Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzun transferi nereden gündeme geldi? Bu yönde bir açıklama mı oldu?

Bana kalırsa şutör almalıyız. Tripkovic'i biz alsaymışız keşke. Adam Fenerde siftah yapamadı daha.

Uzun transferi nereden gündeme geldi? Bu yönde bir açıklama mı oldu?

Bana kalırsa şutör almalıyız. Tripkovic'i biz alsaymışız keşke. Adam Fenerde siftah yapamadı daha.
Eurocup’ta TOP 16'daki ilk maçında Unics Kazan’a mağlup olan Galatasaray Medical Park’ta coach Ergin Ataman mücadeleyi değerlendirdi.

Ataman şunları söyledi:

"Zor bir maç olacağını biliyorduk. İyi başladık. Genelde bizim kontrolümüzdeydi. Arayı bir türlü açamadık. Son 33-34 dakikada 7 sayı öne geçmişken bu sefer top kayıpları ve pota altında verdiğimiz basketlerle Kazan takımı kontrolü ele aldı. Son 5 dakikada üstünlüğü kaybetmek bizim için en kötü olasılıktı. Pota altında ezildik. Hem hücumda hem savunmada. Vougioukas büyük üstünlük kurdu. Wilkinson da aynı şekilde. Biz ise pota altından sayı bulamıyoruz. Ne ikili oyun ne de alçak posttan. Bu da ciddi bir sorun olmaya devam ediyor. Kazan gibi güçlü bir takım gelince daha belirgin oldu. Sadece kısalarla kazanmak mümkün değil Gordon ve Hawkins çok iyiydi ama pota altında sayı üretemeyince savunmada ve karşılık veremeyince yenildik.

Uzunlardan verim alabilmek için sırtı dönükten ziyade ikili oyundan da sayı alamadık, uzunlarda sıkıntı var. Gerçek pivotlarla karşılaşınca sorun su üstüne çıktı.

İkili oyunlarda uzunlar top alamayınca iş bire bire kalıyor. Yoksa hücumlarımızın büyük çoğunluğu ikili oyun ve şutörlerimizin dış atışlarına bağlı. 4'ten Macvan sadece 2 sayı bulabildi. Böylece oyun sıkışıyor.

Buraya bir takviye için bakacağız. Oyuncularımızdan da katkı alamıyoruz. Gerekli olan enerjiyi Furkan’dan da alamıyoruz. Kadromuz bu şekilde, bir çaresine bakacağız."

Uzun alacaksak o oyuncu ya Bonsu olur ya da Hendrix. Bana kalırsa 5 numara almak gereksiz şu saatten sonra. Lige ağırlık vereceğiz çünkü büyük ihtimalle, ligde 6.yabancının amacını çözemedim. N'Dong-yeni uzun-Furkan, hatta o bölgede oynayabilen Dudley ile 4 tane 5 numara var, takımın esas ihtiyacı şutor.

Bence başkan ergin ataman ile başbaşa görüşmeli ihtiyacı sıkıntısı nedir sormalı . Eğer araya murat özyer girerse o da az para çok iş olarak hedef koyacaktır buda hocanın rahat hareket etmesini güçleştirecektir. İstediği oyuncuyu alamayacaktır. Zaten menejerin ben çalıştığı hiçbir kulüpte başarılı olmadığıda malum.

2 takımda dün yenildi bence hiç hoş olmadı . Başkan basket ile futbol ile nasıl ilgileniyorsa basketlede ilgilenmeli. Şahsi fikrimdir şubeyi murat özyere bırakırsa başarılı olacağımızı zannetmiyorum.

Uzunu da aldık diyelim. Gelecek olası bir yenilgiden sonra hangi pozisyon için transfer isteyeceğiz. Hiç bir şey değil ama bu transfer çığırtkanlığı (hoca/taraftar) beni çok rahatsız ediyor

TBL şartlarını düşündüğümüzde iyi bir uzun alırsak, alacağı ücret çok olacaktır.
Az ücret isteyen işimizi görmez muhtemelen. Dolayısıyla çok ücret alan 6 yabancımız olacak.
Lig maçlarında 1 tanesi olmayacak. Sadece Avrupa maçları için oyuncu almak lüks olabilir.
Ekonomik dengeleri çok bilmesem de, oyuncu alınacaksa yerli piyasasına göz atmakta fayda var.

Uzunu da aldık diyelim. Gelecek olası bir yenilgiden sonra hangi pozisyon için transfer isteyeceğiz. Hiç bir şey değil ama bu transfer çığırtkanlığı (hoca/taraftar) beni çok rahatsız ediyor

Kesinlikle katılıyorum. Hep transfer, hep transfer... Bu anlayışla bir yere varmamız mümkün değil...
En iyi transfer oyuncu yerine sanırım Kadın takımımızdan hücum seti ya da top paylaşımı olabilir.
Bu gün Tarsus BLD. karşısında izlemeye doyamadım kadın takımımızı. Cem Akdağ'dan sonra ilkkez bu sezon basketbola benziyor. oyunumuz. Darısı Erkek takımımızn başına.

Ergin ataman yukarıda bir arkadasın alıntıladıgı acıklamayı cidden yapmış mı?? inanılmaz gerçekten..yahu ndong'u macvan'ı dudley'i sen getırmedin mi takıma?? Yenilginin ardından özellikle isim vererek beyanda bulunmak da neyin nesi?? Bu tutum, kocun oyuncularına sırt dönmesi,uzun oyuncuları günah kecisi ilan etmesi degil midir?? Oyle irite oluyorum ki sevgili koçun şu acıklamalarından anlatamam..

Gözünü seveyim ben yenilgi sonrası 'bütün sorumluluk benim' diyen mahmuti'nin..

özür dileyerek mahmuti-ataman kıyası yaptıgımı da kimse tezcanlılıkla saldırmadan söyleyeyim zira şu açıklamasıyla ataman mukayese edilmeyi hakediyor..

Hatırlarım yıllar önce sezon ortasında Cine5'te Asist programına katılmıştı. Takımı kötü giden diğer koç ben takımımdan memnunum demişti. Ergin Ataman ise, şu oyuncunun takımımda olmasını isterdim diyerek bazı oyuncularına mesaj göndermişti. Nasıl ki tüm kupaları istiyorum diyerek tevazu göstermiyor, beklentileri yükseltiyor, oyuncularına da aynı açık sözlülüğü gösteriyor. Ataman'ın tarzı bu.

geçen sene 'avrupanın en iyi guardı' olarak nitelenen bo'nun halini görünce 'sisteme ve diğer oyunculara göre transfer' yapmanın önemi bidaha ortaya çıktı. çok daha komple düşünmek lazım transfer yaparken. mesela biz de kağıt üzerinde çok iyi takımız ama birlikte oynama alışkanlığını henüz elde edemediğimiz için %40lardayız şu an.

bir de kendi kadrosundan transfer yapan koçları hep çok sevmişimdir. ne demek istediğimi anlamışsınızdır. takımda şu an kendi standartlarının altında oynayan oyuncu sayısı yarıdan fazla, 8-9 civarında. bizim için şu an en akıllı transfer onların performansını yükseltmek, eksik yanlarını geliştirmek ve major savunma ve hücum varyasyonlarını daha iyi oynayabilmek. aksi halde her sıkıntı-eksiklik için transfer yapmaya kalkışmak skandal olur. bu noktada ergin hocanın da maharetini göstermesi lazım.
geçen sene çok ustaca yaptığı hamleleri, müdahaleleri, rakibi okuma ve ona göre savunma hücum planları yapma konusunda kendi standartlarından çok uzak. ama belki de böylesi daha iyidir. biraz gözönünden düşmekte fayda var. sezon başı aşırı sivrilmiştik. bjknin geçen sene yaptığı tarzda bi atılım biraz da burdan geçiyor aslında

Geçen potacastte geçince benim de aklıma girdi. Kaan Kural'a twitterdan biri Oğuz Savaş-Furkan takas edilebilse iki takımın da çok işine gelen bir durum olmaz mıydı demiş. İlk duyunca ben kabullenmek istemedim, zira ne olursa olsun Furkan karakterini, mücadelesini sevdiğim bir basketbolcudur ama biraz işin teknik kısmını düşününce Oğuz Savaş her ne kadar kendi potansiyeli ölçüsünde bir basketbolcu olamasa da pota civarındaki bitiriciliğiyle şu an tam aradığımız tarzda bir uzun. Hele sezon başındaki kendine güvenini kazanmış haliyle baya iş yapardı bence.

Tabi böyle birşey gerçekleşmez. Hani biz niyetlensek ve Furkan onların aradığı uzun olsa bile FBÜ sırf bizim işimize yarar diye bu transfere karşı çıkar :) Aslında ben de uzun vadede karşıyım ama keşke bir yol olsaydı da en azından bu sezonluk bu iki oyuncu karşılıklı kiralanabilseydi. Çok işimize gelirdi. Neyse..

Furkan'la Engin'i o kadarda çok severim ama bu sezon bir türlü bu takımın oyuncusu olamadılar.Onlardan katkı alabilsek şampiyonluğun en güçlü adayı olurduk.
Tam tersi sürekli eleştirdiğim Cenk ve Ender beni utandırdılar.Umarım geçmişte yaptıkları yanlışları tekrar etmezler,biri sayılarıyla diğeri oyunu okumasıyla katkı vermeye devam ederler.

Şimdi Furkan sene basında Milli Takim kampında çıkan dedikodulardan sonra hiç basketbol oynamadı,bir mutsuzlasti,bir durgunlasti ve gittikçe geriye gitti;Oguz senelik 1.400 bin USD alıyor bu sene sözleşmesi bitiyor almak için A.Efes'ten daha fazla para vermek lazım...
Serhat Cetin kadrodisi kalmış mesela onunla da ilgilenilebilir su anda ama sanırım yabancı 4-5 alınacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...