Playoff hesapları....

Şimdi,zaten büyük bir olasılık Telekom ile oynayacağız.Avantaj(saha) onlarda olacak gibi bir durum söz konusu.Bu kötü oldu bizim için.Play-Off tabii daha farklı bakılacak,motive olunacak bir yer ama karşı takımda oyunu değiştirecek bizden daha fazla elemanları var.Biz skorer çıkarmada sorun yaşıyoruz.Maç içinde de o kadar kopuk oyunlarımız varki bazen 30 sayı atabiliyoruz bazen 2-4-8 sayıda kalabiliyoruz.

Telekom'un en avantajlı yeri 1 umaraları El-Amin ve Tutku çok iyiler.Ve tutkunun artmaya başlayan bir performansı var,son Kepez deplasmanında baya iyi oynamış.Onlara üstünlük kuracağımız en bariz yer Potaaltı olacak.Muratcan,sakatlanmış 3-4 hafta yokmuş.Takımı için kilit oyunculardan birisi idi kenardan gelip savunması ile katkı veriyordu.Büyük ihtimal serinin ilk maçında olmaz.

Bizde de umarız Hüseyin BEŞOK,tam iyileşmiş olur.%70'i bile tur için bize yeter.
 
Şu anda ilk üç belli 4-5-6 ise son maçlara göre değişebilir şöyleki

galatasaray 17-10
telekom 18-10
antalya 17-11

biz erteleme maçını kazandığımızda 18-10 oluyoruz oyak ı da yeneriz. telekom fülker le oynuyor eğer yenilirse 18-11 oluyor son haftada beykozla oynuyor bildiğimiz gibi beykoz düşmemeye oynuyor ve muhtemelen o maçı kazanamazsa düşücektir telekom beykoza da yenilirse biz de efesi yenersek (ki yeneceğimizi sanıyorum) onların önüne geçiyoruz

antalyaın ksk ve mersin maçları var ikisinide kazandıklarını düşünürsek 19-11 oluyorlar biz de 20-10 telekom ise 18-12 oluyor bu durumda 4. oluyoruz antalya 5. telekom 6. oluyor.
antalyayı ilk turda geçtikten sonra asıl eşleşmemiz bjk ile olacaktır o zamanda ak koyun kara koyun belli olacaktır bu hesaba göre fülker efesin de üstünde yer alır (ikili averajdan dolayı) yani bir efes-telekom eşleşmesi görünüyor ilk turda ordan gelecek takımın telekom olacağını düşünüyorum.

yarı finalde galatasaray-bjk fülker-telekom eşleşir bence ve fülkerle finali oynarız. tabi bunlar ihtimal hesapları.
 
Bencede 6 olup efesle eşleşmek daha mantıklı çünkü telekomu geçersek büyük ihtimal beşiktaşla eşleceğiz beşiktaşın şu anki formu ve uleb cup daki aldıkları yenilgi nedeni ile gs ye karşı daha agresif oynamalarına neden olacaktır. ben efesle olan lig macını kazanırsak (seriye 1 - 1 başlayacağımız için) efesi geçip fenerbahce- telekom eşleşmesi ile karşılaşmayı tercih ederim...Ayrıca efesde david blatt ın olmaması ve yabancıların gitmesi gerçekten onların gücünü azalttı. blatt ı göndermelerinide anlayabilmiş değilim yabancıları o mu partizana gitmeyin dedi. ve o kadar güç kaybetmelerine 3 yabancı gönderip ligde hala 2. olmaları gerçekten bir başarı olarak görülmelidir. şu an takımda 3 yabancının gittiğini düşün sizce gs nerde olurdu. en büyük gs
 
Bence en önemli olaylardan biri ilk turda saha avantajını yakalamaktır. Eğer bu avantajı kaybedersek zorlanırız ve bu diğer turlar için kötü olur. Kalan maçların hepsini kazanarak neler olacağını bekleyelim...
 
Uğur YILMAZ' Alıntı:
Bence en önemli olaylardan biri ilk turda saha avantajını yakalamaktır. Eğer bu avantajı kaybedersek zorlanırız ve bu diğer turlar için kötü olur. Kalan maçların hepsini kazanarak neler olacağını bekleyelim...


Efes maçlarında saha avantajı diye birşey olmayacak zatenn
 
Efes Pilsen'i yabana atmamak gerek.. Coachu yok diyen arkadaş veya arkadaşlar şunu ya unutuyor ya da bilmiyor ;

Oktay Mahmudi Efes Pilsen'de yardımcı antrenör olarak görev yaparken antrenörün takımdan ayrılmasıyla başa geçmiş ve çok uzun süre Efes Pilsen'i istikrarlı ve iyi bir şekilde yönetmiştir.. Hatırlatırım.

Telekom'u da tüm takımları da eleyebilecek güçte olduğumuzu gösterdik biz. Bu Torino olayı da çok büyük tecrübe oldu takım için bence. Play off lar için de tribünleri fulleyip desteğimizi verdiğimiz takdirde Telekom veya bir başka takım farketmez diye düşünüyorum.
 
Ben bjk ile eşleşmek isterim daha ilk turda,torinodaki galibiyetle psikolojik olarak önlerine geçtiğimizi düşünüyorum.kadro olarakta efes ve fb ülkerin gerisinde olduklarını düşünüyorum.herkes bilirki playoffla normal sezon arasında dağlar kadar fark vardır.zor maçlar iyi oyuncularla kazanılır.
misal vermek gerekirse bjk'nın yıldızı kaya peker karısına ve babasına bilet bulunmasını talep etmesine rağmen pek oralı olmayan bjk idarecilerine kızarak ''ben bu şekilde oynayamam'' demiş ve maçta nasıl oynadığı ortadadır.sonunda kadro dışı bırakılmıstır.affedilmesinin sebebide: 5 yıllık cola turka sponsorluk ücretine peşin alan bjk yönetimi bu sene 6 milyon dolar basketbola ayırmıştır.gelecek sezon için bütçeyi 1.5 milyon dolar belirlemiştir.(parayı nereye kaydırdığı bellidir)türkiye ve uleb kupasında hedefine ulaşamamış olması sebebiyle ligi ne olursa olsun kazanmak istemektedir.çünkü: seneye o bütçe ile kazanması imkansızdır...
 
Her ne kadar ULEB CUP'ta Beşiktaş'ı elesekte ben finale kadar Bjk Cola Turka'yı istemem..

Bence iyi takımlar ve kötü günlerinde olsalar bile bir yerlerden birşeyler çıkartıp maçı döndürme noktasına getiriyorlar.Shumpert,Kaya,Nicevic bunlar çekinilecek oyuncular.

Beşiktaş'tan sonra Telekom gelmesin derim.El-Amin olmasa düşüncem değişirdi ancak Bjk-Ülker serisinden unutamıyorum o adamı..

Daha sonra bu yıl yabancılarından yeteri kadar verim alamayan Efes olsun derim.İlk Efes maçına aldanmayın..O gün çok garip bir gündü ki o günden sonra ivmemiz kayboldu..

Fülkeri tercih ederim.Aynı şartlarda mücadele etmesekte biz daima onlardan bir adım öne geçmeyi başarıyoruz.

Diğerlerini zaten pek konuşmaya değmez..
 
Bu sene kağıt üstünde kolay gibi görünen maçları kaybetmemiz her ne kadar esas olan play-off da olsa,sıralamayı ve dolayısıyla saha avantajını da direkt etkilediğinden hep sölediğim gibi bizi play-off larda çok zorlayabilir.Ligin ilk yarısını lider bitirdikten sonra hiç değilse 3.sırada normal sezonu bitirebilseydik iyi olurdu ama bugün 4.lük bile kolay görünmüyor.O nedenle ben burdaki çoğu kişiden farklı düşünürek ligi 4. veya 5. bitirerek (büyük bir süpriz olmazsa en iyi ihtimal 4 biterebiliriz)bence play-off lara 1-0 geriden başlıcaz.Çünkü şampiyonluk yolunda saha avantajı hep rakiplerde olacak.Bjk veya fülker deplasmanlarından play-off da galibiyet çıkarmamız zorunlu ve bu hiç de kolay olmayacak.Kendi sahamızda onları yenmemiz de yetmeyecek.Deplasmanlarda da çok başarılı olmadığımız da bir gerçekken bu saha avantajını kaybetmemiz play-offlarda çok can sıkıcı olabilir.
 
Aslında bakıldığında bazı şeyleri düşünürken böyle mi yoksa öbür türlü mü bulamıyorum.Mesela örnek vermek gerekirse:

Takımda ki özgüven haddinden fazla gibi geliyor bazen bana.

Bazende kendilerine güvenmeleri konusunda ikilem yaşadıklarını sahada görüyorum.

Ama eğer ilk tercih ağır basarsa ki playofflarda nedense onun basacağını düşünmekteyim önümüz çok açık.Şuan için Telekom geleceği gözüksede Antalyada gelebilir açıkcası.O zaman ilk turu düşündüğümüzden rahat geçebiliriz.Telekom gelirse El-amin fazla korkutuyor beni.Tek başına 50 sayı atma potansiyeli olan 2 oyuncudan 1i tblde ki.Öyle adamdan hep korkacaksın.Eğer onlar gelirse Cenk'i ona hazırlardır.Sadece savunma için.Yada Erdem'i.Biraz hocanın Telekom serisinde taktik olarak ön plana çıkması lazım yoksa işimiz çok zor olur.Telekom'un durmadan yaptığı tek şey topu çevirmek.2 maçta da ölümüne top çeviriyorlar penetreci kısalarının olmaması bunda etken.Ama Haluk gibi tutku gibi oyuncları 2-3 adımlık içeri girip savunma dengesini bozuyorlar.Alan savunnması bile riskli adamı sokarsan içeri.Belki uzun kolları ile Cenk'i göbekte Britton ve Owensı da köşelerde kullanabiliriz.Hücum bazında ise Gaines'i devreye sokmak şart.Owens pek Williams'a üstünlük kuramıyor ama Gaines Telekom'un 3 uzununda daha savaşçı pis işleri ile fazla sayı buldurtmak lazım.Ayrıca önemli bir konu El Amin kimi tutarsa tutsun içeri penetre etmelidir.O adamı savunmada yormazsan gelip 5 kere üst üste 3lüğü sallar sende bakarsın tabloya 20 sayı fark olmuş.Dee'nin bu konuda uyarılması lazım.Çok rahat geçeceği bir oyuncu Amin.Kısaca Telekom böyle zamanı gelince daha ayrıntılı yazarım.

Antalya için.Aslında biraz kapalı kutu.Yabancılarının hangi gün ne oynayacağı belli olmuyor.Hepsi iyi oynadığında Ersin de katılıyor onlara ve yenilmesi çok güç bir takım oluyorlar.Ama bizimle baş edecek kapasite yok onlarda.Çok daha güçlü bi takıma sahibiz.en dikkat etmemiz gereken konu bazı bölümlerde özellikle evinde inanılmaz bir sinerji yakalayıp büyük seriler yakalayıp maçı koparıyorlar o gazla da ne atarlarsa giriyor.Ama deplasmanda pek bizim dişimize göre değiller.vurup geçeceğimiz bir takım.Özellikle kısalarda ağır basıyoruz.Pota altında da bazen Doulth'e karşı Fatih'i kullanmalıyız.2 blok yiyince oyundan kopuyor zaten.Marsh da özel önlem almasakta yakın savunmalıyız.Şutuna pek güveni yok ondan içeri girmeye çalışıyor sert durmak şart karşısında.İlk turda çıkmalarını isterim 3-0 geçeriz gibime geliyor.

Yrı finalde Beşktaş gelir.Onlardan da bi çekincem yok aslında.Sadece Chase düşündürüyor beni.Bilmediğimiz bir adam kısa durmadan penetre filan ediyor.Şutuda iyi gibime geldi.Dee'nin maç içinde kaybolması ona yarıyabilir.Kaç kere oynadık kafayı maça verdiğimiz zaman yeneriz Bjk'i.O evimizde ki 20 sayıya da bakmasın kimse hiç umrunda değildii oyuncuların maç.Öyle takılmaya gelmişlerdi.O yüzden 4. olmak hoş olur.Beşiktaş gelir yarı finalde en azından.Akatlardan da korkmayın biz ne cehennemlerden çıkmışız.Hemoframdan çıkan takım heryerden çıkar ki taraftarın ateşli olduğu maçlarda biz daha etkili oynuyoruz.Örnek çok.Fener-Ülker,Hemofram,Ulebde ki Hollanda temsilcisi,Romanya ekibi,Canaria...

Yani eğer doğru basksetbolu oynarsak finale çıkarız ve o özgüvenle kupayı da alabiliriz.Federasyon mani olmazsa tabi. :roll:
 
Ayrıca şunuda belirtmek isterim bu playoff serisinde en kritik oyuncumuz

Chris Owens olacak. İyi oynadığı her maçta sahada çok daha iyi bir Galatasaray vardı ve maçlardan galip ayrıldı.
 
Gökce Başaran' Alıntı:
Ayrıca şunuda belirtmek isterim bu playoff serisinde en kritik oyuncumuz

Chris Owens olacak. İyi oynadığı her maçta sahada çok daha iyi bir Galatasaray vardı ve maçlardan galip ayrıldı.

Bravo Gökçe :eek:key

Bazı arkadaşlar tarafından kendisinin şu anda ipi çekilip,seneye kadroda düşünülmese de bize bu yıl kattıkları ve katacaklarından şahsım adına şüphe yoktur..
 
Bencede Owensa play-off larda çok ihtiyacımız var.Aslında her oyuncuya ihtiyacımız var ama Owens oynayınca kazanamayacağımız maç sayısı çok az.Zaten Ayhan Şahenk'deki maçtadada onun payı çok büyük.Ama bir devamlılığı olsa :)
 
Anahtar kelime "istikrar"

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Gökce Başaran":3vqntrrz]Ayrıca şunuda belirtmek isterim bu playoff serisinde en kritik oyuncumuz

Chris Owens olacak. İyi oynadığı her maçta sahada çok daha iyi bir Galatasaray vardı ve maçlardan galip ayrıldı.

Bravo Gökçe :eek:key

Bazı arkadaşlar tarafından kendisinin şu anda ipi çekilip,seneye kadroda düşünülmese de bize bu yıl kattıkları ve katacaklarından şahsım adına şüphe yoktur..[/quote:3vqntrrz]
 
Evet, Gökçe çok haklı ,ben de aynı konuda yazacaktım.
Senenin başında ,oynadığı maçlarda hep 20 küsür atıyordu.Owens ın böyle oynadığı maçlarda hiç kaybetmedik.
İlk sezonda Owens ın sayı ortalaması 15,55 e kadar çıkmıştı.(Hele bir de kepez maçı vardı 31 sayı atmıştı, süperdi o maç!!!) Ama attığı sayılar düştükçe kaybetmeye başladık.Ve şimdi de sayı ortalaması 12,37!!!
Hatırlarsanız ;Owens, oyak maçında 24 sayı atmıştı ve maçı almıştık,daha sonra oynadığımız efes maçında 10 sayı attı ve kaybettik.
Bu sezon da attığı en yüksek değer 27 sayı ;gran canaria.Adam , maça iyi başladığında devamı geliyor,ne olursa olsun.Kötü başlarsa bir daha kendine gelemiyor.Bu maçta maça iyi başladı, devamı da geldi.Hatırlarsanız bu maç öncesinde de Dee ile birlikte oynaması zor gözüküyor demişti Murat hoca.

Yaniiii tüm bunlara bakarak play off larda ki kilit adamımız :CHRİS OWENS!!!
 
Aslında Dee Brown'un performansıda önemli.Onun kendi gibi oynadığı maçlarda yani takımı oynatan,hızlı hücumlarıyla sayı yapan Dee Brown'da Play-Off larda kilit isimlerden biri olabilir.
 
Konsantre olduğumuz, ciddiye aldığımız yani hedef maçları çoğunlukla aldık. Gökçe çok iyi özetlemiş. Kim gelir beni pek ilgilendirmez. Sonuçta hepsini elememiz lazım. Fakat Antalya tercihimdir. Play-Off larda tecrübe farkı ile dağılabilirler ve beklendiğinden kolay geçebilir... Hite'ın sakatlığının geçip tam verimle oynaması önemli. dediğiniz gibi Owens çok ama çok önemli. Fakat Dee'nin o patlamayı yapması lazım. Dee sakatlıktan sonra o rakibin yanından hızı ile vurupu geçmeyi yapmıyor. Umarım tam verimle oynar o da...
 

Üst