Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KSK'li Aminu'yu çok iyi takip etmek lazım. Ben baya beğeniyorum basketbolunu, henüz 26 yaşında üstelik. Büyük bir ihtimalle KSK ile imzaladığı sözleşme bir yılllıktır, çok da uçuk bir yıllık ücret aldığını sanmıyorum. Gelecek sezon için düşünülebilir.

Bu arada kardeşim söyledi, David Blatt Bonsu için "dizleri bir yaşlı insanınki kadar hassas durumda" demiş. Üzüldüm açıkçası.

Bu arada Zaza, "Galatasaray'a gelecek misin?" sorusuna "yazın bakalım" diye cevap verdi az önce twitterdan.

Kerem Gönlüm de bildiğimiz hasta Galatasaraylılardan. Dün de Schalke maçının bitiminde "gerçekleri tarih yazar, tarihi de Galatasaray" diye tweet attı. Fazla bekletmesin, gelecek sezon gelsin artık bu takıma.

Macvan-Ersin-Kerem-Furkan-Sertaç-Zaza. Tek yabancıyla uzun rotasyonunu halledebiliriz.

Gelecek sezon yapmamız gerekenlerden biri de Kenan Sipahi'yi transfer edip, bir ya da iki sezon daha Tofaş'ta pişmesini sağlamak bence.

Semih, Kenan konusunda kesinlikle katılıyorum kadroya katarsak 10 yılımızı kurtarır bu cocuk.

Ama Kerem için aynı seyleri soyleyemiycem, bu sene basında da gelmediyse artık kulubün kapısından girmesin. Bir de alay eder gibi 'Elbet Gs'de oynayacağım' demiş bir yerde. 35 yasında gelmediyse ne zaman gelecek beyefendi? 2 yıl daha uzattı efesle. Veteran takımını kastetti herhalde.
Sanırım kendisi 'Futbolda Galatasarayliyim, ama baskette Efesliyim' cemaatinden. Onun yerine Samet Geyik alınıp uzun vadeli bir yatırım yapılabilir.

Semih, Kenan konusunda kesinlikle katılıyorum kadroya katarsak 10 yılımızı kurtarır bu cocuk.

Ama Kerem için aynı seyleri soyleyemiycem, bu sene basında da gelmediyse artık kulubün kapısından girmesin. Bir de alay eder gibi 'Elbet Gs'de oynayacağım' demiş bir yerde. 35 yasında gelmediyse ne zaman gelecek beyefendi? 2 yıl daha uzattı efesle. Veteran takımını kastetti herhalde.
Sanırım kendisi 'Futbolda Galatasarayliyim, ama baskette Efesliyim' cemaatinden. Onun yerine Samet Geyik alınıp uzun vadeli bir yatırım yapılabilir.

İki yıl daha mı uzattı? Haydaaa, ben bir senelik sanıyordum, yani yazın boşa çıkar diyordum :(

Önümüzdeki sezon yerli statüsünde Zaza bizim olmazsa olmazlarımızdan...Uzun rotasyonunu güçlendirebilecek başka yerli oyuncu yok...Zaza ne kadar bize gelmek istesede en ufak ağırdan almamız, sezon sonu birçok talibi olacak oyuncuyu elimizden kaçırmamıza sebep olabilir...Zaza-Furkan-Macvan-Ersin ve iyi bir yabancıyla güçlü bir rotasyon oluşmuş olur...Aman kaçırmayalım!!

Zaza işi çok kolay durmuyor serbest kalacak ama NBA'deki Pivot eksikliği de göz önündeyken rahat kontrat bulur orada.Kontrat alamayacak bir isim değil sadece Avrupa'ya dönmek istiyorum derse gelir yoksa orada alabileceği kontratı verme olasılığımız yok.

Zaza'nın NBA'de 5.248.000 dolarlık kontratı bitiyor.Yine benzer bir para almak varken gelmesi zor diyorum.

Baya fazlaymış maaşı, yarısını bile karşılayamayız biz. 1,5 hadi olmadı en fazla 2 milyon dolar verebiliriz sanırım. Bu arada dün şu tweeti de attı:

------------

Ilk once teklif bekliyorum:))RT @caglarkoruk: Bekliyoruz Zaza Başkan :) @zaza27

------------

Zaza işi çok kolay durmuyor serbest kalacak ama NBA'deki Pivot eksikliği de göz önündeyken rahat kontrat bulur orada.Kontrat alamayacak bir isim değil sadece Avrupa'ya dönmek istiyorum derse gelir yoksa orada alabileceği kontratı verme olasılığımız yok.

Zaza'nın NBA'de 5.248.000 dolarlık kontratı bitiyor.Yine benzer bir para almak varken gelmesi zor diyorum.

Emin değilim ama NBA vergileri bizden daha fazla olsa gerek.. 2 milyon reddedemeyeceği bir teklif olmaz..
Gelir mi bilemem. Bir de o parayı verebilir miyiz?

Zaza, Ülker'in altyapısında oynadığı için Ersin veya herhangi bir devşirme oyuncu ile aynı anda kadroda bulunabilir. Ermal Kurtoğlu gibi düşünebilirsin. Zaten Zaza bizdeyken Shumpert'la aynı anda oynayabiliyordu.

Cevabın ve bilgilendirmen için teşekkürler Uğurcan Ağabey. Zaza gelirse gücümüce güç katarız potaaltında. Macvan-Ersin-Furkan-Zaza dörtlüsünün yanına Do'r Fischer çok güzel gider. Ya da Zaza-Furkan ve Ersin'i 5 numara da kullanır Macvan'in yanına şutör bir 4 numara getiririz. Banvit'de ki Chuck Davis çok iyi gider mesela. Ya da Yunan Fotsis. İnşaAllah ligi şampiyonlukla bitirip Euroleague biletini alırsak eminim ki Ergin Hoca müthiş bir kadro kuracaktır Euroleague için :)

Lampe de çok yaman pivot :) Bjelica hakeza (Nemanja) o da gelecek vaadediyor. Gerçi 4 numarada Macvan'dan memnunum ben.

Bu Sırbistan'da da ne PF rotasyonu var arkadaş: Velickovic, Savanovic, Macvan, Nemanja Bjelica... Gerçi Velickovic müzmin sakat.

Lampe de çok yaman pivot :) Bjelica hakeza (Nemanja) o da gelecek vaadediyor. Gerçi 4 numarada Macvan'dan memnunum ben.

Bu Sırbistan'da da ne PF rotasyonu var arkadaş: Velickovic, Savanovic, Macvan, Nemanja Bjelica... Gerçi Velickovic müzmin sakat.

Ne Lampe'yi ne Bjelica'yı bize yedirirler ama aslında dediğiniz gibi. Sırp ekolünde son dönemde şutu olan 4 numaralar bir hayli fazla yetişiyor. Aslında Sırp liginden falan genç gelecek vaad eden bir oyuncu kapsak ve kiraya versek fena olmaz. Piştiğinde en azından bize katkı sağlar.

Macvan varken ben kimseyi istemem açıkcası. En azından 1 sene daha kalmayı hakediyor şahsi görüşüm. Onu özellikle dolu seyirciler önünde izlemenizi tavsiye ederim. Özellikle Banvit ve Ülker maçları ile play off'lar da izlemek çok zevkli olacak. Bu arada bir sorum olacak. Zaza'nın şutu Ersin'in ve Ndong'un şutlarî gibi iyi midir ? Yoksa Furkan gibi şutu zayîf mi ?

Macvan varken ben kimseyi istemem açıkcası. En azından 1 sene daha kalmayı hakediyor şahsi görüşüm. Onu özellikle dolu seyirciler önünde izlemenizi tavsiye ederim. Özellikle Banvit ve Ülker maçları ile play off'lar da izlemek çok zevkli olacak. Bu arada bir sorum olacak. Zaza'nın şutu Ersin'in ve Ndong'un şutlarî gibi iyi midir ? Yoksa Furkan gibi şutu zayîf mi ?

Zaza'yı pek izlemedim ama izlediğim kadarıyla şutu zayıf diye aklımda kaldı tabi yanılıyorsam affola.

Gelecek yıl 2 numara için önemli bir isim önermek istiyorum.Malcolm Delaney 1989 doğumlu bu yıl Budivelnik'te oynuyor en son Eurocup yarı finalinde Bilbao'ya 38 sayı attı.

Bu yıl Eurocup'ta 15 maçta 16.8 sayı-4.3 Ribaund-2.3 Asist ile oynuyor.

Geçen yıl Chalon ile Eurochallange finali oynamıştı malum ordada 13.4 sayı-3.4 Ribaund-4 Asist ortalamalarıyla oynamış.Videolarını falan izleyince şutunun iyi olduğu net görülüyor.

Metehan, Zaza'nın şutu yoktur pek ama pota altına büyük bir direnç ve ribaundlara da katkı yapacağı aşikar. Ayrıca yerli de, bu sayede yabancı hakkını diğer bölgeler için kullanabiliriz.

Ben gelecek sezon için Furkan-Zaza-Sertaç'ın yeterli olacağını düşünüyorum, Sertaç süre aldığı maçlarda ümit veriyor. Ribaund çekiyor, orta mesafeden sayı buluyor vs. Ersin-Macvan da 4 numara. Mis gibi. :)

Muhammed ve Semih Ağabeyler. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Semih Abi bence o potaaltı rotasyonuna Cevher Özer de katılacak bu sene. Macvan ve Cevher 4 numara da görev alacak. Zaza-Furkan-Ersin de 5 numara rotasyonunu oluşturacak. Sertac da kimi zaman Ersin'le değişecektir. Ersin savunmasi bu sene çok dûstü çünkü. Gelecek sene takımda olmayadabilir diye düşünüyorum...

Metehan kardeşim evet Ersin'in savunmasında bir düşüş söz konusu ama eldeki şartlarda ondan daha iyi katkı verebilecek Devşirme oyuncu ne yazık ki yok.Ersin gitmeyecektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...