Play Off 1. Maç | Galatasaray CC 94 - 90 Beşiktaş Cola Turka

Güzel maçtı, Shumpert ve Ermal'in yükselen performansı sevindirici.

Andric'e sallayanlar olmuş ama ben bugün çok çok kötü olduğunu düşünmüyorum. Ermal çok formda olduğu için çok az süre aldı zaten. Takımda kötü oynuyor diyebileceğimiz pek kimse yoktu bence.

Yalnız sürekli şut atmaları ve sokmaları can sıkıyor. Gerekirse içeriden oynasınlar ama şu şutları atmalarına izin vermeyelim Akatlar'da.

JJ son topları kullanmasın diyorum son söz olarak.
8de 2 şut 1 ribaunt iyi mi oluyor andric. oyuncuyu sevebilirsin ama bu kötü oynadığı gerçeğini değiştirmez. andric kötü olduğu için ermal çok süre aldı ayrıca.ermal iyi olduğu için andric kesilmedi yani.

Ferhat ikide bir Andric'e sallamayı bırak sezonun genelinde Beşiktaş maçlarında kötü oynadı Andric .Banvit-Efes Pilsen-Fenerbahçe gibi maçlar asıl Luksa Andric'in değerlendirilme maçları.Beşiktaş bugün içeri gömüldüğünden Andric'e rahat sayı imkanı bulmadı.Ama bu gömülme sayesinde 25-14 üçlük attık.Maçı getiren anahtar noktada buydu.

Ferhat ikide bir Andric'e sallamayı bırak sezonun genelinde Beşiktaş maçlarında kötü oynadı Andric .Banvit-Efes Pilsen-Fenerbahçe gibi maçlar asıl Luksa Andric'in değerlendirilme maçları.Beşiktaş bugün içeri gömüldüğünden Andric'e rahat sayı imkanı bulmadı.Ama bu gömülme sayesinde 25-14 üçlük attık.Maçı getiren anahtar noktada buydu.

neden bırakayım? bir adamı beğenmeme hakkım yok mu yani. sen beğen ben sana bırak diyor muyum. isteyen beğenir isteyen beğenmez bu sana bana emir verme hakkı doğurmaz.

Bu arada, maçın sonunda Jerry ile Tutku sahadaydı 1-2 olarak.
Jerry ilk kez topu olan çocuklar gibiydi hani o topun kıymetinden karşısındakine karşı kıskançlığından elletmezsin ya, o derece..
Ve Tutku sadece izledi, topa değmedi.
Bizim açımızdan bence maçın en kötüsü buydu bugün. Umarım bir daha aynı anda iki oyuncu da sahada olmaz..

Salondakilerden bir süre umudu kesin.:) İki kelimeyi bir araya getiremiyorum.Maç sonu tercihlerimizi düşününce tüylerim diken diken oluyor.Bu geceki keyif,tatlı yorgunluk her şeyin ötesinde.

Son periotta ki savunmamız,mücadelemiz muhteşemdi.Tebrik ediyorum oyuncularımızı.

Ayrıca Jerry ile büyük hedeflere koşabileceğimize inanmıyorum çok garip bir oyuncu.Jerry den ancak Tutku yu dinlendirme konusunda verim alabiliriz diye düşünüyorum ama o en kritik anlarda sahada Tutku yerine o var; topu eline alıyor saçma sapan işler yapıyor.Son dakikalarda Tutku ile sahada beraber olduklarında bile yine topu kullanan o idi.

Attığı son potalı üçlükte resmen top elinden çıtığı anda sinirden kudurdum ama şans işte gitti basket oldu.Maçı o anda verebilirdik te.Tabi uzatma anlarında kritik yerde içeri penetre edip yaptığı asistle de maça son noktayı koydu o da ayrı ama; eninde sonunda Jerry işte topu eline aldığında ben kendim adıma çok huzursuz oluyorum çünkü ne yapacağı hiç belli değil.

Mümkünse son topları kullanma Jerry :)

Oktay hocaya belki ilk defa kızdım ama yine vardır bi bildiği diyorum. Maçın sonlarını Jerry' e oynatmanının anlamı nedir acaba? Tutku gibi bir adam normal sürelerin sonlarında kenarda otururken sahadaki pg kafasına göre takılıyor. Saçma bir üçlük ki nasıl girdi hala inanamıyorum, sonrasında süreyi hesap edemeyen bir atış daha. Bu mu oyun kurucu? Böyle bir oyun kurucu belki olabilir ama Oktay Mahmuti takımında olamaz!

Taraftar yine iyiydi. 3. periyod hariç gayet güzel baskı kurduk. Yalnız burdaki arkadaşların olduğu bench arkasındakilere nacizane bişeyler söylemek istiyorum. Hepinizin basketbol bilgisinden zerre şüphem yok. Zaten oyun içindeki itirazlar sayesinde (aynı anda steps, yanlış düdüğe verilen tepki, karışık bir pozisyonda yön gösterme) bunu açıkça gösteriyor. Ama o grup biraz fazla göze batmaya başladı. Gördüğüm kadarıyla polis de artık o kısma daha fazla dikkat ediyor. Hele bugün bir pozisyonda tüm salon susarken bir tepki anında yerlerinden fırlayıp sizleri dikkatlice izlediler. Yeni yasalar çok ağır. Bu yüzden biraz daha dikkat lütfen..

Son olarak kardeşim ve 3 kuzenimle birlikte geldik maça. Kuzenlerimden birisi inanılmaz yaratıcı bir fikir sundu. "Küfür" diye bağırmak :) "Hakeeeeem küfüüüüüüür" :) "Ergiiiiiiiin Küfüüüüüüür" :) hatalı bir pozisyon sonrası "Küfüüüüüüüür" :)

Hüseyin Beşok' a değinmeden bu maçı konuşmak olmaz. Özlemişiz... Keşke hala bizimle olsaydı. En azından şimdi Beşiktaşta aldığı kadar süre alsaydı. Girerken de çıkarken de taraftarı selamlaması çok hoştu.

Devre arasında Beşiktaşlı yöneticiler protokol tribününden taraftarın önüne kadar gelerek hakemlere sert çıkış yaptılar. Hatta Emin Moğulkoç hakem odasına giderken durdu ve cevap verdi onlara. Tabi doğal olarak orada bulunan taraftarlar çıkış yaptı Bjkli yöneticilere "burası Akatlar değil oturun oturduğunuz yerde" diye. Ama beyefendiler taraftara da laf atmaya başladılar. Maç sonunda da galibiyet kesinleşince VIP tribününde kutlama yapan Galatasaraylılara yine laf attılar. Araya polisler girmese ciddi dayak yerlerdi bu sefer. Sonrada Beşiktaşlı yöneticiler dayak yedi olurdu tabi. Ben bugüne kadar hiçbir yöneticimizin hele ki bir derbi maçında rakip sahada böyle birşey yaptığına şahit olmadım. Siz kim oluyorsunuz da Galatasaray'ın sahasında horoz gibi sağa sola dikleniyorsunuz derler adam. Aynı şeyi bizim yöneticiler Akatlarda yapsa ne olur? Eğer olurda son maça kalırsa seri orada ciddi olaylar çıkar çünkü insanlar çok bilendi bu kendini beğenmişlere.

Ergin Ataman'ın maç sonu röportajından;

Bir diğer faktör Galatasaray taraftarı. Maça etki ettiler. Bizim önde girdiğimiz son periyotta iyi baskı yaptılar. Bakalım bizim taraftarımız da Akatlar’ı bu şekilde cehenneme çevirecek mi?

Bjk taraftarının profili aynı karşıyaka'nın taraftar profiline benziyor. Alıştılar hazıra kaliteli,elite transferlere..Iverson gidince taraftarlar maça gelmemeye başladı. Zaten tüpçü bunları öyle bir paraya alıştırdı ki,hani Rochestie,Shipp,Caner Topaloğlu bunlarda olsun baştan kaybederiz diye maça bile gelmezler.. Bunlar için kitle şu.. Futbol,basket yıldızlarla dolu olsun (Q7,Iverson vs..) gelen geçeni yenelim.. Ya işte Bjk profilide böyle ne yaparsın..:)) Parayla saadet olsaydı...

Son topu Jerry'nin kullanmasına, Tutku'nun top almamasına laf edenler var. Bence de haklılar. Ama topu Jerry'ye verip isolation oynama kararını molada Oktay Hoca verdi ve bunu duyar duymaz ben de Cem abiye 'yanlış yapıyor' dedim. Ancak, panyalı manyalı, o üçlük girince tercih doğru oluyor... (nasıl oluyorsa)

Tebrikler Aslanlar!

Aslında girmesine rağmen doğru tercih olduğu kabul edilmemeli. Jerry o topu öyle kullanmamalıydı, en iyi ihtimalle penetre edip potaya gitse bile daha mantıklı olurdu o şut tercihinden.

Guardda ilk aranmasi gereken ozellik zeka olmali.23 saniyeyi akilli guard o kadar verimli kullanabilirki.Ama guardin Jerry olursa ipten donersin.Jerry ikinci sinif takimlarin oyuncusu olabilir.Ben Oktay hocanin yerinde olsam ucluk atisi basarili olmasina ragmen Jerryi kenara alirdim.Bu yapilmadigi icin simdi oyuncular eger top giriyorsa sorun yok diye dusunebilirler.Amac topun girmesi degil dogru basketbol.Top bir girer iki girer.Ucuncude girmez.Dogru basketbol her zaman kazanir.Yunan basketbolunun en buyuk basarisi burada yatiyor.Cok zeki guardlara sahipler.Onlardan cok daha atletik,cok daha sutor, cok daha penetre ozelligne sahip guardlar oluyor ama yunan guarlardaki zekaya sahip olmadiklarindan golgesinde kaliyorlar bu oyuncularin.

Dünkü maçta 3-4 kere maç aleyhımıze gitti geldi.Fakat en önemlı olan salondakı taraftarın maçı bırakmayıp takımı itmesi gurur verdi.. eğer dün 3000 kişiye oynasaydık bana göre maçı verebilirdik.

Salona gelen 7 sinden 70 e herkes dün görevini en iyi şekilde yaptı.Çünkü artık Oktay hocamız ve oyuncularının elinde kupa istiyor bu büyük taraftar!

Gönlüm bjk yı eleyıp olini istiyor karşımızda, hesabımız açık beklıyor!

Dünkü maçta 3-4 kere maç aleyhımıze gitti geldi.Fakat en önemlı olan salondakı taraftarın maçı bırakmayıp takımı itmesi gurur verdi.. eğer dün 3000 kişiye oynasaydık bana göre maçı verebilirdik.

Salona gelen 7 sinden 70 e herkes dün görevini en iyi şekilde yaptı.Çünkü artık Oktay hocamız ve oyuncularının elinde kupa istiyor bu büyük taraftar!

Gönlüm bjk yı eleyıp olini istiyor karşımızda, hesabımız açık beklıyor!

Hemde nasıl bekliyor.. 12.000 kişi üzerlerine çökeceğiz.. Ben şahsen şunu istiyorum Oktay hocadan Olin maçında.. Son 10 saniye kala maçın bitimine 18 sayı öndeyken mola almayı!! Bu teklifi Oktay hocaya söylemek lazım

Nedendir nasıl olur bilmiyorum ama Oktay Hoca nın Jerry'e bu kadar nasıl güvendiğini takımın birinci guardı gibi kulanmasını anlayamıyorum.Sezon içi banvit maçı sinan erdem de ki fener maçında kullandığı kritik toplar gözümün önüne geliyor da şaşırıyorum.

Elinde Tutku varken ancak Jerry onun yedeği olur görüşü var ben de ama basketbolu da Oktay hoca kadar bilmiyorum sonuçta.Sadece oyunun son bölümlerinde değil ikinci yarıya 4 sayı önde başlarken bile sahada Tutku olması gerekirdi ki avantajımızı koruyalım ama Jerry vardı ve onun öderliğinde yanlış hatırlamıyorsam üst üste 3 hücümda topu iyi kullanamadık hatta potayı bile göremedik.Nitekim bu esnada bjk geldi öne geçti farkı 9 sayıya kadar çıkarttı.Eminim kimsenin gözünden kaçmamıştır tam bu esnada bizi oyuna tekrardan ortak eden Tutku nun üçlüğü oldu.

Devre arasında Beşiktaşlı yöneticiler protokol tribününden taraftarın önüne kadar gelerek hakemlere sert çıkış yaptılar. Hatta Emin Moğulkoç hakem odasına giderken durdu ve cevap verdi onlara. Tabi doğal olarak orada bulunan taraftarlar çıkış yaptı Bjkli yöneticilere "burası Akatlar değil oturun oturduğunuz yerde" diye. Ama beyefendiler taraftara da laf atmaya başladılar. Maç sonunda da galibiyet kesinleşince VIP tribününde kutlama yapan Galatasaraylılara yine laf attılar. Araya polisler girmese ciddi dayak yerlerdi bu sefer. Sonrada Beşiktaşlı yöneticiler dayak yedi olurdu tabi. Ben bugüne kadar hiçbir yöneticimizin hele ki bir derbi maçında rakip sahada böyle birşey yaptığına şahit olmadım. Siz kim oluyorsunuz da Galatasaray'ın sahasında horoz gibi sağa sola dikleniyorsunuz derler adam. Aynı şeyi bizim yöneticiler Akatlarda yapsa ne olur? Eğer olurda son maça kalırsa seri orada ciddi olaylar çıkar çünkü insanlar çok bilendi bu kendini beğenmişlere.

2 transfer yaptılar, aczık taraftarları gazladı, her tarafları oynamaya başladı bunlarında...
Beşiktaş zaten son maçta maksimumunun da maksimumunda oynadı hatta birazda kredi kullandı, Pazar günü rahat olmaz belki ama bu maç kadar da zor olmaz 3-0 bitiririz...

Aslında girmesine rağmen doğru tercih olduğu kabul edilmemeli. Jerry o topu öyle kullanmamalıydı, en iyi ihtimalle penetre edip potaya gitse bile daha mantıklı olurdu o şut tercihinden.

"Bence" Jerry kullancaksa şut atsın. Dün normal sürede son 2 top O'nun elindeydi, gözümün önüne Bandırma'daki son periyot ve Fenerbahçe maçındaki son topu kullanışı geldi. O 2 atağı çıplak gözle izleyemedim, ekrandan izledim o derece yani. Penetre yapsa sanki topu kaybeder gibi geliyor hep bana. Ya da penetreyle topu kaybetme oranı şutun girmeme ihtimalinden daha yüksek bence.
Maçın özetini izledim, salonda heyecandan pek üzerinde durmamışım -> Shumpert'ın uzatmadaki üçlüğünün öncesinde Jerry'nin top kaybı olacakken topu alıp Shumpert'a verişi var, aksi takdirde bir hızlı hücumla maç BJK'ya gidebilirmiş.

Arkadaşlar seri akatlarda 2-1 olursa, ki 3-0'la geçeceğimizi düşünüyorum, bir sonraki maç hangi gün oynanacak?

Ona göre Eskişehir'deki durumlarımı ayarlayıp final tatilini maç zamanına denk düşürmeye çalışıcam. :)