Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar harbiden cok sevimlisiniz ya 150 pivot,yaklaşık 100 kadar 4 numara getirdiniz ama işin komik tarafı yazdığınız hiç bir oyuncu alınmadı alınmayacak ve ısrarla hala isim yazanlar var:)nasıl bitmek bilmeyen bir enejiniz var böyle yorulmak nedir bilmiyorsunuz:)durmak yok devam edin:)

Niye dalga geçer üslup kullanıyorsunuz ki ? Farkındamısınız bilmem ama başlığın adı ''Oyuncu Önerileri'' ...

Bu takımın herşeyden önce delici bir guard a ihtiyacı var.Geçen sezon yarı final ve final serilerinde patlama yapan Jerry Johnson'un takımı olumlu yönde nasıl etkilediğini gördük.Gerektiğinde potaya gidebilen,gerektiğinde de dış şutunu kullanabilecek bir guard eksiğimiz gözle görülür bir şekilde ortada.Lakovic potaya fazla gidemiyor ayrıca şutları da günlük performansıyla sınırlı.Ondan her maç aynı katkıyı beklemek yanlış olur.Barcelona'daki gibi kenardan gelerek katkı yapmasını beklemek daha yerinde olacak gibi.Ayrıca 4 numarada da Songaila'nın performansı takımı aşağıya çekiyor.Cevher'in de şu ana kadar beklenen katkıyı yaptığını söylemek zor.Bu yüzden Shumpert gene maçların bir çok bölümünde 4 numaraya kaydı ve bundan dolayı onda da son maçlarda form düşüklüğü göze çarptı.Fiziksel olarak fazlasıyla yıprandı.Oyuncu takviyesi yapılacak mı,alınacaksa kim alınacak,kim gidecek bir yorum yapamıyorum ancak bariz eksiklikler bana göre bunlar.Delici guard olarak önerim sene başında Darius Washington olurdu kesinlikle.Ya da Jerry Johnson kalabilirdi.Ancak şu anda Oktay Hoca'nın da dediği gibi istediğiniz oyuncuyu pat diye getiremezsiniz şu konumda.

Şu ortamda guard transferi mümkün değil. Zaten takımda 4 tane "PG" oyuncusu var, ayrıca bahsettiğiniz işi yapabilen, hatta gayet iyi yapan Jamon Gordon var, ortalama derecede yapan Ender var.

Bu takımın bariz 2 eksiği var. Net şutör ve bir gerçek 5 numara. Oyunun sıkıştığı anlarda perdeden çıkarıp şutu attıracağın adama ihtiyacımız var. Cem Akdağ'ın Jasaitis'i kullandığı gibi. 5 numara eksiği de bariz, pota altında "güç" olacak bir oyuncu gerek.

Şu ortamda guard transferi mümkün değil. Zaten takımda 4 tane "PG" oyuncusu var, ayrıca bahsettiğiniz işi yapabilen, hatta gayet iyi yapan Jamon Gordon var, ortalama derecede yapan Ender var.

Bu takımın bariz 2 eksiği var. Net şutör ve bir gerçek 5 numara. Oyunun sıkıştığı anlarda perdeden çıkarıp şutu attıracağın adama ihtiyacımız var. Cem Akdağ'ın Jasaitis'i kullandığı gibi. 5 numara eksiği de bariz, pota altında "güç" olacak bir oyuncu gerek.

aynen katılıyorum
sağlam bir 5 numara
ve 3-4 oynaya bilen iyi bir şutör yeter bize

Aslında düşününce Ji Jianlian çok iyi bir ekleme olabilir. 4-5 rahat oynar. Dış şutu(daha çok orta mesafe) var. Bitiricilik ve savunma mahiyetleri konusunda da sıkıntısı yok. E ayaklar da hızlı! Ciddi sakatlık problemi yaşamıyorsa takımda görmek isterdim.

Keşke...

Adam Morrison: Ilk Avrupa macerasinda Kizilyildiz'li taraftarlarin sevgilisi haline geldi. Nba'den taliplisi cikacagini sanmiyorum. Kendisi Nba olmazsa Euroleague takiminda oynayacagini soylemis.

Vladimir Dasic: Zamaninda cok onerilmis idi forumda. Buducnost ile Eurocup'da bizi eleyen takimin yildizi idi.
3-4 oynayabilecek yetenekli bir oyuncu. Getirirsek cok iyi bir is yapmis oluruz.

Bostjan Nachbar: Suan bosta isimizi gorebilecek bir isim. Nba'den taliplisi cikmaz ise getirebiliriz.

James Posey: Boston Celtics, Miami Heat taraftari onu yeniden takimlarinda gormek istiyor. New York'lu taraftarlar da ihtiyac duyduklarini belirtiyor. Uzun bir 3 numara. Bizim takim yapimiza uyabilecek. Savunmasi iyi olan, ribaund cekebilecen, sayi uretebilen bir oyuncu.

Al Thornton: Uzun zamandir bosta, bir kez daha onermekte fayda var. 4 numaradan gelecek sayilar onemli. Ozellikle Euroleague'de bu bolgede nerdeyse sayi bulamiyoruz, sayi bulmamakla beraber bu bolgeden sayi yiyoruz. Hatirlayin Moti'nin Shumpert'a kurdugu ustunluk ve Deon Thompson'un, Songaila'yi oyundan silmesi. Al Thornton atletik ozellikleri ile hem savunmada hem de hucumda is yapacak oyuncu. Savunma ribaundlarina yardim eder, hucum ribaundlarini kovalar, delici rollunu ustlenir. Meziyetleri olan bir oyuncu.

Leon Powe: Al Thornton gibi bosta kalan oyunculardan bir digeri. Ikisinin de bos olmasi sasirtici. Boston'dan tanidigimiz oyuncu. 4 numaraya hareketlilik getirebilecek bir isim. Iceri delebilen, guclu br oyuncu. Fazla soze gerek yok cok faydasi dokunur bize.

Yi Jianlian: 4-5 oynayabilen, uzun boyuna ragmen meziyetleri olan bir oyuncu. Orta mesafe sutu olan, blok tehtidi olsuturan, hareketli uzun. Perdelemeleri yaptigini unutmayalim. isin iki yonunu oynayabilen oyuncu. Oktay hocanin sevdigi tarzda bir oyuncu.

Mario Kasun: Euroleague'de elenen takimlardan istedigim tek uzun.
Bizim isimizi gorebilecek bir isim, kisa sureligine. Efes'de de begenirdim kendisini.

Uzun oncegimiz oldugu icin ilk once uzunlari yazdim. Gecelim kisalara

Terrico White: Atletik ozellikleri tavan yapmis birisi. Ic,dis sutu olan, delici bir iki numara.
Dwayne Wade benzetmeleri yapiliyor. Avrupa tecrubesi edinmesi lazim nba'de oynabilmesi icin.
Bakalim d-league tecrubesi nasil olacak.

Willie Warren: Bo McCallebb tarzi bir oyuncu. Iceriyi delebilen 2 numara.
Oklahoma universitesi mevzunu, Blake Griffin ile ayni okuldan mevzunlar.

Nate Robinson: Hani siradan bir isim olsa 1 numara karsiyim. Ama Nate Robinson atletik oldugu icin, kisa boyuna ragmen rahatlika 1-2 oynayabilecek bir oyuncu. Nba'den talibi cikmaz ise getirelim eger kendisi Avrupa'da oynamayi isterse.

Eddie House: Bosa cikan bir diger isim. Kesinlikle 2 numarada sutor esikligi cekiyoruz. Ozellikle Euroleague'de tikandigimiz vakit Lakovic'in eline bakiyoruz. Lakovic'e takimlar ozel onlem aldigi icin, topun el yaktigi anlarda tikaniyoruz. Sorumluluk alacak iyi,kotu oyuncu yok. Prokom macinda Jamon sorumluluk aldi uclugu yolladi. Taliplisi cikmaz ise nba'den, kendiside avrupa macerasi yasamak isterse getirelim.

Paket yapip kisa,uzun kapabilrsek listeden gercekten takim seviye atlar.

Ufak tefek degisikler yaptim. Listeyi guncelledim.

Euroleague top 16 yapmamiz transfer de daha istahli olmamiz anlamina geliyor bana gore.

Iki transfer en azindan bir uzun cok seyi degistirir.

İlkan Karaman'ı Karşıyaka dan geri çağırsak yarım sezon için. Bizim oyuncumuz değil mi sonuçta?

Her ne kadar tecrübesiz, bazı konularda eksikliği de olsa mücadeleci,ribaund alabilen bir uzun. Songalia tecrübeli olmasına rağmen ondan beklediğimiz verimi alamadığımızı düşünürsek niye olmasın derim

İlkan Karaman'ı Karşıyaka dan geri çağırsak yarım sezon için. Bizim oyuncumuz değil mi sonuçta?

Her ne kadar tecrübesiz, bazı konularda eksikliği de olsa mücadeleci,ribaund alabilen bir uzun. Songalia tecrübeli olmasına rağmen ondan beklediğimiz verimi alamadığımızı düşünürsek niye olmasın derim

Furkanın bonservisi karşılığı bir yıllık kiraladık yani protokole bağlanmıştır hadi bakalım verin bizim oyuncumuz diyemeyiz malesef

Benim görüşüm takımımıza TOP 16'da 4 ve 5 numara olmak üzere 2 transfer veya en kötü 4-5 oynayabilen bir transfer gerektiği yönünde ve takımımıza bu doğrultuda gelebilecek-alabileceğimizi düşündüğüm adaylarım;

Akin Akingbala (5)

Milan Macvan (4)

Marcus Slaughter (4)

Mario Kasun (5)

Ayrıca uzun transferi yapmamız lazım, bunu umarım bugün anlamıştır yönetim.

Burada ince bir mesaj var aslında, anlamak isteyene!

Bizim kısıtlı basketbol bilgimizle gördüğümüzü sizce Mahmuti göremiyor mu? Görüyor elbette ama aradığı tarzda ve kalitede bir isim yok, olanın da maliyeti yüksek. Bu noktada transfer istiyorum diyerek yönetimi taraftarın önüne atma kolaycılığına kaçmıyor.

Burada ince bir mesaj var aslında, anlamak isteyene!

Bizim kısıtlı basketbol bilgimizle gördüğümüzü sizce Mahmuti göremiyor mu? Görüyor elbette ama aradığı tarzda ve kalitede bir isim yok, olanın da maliyeti yüksek. Bu noktada transfer istiyorum diyerek yönetimi taraftarın önüne atma kolaycılığına kaçmıyor.

Onur abi transfer isteyen haklı değil mi? Başarı için kesinlikle lazım olduğunu biliyoruz.Savunan,her maç ortada olan görüntüden dolayı söylüyor.Yönetimsel tarafından bakıp işin detayına inenlerde doğru tespitlerle savunuyor.Ama yani şu taraftar koçun takviye istese yönetimi taraftarın önüne atmak gibi bir düşüncesinin olmadığını anlıyordur heralde.Yani o kadarını anlamış olmak zorundalar.Şu an aradığımız tarzda adam olmadığı doğrudur ama koç transfer isteğini belli ederse yönetim muhakkak birşeyler yapma ihtiyacı hissedip belkide yüksek maliyetlede olsa fark yaratcak oyuncu getircektir.(He koç transfer istiyorum dediğinde oyuncular bundan etkilencek muhabbeti hariç tutulmalı) Söyleyen haklı savunan haklı ama gidişatı değiştirmek için birşeyleri göze alıp adım atmak şart.

Bugun kisalari begendim. Jaka Lakovic ikinci yari Jamon Gordon ise komple oyuncu oldugunu gosterdi. Jamon asistlerini konusturdu, basketbol zekasinin ne denli yuksek oldugunu gosterdi. Keza Jaka'da uclukleri ve assistleri ile iyi oynadi ikinci yari. Cok fazla ribaund verdik. Yi Jianlian'a ihtiyacimiz var. Blok tehditi olan, uzun,atletik bir oyuncu. Haddadi'de olabilir gercekten. Zaza'nin Iran versiyonu. Ama hareketli bir uzun daha cok isimizi gorecektir. Ustelik Yi'nin orta mesafe sutlari da var. Ikinci onerim ise Al Thornton. 3-4 oynatabilecegimiz bir oyuncu. Iceri delen, ribaund kovalayan,takima sertlik katabilecek bir oyuncu. Hani kisalar boyle oynamaya devam ederse bu iki oyuncu cok iyi olur. Cunki en cok aradigimiz oyuncular. 4 numaradan sayi bulamiyoruz aksine sayi yiyoruz. Bugun su iki oyuncu olsa rakibe ribaund vermezdik. Ribaundlar cok buyuk rol oynadi kaybetmemiz de. Kazansak da transfere ihtiyac vardi, kaybetsek de.Onumuzde zorlu bir periyod var. Umarim transfer yapilacaktir, cunki guclenmeye, dezavantajlarimizi, avantaja cevirmemiz lazim.

Songaila gönderilmeyecekse Shipp'i 6. yabancı yaparak kısa forvete 1 yabancı alabiliriz.Cibona'dan ayrılmayı düşünen Krunoslav Simon mesela.Hem Shipp'in yaptığı herşeyi yapar üstüne mesafe tanımadan attığı şutlarla maçların kilidini çözer...

Andy Rautins'i onermistim o tarz bir isim. Muthis bir sutor. Alicente'ye gitti. Aslinda dogru Kobe gibi bir isim lazim ama 3-4 de lazim. 5 numara banko gerekiyor. Ikisinden biri tercih edilecek. Eger tek transfer yapilacak ise 5 numara onceliktir. Iki olur ise sayi ikisi de faydali olur. Mac koparan bir kisaya da hayir demem 3-4 oynayabilen sert bir oyunuya da hayir demem. 3-4 oynayabilen Al Thornton gibi bir isme neden hayir demem cunki boyali alanda bir 5 numara ile cok efektif olur. Ribaund sorununu cozeriz, hucum ribaund vermeyip,kovalariz. Kisanin faydasi ise ekstra skor katkisi olur ki buna da ihtiyac var. Ama 3-4 numara bunu cozebilir cunki ondan da skor katkisi,ribaund katkisi alacagiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...