Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dün Galatasaray yönetimi Ahmet Çakar'a açtığı tazminat davasını kazanarak 1 milyon lira kazandı. Twitter'da Arroyo'nun bonservis ücretini ödediğin için Ahmet Çakar'a teşekkür edenler var. Eğer bu doğruysa maddi sıkıntı'da bize ilaç gibi gelir.

Biraz da hedeflerden bahsetmek istiyorum. Tabi sezona üç kupa parolası ile başladık. Özellikle'de sezona muazzam bir şekilde giriş yaptıktan sonra herkesin inançı arttı. Herşeye rağmen bu inancı sürdürüyoruz. Bu sene ciddi bir yatırım yaptık ve bütçeyi ciddi bir şekilde zorladık. Herhangi başarısızlıkta ilerki senelerde ciddi maddi sıkıntılar yaşayabiliriz. Bu durumun olmaması için Şampiyonluk şart o olmadı yatırımın devam etmesi için bir EL bileti şart. Ben Eurolegue üzerine yazımı sürdürüyorum. Bu sene düzenlenen sistemle ülkemizde 2 A lisansa sahip Ülker ve Efes var. 3 yıl daha EL'ye direk gidecekler. Eski sisteme göre ülkemizde A lisansa sahip takımlar ve artı bu iki takım dışında şampiyon olan takımlar EL'ye direk gidiyordu. Final oynayan takım EL ön elemesi oynuyordu. Bizim geçen sene oynadığımız gibi.

EL yönetimi geçen sene statü'de değişiklik yaparak ülkemizde finale çıkan takım'da direk EL'de oynayabilecek. (A lisnsa sahip takımlar hariç onlar direk yolcu ) Geçen sene Beşiktaş şampiyon olmasa bile garantilemişti gitmeyi. Şimdi ise ülkemizde A lisansa sahip takımlar, Şampiyon olan takım ve Final oynayan takım Direk EL'ye gidiyor. Bizim bir şansımızda Eurocupta şampiyon olursak C lisans'la direk EL'de oluyoruz.

Şimdi lige bakalım. Bizim en büyük rakiplerimzi Fenerbahçe ve Efes. Tabi sezon sonu lig sıralaması hedeflere ulaşmada belirleyici olabilir. Benim düşüncem Efes'i her türlü alta alabileceğimiz şeklinde. Playoff'da taraftar bizim için çok büyük avantaj olacaktır bu seride. Ayrıca bu düşük form durumumuzu Playoff'ta sürdürmeyeciğimiz aşikar. Ayrıca Ergin Hoca'ya çok güveniyorum artı Domercant ve Göksenin'de gelirse Şampiyon oluruz. Finali Fenerbahçe ile oynarız. Finalden aşağısı başarısızlıktır. Zaten EL CEO'su da bizi istiyor seneye bir şekilde EL'de olacağımız düşünüyorum.

Bu hesaplamalara biraz erken başladım ama kusura bakmayın.

Edit: Ismail Senol ‏@ismailsenol
Carlos Arroyo iki gündür Galatasaray MP idmanında. Durumu iyi. Kazan maçında kesin sahada, yetişirse Cumartesi Hacettepe'ye karşı oynayacak.

Mehmet Yağmur düşünülebilir aslında diyeceğim ama korkuyorum, Göksenin'in bölgesini doldurmak için kullanılabilir, ben olumsuz bakmıyorum bu transfere.

Carlos Arroyo iki gündür Galatasaray MP idmanında. Durumu iyi. Kazan maçında kesin sahada, yetişirse Cumartesi Hacettepe'ye karşı oynayacak.

@ismailsenol

Dün Galatasaray yönetimi Ahmet Çakar'a açtığı tazminat davasını kazanarak 1 milyon lira kazandı. Twitter'da Arroyo'nun bonservis ücretini ödediğin için Ahmet Çakar'a teşekkür edenler var. Eğer bu doğruysa maddi sıkıntı'da bize ilaç gibi gelir.

Biraz da hedeflerden bahsetmek istiyorum. Tabi sezona üç kupa parolası ile başladık. Özellikle'de sezona muazzam bir şekilde giriş yaptıktan sonra herkesin inançı arttı. Herşeye rağmen bu inancı sürdürüyoruz. Bu sene ciddi bir yatırım yaptık ve bütçeyi ciddi bir şekilde zorladık. Herhangi başarısızlıkta ilerki senelerde ciddi maddi sıkıntılar yaşayabiliriz. Bu durumun olmaması için Şampiyonluk şart o olmadı yatırımın devam etmesi için bir EL bileti şart. Ben Eurolegue üzerine yazımı sürdürüyorum. Bu sene düzenlenen sistemle ülkemizde 2 A lisansa sahip Ülker ve Efes var. 3 yıl daha EL'ye direk gidecekler. Eski sisteme göre ülkemizde A lisansa sahip takımlar ve artı bu iki takım dışında şampiyon olan takımlar EL'ye direk gidiyordu. Final oynayan takım EL ön elemesi oynuyordu. Bizim geçen sene oynadığımız gibi.

EL yönetimi geçen sene statü'de değişiklik yaparak ülkemizde finale çıkan takım'da direk EL'de oynayabilecek. (A lisnsa sahip takımlar hariç onlar direk yolcu ) Geçen sene Beşiktaş şampiyon olmasa bile garantilemişti gitmeyi. Şimdi ise ülkemizde A lisansa sahip takımlar, Şampiyon olan takım ve Final oynayan takım Direk EL'ye gidiyor. Bizim bir şansımızda Eurocupta şampiyon olursak C lisans'la direk EL'de oluyoruz.

Şimdi lige bakalım. Bizim en büyük rakiplerimzi Fenerbahçe ve Efes. Tabi sezon sonu lig sıralaması hedeflere ulaşmada belirleyici olabilir. Benim düşüncem Efes'i her türlü alta alabileceğimiz şeklinde. Playoff'da taraftar bizim için çok büyük avantaj olacaktır bu seride. Ayrıca bu düşük form durumumuzu Playoff'ta sürdürmeyeciğimiz aşikar. Ayrıca Ergin Hoca'ya çok güveniyorum artı Domercant ve Göksenin'de gelirse Şampiyon oluruz. Finali Fenerbahçe ile oynarız. Finalden aşağısı başarısızlıktır. Zaten EL CEO'su da bizi istiyor seneye bir şekilde EL'de olacağımız düşünüyorum.

Bu hesaplamalara biraz erken başladım ama kusura bakmayın.

Edit: Ismail Senol ‏@ismailsenol

Haber doğru Ahmet Çakar kendisi açıkladı kaybettiğini. Tazminat ödeyecek Futbol Haberleri | Galatasaray | Galatasaray davayı kazandı

Lakovic resmen elimizde patladı. Nasıl bir kontrat yapmışsak bir türlü bırakıp da gidemiyor. Sonunda Arroyo'yu oynatabilmek için sözleşmesini feshetmek zorunda kalacağız. Nasıl olsa yarı sezon parasını da ödedik. Bu sene bonservisler ve sakatlıklar nedeniyle havadan ödediğimiz para gerçekten çok can sıkıcı. Üstelik de sponsorumuz da ödeme sıkıntıları ile bizi çok zor durumda bıraktı. Umarım seneye transferde daha akılcı bir yol izleriz. Daha büyük ümidim de çok daha iyi bir sponsor bulmak.

ITI5c.png

İnternette böyle bir resim var maalesef net değil ama Arroyo'nun antremanda olduğu belli oluyor.

Resmi site flan neden bu kadar yavaş(her zamanki gibi) anlamıyorum ! Fotoğraftaki kel adama bakılırsa Arroyo olduğu kesin gibi, takımda kel yok çünkü.

Resmi olarak açıklanmadığı için Arroyo hakkında forumda açılan konu kapatılmış, burdan bir iki kelam etmek isterim.

İlk öncelikle Arroyo tercihini hakkında düşündüklerim:

Galatasaray'ın gündeminde Blake Schilb, Bracey Wright ve Arroyo vardı. Galatasaray'ı hariç tutalım, bana deseler ki ''bir takım kuracağız ve bu üç oyuncudan birini alacağız'' hiç düşünmem, sabahtan akşama kadar Schlib derdim. Onu eledikten sonra Arroyo - Wright arasında da yaşı ve sezon başından beri aktif olarak basketbol oynadığı için Wright derdim.

Arroyo en son seçeneğim olurdu ama bu tercihleri Galatasaray değil de her hangi bir takım için konuşurken yapıyorum. Şimdi gelelim Galatasaray özeline, ben bu üç oyuncu arasından Galatasaray'ın şu anki kadrosu için direk Arroyo'yu seçerdim, bırakın Arroyo'yu diğer iki oyuncunun yanında başka bir guard olsa yine o guardı seçerdim. Şu ana kadarki süreçte düzgün bir guardımız olsaydı en azından Fenerbahçe maçını kazanırdık. Jamont Gordon böyle bir takımın guardı olabilecek bir adam değil fakat ona bazı roller biçilirse 2, hatta 3 numarada da iyi katkı verebilir. Elimizdeki diğer iki guard Ender ve Engin'den Engin'ini rotasyonda öne alırım, Ender hep böyle bir oyuncuydu önemli maçlarda 3-4 dakika arası bile fazla onun için, geri kalan maçlarda istediği kadar süre alabilir. Bu noktada keşke Ender'i gönderip Tutku'yu tutsaydık. Tutku kesinlikle farklı bir oyuncu ve oyun akışını rahatça değiştirebiliyor belirli sürelerde.

İkinci olarak etik mevzusu:

Beşiktaş, Arroyo'yu kadroda düşünmedi veya parası yetmediği için katamadı. E! bu oyuncu da para kazanmak zorunda, basketbol oynamak zorunda, ne yapacaklar? Turşusunu mu kuracaklar? Üstüne de saçma bir kuraldan dolayı para kazandılar. Tüm bunlar dahilinde etik mevzusunu ele almak bile çok komik.

Bir de bu Türkiye'deki takımlar arasındaki yabancı transferinde bonservis olayı nasıl konulmuş? Ben olayı bilmiyorum ama sanırım takımlar arasındaki mali uçurumu korumak adına koydular bu kuralı ama biz uluslararası seviyede bir lige sahipsek Dünya'da bu işler nasıl işliyorsa Türkiye'de de öyle işlemeli.

Bir de bu Türkiye'deki takımlar arasındaki yabancı transferinde bonservis olayı nasıl konulmuş? Ben olayı bilmiyorum ama sanırım takımlar arasındaki mali uçurumu korumak adına koydular bu kuralı ama biz uluslararası seviyede bir lige sahipsek Dünya'da bu işler nasıl işliyorsa Türkiye'de de öyle işlemeli.[/QUOTE]

Bu kural tamamen küçük bütçeli takımları korumak için konulmuş bir kural. Büyük bütçeli takımların gelip ellerindeki yabancıları alıp götürürken en azından para kazanmalarını sağlamak için. Nitekim BJK bu sene sayemizde çok para kazandı. Biz de Efes'ten Gordon için bir miktar para aldık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...