyo gelince birbirini tanıyan isimlerden olusan bır takım olacağız ve uyum adaptasyon,hocanın sistemini anlatma gibi sorunlar ve sıkıntılar minimuma inmiş olacak,ayrıca ben bu transferin Domercant yerine değilde daha Cok çevresindeki isimleri oynatmaya yönelik olacağından sisteme yönelik olacağı kanaatindeyim.Arroyo 1 Gordon 2 ve Hawkins 3 mus gibi oynayabilecek gerektiğinde...
Bakalım olurda Domercant Play Offa yetişirse hersey o zaman daha da güzel olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...