Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kerem Seçer' Alıntı:
Eze bizim eksikliğimize uyan bir oyuncu gibi görünse de ribaundlara öyle acayip katkı verecek bir isim değil. Hem de atletik değil. Eze'nin 4 numaralısı ve hareketlisi kim olabilir acaba?

Lasme daha atletik ve 4 numara özelliklerine daha çok uyuyor sanırım, ama hala NBA için fırsat bekliyor olabilir .Gelişim liginde devam ediyor uzun süredir.

Ekleme:Gelişim liginde Maine Red Claws'un kadrosunda olması gerekiyordu ama yok.NBDL resmi sitesinde bu ligin oyuncuları arasında da yer almıyor.Ben mi gözden kaçırdım başka bir yerlere mi gitti anlamadım.

Birde eğer 6 yabancı ile devam edeceksek. Lasme'nin Bosman pasaportu yok.Bosman oyuncu rotasyon açısından daha rahat olur.Bosman olmayan bir oyuncu aldığımızda ,Bosman oyunculardan biri sakatlandığında elde 6 yabancı olduğu halde kadroda sadece 4 yabancı kalır.

Eze'nin AB vatandaşlığı avantaj ama Kerem(Seçer)'in dediği gibi sertlik verir ama ribaund katkısı ortalama bir oyuncudur. Hoş bana göre bir sıralama yaparsam, öncelikle savunmada pota altı sertliği, sonrasında ribaund , son olarak da hucumda özellikle setlerde pota dibi bitiriciliği önemli. Zaten Eze'nin maliyeti bizi aşar sanırım.

Yani bana göre sertlik katması, caydırıcılığı ribaund becerisinden önde. Çunku özellikle Rancik ve kısaların katkısıyla ribaund sorununu nispeten çözdük(ama hala yeterli değil). Ama boyalı alan caydırıcılığı canımı en çok sıkan şey. İçeride birebir de kimi yakalasalar sayı buluyor rakipler. Son maçta Oguz-Andric eşlemesine aldanmayalım bence. Nice vasat uzun Ermal, Rancik ve Andric'in ustunde kolayca sayı buldu. Ön alanda risk alarak yaptıgımız yorucu savunmanın semeresini alamıyoruz bu yuzden. Kısaları geçtikten sonra içeride hiçbir zorlukla karşılaşmıyorlar, ancak biz kısa yardımı getirerek bu sorunun ustunu ortebiliyoruz ama nereye kadar. Yine binbir zorlukla savunup, basit hucum ribaundı vermekte savunmanın odulunu yok eden bir başka handikap.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Şuan takımda işler bu kadar iyi gidiyorken ve iyi bir takım olmuşken, Rochestie de dahil kimsenin gönderileceğini sanmıyorum.

Gelecek yabancı 6.yabancımız olur, rotasyon yaparız büyük ihtimalle.

Onun dışında diğer takımları konuşmasak iyi olur burada. Beko Basketbol Ligi ya da Euroleague başlığında konuşabiliriz diğer takımları.

ilk başta bende öyle düşünüyordum ama Oktay hoca Fülker maçının 2. yarısında Taylorun yüzüne bile bakmadı

Melih Özkul' Alıntı:
Beşiktaş Chatman'ı düşünmüyorsa 600.000 doların altında bir rakama bırakabilir. Chatman'ı düşünebiliriz.

Chatman kesin gelmeli ya şu adamı düşünmeliyiz..Ayrıca pota altınada bir uzun oyuncu ile takım süper olur.

Ama Chatman kesin yani..Taylor'u da Trabzona verelim:)

Şöyle bir kadro düşünüyorum.

Malik Dixon'ı bir yerlerden bulup getirelim.

Yanına Chatman'ı alalım.

Bir de Solomon'u alalım, boştaymış.

Aliağa'dan da Fitch'i isteyelim.

Şuan ligin sayı kralı kimse onu da alalım.

Müthiş takım oluruz o zaman(!) !!!

6. yabancı şart bence, Avrupalı bir uzun bulmalıyız aksi halde oyuncuyu Shumpert-Shipp-Taylor'dan birini tribune çıkartarak kadroya sokabilecegiz. Avrupalı olursa koç maça göre karar verebilir.

Madem başlık öneri, ribanud, atletizm ve çok sert olmasa da eldeki uzunlardan sert savunma yapabilen L.Zoric alınabilir. Gelişim liginde de alsak bonservis ödeyecegiz zaten. Begic'in durumu karışık şimdilik.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Şöyle bir kadro düşünüyorum.

Malik Dixon'ı bir yerlerden bulup getirelim.

Yanına Chatman'ı alalım.

Bir de Solomon'u alalım, boştaymış.

Aliağa'dan da Fitch'i isteyelim.

Şuan ligin sayı kralı kimse onu da alalım.

Müthiş takım oluruz o zaman(!) !!!

İmza .

Chatman sene başı bu takımda olsa faydalı olabilirdi ama şu saatten sonra gelecekde uyum sağlayacakda kaybedecek zamanımız yok bizim

trabzondan ali karadenizi keşke taylorla takas edebilsek.aradığımız oyuncu bence.pota altı savunması olan ve ribaunt çeken bir oyuncu.keşke olsa.

Tugay Eren' Alıntı:
trabzondan ali karadenizi keşke taylorla takas edebilsek.aradığımız oyuncu bence.pota altı savunması olan ve ribaunt çeken bir oyuncu.keşke olsa.

Tugay bu dediğini yapar mı sence Trabzon?

Michael Wright gibi ligin en iyi 4 numaralarından birini hem de Türk iken, çoğumuzun beğenmediği Taylor ile takas etmek?

Hani biraz gerçekçi şeyler yazsak daha iyi olur sanki.

Bu arada Mirza Begic Real Madrid ile anlaşmış.

Euroleague, Eurocup ve Eurochallenge'tan elenen takımlar oyuncularını gönderebilir, kimler olabilir bilemiyoruz ama oyle bir piyasa oluşabilir.

Şu an Eze-Beşiktaş haberleri bolca geçiyor.Aslında bizim guarddan önce uzun oyuncu almamız gerekiyor gibi sanki.Eze de tam aradığımız tarz bir adam olabilir.Acaba 6.yabancı düşünülemez mi?Zira şampiyonluk ciddi ciddi konuşuluyor, bu doğrultuda uzun gerekliliği tartışılmaz.Bugün de ribaundlardaki sıkıntıyı gördük.

guard ve uzun lazım diyecem ama çok klasik olacak:) bence bu sene hamle beklemeyin. bu kadro ile gider. bu kadronun şampiyon olma ihtimali çok zayıf. avrupa kupası için 6.yabancıyı almak ne kadar yük getirecek ki yönetime? futbolda o kadar boş paralar harcanırken şu mükemmel takım için 300-400 bin euro çok mu?

Başka bir başlığa bir arkadaş yazmış başka yerlerde de okumuştum Menejerler Eze'yi BJK'ye önermiş 1.5 yıllık kontrat istediği miktar çok az olmasa gerek ki BJK kaynak arıyormuş (gerçi sanki kaynaksız transfer yapmıyorlar bunun anlamı ücret yüksek düşünüyorlar demek sanırım).

Uzun 5'de 4 numara kısa 5'de 5 numara oynatabilirz karakterimize uygun bir oyuncu üstelik Bosman.Eurocup'da da 6 yabancıdan da faydalanabilirz.

bence bu sene transfer yapilmasi risk. ama illa yapilacaksa ince elleyip sIk dokumak lazim ki takimin dengesi bozulmasin. Hosley, Tolliver transferlerini unutmayalim.

bence asil atilim seneye gelmeli. Kesinlikle bir sekilde Euroleague'e girmeliyiz. bu Camia bu takim oraya laik. yani seneye kesinlikle 1-2 tane tam anlamiyla yildiz gelmeli. bunun yanina potansiyeli yüksek türk oyunculari kapmaliyiz. yoksa uzun vadede Fener'e eziliriz. adam bütün yas gruplarinda yetenekleri kapiyor. biz de en azindan daha kücük takimlarin yeteneklerini kapmaliyiz.

yerlilerden Ermal, Tutku, Haluk, Evren,Sumpert, Melih kalmali. digerleri pek önemli degil bana göre. yabancilardan Shipp ve Rancik kalmali. digerleri önemsiz bana göre eger hedef Euroleague ise.

yerli transferinde kisa vadede vasat katki verecek oyuncular (Caner) yerine, uzun vadede takimi sirtlayabilecek oyunculara yönelmeli (Safak Edge). sonucta Tutku, Ermal, Shumpert 2-3 yil daha katki verir ancak. daha da az olabilir bu süre.

simdi bir kac tane isim yazacagim. bu oyuncularin durumu mutlaka takip edilmeli:

-Dogus Balbay (bu sene mezun oluyor)
-Cemal Nalga (Türkiye'ye dönmek isteyecektir)
-Furkan Aldemir (Karsiyaka'yi asti potansiyeli)
-Safak Edge (bence gelisimi bizde daha rahat olur)
-Dusan Cantekin (Efes ordan oraya kiraliyor, pazara düsebilir)
- Baris Hersek (bu sene iyi oynuyor, büyük takima gitmek isteyebilir)
-Cenk Akyol (Benchte otur otur nereye kadar)

yabanci oyuncu konusunda artik belli bir capin altinda düsülmemeli. özellikle EL de oynayacaksak 1 ve 5 numara 1. sinif olacak. Telekom bir Becirovic'i aliyorsa, Trabzon Rasic'i aliyorsa bizim almamiz gerekn oyunculari artik herkes hesap etsin.

Fatih Hısım' Alıntı:
bence bu sene transfer yapilmasi risk. ama illa yapilacaksa ince elleyip sIk dokumak lazim ki takimin dengesi bozulmasin. Hosley, Tolliver transferlerini unutmayalim.

bence asil atilim seneye gelmeli. Kesinlikle bir sekilde Euroleague'e girmeliyiz. bu Camia bu takim oraya laik. yani seneye kesinlikle 1-2 tane tam anlamiyla yildiz gelmeli. bunun yanina potansiyeli yüksek türk oyunculari kapmaliyiz. yoksa uzun vadede Fener'e eziliriz. adam bütün yas gruplarinda yetenekleri kapiyor. biz de en azindan daha kücük takimlarin yeteneklerini kapmaliyiz.

yerlilerden Ermal, Tutku, Haluk, Evren,Sumpert, Melih kalmali. digerleri pek önemli degil bana göre. yabancilardan Shipp ve Rancik kalmali. digerleri önemsiz bana göre eger hedef Euroleague ise.

yerli transferinde kisa vadede vasat katki verecek oyuncular (Caner) yerine, uzun vadede takimi sirtlayabilecek oyunculara yönelmeli (Safak Edge). sonucta Tutku, Ermal, Shumpert 2-3 yil daha katki verir ancak. daha da az olabilir bu süre.

simdi bir kac tane isim yazacagim. bu oyuncularin durumu mutlaka takip edilmeli:

-Dogus Balbay (bu sene mezun oluyor)
-Cemal Nalga (Türkiye'ye dönmek isteyecektir)
-Furkan Aldemir (Karsiyaka'yi asti potansiyeli)
-Safak Edge (bence gelisimi bizde daha rahat olur)
-Dusan Cantekin (Efes ordan oraya kiraliyor, pazara düsebilir)
- Baris Hersek (bu sene iyi oynuyor, büyük takima gitmek isteyebilir)
-Cenk Akyol (Benchte otur otur nereye kadar)

yabanci oyuncu konusunda artik belli bir capin altinda düsülmemeli. özellikle EL de oynayacaksak 1 ve 5 numara 1. sinif olacak. Telekom bir Becirovic'i aliyorsa, Trabzon Rasic'i aliyorsa bizim almamiz gerekn oyunculari artik herkes hesap etsin.
araştırman için teşekkürler.keremlerden birini dahi alabilirsek shumpertin da yerli olacak olması yerli rotasyonunu bayağı güçlendirir. cemal nalga da geri dönerse güzel olur uzun savunması açısından. andric ve taylor geldikleri günden beri beklentileri karşılayamadı. seneye muhtemelen eurolig ön elemesi oynayacaz. hedef eurligse çok iyi bir guard ve uzun lazım. basketbolda en önemli 2 mevki. özellikle guard takımı çok iyi oynatan tarzda biri olmalı.

Önümüzdeki seneyi şimdilik bir kenara koyalım o zaman kadar köprünün altından çok sular akar ama EL elemelerine katılabilirsek, Taylor ve Andric'le takımda fark yaratmak kolay olmayacaktır.

Bu yıl önemli bence, tamamen deneme sureci gibi görmek çok dogru değil çünkü EL elemesi oynamayı hedeflemişsen ya Eurocup'ı kazanmalısın ya da play-off finali (ya da klasman başarısı) gerekli. Play-off'da vidalar sıkıldıgında veya Eurocup'ta son 8'den itibaren eleminasyon maçlarında ustuste yıpratıcı maçlar oynandıgında mental, fiziksel, teknik dayanıklılıgımız, becerimiz yeterli gelir mi supheliyim.

Transferin en basit kuralı gelen oyuncu, yerine gelen oyuncudan iyi olmalı, takıma daha fazla katkı sağlamalı. Transfer ihtiyacımız var, herkes hemfikir ama kim sorunun cevabı o kadar kolay değil. Sartlar tamemen elimizde değil, mayıs ayında değiliz. Taylor'dan açık ara faydalı olacak bir pg bulmak kolay değil, aradıgımız tipte bir uzun bulmakta. Oktay hoca aklındaki isimleri transfer etme sansı bulsa beklemez bana göre. Yoksa hoca da ister İtalya deplasmanına uzun takviye edilmiş bir kadroyla gitmeyi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...