Play-Off Yarı Final 3. Maç | Galatasaray Liv Hospital: 76 - Banvit: 71

Bandırma'dan bir galibiyet alarak saha avantajını elde eden takımımız Abdi İpekçi'de bu işi bitirmek istiyor. Önümüzde iki maç var ve kazandığımız anda finaldeyiz.

Takımımız çok güzel savunma yaptı ilk iki maçta ve bu savunma performansını sürdürdüğümüz sürece sahamızda Banvit'e maç vermeyiz. Beklediğimiz yerli katkısı da Sinan Güler'den geldi. Ondan da aynı katkıyı sahamızda tekrar alacağız. Bu maçta ihtiyacımız olan en önemli şey ise taraftar desteği. Taraftar desteğini de arkamıza alırsak Banvit'e maç vermemiz söz konusu bile olmaz.

O halde;

28 Mayıs Çarşamba günü saat 20:00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda şampiyonluk yolunda takımımızın yanındayız.

Bilet almak için;

http://www.biletix.com/etkinlik/RGS28/TURKIYE/tr
 
Abdi İpekçi'de olmayı düşünüyorum, yarın alırım biletimi.

İkinci maçtaki hatalarımızdan ders çıkarmalıyız. Erceg-Furkan ikilisi mümkün olduğunca uzun süre sahada kalmalı. İç saha maçlarında Bonsu coşabiliyor ama Furkan'ı kenarda unutturacak kadar süre alması adaletli değil bence. Savunmada Göksenin'in enerjisinden faydalanmalıyız.

Hairston yerine Domercant da düşünülebilir ayrıca.
 
Maç hakkında basketbol açısından da konuşulacak çok şey var elbet ama ben başka bir konuya değinmek istiyorum.

Herkes hatırlar 2011 yılında Banvit ile yine bir play off yarı finalinde eşleşmiştik ve seri yine 1-1 ile Abdi İpekçi'ye taşınmıştı. 3.maç Abdi İpekçi'de müthiş bir tribün; daha da önemlisi tribünle bütünleşmiş, taraftarını arkasına almış bir Galatasaray takımı vardı. Banvit'li oyuncular daha ikinci periyotta o atmosferde maç kazanamayacaklarını anlamışlardı, maçın geri kalanı ve hatta 4.maç formalite gibi geçmişti.

Bu sene biz de Banvit takımı da o seneye göre daha güçlü kadrolara sahibiz. Özellikle Banvit o zamana göre çok daha kapasiteli bir takım oluşturdu ve ligi lider bitirdi ama taraftarını arkasına almış bir Galatasaray takımını, full bir Abdi İpekçi'de bu ligdeki herhangi bir takımın yenebileceğini düşünmüyorum. Yani çarşamba günü maça etki edecek en büyük faktör Galatasaray taraftarı, Banvit'li oyuncular salona girdikleri andan itibaren burada maç kazanamayacaklarını hissetmeliler.

2 sene önce Beşiktaş karşısında şampiyonluktan çok emindik ve yarı final serisinde salonu doldurmayarak belki de bir şampiyonluktan olduk. Hatta aynı hataya bu seneki Beşiktaş serisinde de düştük ama neyse ki takım dışarıda bir maç kazanmayı başardı. Bu sefer umarım aynı hataya düşmez, takım ve taraftar olarak maçlara fırtına gibi başlar ve seriyi 3-1 ile geçeriz.
 
Bu sene normal sezon ikinci yarıda ve playofflarda kendi evimizde Efes, Banvit, KSK ve BJK'ye yenildik. Salon dolmazsa kimse takıma, koça laf söylemesin.
İlk dakikadan itibaren domine edip vurup geçelim. Son KSK ve BJK yenilgileri gösterdi ki rehavet bize göre değil.
 
Geçen sene İpekçi performansı şampiyonluğu getirmişti. Bu sezon ise kritik deplasman galibiyetleri sezona tutunmamızı sağladı. Açıkçası Bandırma'dan 2-0 ile dönebilirdik. O zaman İpekçi'de 2 maçta iş biterdi. Bu sefer ne olur bilemiyorum. Geçen seneki kadar domine edemiyoruz İpekçi'de. Tribünün full olacağını düşünüyorum. Hastalıktan ölüyorum yarın gişeden bilet alacağım. Umarım bulurum.
 
Yalnız Sinan Arroyo ve Marko ile olmaz bu iş !

Yabancılar bir zahmet kendine gelsin artık. Özellikle Bonsu ve Erceg umarım gününde olurlar.

Malik yerine Henry'i tercih eder umarım Ergin Hoca.

Ender yerine Engin'e daha fazla süre verilmesi taraftarıyım.

Ergin Hoca umarım bu maçı ister !!

Vurup Geçelim Allah'ın izniyle !!!
 
İpekçi'de ligde oynadığımız maçta sürekli geriden geldik tüm kritik şutları soktular. O şekilde yenilmiştik.
Bence biz 75-80 arasında atarız. Banvit 68-74 arası atar.Kazanırız.
 
Yarı finalin diğer ayağı tahminlerimizden erken bitti. Ve eğer finale çıkarsak karşımızda en az 3 gün bize göre daha fazla dinlenmiş bir rakiple oynayacağız. Bu nedenle seriyi uzatmadan bitirmek gerek.
 
ligi 1. bitiren takım ın yolu 2. bitiren takımın yolundan daha sonra bitiyor :) gülsemmi ağlasammı bilemedim.. bu kadar açık ve net şike olmaz eğer fener ligi 1. bitirseydi 2. nin yolunu 1 gün önceyemi alırlardı yoksa fenerbahçe ülkerimi önden başlatırlardı :) ŞARLATANLIK diz boyu beko basketbol ligini bu hale getiren fenerasyon yazık :)
 
Salon dolacak gibi durmuyor. İmkânı olduğu halde bu maça gitmeyenler final maçına hiç gitmesin! İpekçi'de işi bitirmeliyiz. Aksi takdirde çok yazık olur..
 
Salon dolacak gibi durmuyor. İmkânı olduğu halde bu maça gitmeyenler final maçına hiç gitmesin! İpekçi'de işi bitirmeliyiz. Aksi takdirde çok yazık olur..

Salonda doluluk minimum %90 olur. Ben bilet almadım 5 kişi gideceğiz. Birçok kişi gişe önünden alacak. Alamazsa zaten biletler bitmiş oluyor:D

Ayrıca Banvit taraftarı da gelecekmiş. Salon full olmasa da rakip taraftar varsa salonun etkisi full salondan daha etkili olacaktır.
 

Üst