maçın ilk yarısını seyredince, buraya yazacaklarımı da kafamda tasarlamaya başlamıştım.
yerli oyuncuların mücadelesi, Cenk, Ender ve Erceg'in ekstra oyunu, Arroyo'suz da olabiliyormuş, Ergin Hoca yerlileri milli takıma hazırlıyor galiba vs. diye bir şeyler karalayacaktım.
tabii forumun Cenk, Ender ve Erceg düşmanlarına da lafımı çakacaktım.
gelgelelim, acil bir işim nedeniyle 3'üncü çeyreği seyredemedim ve ne olduysa da o zaman olmuş anlaşılan, çünkü 4.çeyrek başındaki 57-52'yi görmek beni ürküttü ve korktuğum da başıma geldi. zira son dakikaları oynayamama sorunumuz var bizim, nedense. Mahmuti'yi eleştirirken, Ergin hoca zamanında da pek değişmedi bu durum.
neyse, gene de bu acı günde birkaç kelam etmem gerekiyor sıcağı sıcağına.
1. Maça çok iyi başladığımız kesin. ve hoca Cenk'e ne yaptıysa veya Cenk ne rüya gördüyse artık, Cenk epey bi kendine gelmiş anlaşılan. inşallah devam eder, çok ihtiyacımız var. maç başına bunun yarısından biraz fazla bir katkı bile yeter bence.
2. Maçın başında görüldü ki, hakikaten Beşiktaş bizden çok alt seviyede bir takım. yenilmemiz bu gerçeği değiştirmiyor. ama maç öncesi tedirgin olan arkadaşlarıma gönderme yapacakken, şu an ne diyeceğimi bilemiyorum açıkçası
3. Maç başladığında ve Bonsu da girdiğinde, 2 sene önceki maç aklıma geldi. sanki formaları değiştirmiş gibiydiler
ama siyah beyaz forma ile daha iyi bir takımı yenen bu oyuncuların ve koçun, bu takımı neden yenemediklerini anlamak kolay değil.
4. Görülüyor ki, Erceg üst düzey bir oyuncu. BBL için fazlasıyla hem de. onu göndermek isteyenler bir kez daha düşünsün elbette. tabii Cenk de aynı şekilde.
5. Ender de en iyi yerli oyun kurucu olduğunu da, Arroyo'nun yedeği olabileceğini de göstermiştir.
6. Furkan en az 25-30 dakika oynamalıdır. Onun hırsı ve mücadele gücü her türlü rakamsal istatistiğin üstündedir.
Gelelim sadede ve yukarıdaki eleştirilere...
7. Ergin hoca yine geçen sezon başındaki ve Eurocup'taki psikolojisine bürünmüş anlaşılan. Resmen kazanmak istemedi maçı maalesef. koyduk mu molaları alan bir adamın, son 3 dakika mola almaması, Erceg veya Cenk'e set hazırlamaması gerçekten inanılmaz bir vurdumduymazlık. neyin peşinde, çok merak ediyorum.
8. Arroyo, Arroyo... işte, bir adama o kadar bel bağlamak doğru değilmiş. herkesin kötü günü olabilir. Hoca'nın, -bütün görüşlerin aksine- onu gereksiz yere sahada tutup maçı kaybettirdiğini düşünüyorum. zorlama hücum girişimleri, top almamalar, isteksizlik yaktı bizi açıkçası.
9. tabii bu iki olay bağlantılı. Arroyo durunca, sanırım Ergin Hoca'nın da beyni duruyor. dünkü saçmalığın başka bir izahı olamaz herhalde. Ergin hoca, hep tukaka ettiği yerlilerden gelen performansı görünce afalladı ve gururuna yediremedi.
"Arroyo'suz bunlar maç kaybeder" mesajını gene verdi maalesef. neye yarayacaksa. bu sefer de Furkan'a taktı. bir ara bu takıntıdan kurtulmuştu ama yediremedi herhalde.
10. eurolig final maçında 2 serbest atış kaçıran Teodosiç'in yanında, Ender'in son atışı kaçırması büyütülecek bir olay değil. Lütfen harcamayın şu adamı acımasızca. tamam bazen saçmalıyor, ben de kızıyorum ama, dünkü maçı o kurtardı zira. ayrıca girer girmez soğuk halde 2 üçlük gönderirken iyiydi de, son üçlük kaçınca mı kötü oldu. Arroyo Barça maçının sonunda Dorsey7den blok yerken kimsenin sesi çıkmıyordu. bunlar aslında Ergin kafası düşünceler, size de bir şey diyemiyorum. Adam böyle düşünülmesini istiyor nedense.
11. Ayrıca dış atışa çok yöneldik eleştirisini de kabul etmiyorum. bir kere attığımız çoğu atış zaten asist üzerinden ve boştu, zorlama değildi. sanki karşı taraf içerden maç kazanmış gibi yorum yapmanın da alemi yok. Hem içeriye devrilen Furkan'ı iyi kapattılar ve bu da bize boş şut atma imkanı tanıdı. onlar da bu kadar şut atacağımızı beklemiyorlardı aslında. kendi savunmalarının tuzağına düştüler.
12. oyuncuların tek hatası sanırım Lofton'u seyretmemiş olmaları. faul haklarımız duruyorken adam kaldırmadan çok rahat faul yapabilirlerdi. tabii bunu düşünecek adam yine Koç'tu maalesef. o da bizim gibi seyretmekle yetindi.
13. Ergin hoca bir maçta kenarda çıldırmıyor, koşuşturmuyor, anlık taktikler vermiyorsa bilin ki kazanmak istemiyor. bugüne kadar hep böyle oldu. sebebini çözemedim. Hele Başkan da tribündeyken o maçı almalıydı. ki çok basit ve küçük hamlelerle bunu yapabilirdi, yapmadı.
14. Bu Beşiktaş'ı eleyemezsek, A lisansı alsak da farketmez. zaten onun garantisi yok, vah bize...
15. tekrar olacak ama son olarak şu Erceg, Ender ve Cenk sevmezliği son bulur umarım, en azından biraz ara verin lütfen.
16. Arroyo maaş değil taksit aldığı için, oynamalıydı. nasıl olsa alacağı kesin. yapılan ayıba böyle karşılık vermemeliydi, çok ayıp etti, çok.
17. eğer devam edersek, ki bu maçta da görüldü, ikincisinde de görülmeye devam edecek. bilmiyorum tabii, olabilir miydi ama. tribüne çıkacak adam kesinlikle Macvan değil, Bonsu olmalıydı. Zaten Karşıyaka hariç diğer takımların hiçbirinde adam gibi bir 5 numara yok. olanlara da Furkan ve Ersin yeterdi. Macvan'ın hırsını çok arıyorum.
18. şu kötü takım karşısında da Domdom'u kullanmayacaksan ne zaman kullanacaksın be adam?
diyerek ve dünkü maçın sorumlusunun Ergin hoca (biraz da Arroyo) olduğunu tekraklayarak noktayı koyuyorum.