Playoff 2012-13

Sühan abi erkek voleybol ve kadın basketbol için belki bir küçülme söz konusu olabilir. Ama bunu genelleme yapıp tüm amatör branşlar için aynı durum varmış gibi göstermek bence maksatlı. Ben erkek basketbolunda böyle bir şey olacağını düşünmüyorum. En azından Ergin Ataman ile yapılan uzun vadeli anlaşma ve sene başından beri yapılan röportajlar bende bu intibayı uyandurmadı. Basketbol siteleri erkek basketbol takımının resmiyle birlikte servis ediyorlar. Ben böyle düşünerek yazdım abi saygılar. :)

Son karar Tofaş-Banvit maçının tekrar oynanacağı yönünde çıktı. Şaşırdık mı? Hayır!

Usülsüz itirazı değerlendirip kabul eden bir federasyon. Allah sabır versin, ne diyeyim bilmiyorum.

Açıkçası kızlardaki seriden sonra basketbolda ben rakipten çok federasyon ve hakemlerden çekiniyorum. Kıyımlar olacak diye.Yoksa bu saatten sonra biz rakip çekmeyelim. Rakiplerin arasında karma takım oluştursun ve onunla oynayalım yine şampiyon oluruz.

Dün aynısını arkadışıma söyledim. Madem federasyon bize rakip bulamıyor. Efes, FÜlker, Banvit, KSK, BJK'den oluşan takım yapsınlar. 7 maç yapalım gene 4ünü kazanıp şampiyon oluruz.

allah allah o kapatılsın bu kapatılsın. yanlış bence. küçük çocuklara spora teşvik ve galatasaray ruhunu nasıl kazandıracağız sonra

Herhangi bir branş için ''kapatılsın'' yazmak Gsbasket sınırları dahilinde bir lüks olmamalı.Gözünüzü seveyim yapmayın artık,yeter.

Her branşta olmak zorunda değiliz ki fb de aynen öyle.mesela tekerli sandalye de yoklar. Hentbolda bizde yokuz onlarda.

Buradaki kapatılsın söylemimdeki amaç, hamaset değildir. Kadın basketbol vb. küçülmek yerine rekabetin olmadığı branşlardaki faaliyetleri durdurarak diğerlerini güçlendirmektir. Onlarca spor dalının hepsinde faaliyet göstermek zorunda değiliz ve hem teorik hem de pratik olarak ta bu mümkün değildir. Benim görüşüm bu.

Abi teoride hepsinde var olmalıyız.Olayın tarihsel yönüne,Galatasaray'ın spora yüklediği anlam ve heyecan paralelinde bunu rahatlıkla söyleyebiliriz.İşin pratik boyutunda mesela kurulacağı açıklanan hentbol şubesinin şu aşamada kurulamamasını anlayabilirim.Ama sutopunda Burhan Felek'teki Fenerbahçe maçından heyecanı başlayan JUG Dubrovik maçını yaşamışken,haftasonu kürekte gelen şampiyonluğun etkisiyle Sivas maçına ruhsal anlamda daha rahat ve zengin şekilde geçmişken zirvede olan bu branşların kapatılma istemini anlayamam.Çoğu zaman olaya mekanik baksak da spor kulübü destekliyoruz en nihayetinde,bu çeşitliliğin verdiği mutluluk olmadıktan sonra geriye pek bir şey kalmaz.
Yüzme ve kürek Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin futboldan sonra en sağlam yaşandığı branş son yıllarda.Sağlamlıktan kasıt iki tarafın da fit şekilde hazırlanması,kırgınlık küskünlük olmadan kafaca hazır gelinmesi ve önem atfedilmesi.Söz gelimi,kadın voleybolu önceki yıllarda biz göz ucuyla takip ederken bu yıl Fenerbahçeliler maçlara umut bağlayamadı.Keza erkek basket takımları onlar için üvey evlat olurken erkek voleybolda bizim inanarak gittiğimiz derbi sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.
Bu branşlara harcanan paranın kulüp için büyük bir külfet olduğunu düşünmüyorum.Zirvedeyken üç kuruşun hesabıyla bu branşları sallayalım demeyi teoride ciddiye alamıyorum,pratikte de gerekli bulmuyorum.En son kadın basketboldaki 99-2000 şampiyonluğundan sonra bunlar konuşuldu muhtemelen,sonuç malum.O günlere,yabancıların ve Nevriye'nin Fenerbahçe'ye altın tepside sunulmasına ifrit olmayan bir Galatasaraylı yoktur muhtemelen.Bu düşünceye elimizi verirsek kolumuzu kurtaramayız,sakın.

Kalan erteleme maçlarının programı:

10 Mayıs Cuma 19:00 | Pınar Karşıyaka - Anadolu Efes

11 Mayıs Cumartesi 14:00 | Tofaş - Banvit

13 Mayıs Pazartesi 18:00 | Anadolu Efes - Tofaş

Bizim için en iyi senaryo nedir?

Hüseyin ağabey bana göre en iyi senaryo;

Öncelikle bizim Tofaş'ı 2-0 la geçmemiz.Sonra yarı finalde Banvit ya da Ülker gelecek gibi duruyor.Banvit gelse tabi ki daha iyi olur(Banvit'e göre fenerin taraftar,Tbf tarafından kollanması ve bal gibi etkenler nedeniyle tercihim Banvit olur).Hem bu sayede finali Efes ya da Fener le oynarız(Bana göre Efes).Bu iki takım da çok yıpranmış olabilir.Biz onlara göre daha az yıpranmış oluruz.

Ama tabi tüm bunların olabilmesi için yarın Tofaş'ın erteleme maçında Banvit'i yenmesi lazım.

Kalan erteleme maçlarının programı:

10 Mayıs Cuma 19:00 | Pınar Karşıyaka - Anadolu Efes

11 Mayıs Cumartesi 14:00 | Tofaş - Banvit

13 Mayıs Pazartesi 18:00 | Anadolu Efes - Tofaş

Karşıyaka ve Efes paşalarım 4-5 günde 1 maç yapsın, garibim Tofaş'ın mağduriyeti zaten yetmiyormuş gibi 2 günde 1 maç verilsin.
"Adaletsizlikte sınır tanımam ve gerekirse utanmadan, çekinmeden bunu gözünüze sokarım." daha nasıl ifade edilebilir ki?

Mejia 5.5 saniye kala attı,son saniyede Kenan Sipahi'nin tipi girmedi.Tofaş'ı geçebilirsek yarı finalde FBÜ-KSK galibi gelecek.