Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tek tek isim yazmayacağım ama, iki senedir görüldüki Galatasaray oyun sıkıştığında skor üretemiyor. Çünkü hücum tamamen sistem işlediği zaman verimli oluyor. Galatasaray'ı sistem dışına çıkartan takımlar çoğunlukla başarılı oldu.

O halde takıma skorer rolünü üstleyebilecek, kritik anları normal dakikalardan daha iyi oynayabilen, belki kafaca biraz agresif ama, mağlubiyeti kabüllenmeyen tarzda bir oyuncu lazım.

+Kerem Gönlüm diyorum...

Kerem Gönlüm (4) Sinan Güler (2-3) Engin Atsür (1-2) Yerli kadroda bence elde olması gereken isimler.

bende Kerem Gönlüm ve Sinan Güler in bize geleceğine ihtimal vermiyorum
kerem gönlümün yerinde cevher ve ilkan var
velickovic de transfer edildi dedikoduları çıktı bir ara
sinan gülerin yerinde de göksenin var
göksenin gelecek bir kaç yılında sinandan daha iyi yerlerde olacak bence

Kerem Gönlüm'ün o yaşta, o kadar uzun süreli basketboldan ayrı kaldıktan sonra bile dönüşü çok çok iyi oldu. Senelerdir istiyoruz, artık bitsin bu iş. Kendisinin Galatasaraylılığı, bizim ilgimizle birleşir umarım... Efes de aradan çekilsin artık.

Bu arada ben de sözleşmesi sene sonu bitiyor diye biliyorum.

Galatasaray EL'de ilk turu geçtiğinde kuralar çekilmeden önce ve kuralar çekildiğinde bir çok kişi 5 numara transferi isterken ben ısrarla 2,5 numara transferi istemiştim. Şutu düzgün. atmaya başladı mı durmayacak bu arada JJ gibi gerektiğinde içeri girecek sayı atacak veya faul çıkartacak biri. GS'ın çok açık görüldü ki bu sene en büyük zaafları bu bahsettiğim oyuncunun olmaması ve 4 numarada verdiğimiz açıklardı. Olimpiyakos ile Yunanistan'da oynadığımız maçta Savovic Cevher Shumpert Haluk hatta Furkanı denedik 4 numarada ama olmadı tutunamadık. BJK maçında da farklı olmadı bu. Gordon da oyundan düşünce aha olmadı bu maçı kurtarır diyeceğimiz adamı yaratamadık saha içinde. Oyuncu kadromuza baktığımzıda Jaka ve Shumpert dışında da bunu yapabilecek biri yoktu. Shipp'in eksikliğini en çok o zamanlar aradık. Şayet kendisi olsaydı Hawkins'e basketbolu bıraktırırdı.

Transferlerimiz için takımın durumu ayan beyan belli. Oktay hoca bunun farkındadır. Takımda bir çok oyuncuyu gönderip bir çok oyuncuyu da takıma getirebilir. Transfer konusunda beklentilerim Ender, Jaka, Cevher, Shumpert, Savoviç, Djedovic, Evren, Haluk ve belki Caner'in gideceği yönünde. Yerlerine gelecek gelebilecek oyuncu beklentilerim ise; Kenan, İlkan, K.Gönlüm, Bir saf 3 numara, Spanoulis tarzı (hatta kendisi) bir oyuncu ve 4 numaraya pivot hareketlerini bilen bir oyuncu (Freeland)

Beklentilerime göre Kadro;

Tutku-Göksenin-Kenan
Gordon - (Spanoulis)
Shipp - XXX - Caner
İlkan-Kerem - Freeland
Furkan-Andric

Direk çok büyük beklentiye giremeyiz bu kadroyla ama bir sonraki sene Zaza'nın kontratının bitmesi Shipp'in devşirme oynayabilecek olması takımı üst seviyeye taşıyacak hamlelerin gelmesini sağlar. Ki o esnada Kenan da tecrübelenmiş olacak.

Sühan Cem bey, yaptığınız kadroda Freeland'in buy out'u 2,5 milyon euro, keza Spanoulis'in de ondan aşağı olmayacaktır kontratı devam ettiği için. 5 milyon euro bonservise para verecek kadar bütçemiz artması biraz olağan dışı gibi göründü gözüme bilemiyorum..

:) Doğrudur Fatih. Aslında isim vermeyecektim ama kafamdaki oyuncu şablonuna uyuyor diye o isimleri verdim. Yani isimlere takılmamak lazım. Zaten başta da dediğim gibi bunlar kendi görüşüm. Doğru olmadığını düşünecek çok kişi de olacaktır:) Misal ben Kenan diyorum forumdaki çoğu arkadaş Engin Atsür diyor. Bİr başkası Caner kesin kalmalı der diğeri Andric gitsin der :)

Engin ile Kenan arasındaki en büyük fark şudur ki Engin alınırsa muhtemelen kendisinden 1. guard gibi yararlanırız ama Kenan'a hemen o sorumluluk verilmez. Aslında Kenan'ı 1 sene daha izlemek güzel olur ama irtibatı da koparmamak gerekiyor. Böyle genç oyuncular çok çıkmıyor, pazarda falan satılmıyor, bahçede yetişmiyor. Furkan'ı kaptırmadık gerekirse Kenan için de fedakarlık yapabiliriz. Aslında ikisini birden alabilirsek 2 sene üst üste en güzel transfer de bu olur. :)

Bu sene şampiyonluğu kaçırarak büyük bir fırsatı kaçırdık,Euroleague'e katılamayarak çok iyi transferler yapma fırsatını kaçırdık bana göre.Yapacağımız transferler,bu sene başındakilerden çok farklı olmayacat ücret konusunda,kalite konusunda ise belki.Şu aralar basketbol şubesi pek bir suskun.Umarım çalışmalar vardır.

yerli 5
engin atsür
göksenin
caner
ilkan
furkan

yabancı5
transfer
gordon
shipp
transfer
transfer

?

tutku
shumpert (yerli belki)
ender (belki)
cevher (belki)
sertaç(belki)

eurolegue yada eurocup a göre kadro şekillenir diye düşünüyorum.son birkaç senedir sürekli üstüne koyarak ilerlediğimizden dolayı luksa andriç ile yolların ayrılması daha iyisi alınacak izlenimi veriyor.burda eurolegue ile yapılan görüşmelere güveniliyor diye tahmin ediyorum.yerli olarak engin atsür ihtiyacımız olan bir oyuncu şutu iyidir ve 1 ve 2 oynayabilme yeteneği var.sakatlık problemide yaşamadı son zamanlarda.beni bu sezon en çok preston shumpert hayal kırıklığına uğrattı beklenti çıtasını biz değil kendisi oraya çıkarmıştı.eğer eurolegue'e katılmaz ve eurocup'ta mücadele edeceksek kenan sipahi ve samet geyik alınabilir.

Andric bizden başka takımda bu kadar verimli olamaz. Bizde takım resmen Andric'i oynatmak için cebelleşiyordu. Ben atletik ve sert bir uzun istiyorum artık. Pota altımız büyük takımlara karşı çok zayıf kalıyor.

ikili oyun oynayabilen, potaya yüzü dönükken çok etkili olabilen bir Furkan var zaten elimizde...
Pick&Roll leri onun üzerinden oynayabiliriz...
Furkan ile rotasyon kuracak oyuncunun daha ziyade sırtı dönük oynayabilen post up ları çok güçlü bir uzun olması lazım ki birbirlerini tamamlasınlar...

aslında bilmiyorum genel görüş nedir ama bence çok uzağa gitmeyede çok maliyet yapmayada gerek yok hemen Vidmar'ı getirsinler köprünün karşısından...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...