Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom
Dördüncü çeyreğin başına dek çok iyi oynadık ve ortalamamızın üzerine çıkarak 60 sayı ürettik. Yaptığımız sert savunmayla Telekom'u oyundan düşürdük. Telekom kötü oynamadı, biz oynatmadığımız için kötü göründüler! Her oyuncumuz çok hırslı idi; fakat bazı hücum tercihlerinde çok büyük hatalar yaptılar.
Ben, skorun 56-64 olduğu ana dikkat çekmek istiyorum!
Aradaki fark 8 idi ve son periyodun yarısını geride bırakmıştık. Telekom üst üste 7 hücumdan boş dönmüş ve ritmini tamamen kaybetmişti. Dudley içeride çok kolay bir basket buldu; bu baskette savunmamız uyuya kalmıştı, Owens'a yardıma gelmesi gereken dış oyunculardan hiç biri ortada yoktu! Ne olduysa o basketten sonra oldu. Telekom maçın başından beri ilk defa bu denli rahat sayı bulmuştu. Ardından, yanılmıyorsam Cüneyt, acele bir üçlük kullandı!!! Akabinde ribaundu alan Telekom hızlı hücuma çıktı ve El-Amin basket faulle farkı 3 sayıya indirdi. Sonrası malum!...
Üç periyot savunmamızla sürklase ettiğimiz Telekom'a, son çeyrekte yaptığımız çok basit hatalarla yine yenildik! Maçtan sonra, sıcağı sıcağına yorumları sadece kendi içimde yaptım. Çok öfkeliydim, çünkü tamamen hakettiğimiz bir maçı pisi pisine kaybetmiştik.
Sakin kafayla düşündükçe, yaptığımız basit hataları düzelmemiz halinde Telekom'u üst üste üç defa yenebilecek bir takım olduğumuz kanaatine vardım. Zira, bu seride oynanan iki maçı da kazanabilirdik.
Şimdi çok bariz ve basit hataların üzerinde durmak istiyorum.
- Sezon başından beri Dee Brown'dan çok şeyler bekledik. O, zaman zaman iyi oynadı, zaman zaman kötü... Ama artık kötü oynama ihtimali olan istikrarsız oyuncular üzerinde yoğunlaşmamız gerekiyor. En azından Dee Brown'un limitlerinin üzerine çıkmasını beklemememiz lazım! Bu takımda kritik topları kullanacak adam "şu an için" kesinlikle Dee Brown değil!
- Cenk Akyol, sorumluluk verildiği hiçbir maçta kötü oynamadı. Son maçın en iyisiydi. (Ama ne olduysa ikinci yarıda diğer oyuncularımız ve Murat hoca onu birden unuttular!!!) Zaten ne kadar kaliteli olduğunu daha evvel defalarca ispat etmiş bir oyuncu. Bu takımın en iyi ve istikrarlı şutörüdür. Eğer bu seriyi geçmek istiyorsak Cenk'e daha fazla pozisyon hazırlamak zorundayız.
- Cüneyt, sadece bu seride değil hemen hemen her maçta acele ve yanlış üçlük tercihleri yaparak bazen isabet bulsada; ekseriyetle çok canımızı yakıyor! Son maçın kaybedilmesinde direkt onun etkisi olmasada, fark 6 sayıyken ve sadece 4 dakika kalmışken onun tek pas yapmadan üçlük denemesi hücumdaki etkinliğimizi o andan sonra bitirmiştir! Cüneyt'in hırsını ve kazanma azmini takdir ediyorum; ama çok daha akılcı tercihler yapması lazım!
- Son olarak takım halinde daha sakin ve ne yaptığını bilerek oynamamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Uleb Cup'ta yarı finale çıktıysak sakin ve ne yaptığını bilen bir oyun yapısıyla çıktık. Hırslı olmak iyidir. Ama insanın gözünü döndürecek derecede hırs olursa, zarar vermeye başlar. Tıpkı bu seride kontrolden çıkan oyuncularımız kritik anlarda nereye saldıracağını şaşırmaları gibi!...
Bunlara ek olarak, rakipte canımızı sıkan Tutku Açık'ı oyundan düşürmemiz gerektiğini görüyorum. Şu an Telekom'u Bekir Yarangüme ile sırtamış durumdalar... Dikkat!
Son olarak her şeyin bitmediğini görmemiz gerek. Kaybettiğimiz iki maçıda kazanabilirdik, bunu unutmayalım. İstanbul'da gerçek deplasmanı yaşatırsak 2-2 ile Ankara'ya döneriz ve o ivmeyle turu geçebiliriz.
Buna GALATASARAY TARAFTARI inanmalı!