Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
takım üst düzey maçlarda 9 maçlık yenilgi serisine sahipken,eksiklikler kabak gibi ortadayken transfer yapılmaması hatta transfer edecek adam yok diyerek belkide girişimde dahi bulunulmaması birçok taraftarımızda hayal kırıklığı yaratmıştır.

Joel Dorsey Olympiacos'ta

Olympiakos, NBA patentli Joey Richard Dorsey ile sözleşme imzaladı. Dorsey bir süre önce Caja Laboral'den gönderilmişti.

Geçen sezon Toronto Raptors'ta 3.2 sayı, 4.5 ribaund ile oynayan Dorsey, Euroleague'de Caja Laboral formasıyla 2.0 sayı, 2.7 ribaund ortalamaları tutturmuştu.

Onur İçerde dışarda Barca, Siena , Kazan maçları eder 6 maç. Efes, Fb, Bjk maçları etti 9 maç. Bizim yeteneksiz takım gitmiş bu sıradan takımlara kaybetmiş haklı olarak eleştiriliyor.

Açabilir misiniz bu seriyi?Son iki ayın klişesi de bu oldu.
ANADOLU EFES:kinsey olmamasına karşın 12.000 ateşli taraftarımızın önünde efes 8 sayılık bir galibiyet elde etti.
UNİCS KAZAN(2 MAÇ):bu orta seviye ve eski türkiye ligi oyuncularından olan takım biri seyircimiz önünde diğeri 11 sayı farkla bizi yenmiştir.
FENERBAHÇE ÜLKER:ekiplerinin yarısı yokken bizi yendiler.
BEŞİKTAŞ:çok önemli 2 oyuncusu yokken rahat bir şekilde bizi yendiler.
SİENA(2 MAÇ):evlerindeki maçı 26 sayı farkla kazandılar,yarım kadrolarıyla evimizde inanılmaz seyircinin önünde de bizi yendiler.
BARCELONA(2 MAÇ):evimizde ve kendi evlerinde(29 sayı farkla) bizi yendiler.

tablo bu,iç açıcı bulan varsa onunla tartışırım.

Unics Kazan takımının orta seviye bir takım olduğunu düşünenler, Top 16 maçları sonrası çok yanılacaklar yorumlarına. Adamlar Siena'yı deplasmanda yendi biz burada bok atıyoruz adamlara şaka gibi.

aldığımız yenilgiler dediğim gibi üst düzey maçlardaki yenilgiler.ama kendi evimizdeki yenilgiler ile kadrolarının yarısının sakat olduğu takımlara yenilmemiz can sıkıyor.ayrıca bu maçların hepsi mi kaybedilir be arkadaşlar.bu hiç hoş bir durum değil.ben şahsen bu seriden bıktım.transfer yapmazsak bu seriye 6 maç daha ekleyeceğiz,göz göre göre uçurumun kenarına gidiyoruz.buna türkiye ligide dahildir.

Mazhar takımın başında bir koç ve yönetim var. Bence de bir 5 numara acilen gerekli ama kararları alanlar onlar ben de saygı duyuyorum. Temcit pilavı gibi sürekli aynı şeyleri ortaya sunulması en azından bende kabak tadı verdi. Bu takım kurulurken hedeffler neydi? Nasıl bir planlama yapıldı? Şimdi ki durum ne? Beklenin fersah fersah ilerisindeyiz. Önemli olan istikrar varsın 9 önemli maçı kaybedelim.

ANADOLU EFES:kinsey olmamasına karşın 12.000 ateşli taraftarımızın önünde efes 8 sayılık bir galibiyet elde etti.
UNİCS KAZAN(2 MAÇ):bu orta seviye ve eski türkiye ligi oyuncularından olan takım biri seyircimiz önünde diğeri 11 sayı farkla bizi yenmiştir.
FENERBAHÇE ÜLKER:ekiplerinin yarısı yokken bizi yendiler.
BEŞİKTAŞ:çok önemli 2 oyuncusu yokken rahat bir şekilde bizi yendiler.
SİENA(2 MAÇ):evlerindeki maçı 26 sayı farkla kazandılar,yarım kadrolarıyla evimizde inanılmaz seyircinin önünde de bizi yendiler.
BARCELONA(2 MAÇ):evimizde ve kendi evlerinde(29 sayı farkla) bizi yendiler.

tablo bu,iç açıcı bulan varsa onunla tartışırım.

ANADOLU EFES:Kinsey olmadan bizi yendiler ancak Kinsey Euroleague grup maçlarında sadece 3 kez forma giyebildi.Buna rağmen Efes ölüm grubundan 3. olarak çıkmayı başardı.
UNICS KAZAN:Ortalama seviye bir takım olmadığını görmek için deplasmanda Siena ile oynadıkları maça bakmak gerekir ve bu takım geçen sezonun Eurocup şampiyonu.
FENERBAHÇE ÜLKER:Yarısı yok lafından kastınız nedir anlayamadım.Sadece Ukic sakat ve Preldzic cezalıydı.Ve buna ek olarak takımımız tam kadro olarak FÜlker'i yenme başarısı da gösterdi sene başı.
BEŞİKTAŞ:İki önemli oyuncusu yoktu belki ama bizim dışımızda FÜlker ve Efes'i de yenmeyi başardılar.Çok sürpriz bir yenilgi olmasa gerek uzun maratonda.
SIENA:Bize 26 sayı fark atmaları sürpriz değil.FÜlker ve Efes yıllardır Euroleague'de ancak hiçbir zaman Siena deplasmanında varlık gösteremediler.Bizi rövanş maçında yenen kadrosuyla Siena'nın gidip Barcelona'yı yendiğini de hatırlatmak isterim.
BARCELONA:Turnuvanın en büyük iki favorisinden biri.Daha fazla açıklamaya gerek yok sanırım.

Uzun lafın kısası takımı içi boş bir şekilde eleştireceğimize yapıcı bir şekilde eleştirelim.Unutmayalım play-off a zor girdiğimiz,ligin sondan birinci sırasında olduğumuz dönemleri.Herşeyden önce takımı desteklemek lazım çünkü bu desteği hak ediyorlar.Bu sezon zaten Avrupa'da gelebileceğimiz en iyi yere geldik.Top 8 ekstra bir başarı olur.Harika olur.Ligde ise FÜlker ve Efes kadar bütçemizin olmadığını ve basketbolda da işlerin çakıl taşıyla dönmediğini göz önünde bulundurmamız gerekir.Ligde 3.lüğü kapıp en azından finali kovalamak ya da en kötü Euroleague'de tekrar yer alma şansı yakalamak kulübün şu anki konumuna bakınca yeterli olacaktır.

ANADOLU EFES:Kinsey olmadan bizi yendiler ancak Kinsey Euroleague grup maçlarında sadece 3 kez forma giyebildi.Buna rağmen Efes ölüm grubundan 3. olarak çıkmayı başardı.
UNICS KAZAN:Ortalama seviye bir takım olmadığını görmek için deplasmanda Siena ile oynadıkları maça bakmak gerekir ve bu takım geçen sezonun Eurocup şampiyonu.
FENERBAHÇE ÜLKER:Yarısı yok lafından kastınız nedir anlayamadım.Sadece Ukic sakat ve Preldzic cezalıydı.Ve buna ek olarak takımımız tam kadro olarak FÜlker'i yenme başarısı da gösterdi sene başı.
BEŞİKTAŞ:İki önemli oyuncusu yoktu belki ama bizim dışımızda FÜlker ve Efes'i de yenmeyi başardılar.Çok sürpriz bir yenilgi olmasa gerek uzun maratonda.
SIENA:Bize 26 sayı fark atmaları sürpriz değil.FÜlker ve Efes yıllardır Euroleague'de ancak hiçbir zaman Siena deplasmanında varlık gösteremediler.Bizi rövanş maçında yenen kadrosuyla Siena'nın gidip Barcelona'yı yendiğini de hatırlatmak isterim.
BARCELONA:Turnuvanın en büyük iki favorisinden biri.Daha fazla açıklamaya gerek yok sanırım.

Uzun lafın kısası takımı içi boş bir şekilde eleştireceğimize yapıcı bir şekilde eleştirelim.Unutmayalım play-off a zor girdiğimiz,ligin sondan birinci sırasında olduğumuz dönemleri.Herşeyden önce takımı desteklemek lazım çünkü bu desteği hak ediyorlar.Bu sezon zaten Avrupa'da gelebileceğimiz en iyi yere geldik.Top 8 ekstra bir başarı olur.Harika olur.Ligde ise FÜlker ve Efes kadar bütçemizin olmadığını ve basketbolda da işlerin çakıl taşıyla dönmediğini göz önünde bulundurmamız gerekir.Ligde 3.lüğü kapıp en azından finali kovalamak ya da en kötü Euroleague'de tekrar yer alma şansı yakalamak kulübün şu anki konumuna bakınca yeterli olacaktır.

ANADOLU EFES:kinseyin olmadığı 4 ciddi maçı(real madrit ve maccabi) rakiplerini zorlamayarak yenildi.maccabi ve real maçlarında tarihi fark yediler.kadro yapısına göre durumlarının berbat olduğunu dillendirmeyen yok ,ufuk sarıcanın kötü koçluğu da cabası.

UNİCS KAZAN:herşeyden önce onlarda ilk kez el oynuyorlar,bütçeleri bizim seviyede.onlarla ilgili en sağlıklı bilgiyi fb ülker maçında alacaksınız,fenerbahçe inanılmaz kısıtlı rotasyona sahip kazanı evlerinde yenecektir.kesinlikle el seviyesinde üst düzey bir takım değil.kadrosuna göre iyi işler yaptıklarını söylemek elbette tartışılmaz.

FENERBAHÇE ÜLKER:ukiç ve özellikle preldzicin takımın temel dinamiklerini olduğunu söylemek bile abestir.ayrıca ömer onan zorla oynatıldı sakatlığına rağmen.sefalosa takımın temel direğiydi o da gitti.hiç iyi durumda değildiler.ama bizi yenmeyi başardılar.

BEŞİKTAŞ:bahsettiğin efes ve fener galibiyetleri seninde bildiğin gibi deron marifetiyle sağlandı.bizi deronsız ve 6.kişilik rotasyonlarıyla zorlanmadan yendiler.

SİENA:kimse bana 12.000 ateşli taraftarımızın önünde mclebbsiz,kaukenassız,lavrinoviçsiz sienaya yenilmemizin bahanesini açıklamasın.bayağı bayağı rezalet bir skordur... siena ve barcelona maçlarındaki bozgunları başarısızlık olarak karşılamıyorsan sana birşey diyemiyorum...YENİLMEK FARKLI EZİLMEK FARKLI.BUNUN AYRIMINA VARMAN GEREKİRDİ.BU KADAR GENİŞ BİR KADROYLA ULEB CUP A FİTSEN SANA BRAVO DİYORUM.

ANADOLU EFES:kinseyin olmadığı 4 ciddi maçı(real madrit ve maccabi) rakiplerini zorlamayarak yenildi.maccabi ve real maçlarında tarihi fark yediler.kadro yapısına göre durumlarının berbat olduğunu dillendirmeyen yok ,ufuk sarıcanın kötü koçluğu da cabası.

UNİCS KAZAN:herşeyden önce onlarda ilk kez el oynuyorlar,bütçeleri bizim seviyede.onlarla ilgili en sağlıklı bilgiyi fb ülker maçında alacaksınız,fenerbahçe inanılmaz kısıtlı rotasyona sahip kazanı evlerinde yenecektir.kesinlikle el seviyesinde üst düzey bir takım değil.kadrosuna göre iyi işler yaptıklarını söylemek elbette tartışılmaz.

FENERBAHÇE ÜLKER:ukiç ve özellikle preldzicin takımın temel dinamiklerini olduğunu söylemek bile abestir.ayrıca ömer onan zorla oynatıldı sakatlığına rağmen.sefalosa takımın temel direğiydi o da gitti.hiç iyi durumda değildiler.ama bizi yenmeyi başardılar.

BEŞİKTAŞ:bahsettiğin efes ve fener galibiyetleri seninde bildiğin gibi deron marifetiyle sağlandı.bizi deronsız ve 6.kişilik rotasyonlarıyla zorlanmadan yendiler.

SİENA:kimse bana 12.000 ateşli taraftarımızın önünde mclebbsiz,kaukenassız,lavrinoviçsiz sienaya yenilmemizin bahanesini açıklamasın.bayağı bayağı rezalet bir skordur... siena ve barcelona maçlarındaki bozgunları başarısızlık olarak karşılamıyorsan sana birşey diyemiyorum...YENİLMEK FARKLI EZİLMEK FARKLI.BUNUN AYRIMINA VARMAN GEREKİRDİ.BU KADAR GENİŞ BİR KADROYLA ULEB CUP A FİTSEN SANA BRAVO DİYORUM.

Bu muhabbeti daha fazla uzatmak yersiz olur.Sizin ve benim bakış açım çok farklı.Sizi mat etmekte istemiyorum.(Örneğin Bjk'nin Deron olmadan Efes'i yendiğini hatırlatarak.)O yüzden dilediğinizi yazabilirsiniz.Ben ufak gözüken ama önemli ayrıntıları siz ve sizin gibi eleştiri yapanlara hatırlatmak istedim.Tek amacım buydu.

Bu muhabbeti daha fazla uzatmak yersiz olur.Sizin ve benim bakış açım çok farklı.Sizi mat etmekte istemiyorum.(Örneğin Bjk'nin Deron olmadan Efes'i yendiğini hatırlatarak.)O yüzden dilediğinizi yazabilirsiniz.Ben ufak gözüken ama önemli ayrıntıları siz ve sizin gibi eleştiri yapanlara hatırlatmak istedim.Tek amacım buydu.
dileklerimiz aynı.benim muhalif yazılar yazmamdaki tek amaç takımımızın rayına oturması.

konu oyuncu önerilerinden çıkmış :)
bence artık transfer yapmayacağız
önümüzdeki seneye bakmamız gerek
4 ve 5 numara da çok zayıf kaldık bu sene
Avrupa da gruptan çıkmamız ve ligde final zor görünüyor artık
inşallah ben yanılırım

durup durup bu takımla iki sene once kume dusuyormusta simdi nerdeymis sozleriyle ovunulmesi sahsi kanaatim abesle istigaldir.iki sene once takımın kadrosunda olan kac oyuncu simdi takımın kadrosundadır ki bir kıyaslamaya gidiliyor.basketbol futbola gore guc dengeleri acısından (butceyle dengeli olarak) oldukca degisken bir spordur.bugun unal aysal basketbolun butcesini degistirp 100 mılyon euro olarak acıklasa ve takıma kobe lebron gıbı takvıyeler yapılsa ardından kadro kalıtesı paralelınde sahadakı basarılar ıstenılenın altında kalsa hala ıkı yıl once dusuyorduk bunada sukredın mı dıyeceksınız.

kazan ı ornek gosterenler kazan ı ovmek yerıne bızımle benzer kadro kalıtesıne sahıp olmalarına ragmen onlar nıye bızden ıkı gomlek ustun basketbol oynuyorlar bıraz bunu sorgulamalı. efe ye katılıyorum sezon basından berı cumhurbaskanlıgı harıc (rakıbın ılk resmı macıydı) kendı dengımızde veya daha ıyı olan hıcbır takıma karsı galıp gelemedık

Haftasonu rahata erdiğimde fazlasıyla rahatsız olduğum '9 önemli maç oynadık hepsini kaybettik' ifadesiyle ilgili uzunca yazmak istiyorum.Şimdilik şu kadarını söylemekle yetiniyorum,oynadığımız üst düzey maç sayısı 9 değil 16'dır.

Mazhar takımın başında bir koç ve yönetim var. Bence de bir 5 numara acilen gerekli ama kararları alanlar onlar ben de saygı duyuyorum. Temcit pilavı gibi sürekli aynı şeyleri ortaya sunulması en azından bende kabak tadı verdi. Bu takım kurulurken hedeffler neydi? Nasıl bir planlama yapıldı? Şimdi ki durum ne? Beklenin fersah fersah ilerisindeyiz. Önemli olan istikrar varsın 9 önemli maçı kaybedelim.

Kaan bu seneki kadro kurulurken hedef Top 16 ve Ligde final oynamaktı. En azından benim gözümde buydu. Ama sezon başındaki kadrondan Zaza gitmiş ve yerini doldurmak için herhangi bir hamlede bulunmuyoruz. Bana bu ters geliyor açıkçası. Ve şu an her ne kadar hedeflerimiz doğrultusunda gidiyor gibi gözüksekte bardağın boş tarafında dengimiz ve üzerimizdeki takımlara karşı oynadığımız son 9 maçın tamamını kaybetmiş durumdayız.

Futbolda anadolu takımlarından abuk subuk(tabirimi maruz görün) adamlara 2-3 milyon Euro para verilebiliyorken basketbol takımı için bunun yarısının harcanmamasını neye yormamız gerekiyor? Para yok, sponsordan az para alıyoruz diye diye daha ne kadar kandıracağız kendimizi? Başlığa bir şey yazmamak için çok zorladım kendimi ama olmuyor. Tarihimizde ilk kez EL'deyiz, 1-2 iyi transferle top 16'dan çıkabilecek durumdayız ama şu halimize bir bakın.. Pota altımız yok, doğru dürüst 3 ve 4 numaramız yok ama transfer yapmayacakmışız, yani tarihimizde ilk kez ulaştığımız yeri ve onun bir adım ilerisini çöpe atabilecek lükse sahipmişiz. Bu kadar da basit yani..

TOP-16'ya bu kadroyla girmemiz açık ve net; hesabı sorulması gereken bir rezalettir.

Kaan bu seneki kadro kurulurken hedef Top 16 ve Ligde final oynamaktı. En azından benim gözümde buydu. Ama sezon başındaki kadrondan Zaza gitmiş ve yerini doldurmak için herhangi bir hamlede bulunmuyoruz. Bana bu ters geliyor açıkçası. Ve şu an her ne kadar hedeflerimiz doğrultusunda gidiyor gibi gözüksekte bardağın boş tarafında dengimiz ve üzerimizdeki takımlara karşı oynadığımız son 9 maçın tamamını kaybetmiş durumdayız.

Benim gözümde ki hedef çok daha büyüktü Mazhar :) Ama takımın gerçekçi hedefi Euroleague'ye kalmak ve final diye düşünüyorum.
Transfer yapılmamasının bir çok sebebi olabilir. Doğru ya da yanlış. ama artık vakit bu kadar daralmışken destek vakti. Burdan sürekli aynı şeyleri tekrar etmek gerginlikten baş bir şey getirmiyor.
Yanlış anlaşılmasın bence de bu takıma acil olarak bir uzun transferi hatta mümkünse Songaila gönderilip iki transfer yapılmalı. Ama yapılmıyorsa devam eden süreçte yıkıcı olmayı tercih etmiyorum. Alen yazmış futbola ayırılan para şu kadar iken neden basketbola kaynak akıtılmıyor diye. Bu soru benim yıllardır cevap bulamadığım bir şey. Hakikaten neden?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...