Play-Off Çeyrek Final 1. Maç | Galatasaray LH 70-72 Beşiktaş IF

Şu para yatmama haberi doğruysa burada ne konuşuyorsak konuşalım boş.
Şayet ekonomik sıkıntı yoksa diye lafa giriyorum.Sezonu Euroleague kupası Ekrem Memnun'un elinde yükseldiği gün kazandık benim için.Kadın baskette şampiyon olamasaydık muhtemelen içim acırdı ama kalkıp da yazgımıza isyan etmezdim Euroleague sonrası.Kalan branşlara da buradan bakıyorum diyebilirim.
Bu sezon Beşiktaş'la 4 ana branşta 10 maç yaptık,8 galibiyet-2 mağlubiyet aldık şayet unuttuğum maç yoksa.Beşiktaş'ın branşlara desteği ortada,2 mağlubiyeti alan takım da aynı takım maalesef.Akatlar'da itinayla boş turnike yedikten,Ülker Arena'da sahada ruh gibi gezindikten sonra alışkanlıkla maç kazanamamak gayet doğal.Banvit bugün o işi yapar ama işin doğası gereği biz yapamayız.Ne kadar ekmek o kadar köfte,ne kadar emek o kadar getiri.Lofton da Fenerbahçe Ülker'e 47 sayı atan Lofton,şaşılacak bir durum yok.
Cuma Akatlar'da rakip tribün maçı potanın üstünde izlese dahi bu takım çıkıp kazanmalı.Şayet kazanamıyorsa vah tüh denecek bir durum da göremiyorum.
Para alamadığı için play-off maçı oynamayan oyuncu şu akşam gitse umrumda olmaz.Paralar yatıyorsa Yönetim Kurulu'ndan,yatmıyorsa da Ergin Ataman'dan özür diliyorum üstte yazdıklarıma dair.

Öncelikle milletimizin başı sağolsun..

Tribün konusuna değineceğim..

Bu akşam malum pota arkasında çok az kişiydik..Sürekli sette olan arkadaşlarımız büyüklerin! ricasıyla ana tribüne geçtiler..sanırım 4.çeyrek'te bir kaç münferit taraftar ve tribünü bizim gibi kovalayan birkaç taraftar i*** federasyon o*** ç*** hakemler diye tezahürata girdi serbest atış sırasında..
O sırada uA kafa tayfasından 1 kişi (ismini vermiyorum) yanında 10-15 çocukla geldi..Onları pota arkasına kimin gönderdiği malum.. o küfür eden adamları tartakladılar,küfür ettiler..daha sonra veysel gıley'de aynı sekılde kufur kıyamet bağırdı çocuklara..5 dakika geçmeden uA-spor büro eşliğinde o adamlar fişlenmek için alındı..Yanı Galatasaray tribünün sözde ultras kökenli bu grubu kendi taraftarını polise verdi tt arena'da olduğu gibi..Ne denir bilemiyorum ama çok dokundu bana..

Arroyo demek ki hiç profesyonel değilmiş. Para alamadı diye takımı sabote etmekte ne demek. Para alamadı diye ligin en önemli maçında oynamamazlık eden oyuncuyla k.bakmayın işimiz olmasın.

Bir iş yerinde çalışıyorsun ve 2 ay 3 ay maaş almıyorsun.
Koşa koşa mı gidersin işe? Yoksa ilk fırsatta nasıl kaytarırım diye mi düşünürsün?

Akatlar kuban deplasmanından dahamı zor? Yada cska,madrid? Bu takımın belli bir potansiyeli var. Cuma günü yendiğimiz zaman bakalım ne diyeceksiniz.

Lofton her maç böyle oynasa zaten Barca yada Real'e gider.Onların bizi yenmesi için herkesin aşırı katkı vermesi gerekiyor Bjk'de.Bu şekilde yendiler.
Fakat Cuma günü Lofton'u Göksenin ve Sinan ile savun. Bak bakalım bu kadar atabiliyor mu ?
Arroyo'nun olmadığı maçta son topa kaldık.Arroyo iyi oynarsa rahat kazanırız.

Ruzic'in muazzam oyunu ile oyuna tutundular . 15 sayilarda götürdügümüz macın buralara gelecegini assagı yukarı bir cogumuz tahmin ediyordu . . Rakip koc ahmet kandemir son üc dakika kala brochoff , ruzic ve lofton'u aynı anda oyuna alarak macıda aldı . Lofton cok enteresan bir oyuncu.

maçın ilk yarısını seyredince, buraya yazacaklarımı da kafamda tasarlamaya başlamıştım.
yerli oyuncuların mücadelesi, Cenk, Ender ve Erceg'in ekstra oyunu, Arroyo'suz da olabiliyormuş, Ergin Hoca yerlileri milli takıma hazırlıyor galiba vs. diye bir şeyler karalayacaktım.
tabii forumun Cenk, Ender ve Erceg düşmanlarına da lafımı çakacaktım.

gelgelelim, acil bir işim nedeniyle 3'üncü çeyreği seyredemedim ve ne olduysa da o zaman olmuş anlaşılan, çünkü 4.çeyrek başındaki 57-52'yi görmek beni ürküttü ve korktuğum da başıma geldi. zira son dakikaları oynayamama sorunumuz var bizim, nedense. Mahmuti'yi eleştirirken, Ergin hoca zamanında da pek değişmedi bu durum.

neyse, gene de bu acı günde birkaç kelam etmem gerekiyor sıcağı sıcağına.

1. Maça çok iyi başladığımız kesin. ve hoca Cenk'e ne yaptıysa veya Cenk ne rüya gördüyse artık, Cenk epey bi kendine gelmiş anlaşılan. inşallah devam eder, çok ihtiyacımız var. maç başına bunun yarısından biraz fazla bir katkı bile yeter bence.

2. Maçın başında görüldü ki, hakikaten Beşiktaş bizden çok alt seviyede bir takım. yenilmemiz bu gerçeği değiştirmiyor. ama maç öncesi tedirgin olan arkadaşlarıma gönderme yapacakken, şu an ne diyeceğimi bilemiyorum açıkçası :)

3. Maç başladığında ve Bonsu da girdiğinde, 2 sene önceki maç aklıma geldi. sanki formaları değiştirmiş gibiydiler :) ama siyah beyaz forma ile daha iyi bir takımı yenen bu oyuncuların ve koçun, bu takımı neden yenemediklerini anlamak kolay değil.

4. Görülüyor ki, Erceg üst düzey bir oyuncu. BBL için fazlasıyla hem de. onu göndermek isteyenler bir kez daha düşünsün elbette. tabii Cenk de aynı şekilde.

5. Ender de en iyi yerli oyun kurucu olduğunu da, Arroyo'nun yedeği olabileceğini de göstermiştir.

6. Furkan en az 25-30 dakika oynamalıdır. Onun hırsı ve mücadele gücü her türlü rakamsal istatistiğin üstündedir.

Gelelim sadede ve yukarıdaki eleştirilere...

7. Ergin hoca yine geçen sezon başındaki ve Eurocup'taki psikolojisine bürünmüş anlaşılan. Resmen kazanmak istemedi maçı maalesef. koyduk mu molaları alan bir adamın, son 3 dakika mola almaması, Erceg veya Cenk'e set hazırlamaması gerçekten inanılmaz bir vurdumduymazlık. neyin peşinde, çok merak ediyorum.

8. Arroyo, Arroyo... işte, bir adama o kadar bel bağlamak doğru değilmiş. herkesin kötü günü olabilir. Hoca'nın, -bütün görüşlerin aksine- onu gereksiz yere sahada tutup maçı kaybettirdiğini düşünüyorum. zorlama hücum girişimleri, top almamalar, isteksizlik yaktı bizi açıkçası.

9. tabii bu iki olay bağlantılı. Arroyo durunca, sanırım Ergin Hoca'nın da beyni duruyor. dünkü saçmalığın başka bir izahı olamaz herhalde. Ergin hoca, hep tukaka ettiği yerlilerden gelen performansı görünce afalladı ve gururuna yediremedi.
"Arroyo'suz bunlar maç kaybeder" mesajını gene verdi maalesef. neye yarayacaksa. bu sefer de Furkan'a taktı. bir ara bu takıntıdan kurtulmuştu ama yediremedi herhalde.

10. eurolig final maçında 2 serbest atış kaçıran Teodosiç'in yanında, Ender'in son atışı kaçırması büyütülecek bir olay değil. Lütfen harcamayın şu adamı acımasızca. tamam bazen saçmalıyor, ben de kızıyorum ama, dünkü maçı o kurtardı zira. ayrıca girer girmez soğuk halde 2 üçlük gönderirken iyiydi de, son üçlük kaçınca mı kötü oldu. Arroyo Barça maçının sonunda Dorsey7den blok yerken kimsenin sesi çıkmıyordu. bunlar aslında Ergin kafası düşünceler, size de bir şey diyemiyorum. Adam böyle düşünülmesini istiyor nedense.

11. Ayrıca dış atışa çok yöneldik eleştirisini de kabul etmiyorum. bir kere attığımız çoğu atış zaten asist üzerinden ve boştu, zorlama değildi. sanki karşı taraf içerden maç kazanmış gibi yorum yapmanın da alemi yok. Hem içeriye devrilen Furkan'ı iyi kapattılar ve bu da bize boş şut atma imkanı tanıdı. onlar da bu kadar şut atacağımızı beklemiyorlardı aslında. kendi savunmalarının tuzağına düştüler.

12. oyuncuların tek hatası sanırım Lofton'u seyretmemiş olmaları. faul haklarımız duruyorken adam kaldırmadan çok rahat faul yapabilirlerdi. tabii bunu düşünecek adam yine Koç'tu maalesef. o da bizim gibi seyretmekle yetindi.

13. Ergin hoca bir maçta kenarda çıldırmıyor, koşuşturmuyor, anlık taktikler vermiyorsa bilin ki kazanmak istemiyor. bugüne kadar hep böyle oldu. sebebini çözemedim. Hele Başkan da tribündeyken o maçı almalıydı. ki çok basit ve küçük hamlelerle bunu yapabilirdi, yapmadı.

14. Bu Beşiktaş'ı eleyemezsek, A lisansı alsak da farketmez. zaten onun garantisi yok, vah bize...

15. tekrar olacak ama son olarak şu Erceg, Ender ve Cenk sevmezliği son bulur umarım, en azından biraz ara verin lütfen.

16. Arroyo maaş değil taksit aldığı için, oynamalıydı. nasıl olsa alacağı kesin. yapılan ayıba böyle karşılık vermemeliydi, çok ayıp etti, çok.

17. eğer devam edersek, ki bu maçta da görüldü, ikincisinde de görülmeye devam edecek. bilmiyorum tabii, olabilir miydi ama. tribüne çıkacak adam kesinlikle Macvan değil, Bonsu olmalıydı. Zaten Karşıyaka hariç diğer takımların hiçbirinde adam gibi bir 5 numara yok. olanlara da Furkan ve Ersin yeterdi. Macvan'ın hırsını çok arıyorum.

18. şu kötü takım karşısında da Domdom'u kullanmayacaksan ne zaman kullanacaksın be adam?

diyerek ve dünkü maçın sorumlusunun Ergin hoca (biraz da Arroyo) olduğunu tekraklayarak noktayı koyuyorum.

Mola almak ayıp bir şey değildir. Mola almak günah bir şey değildir. Mola almak aciziyet göstergesi değildir. Mola almak küçülmek değildir. Mola almak alçalmak değildir. Mola almak yüz kızartıcı bir suç değildir. Mola almak maaşından kesinti yapılacak demek değildir. Mola almak mağlubiyet demek değildir. Mola almak karaktersizlik değildir. Mola almanın sağlığa herhangi bir zararı yoktur. Mola almak sizi acınacak hale düşürmez. Mola almakla bir yerinizden bir şeyler eksilmez. Ama en önemlisi : MOLA ALMAYARAK KENDİ EGONUZU TATMİN ETMEYE UĞRAŞIRSANIZ BU KOSKOCA CAMİA SİZİ DOĞDUĞUNUZA PİŞMAN ETMESİNİ BİLİR!!!

Bir iş yerinde çalışıyorsun ve 2 ay 3 ay maaş almıyorsun.
Koşa koşa mı gidersin işe? Yoksa ilk fırsatta nasıl kaytarırım diye mi düşünürsün?

Şu benzetmeyle Arroyonun sezonun en önemli maçlarından birinde isteksiz,vurdumduymaz oynayışını haklı çıkartıyorsanız birşey demeyeceğim size. Saygı duyarım.

Öncelikle milletimizin başı sağolsun..

Tribün konusuna değineceğim..

Bu akşam malum pota arkasında çok az kişiydik..Sürekli sette olan arkadaşlarımız büyüklerin! ricasıyla ana tribüne geçtiler..sanırım 4.çeyrek'te bir kaç münferit taraftar ve tribünü bizim gibi kovalayan birkaç taraftar i*** federasyon o*** ç*** hakemler diye tezahürata girdi serbest atış sırasında..
O sırada uA kafa tayfasından 1 kişi (ismini vermiyorum) yanında 10-15 çocukla geldi..Onları pota arkasına kimin gönderdiği malum.. o küfür eden adamları tartakladılar,küfür ettiler..daha sonra veysel gıley'de aynı sekılde kufur kıyamet bağırdı çocuklara..5 dakika geçmeden uA-spor büro eşliğinde o adamlar fişlenmek için alındı..Yanı Galatasaray tribünün sözde ultras kökenli bu grubu kendi taraftarını polise verdi tt arena'da olduğu gibi..Ne denir bilemiyorum ama çok dokundu bana..

Maçta olaya yakın şahit oldum bende. Hakemler sıkıntılı kararlar vermeye başladığı sıralarda pota arkası 2-3 kere o tezahüratı girmeye çalıştı. uA destek vermedi aksine ıslıkladı. Ancak serbest atış sırasında sessizlik anında bayağı sağlam bir sesle bağırınca hakemler anons yaptırdı ve sinerji bozuldu bir anda.

Anons sonrası dediğiniz gibi tribünden o tarafa yönelenler oldu ve sonra spor büro geldi ve teslim aldı.

Küfürlü tezahürat ne kadar yanlışsa spor büroya bırakılması o kadar yanlıştı.

Ergin Hocam, farklı takımlarla son iki senenin şampiyon coach'usun. Bu sene final 8 oynadın, milli takım hocalığı da geldi. Herkes senin ne büyük koç olduğunun farkında. Ancak ne zaman ki egolarının esiri olursun, işte o zaman kaybetmeye mahkumsun. Kritik anlarda ve takım maç içinde aşağı doğru ivme kazandığında almadığın molalar, sezon boyu 35 dkkalar oynattığın Arroyo kötü gününde diye bizi kritik anları berbat oynayan Ender'e mahkum edişin, Bonsu dönem dönem iyi oynasa da Furkan'ı kenarda unutup ribaundlarda bizi eksik bırakışın ve en önemlisi Lofton'un tüm sezon son saniyelerde maç kurtarmak adına 3-4 maçta gösterdiği dış atış başarısını cümle alem bilirken senin önlem alamayışın belkide sezonu bitirdi be hocam.