Yapilmasi gerekenler cok acik ve net bir sekilde ortada, gözümüzün önünde.
1 - Antrenörün yanlis transfer tercihleri ve tarihte görülmemis bir basarisizlik tablosu olusturmus olmasindan dolayi görevine derhal son verilmeli. Lütfen bu cümlemden sonra yine birileri ortaya cikip ZK hayrani oldugum iddiasinda bulunmasin. Benim daha önce de dedigim gibi kim gelirse gelsin bu takim suankinden daha iyi oynar. Gönlümden gecen ise Ayhan Avci'dir.
2 - Fowles ve Augustus (Augustus konusunda duygusal degilim, daha iyi olacagina inaniyorum) disindaki yabancilar hemen su anda yollanip yerlerine kaliteli oyuncular alinmali.
3 - Yerli oyuncu sorunu bir anda cözülecek gibi degil. Ama en azindan elde olup da bir ise yaramayan basta Yasemen, Bahar gibi oyuncular hemen gönderilebilir. Esra Sencebe 1 sene kötü oynadi diye yollandi bunlar 3-4 senedir yatiyorlar. Ayni sekilde ise yaramayan ve hic bir zaman da ise ysramayacaklari gün gibi ortada olan Nihan Anaz ve Melisa Can'in da hemen gönderilmesinde herhangi bir sakinca görmüyorum. Özellikle Ceyda'nin yeni gelecek herhangi bir antrenör ile daha basarili maclar cikartacagini düsünüyorum. Ceyhun hocadan korkuyorlarmis sanirim oyuncularin üzerinde büyük baski olusturuyor. Transfer edilmesi gereken ilk yerli oyuncular ise Gülsah Akkaya ve Tugba Talasliogludur. Özellikle Tugba'yi kacirmamaliyiz, simdi istatistiklerine de baktim gercekten müthis. Bu sezon 14.4 sayi, 3.0 ribaund ve 1.6 asist, 13/28 yani %47 3 sayi yüzdesine sahip. Bizim de en ihtiyacimiz olan sey zaten 3 sayi atan oyuncu, mac basina ortalama 1-2 üclük sokan bir takimimiz var, bu ikilinin gelisiyle bu sayi 6-7'lere yükselir.
Ayrica biraz arastirdim istatistiklere falan baktim, bir kac oyuncuyu paylasmak istiyorum:
Istanbul Üniversitesi'nden Bahar Yapar, 21 yasinda. Ortalama 24 dakika sürede 11.2 sayi, 1.6 ribaund ve 2.0 asist ortalamasi var bu sezon. %52 2 sayi ve %44 3 sayi (4/9) yüzdesi var.
Yine ayni takimdan Mehtap Gezer, 22 yasinda. 7 sayi, 4.8 ribaund, 2.0 asist, 2.0 top calma ortalamasi var. Fener'e karsi 7/11 sut yüzdesiyle 18 sayi bulmus.
Panküp'ten Gizem Yavuz, 22 yasinda. 25 dakika sürede 7.6 sayi, 3.6 ribaund, 2.4 asist ortalamasi var. %50 2 sayi ve %60 3 sayi (3/5) yüzdesi var.
Bu oyuncular genc ve gelisime acik oyuncular, takibe alinabilirler bence.
Bu arada Yasemin Horasan'in istatistikleri de gözüme carpti, 10 sayi - 7 ribaund - 2.5 asist ortalamasiyla oynuyor bu sezon acaba göndermekle hata mi ettik...