Philadelphia 76ers

Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

haftasonu işim var gidemeyeceğim.. kandil'e değil ama belki kandilli'ye giderim.. rasathanenin oralara çıkarım..ordan inince de polisin bir çayını içmek gerekir mi bilmem.. bu arada pkk kimliğim kaybolmuştur ( kıdemli kademeli astsubay başçavuş) , hükümsüzdür..
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

Emre Yuksel' Alıntı:
haftasonu işim var gidemeyeceğim.. kandil'e değil ama belki kandilli'ye giderim.. rasathanenin oralara çıkarım..ordan inince de polisin bir çayını içmek gerekir mi bilmem.. bu arada pkk kimliğim kaybolmuştur ( kıdemli kademeli astsubay başçavuş) , hükümsüzdür..


M0ruk bu Sixers gitse Zah0ya ne güzel 0lur dimi:=) suça karışmamış pkk karması vs Sixers hayal gibi inşallah bir gün başımızdakiler bunuda başarırlar :=)
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

son hazırlık maçımızda new jersey'e 110-88 yenilmişiz.. ilk defa bu kadar farklı bir mağlubiyet almış bulunduk.. yine de ikisi bir topla kaybedilmiş 5-3 lük hazırlık maçı istatistiği bence yeterli..

bu maçı çok geniş ve farklı bir rotasyonla oynamış görünüyoruz..Klasik ilk beşimizle başlamışız ancak onlar ortalama 15-20 dakika oynamışlar.. rodney carney, w.green, jason smith, m.speights ve kapono daha çok oynamışlar.. Ancak new jersey karşısında takım hiç tutunamamış ki bu jersey'nin ilk hazırlık maçı galibiyeti oldu..1-6 gibi rezil bir durumla lige giriyorlar..

lige başlarken kafalardaki ilk soru işareti cevabını buldu.. pg olarak jrue holday değil l.williams başlayacak.. tam bir pg olmasa da bence mevcut kadroya bakınca doğru olan da bu..ikinci soru işareti elton brand'den bu sene faydalanabilmemizle ilgili ama işaretler yine hiç iyi değil.. yine istikrar yok.. O adına yakışır bir performans sergileyemediği sürece biz pati çekmeye devam edeceğiz..En kapasiteli adamımız o ve boşa geçen bir yılın ardından birşeyler beklemek herhalde hakkımız..

çarşamba sezonu orlando deplasmanı ile açııyoruz.. ilk 6 maçımız doğu takımlarıyla ve bu 6 maçın 4 ü bizim gibi atlantikte bulunan takımlarla.. İyi başlayalım, iyi gitsin..İlk maç biraz sert ama olsun..İlk 6 maça bir paket olarak bakmak daha doğru..
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

new york'taki "suyun karşı yakasına" şansımızpek tutmuyor...
NYK le 5 kere oynasak 6 kere kazanırız ama NJN e geçen senede çok absürt bir basketle kaybetmiştik...
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

hadi beyler bütün sixerslılar toplansın artık.. çayçı, çorbacı, yazıcı, çizici kalmasın.. gayrisiz içtima..
off season bitti..
çift kol aralığı hizaya geeel , uydur ayakları...!

phi. çav. umut gökgöz
phi. onb. erdem yazıcı..

siz çarşamba akşamı nöbetçisiniz. maçla ilgili tekmil alacağım perşembe sabahı..

phi.yzb. emre yüksel..
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

Umut Gokgoz' Alıntı:
1 Kasım New York-Philadelphia 01:30
ntv naklen.

bu maç nba.com daki saate göre 02.30 a denk geliyor..
cumartesiyi pazara bağlayan gece...
ertesi gün iş yok ve new york deplasmanı..
kaçarı yok, izleyeceğiz..
eskiden kaçıracağımız, kalkmayacağımız maçları seçiyorduk.
şimdi tam tersi..
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

Marresse Speights bu takımın asıl pivotu olabilecek seviyeye geldiğini gösteriyor.İlk 5 başlamaması için hiç bir neden yok.Elton Brand'la ikisi kısa kalsalarda pota altında bu işi kıvırabilirler.
Bu arada ismi lazım değil yine boş geçmemiş maçı.16 dakikada 0 asist,3 top kaybı.Şutunu buldu şimdi sıra pasını bulmada. :)
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

izleyemediğim maç hakkında konuşmak zor ama nasıl 120 sayı yediğimizi çok merak ediyorum..istatistik tablosuna bakıyorum, beni aşıyor, hiç bir şey anlamıyorum..Son periyota nasıl 31 sayı geride gireriz, bunu da anlamıyorum..

t.young, a.ıguodala gibi isimler yetenekleri sınırlı ama gayretli adamlar.. arada bunların kötü oynamaları, skora katkı yapamamalarını anlıyorum ama elton brand in bu kadar kötü oynamaya hakkı yok.. kötü bile oynasa 8 sayı, 6 reb ile maçı bitirmeye hakkı yok..

umarım kötü bir günümüze denk gelmiş bir maç olarak kalır..kaybetmenin de bir adabı var..cuma gecesi milwaukee ile oynuyoruz içeride.. hiç bir şey yapamazsak c.tesi new york'u yenip siftahı yapacağız..
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

76c5efc9-01e9-4a14-9980-09eb424ee70a.jpg

İşte maçın kırılma anı. 76ers'ın süperstarı Samuel Dalembert, en yakın arkadaşı Thaddeus Young'ın şaşkın bakışları arasında Magic'in küçük dev adamı Jameer Nelson'dan güzel bir dirsek yiyor ve tahminen ufak bir sarsıntı yaşıyor. Ve tabi muhtemelen triple-double yapacağı maçı sadece; 9 sayı, 2 ribaund, 2 blok ile tamamlayabiliyor..
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

nba konusunda değer verdiğim, yazarına inandığım 2-3 kaynaktan biri olan konyalı portlandlılar blogunda sixers'la ilgili güzel bir yazı vardı.. kopyalıyorum;

...Madem Magic hakkında kısa birşeyler karaladım, diğer merakla izlemek istediğim takım olan 76'ers hakkında da yazayım. Orada, Eddie Jordan'ı yeni bir Haywood vakası bekliyor: Dalembert. Bilmeyenlere kısaca anlatayım, Wizards'da iken Jordan ile Haywood bir türlü anlaşamıyorlardı, çünkü hücumda yetenekleri sınırlı olan Haywood'a, Jordan bir türlü hakettiği dakikaları vermiyordu. Hatta, Jordan kovulduktan hemen sonra Haywood "İyi oldu gittiği, kurtuldum" tarzında bir açıklama yapmıştı. Magic yazısında bahsettiğim ve Jordan'ın da kullandığı Princeton hücumunda basketbol iq'su düşük oyunculara, özellikle de pivotlara pek yer yok. Dalembert'in de bu konuda bir Brad Miller olmadığı aşikar. Niye Miller örneğini verdim? Çünkü Jordan için uzun oyuncularının pas verebilmesinin yanı sıra orta mesafe şutları değerlendirmeleri de çok önemli. Dalembert'in bu iki özellikte vasat bile olmadığını biliyoruz. Bu nedenle, sezon boyunca Brand'in pivota çekilmesini ve Speights'in Dalembert'den daha çok şans bulmasını beklemeliyiz, hele genç forvetin dün geceki şut performansından sonra. Brand demişken, kariyeri boyunca her zaman yüksek düzeydeki profesyonelliği ve iş ahlakı ile tanıdığımız uzun forvetin son 2 senedir yaşadığı sakatlıklar ve oynadığı dönemlerdeki formsuzluğu dikkat çekiyor. Hazırlık kampında iyi sinyaller vermemişti, Magic maçı iyice gözler önüne serdi ki, Brand hala 3 sene önceki performansını mumla aratıyor. Bunun sebebi Princeton hücumu değil, çünkü geçen sene yine Philly'de ama farklı bir sistemde oynarken de performansı Brand standartlarına göre 'ortalama' bile değildi. Sorunu nedir bilmiyorum ama Brand, Bulls ve Clippers'daki formunu yakalamadıkça 76'ers için hayat kolay olmayacak. Philadelphia'lılar Brand'in maksimum kontrat alan fiyaskolardan biri haline dönüştüğünü düşünmeye başladılar bile. Umarım yakında eski Brand'i izlemeye başlarız, çünkü kendisi benim de fantazi basketbol takımımda =)

Son olarak, Philly'de sorun şu anda sadece Dalembert'de değil. Asla durmayan, her oyuncunun her saniye hareket etmesini gerektiren bir hücum sisteminde, 76'erslıların zaman zaman heykel gibi parkede durduklarına şahit oldum. Yazıda, Magic'e karşı takımına zarar verecek raddede kötü oynayan Iguodala'ya değinmedim çünkü Iverson ayrıldığından beri her maç oyununun üstüne birşeyler katan, kendisini geliştiren ve hazırlık kampında da oldukça iyi maçlar çıkaran bir oyuncuyu sezonun başında tek maçla eleştirmek istemedim. Ama söz konusu takım olunca, öğrenilmesi ve doğru uygulanması en zor sistemlerden biri olan Princeton için Jordan ve oyuncuların daha süreye ihtiyaçları var gibi gözüküyor. Bu uyum sürecini tek maçtan sonra mucizevi bir şekilde aşılabilirse çok şaşırırım.

http://www.konyaliportlandlilar.com/200 ... c-var.html
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

Brandon Jennings ilk nba macinda gayet begendim zaten an itibariyle 3. ceyrek bitiy0r 12 s 8 r 7 a ile 0ynuy0r arastirmak gerek debut unda t/d yapan varmi acaba M Redd gibi guvenip sez0n gecirilmeyecek bi adam arkasi Bucks da takip edecegimiz bi adam cikti
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

milwaukee'yi 99-86 yenerek sezonu biz de açmış olduk.
maçı izleme şansı olan arkadaşlar daha ayrıntılı yazarlar ama istatistiklerde göze hoş gelen şeyler var.. mesela 20 ve üzeri dakika alan 6 kişiden oluşan daha dar bir rotasyonla oynamışız.. İlk 5 e bir tek kapono dahil olmuş ve bu 6 oyuncunun tümü çift hane atmış..dalembert göreceli olarak iyi göründüğünden speights az oynamış görünüyor.. jrue holiday'e de pek fırsat tanıyamamış coach.. elton brand iyi.. iguodala ilk maçın aksine çok iyi.. 19 sayı, 9 ribaund, 7 asist..

gerçi karşımızdaki rakip de çok zayıf kalmış..kurt thomas'ın ilk beş başladığı takımdan ne bekliyoruz.. ben ilkokuldayken bu adam nba'de oynuyordu..

bu maçın kazanılamaması zaten bir felaket olurdu.. şimdi bu gece madison square garden'dayız.. en sevdiğim yemek, kıymalı börek.. new york'u yenmenin zevki bir başkadır.. hele de deplasmanda.. bu maçı alalım, 2 maç yatalım.. (fenerbahçe mantığı)

gün doğdu, hep uyandık
square'a dayandık
galibiyet uğruna da
al kanlara boyandık..
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

Bi ara 20 küsür fark actıgımız macta uzatma oynadık :) Neyseki uzatmada çektik fişini, aldık gazını knicksin :D

Speighs çok yararlı oyuncu. Gecen sene NBA2k9 oyununda da iyi gelişip iyi bir oyuncu oluyordu :D reelde de o yönde ilerliyor. Lou Williams, Young, İggy, Elton Brand de iyiydiler.
 

Üst