Phil Jackson'ı da getirsek bu takım iflah olmaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salih Coskun' Alıntı:
Ayrica biraz arastirdim istatistiklere falan baktim, bir kac oyuncuyu paylasmak istiyorum:

Istanbul Üniversitesi'nden Bahar Yapar, 21 yasinda. Ortalama 24 dakika sürede 11.2 sayi, 1.6 ribaund ve 2.0 asist ortalamasi var bu sezon. %52 2 sayi ve %44 3 sayi (4/9) yüzdesi var.

Yine ayni takimdan Mehtap Gezer, 22 yasinda. 7 sayi, 4.8 ribaund, 2.0 asist, 2.0 top calma ortalamasi var. Fener'e karsi 7/11 sut yüzdesiyle 18 sayi bulmus.

Panküp'ten Gizem Yavuz, 22 yasinda. 25 dakika sürede 7.6 sayi, 3.6 ribaund, 2.4 asist ortalamasi var. %50 2 sayi ve %60 3 sayi (3/5) yüzdesi var.

Bu oyuncular genc ve gelisime acik oyuncular, takibe alinabilirler bence.

Bu arada Yasemin Horasan'in istatistikleri de gözüme carpti, 10 sayi - 7 ribaund - 2.5 asist ortalamasiyla oynuyor bu sezon acaba göndermekle hata mi ettik...

Saydığın isimlerin hiçbiri işimize yaramazdı . Şu an kadromuzda bulunan yerlilerin 2 gömlek altı oyuncuları saymışın Salih. Yerinde olsam az bilgim bulunan konularda oyuncuları izlemeden yorum yapmazdım ;)

Emre Doğan' Alıntı:
[quote="Salih Coskun":2q7q7l3l]

Ayrica biraz arastirdim istatistiklere falan baktim, bir kac oyuncuyu paylasmak istiyorum:

Istanbul Üniversitesi'nden Bahar Yapar, 21 yasinda. Ortalama 24 dakika sürede 11.2 sayi, 1.6 ribaund ve 2.0 asist ortalamasi var bu sezon. %52 2 sayi ve %44 3 sayi (4/9) yüzdesi var.

Yine ayni takimdan Mehtap Gezer, 22 yasinda. 7 sayi, 4.8 ribaund, 2.0 asist, 2.0 top calma ortalamasi var. Fener'e karsi 7/11 sut yüzdesiyle 18 sayi bulmus.

Panküp'ten Gizem Yavuz, 22 yasinda. 25 dakika sürede 7.6 sayi, 3.6 ribaund, 2.4 asist ortalamasi var. %50 2 sayi ve %60 3 sayi (3/5) yüzdesi var.

Bu arada Yasemin Horasan'in istatistikleri de gözüme carpti, 10 sayi - 7 ribaund - 2.5 asist ortalamasiyla oynuyor bu sezon acaba göndermekle hata mi ettik...

Saydığın isimlerin hiçbiri işimize yaramazdı . Şu an kadromuzda bulunan yerlilerin 2 gömlek altı oyuncuları saymışın Salih. Yerinde olsam az bilgim bulunan konularda oyuncuları izlemeden yorum yapmazdım ;)[/quote:2q7q7l3l]
Alinmasi gereken oyunculari üst kisimda belirttim, bunlar da takibe alinabilir dedim. Kaldiki bu oyuncularin bizdekilerden 2 gömlek alt olmalari mümkün degil.

4 sene Yasemen en ufak bir katki vermedigi halde hala büyük potansiyel gözüyle bakiliyorsa bu saydiklarimdan biri Taurasi bile olur.

O saydığın oyuncuların neredeyse bütün iç saha maçlarını izledim ben Avcılar´da. İü gibi GS´ye nazaran ufak bir klüpte bile hocayı delirtecek kadar acemilikler yapan oyuncular bunlar :) GS´ye gelse bu taraftarla 2 maçta gönderilirler.

Salih Coskun' Alıntı:

Hatanız ne biliyor musunuz?

Tüm bu oyuncuları bu noktaya getiren kişinin Ceyhun Yıldızoğlu olduğunu bilmemeniz.

Ceyhun Hoca bu 3 oyuncuya daha bu yaşlarında Milli Takım'da şans vermese, siz şuan bu oyuncularının adını bile bilmiyor olacaktınız.

Bu 3 oyuncuyu Kadın Basketbol'unu az çok takip eden herkes bilir zaten.

Ne tesadüftür ki eleştire eleştire bitiremediğiniz hocanın öğrencileri bunların hepsi.

Ayrıca Emre'nin dediğine de katılmamak elde değil. 2 maç kötü oynasınlar, burada bu oyunculara ne hakaretler edileceğini hepimiz biliyoruz.

Gazanfer Tosun' Alıntı:

Tüm bu oyuncuları bu noktaya getiren kişinin Ceyhun Yıldızoğlu olduğunu bilmemeniz.

Ceyhun Hoca bu 3 oyuncuya daha bu yaşlarında Milli Takım'da şans vermese, siz şuan bu oyuncularının adını bile bilmiyor olacaktınız.

Ne tesadüftür ki eleştire eleştire bitiremediğiniz hocanın öğrencileri bunların hepsi.

Ayrıca Emre'nin dediğine de katılmamak elde değil. 2 maç kötü oynasınlar, burada bu oyunculara ne hakaretler edileceğini hepimiz biliyoruz.
Peki öyleyse neden transfer sezonunda abuk subuk transferler yerine bu gencleri getirmedi, üstelik kendisi yetistirdi diyorsun?

Salih Coskun' Alıntı:
[quote="Gazanfer Tosun":1w97r3d0]

Peki öyleyse neden transfer sezonunda abuk subuk transferler yerine bu gencleri getirmedi, üstelik kendisi yetistirdi diyorsun?[/quote:1w97r3d0]

Gülşah'ı, Melek'i getirdi bu bahsettiğim oyuncular gibi şans verdiği oyunculardan.

Ayrıca Ceyda transferi de var abu oyuncuların yanında.

Basketbol takımı futbol takımı değil ki 23 kişilik kadro olsun?

Ayrıca Bahar'ın elinin titrediği, Yasemen'in oyun kuramadığı seviyede Gizem-Bahar Y.-Mehtap üçlüsü hiçbirşey yapamaz.

Her neyse zaten alinsinlar demedim hic izlemedim de bu oyunculari. Sirf istatistiklerine baktim dikkatimi cektiler o yüzden paylastim. Bizim asil transfer etmemiz gereken oyuncular Gülsah Gümüsay ve Tugba'dir onlari biliyorum ve bize lazim olan oyuncular.

Salih Bahar gönderilmeli demişsin. Sana diyim Bahar'ı GS kapıya koyduğu gün ilk alacak takım FB'dir. Onun kalitesinde oyuncu bulmak zor hele ki yerli oyuncu bulmak daha da zor. Bizim takımda Seimone'u hatta Sylvia'yı gönderirim de Bahar'ı göndermem.

Oyuncuları Cyehun Hoca bu noktaya getirdi demek biraz fazla olur bence. Katkısı var diyelim. Sonuçta uzun yıllar İÜSK emek verdi bu oyunculara. Gazanfer'in de dediği gibi bu 3 oyuncu da bilinen isimler, takıma verebilecekleri az çok belli ve gelseler Ceyda, Melek ya da Gülşah'ın yerinde olacaklarını öngörmek zor değil.

Emre'nin de söylediği gibi İÜSK'da bu istatistikleri yapmakla bizde oynamak arasında fark var. Üstelik bu jenerasyonun bana göre en yetenekli iki oyuncusu Yasemen ve Bahar bizde. (Bahar'ın 1 no olduğu tartışılmaz zaten) Bizim hatalı transferlerimiz yabancı pazarında oldu. Elbette, yerli transferleri de sorgulanabilir; ama şunu alsak iyi olurdu denebilecek bir durum yok ortada bence.

Bahar Yapar bu yıl iyi sezn geçiriyor, fena şutör değildir. İlerleyen yıllarda belki görürüz takımda kendisini; ama şu an erken.

Yasemin Horasan ise iki yıl çok az katkı verdi. Bırakılması doğru karar. Fiziksel olarak aynı durumda görünüyor hala.

Ben açıkcası genç nesilden, Tuğçe Canitez dışında direk gelip katkı verecek birini düşünmüyorum şu an için. Tuğçe'ninde elden kaçmaması gerek diye düşünüyorum.

Yerliler konusunda eksideyiz bunu bu sporu takip eden herkes biliyor,bu yeni birşey değil...Yapacağımız şey çok açık,bir çok kişininde dediği gibi daha iyi bir takım kimyası kurabilmek ve yabancı transfer konusunda oldukça cömert ve akılcı davranabilmek...Çıkıp yok işte daha iyi yerli ne yapsınlar gibi cümlelere hiç katılmıyorum,zira bu son günlerde sıkça karşımıza çıkıyor,daha iyi yerli yok kabul ama bunu ilk önce yabancı transferinde kusursuz tercihler yapıp sonra konuşmalıyız...Kadrosunda 2-3 tane boş yabancı oyuncu bulunduran bir takımın bunu konuşması şu aşamada yersiz...

Nerdeyse sınırsız sayılabilecek kaynaktan yararlanamayıp saçma sapan tercihler yapılıyor ancak bizim konuştuğumuz şey bu değilde sınırlı kaynaklar arasından tercih edilenler oluyor...İlk önce çok daha basitini yapıp sonra diğer konuyu konuşalım...

Salih Coskun' Alıntı:
Yapilmasi gerekenler cok acik ve net bir sekilde ortada, gözümüzün önünde.

1 - Antrenörün yanlis transfer tercihleri ve tarihte görülmemis bir basarisizlik tablosu olusturmus olmasindan dolayi görevine derhal son verilmeli. Lütfen bu cümlemden sonra yine birileri ortaya cikip ZK hayrani oldugum iddiasinda bulunmasin. Benim daha önce de dedigim gibi kim gelirse gelsin bu takim suankinden daha iyi oynar. Gönlümden gecen ise Ayhan Avci'dir.

2 - Fowles ve Augustus (Augustus konusunda duygusal degilim, daha iyi olacagina inaniyorum) disindaki yabancilar hemen su anda yollanip yerlerine kaliteli oyuncular alinmali.

3 - Yerli oyuncu sorunu bir anda cözülecek gibi degil. Ama en azindan elde olup da bir ise yaramayan basta Yasemen, Bahar gibi oyuncular hemen gönderilebilir. Esra Sencebe 1 sene kötü oynadi diye yollandi bunlar 3-4 senedir yatiyorlar. Ayni sekilde ise yaramayan ve hic bir zaman da ise ysramayacaklari gün gibi ortada olan Nihan Anaz ve Melisa Can'in da hemen gönderilmesinde herhangi bir sakinca görmüyorum. Özellikle Ceyda'nin yeni gelecek herhangi bir antrenör ile daha basarili maclar cikartacagini düsünüyorum. Ceyhun hocadan korkuyorlarmis sanirim oyuncularin üzerinde büyük baski olusturuyor. Transfer edilmesi gereken ilk yerli oyuncular ise Gülsah Akkaya ve Tugba Talasliogludur. Özellikle Tugba'yi kacirmamaliyiz, simdi istatistiklerine de baktim gercekten müthis. Bu sezon 14.4 sayi, 3.0 ribaund ve 1.6 asist, 13/28 yani %47 3 sayi yüzdesine sahip. Bizim de en ihtiyacimiz olan sey zaten 3 sayi atan oyuncu, mac basina ortalama 1-2 üclük sokan bir takimimiz var, bu ikilinin gelisiyle bu sayi 6-7'lere yükselir.

Bahar ve Mehtap iyi oyuncular değil şu an bizim takımda oynayacak kadar. istatistik ile yorum yapacağına Avcılar Kampüsünde haftasonu maça gelirseniz daga iyi bilgi sahibi olabilirsin. Belki Bahar daha sonraları oynar büyük takımda ama şu an değil. Araştırmak için internet yerine salonları tercih ederseniz şu an bu ''netten baktım , bunu yapmış şunu yapmış '' tarzı gereksiz iletileri okumak zorunda kalmayız biz de forum olarak . Gidin izleyin , hatta gelin beraber izleyelim zaten bilet beleş.

Salih bey fuzuli ve boş konuşuyorsunuz ayrıca kendi söylediklerinizle çelişiyorsunuz. Ceyhun hocaya istifaya davet eden tek kişi olmanızda oldukça manidar. Ne alıp veremediğiniz var bilemiyorum.

Sylvia ve Seimone haricinde bütün yabancıları gönderip yenilerini getirmişsiniz, bir senede kaç yabancı oyuncu kullanma hakkı vardır ve bizim şu anda kaç hakkımız kaldı onu bir öğrenin önce. Bazı oyuncuların Ceyhun hocadan korktukları ise külliyen yalan, nerenizden uyduruyorsunuz bunları çok merak ediyorum.

Gülşah Akkaya' yı daha önce bu formayla gördük. Neler yaptığı ortada, balık hafızalısınız sanırım unuttunuz o günleri. İsterseniz basketbolu bırakan Şebnem Kimyacıoğlu'nu da alalım kadroya.

Bahsettiğiniz diğer genç oyuncuların hepsinde Ceyhun Yıldızoğlu' nun emekleri vardır, yerli oyuncu kazanacaksak bunu en iyi yapabilecek hoca şu anda bizle beraberdir. Ayrıca istatistik bakarak oyuncu seçmekte size özgü birşey olsa gerek. O yazdığınız oyunculardan hiçbiri şu anda bizim hedeflediğimiz seviyeleri kaldırabilecek yeterlilikte değil. Size katıldığım tek nokta bazı oyuncu seçimlerinde hata olduğu, örneğin Melisa yerine Yasemin kalabilirdi.

Ayhan Avcı benimde sevdigim biridir, iyi de bir koçtur. Malum bir tek siz çok iyi basketbol biliyorsunuz ya hani, bu işin içinde olanlar fazla anlamaz, milli takımdaki yapılanmaya bir bakın bakalım kim nerede.

Son olarak; Tarihte görülmemiş bir başarısızlık arıyorsanız 100. yılımızda neler olmuş bir bakın bakalım. Ama tabi sizin engin basketbol bilginize göre Eurolegue' de farklı yenilgiler almak küme düşmekten daha büyük bir başarısızlık haklısınız. Tarihte görülmemiş bir başarız dönem yaşıyormuşuz vay anasını be ! Böyle saçma sapan şeyler yazmaya devam ederseniz asıl siz bu sitede tarih olacaksınız benden söylemesi. Sabır da bir yere kadar !

Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
Son olarak; Tarihte görülmemiş bir başarısızlık arıyorsanız 100. yılımızda neler olmuş bir bakın bakalım. Ama tabi sizin engin basketbol bilginize göre Eurolegue' de farklı yenilgiler almak küme düşmekten daha büyük bir başarısızlık haklısınız. Tarihte görülmemiş bir başarız dönem yaşıyormuşuz vay anasını be ! Böyle saçma sapan şeyler yazmaya devam ederseniz asıl siz bu sitede tarih olacaksınız benden söylemesi. Sabır da bir yere kadar !

bu kelimelerin her birine katılıyorum.

bu sene acıkcası takımı canlı ızleme fırsatı bulamadım,ama sorun nerde onuda cok merak edıyorum,turk oyuncular yeterlı katkıyı saglayamıyorlarmı yoksa yabancılarla bırlıkte hala sıstem oturmadı.avrupa deplasmanlarında bu kadar fark yemek bıze hıc yakısmıyor su kalıtelı kadroya hele hıc yakısmıyor.
bu arada hafta sonu fenerle oynayacagımız macta idda bıze 20 sayı fark yer demiş,şasırmadım degıl ..

Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
Salih bey fuzuli ve boş konuşuyorsunuz ayrıca kendi söylediklerinizle çelişiyorsunuz. Ceyhun hocaya istifaya davet eden tek kişi olmanızda oldukça manidar. Ne alıp veremediğiniz var bilemiyorum.

Sylvia ve Seimone haricinde bütün yabancıları gönderip yenilerini getirmişsiniz, bir senede kaç yabancı oyuncu kullanma hakkı vardır ve bizim şu anda kaç hakkımız kaldı onu bir öğrenin önce. Bazı oyuncuların Ceyhun hocadan korktukları ise külliyen yalan, nerenizden uyduruyorsunuz bunları çok merak ediyorum.

Gülşah Akkaya' yı daha önce bu formayla gördük. Neler yaptığı ortada, balık hafızalısınız sanırım unuttunuz o günleri. İsterseniz basketbolu bırakan Şebnem Kimyacıoğlu'nu da alalım kadroya.

Bahsettiğiniz diğer genç oyuncuların hepsinde Ceyhun Yıldızoğlu' nun emekleri vardır, yerli oyuncu kazanacaksak bunu en iyi yapabilecek hoca şu anda bizle beraberdir. Ayrıca istatistik bakarak oyuncu seçmekte size özgü birşey olsa gerek. O yazdığınız oyunculardan hiçbiri şu anda bizim hedeflediğimiz seviyeleri kaldırabilecek yeterlilikte değil. Size katıldığım tek nokta bazı oyuncu seçimlerinde hata olduğu, örneğin Melisa yerine Yasemin kalabilirdi.

Ayhan Avcı benimde sevdigim biridir, iyi de bir koçtur. Malum bir tek siz çok iyi basketbol biliyorsunuz ya hani, bu işin içinde olanlar fazla anlamaz, milli takımdaki yapılanmaya bir bakın bakalım kim nerede.

Tamam ben sacma sapan konusuyorum peki kabul ettim sucluyum. Ya siz? Sizin de yönetici olarak diger üyelere örnek olmaniz gerekmez mi? Bana hakaret ederek diger üyelere kötü örnek oluyorsunuz... Ayrica madem yöneticisiniz bana Emrenin yaptigi terbiyesizlige de göz yummamalisiniz.

Salih Bey, öncelikle eğer ceza verilecekse sizden başlamak gerekirdi. Neticede Emre Doğan ile girdiğiniz tartışmanın seviyesini düşüren ilk sert cevabı veren sizsiniz.

İnsanlara hakaret etmenin, kötü örnek olmanın iyi bir davranış olmadığını bilmeniz güzel. Canlı yayınlarda ve diğer maç başlıklarında takımı, hocayı eleştirirken yazdıklarınızla sizden küçüklere örnek olmanız gerektiğini unutmayınız. Madem kurallara aykırı yazıyordum, neden ceza vermiyorsunuz o zaman diyebilirsin. Biz bugüne kadar hoşgörülü yaklaşalım, üyeler düşüncelerini özgürce ifade etsin istedik ama üyelerin eleştiri yaparken taraf olduklarını unuttuklarını, verilen emeklere saygı göstermediklerini gördük.

Emeğe saygı duymayanlar bizden saygı beklemesin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...