Preston Shumpert

Re: Shumpert'ın Vatandaşlık Meselesi

Mustafa Yağız ÖNDER' Alıntı:
Shumpert TBL'NİN Sitesinde takım kadrosunda gözükmüyor. Altyapıdan çıkan oyuncularımız bile gözüküyor.

Demek ki federasyona bildirmedik güzel ben giremiyorum Wright trabzonda gözüküyor mu ? gözüküyorsa Ali karadeniz diye mi gözüküyor ?

Adamlar halletmiş işi.

İyi güzel de şimdiye kadar bildirmedi isek şu saatten sonra yerli sözleşmesi yapamayız ki hülle olmaksızın.

Adamlar işi halletmiş tabiki,adamların çapı olan yöneticileri ve başkanları var demekki...Beceriksizlik,bunun hakikaten başka bir adı yok...

Trabzonspor'un becerdiğini,koskoca Galatasaray beceremiyor...Pardon burda başkanın ve yönetimin ne suçu var,suçlu Amerika!

Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
Adamlar işi halletmiş tabiki,adamların çapı olan yöneticileri ve başkanları var demekki...Beceriksizlik,bunun hakikaten başka bir adı yok...

Trabzonspor'un becerdiğini,koskoca Galatasaray beceremiyor...Pardon burda başkanın ve yönetimin ne suçu var,suçlu Amerika!

Hımmmm Transfer tarihlerine baktım da Trabzonun Wright ile anlaştığı tarih ile bizim Shumpert ile anlaştığımız tarih arasında yaklaşık 2 ay var (biri mayıs sonu diğeri temmuz sonu).Onların daha çabuk bitirmesi çok da anormal bir durum değil.

İstedikten sonra sorun yokki,Emir 1 haftada Türk yapıldı,böyle bir örnek varken,bu kadar güç olan ne anlamıyorum,adamlar bariz açık vermiş,burdan bastıracaksın işte...Bu arada Wright iki ay önce başvurmuş yeni yapılmış ise,acaba 2 ay beklermiyizki sorusu geldi aklıma...

Ama Emir'in Milli takımda oynama durumu vardı devlet olarak aceleye getirildi onun meselesi. Durum bence aynı durum değil ki.

Sonuca ulaşılamadı ancak yani milli takımda oynatılamadı,yani bu fiyaskonun üzerine bu iş çok kolay ve çok hızlı yapılmalıydı diyorum...

Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
İstedikten sonra sorun yokki,Emir 1 haftada Türk yapıldı,böyle bir örnek varken,bu kadar güç olan ne anlamıyorum,adamlar bariz açık vermiş,burdan bastıracaksın işte...Bu arada Wright iki ay önce başvurmuş yeni yapılmış ise,acaba 2 ay beklermiyizki sorusu geldi aklıma...

Vatandaşlığa geçiş işlemlerinin federasyonla ilgisi yok Emir'in daha kısa sürdü ama 1 hafta falan da değildi :) sonuçta araya milli takım girince iş hızlanıyor.Bakanlar kurulunun Emir'dan daha uygun oyuncular var milli olmak için deme olasılığı yok.Yada federasyon Emir'i oynatamadı diye diğer vatandaşlık işlemlerini hızlandırmalarını beklemek biraz garip olur .Vatandaşlığıa geçiş işlemleri içişleri bakanlığı-hükümet nezdnde işlemler.

Aslında Wright yeni mi yapıldı federasyona mı yeni bildirildi onuda bilmiyoruz.Belki de Shumpert vatandaşlığı aldı ama öte yandan federasyona şimdiye kadar bildirimediğine göre şu saatten sonra yerli statüsünde anlaşma imzalaması mümkün değil (transfer dönemi bitti) belki de hülle için yöntem arıyoruz.

Ayrıca forumda içerden bilgisi olan hiç kimse yok mu :oops:

Abi bahsettiğim baskı bürokrasiye yapılan baskı,çünkü burda durum milli takımın kazancı için yapıldı ancak durumdan kazanç sağlayan sadece Fenerbahçe oldu,burda haksız rekabet yaratıldığı gerçeğiyle yola çıkmaktan ve Emir'de olduğu gibi süreci hızlandırmaktan bahsediyorum...Neyse burda ortak paydada buluşamayacağız sanırım,bence beceriksizlik sizce normal bir durum olabilir yani...

Ayrıca Shumpert'in transferi resmi olarak açıklanmadan önce bu sürecein önceden başlatıldığını biliyorduk,iki ay rakamı doğru olmayabilir...

Emir olayıyla bu olay ayrı..Emir için yayara çıkartıldı milli takıma alınacak diye..O yzden bir haftada türk yapıldı.

Emir'in milli takımda oynayamaması içişleri bakanlığı ve hükümet ile ilgili bir durum değil .Zaten vatandaşlık işlemlerini yaparken işin FB yada TBL ile ilgili kısmı onları bağlamaz.Federasyonun beceriksizliği de ilgili kurumları bağlamaz.Kaldı ki EMir'de öyle bir iki haftada vatandaş olmadı.Milli takımda oynayacak haberlerinden en az birkaç hafta sonra idi ki Vatandaşlık işlemleri milli takımda oynatılması düşüncesi kamuoyuna açıklanmadan çok önce de başlatılmış olabilir.Onu da bilmiyoruz

Sonuçta ben durum normal demiyorum ama elde beceriksiz diyebilmek için yeterli veri yok bir çok ayrıntıyı bilmiyoruz her üç süreçle ilgili de... Bu durumda suçu kesin olarak ispatlanana kadar herkes masumdur ilkesini tercih ediyorum ben.

Shumpert ile ilgili tarihi resmi açıkmaya göre değil haberlerin çıktığı tarihe göre verdim iki aydan biraz daha kısa bir buçuk aydan fazla fark var arada

Masumiyet karinesine nerden girdin abi...:D
Ortada bir suç yokki...Beceriksizliklik var,bununda ispat edilebilirliği hak verirsinki suçtaki kadar kolay olmayabilir...Birçok konuda eleştiri yapamayabiliriz o zaman,çünkü becerikli olmak,beceriksiz olmak genellemesini suçtaki gibi çok net yapamayabiliriz...Mesela Ali Samiyen stadından vazgeçip TTArena'nın yapılmasını sağlamak birilerine göre beceri idi birilerine göre beceriksizlikti...Burda durumu belge lazıma getirmişsin ondan bunları yazdım...Yani durumu en olumlu anlamda ele alsak bile,senin söylediğin durumların hepsi gerçekleşmiş olsa bile bence beceriksiz sence becerikli olabilir anlamında söyledim...

Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
Masumiyet karinesine nerden girdin abi...:D
Ortada bir suç yokki...Beceriksizliklik var,bununda ispat edilebilirliği hak verirsinki suçtaki kadar kolay olmayabilir...Birçok konuda eleştiri yapamayabiliriz o zaman,çünkü becerikli olmak,beceriksiz olmak genellemesini suçtaki gibi çok net yapamayabiliriz...Mesela Ali Samiyen stadından vazgeçip TTArena'nın yapılmasını sağlamak birilerine göre beceri idi birilerine göre beceriksizlikti...

Kesin ispatdan bahsetmiyorum açık kanıtlardan bahsediyorum

Ben kendi tutumumu söylüyorum dediğim gibi Emir'in süreci belki de milli takımda oynama ihtimali kamuoyuna açıklandıktan önce başladı.Bilmiyoruz.

Shumpert ile Wright'ın sürecinin başlaması arasında en az 1.5 ay var belkide süreç ne kadar hızlandırılırsa hızlandırsın 1.5 ayın yine önemi vardır onuda bilmiyoruz.

Diğer konuyu bilmiyorum da bu konuda oldukça eksik bilgiye sahibiz beceriksiz demek için de herşey normal demek için de

Bu basketfaul sitesi Shumpert olayına taktı yarın yerli yaparsak bu sitenin haberleri yüzünden bu işin içinde bir iş mi var şaibesi kalacak.

TBF ?Sözleşmeli Sporcular Lisans, Tescil ve Transfer Yönergesi?nin 18.4 maddesine göre TC vatandaşlığına geçen yabancı oyuncuların yerli statüsünden oynayabilmeleri için vatandaşlık işlemlerinin ilk resmi maçtan önce tamamlanması ve federasyona TC vatandaşı olarak oynamak istediklerini ilk resmi maçtan önce beyan etmeleriyle mümkün olabiliyor.
Galatasaray, Shumpert için istenenleri ilk resmi maç öncesi yetiştiremediği için bu sezon Türk statüsünde oynaması, konuyu çözebilecek başka bir madde yoksa, zor gözüküyor.
TBF?nin konuyla ilgili yönerge maddesi şöyle:
18.4. Herhangi bir sezon öncesi sözlesmesi yabancı statüsünde tescil edilen sporcular ilk resmi maçtan önce TC vatandaşlık hakkı kazanmaları ve o sezonu TC vatandaşı olarak oynamak istediklerini beyan etmeleri durumunda bu istekleri kabul edilerek statüleri degiştirilir.

Öte yandan Türk vatandaşlığına geçenlere yerli lisansı verilmesi ile ilgili şartların ağırlaştırılacak olması, Shumpert ve benzer durumdaki oyuncuların gelecekte de Türk lisansı almalarını zorlaştıracak, çünkü büyük olasılıkla ?5 yıl kesintisiz? liglerde yer almayan yabancılara, Türk lisansı verilmemesi gündemde.

Ha bu arada kırmızılı bölüme dikkat bende pek emin değilim ama birkaç gün önce kesin Shumpert yerli olmadı diye yazmakta da sakınca görmedim.

Yine de hızımı alamıyor bu iş olmaz hatta gelecektede zor diyor.

Siteyi takip eden 100 kişi vardır. E bakıyor adam, "schumpert" haberini 90 kişi takip ediyor, diğerini 10 kişi. Haliyle o konuya yüklenmeye devam eder. Başka bişi değil. Ben takip etmiyorum fısıltı gazetelerini.

Schumpert eğer yerli olarak oynamayacaksa zaten gönderilir ve başka bir yabancı bakılır bence. 3. numara dan daha önemli noktalarımız var. Ki böyle bir durumda takımın tüm yabancılarının tekrar değişmesi lazım bence.

Trabzon maçına kadar halledilmesi onemli. Resmi maç oynayamama ne kadar tecrubeli ve takımla birlikte olursa olsun, handikap olabilir. Trabzon maçı akabinde Efes ve Eurocup maçları var takvim zorlaşıyor.

Kutay bence diger sitelerin haberlerini buraya taşımayalım. Sühan abinin dediklerine katılıyorum. Şu an yerli basket siteleri/forumları arasında açık ara tek guncel, canlı yer burası. Hatta açık ara nitelemesi bile az kalır.

Timur Saglam' Alıntı:
Trabzon maçına kadar halledilmesi onemli. Resmi maç oynayamama ne kadar tecrubeli ve takımla birlikte olursa olsun, handikap olabilir. Trabzon maçı akabinde Efes ve Eurocup maçları var takvim zorlaşıyor.

Kutay bence diger sitelerin haberlerini buraya taşımayalım. Sühan abinin dediklerine katılıyorum. Şu an yerli basket siteleri/forumları arasında açık ara tek guncel, canlı yer burası. Hatta açık ara nitelemesi bile az kalır.

Alıntı yaptığım site sonuçta eski bir hakeme ait nispeten güvenilir bir site kaldı ki transfer bölümündeki hemen her haber her bilgi ulusal yada uluslararası başka sitelerin haberleri.

O kaynaklarda verifiye edilmiş kaynaklar değil sonuçta hoopsmarket ve interbasketteki Türkiye ile ilgili transfer haberlerinin çoğu yerli sitelerden alınmış haberler oluyor.Kaynak kısmını baktığımızda

Bu durumda oralarada hiçbirşey yazmayalım mı ? Sonuçta ne yazarsak bir yerlerden alıntı.Hatta haberden öte başka forumlarda forum üyelerinin yazdığı haberleri-bilgileri dahi buraya naklediyoruz (orada kurumsal birşey de yok bildmediğimiz birinin yazdığı bir ileti sonuçta,güevilir denemez)

Kaldı ki alıntı yaptığım konu ile ilgili buradan hiç kimsenin net bir bilgisi de yok yani forumda bilgi akışı olupda mevcut bilgi akışına aykırı bir alıntı da değil.

Yine de öneri için teşekkür ederim .

Dediklerine katılıyorum. Yalnız olayı gundeme taşıyıp, baskı yaparak bir şekilde bu işi baltalamak isteyenler olabilir. Bu tip bir savunma ve gerekçeye oldum olası karşıyım aslında ama burası Turkiye. Daha once de yazıldıgı gibi hersey yazılı kurallara göre işlemiyor bazen kanaate, baskı gruplarının gucune gore iş yapılıyor.

Timur Saglam' Alıntı:
Dediklerine katılıyorum. Yalnız olayı gundeme taşıyıp, baskı yaparak bir şekilde bu işi baltalamak isteyenler olabilir. Bu tip bir savunma ve gerekçeye oldum olası karşıyım aslında ama burası Turkiye. Daha once de yazıldıgı gibi hersey yazılı kurallara göre işlemiyor bazen kanaate, baskı gruplarının gucune gore iş yapılıyor.

Açıkcası biraz da bu durumdan endişe ettiğim için yaptım son alıntıyı bende maksat var mı ki diye düşündüm.Belki tepki vermek gerekebilir diye de düşündüm.

Nitekim Site'ye de bir mail attım alıntı yapılan madde ile (o madde sözleşmesi tescil edilmiş oyuncular hakkında gördük ki Shumpert federasyon nezdinde henüz tescilli değil ) Shumpert'in bir ilgisi yokken ısrarla neden haber yaptıklarını sordum .