Preston Shumpert

Re: Shumpert'ın Vatandaşlık Meselesi

Arkadaşlar hepimiz üzüldük, bende şahsen hayal kırıklığı yaşadım ama tepkimizi verirken daha aklıselim düşünmek gerek. Sonuçta bu oyuncuyu transfer eden bu şube. Ayrıca bayan takımındaki Campbell ı alıp türk yapan da bu şube. Burda bürokratik bir engel çıkıyo karşılarına ve olay gecikiyo, bu yüzden şu anda basketbol şubesinde çok doğru işler yapan yöneticisini yok Hakan bilmemene ne iş yapar orda demek yakışık kalır bir ifade tarzı deil.

Ayrıca başarılar, özellikle takım oyunlarında, istikrar ile eşanlamlıdır. Şu anda basketbol şubesinde orta ve uzun vadeli planlamalar yapılmakta. Oktay Mahmudi ile anlaşan bu yönetim, ilkanı 5 seneliğine alan bu yönetim, furkanı alma girişiminde bulunan ( ki buda bence bir vizyon göstergesi) de bu yönetim. Geçen sene ligi 9 uncu bitiren takımı wild card ile Eurocup a bir şekilde sokan bu işi becerende bu yönetim. Bu noktada idari bir hata kesin vardır, ama bürokraside bir garip işler. Unutmadan basketbol fed. saçma sapan yönetmeliğide ayrı bir konu ve bence insan haklarına aykırı, bi insan ne zaman bir hak kazanırsa o zaman bu hakkını kullanmaya başlar. Lakin federasyonun yaptığı ne doğruki...

Bazı genç arkadaşların heyecanını anlıyorum, ama bi shumpert türk olmadı diye bütün olumlu gelişmeleri unutucakmıyız. Topyekün bir tüketim toplumu haline geldik ve başarının rafta duran bir ürün gibi hop hemen alanabilecek bir olgu olduğu kanaati hakim toplumda. Ama başarı adım adım olur, bir kere daha istikrar çok önemlidir. Takım ahengi gerekir, uygun bir yapılanma ( doğru bütçe, doğru oyuncular, taraftar yapılanması vs..) gerekir.

Bunlara ek olarak zaten shumpert türk olsaydıda mevcut şartlarda ve bu bütçe ile takımı şampiyon yapabilecek bir uzun alamıyacaktık. FBÜ nün ve Efesin bütçelerinin nerdeyse yarısı biel etmeyen bir bütçemiz var ( Ukiçin veya Rakonun aldığı maaş bizim tüm yabancıların aldığına eşit nerdeyse). Veya Eurocup ta final kesin bir hedef olmıyacaktı. Tabi şunlarıda unutmamak lazım, Ergin Ataman 3 sene önce cok daha kötü bir guard rotasyonu ile ( dalmau m.yağmur) ve pota altında Kaya Niceviç ikilisi ile ( Cehver süre almıyodu o zaman) bjk de ligi lider bitirdi ve paralar adam gibi ödense adamları belkide şampiyon yapacaktı. Yani bizim şu andaki rotasyonumuz ve oluşturulan kadro o kadar da dramatik deil.

Açıkçası bu sene lig 3 lüğü çok rasyonel bir hedef benim için. Bu şekilde seneye oturmuş kadroya bir kaç ilave ile Euroleague ön elemesi oynamak başarı olur. Seneye ise işte o zaman yerli rotasyonunu oturtmuş olan Oktay Hoca bizi şampiyonluğa oynatıcaktır. Dolayısıyla bekleyip bu takıma destek olmak lazım, bu 3 senelik plana saygı gösterip beklmek lazım. Aynı durumu Murat Özyer ile denedik ama olmadı bu sefer daha sağlam gidiyoruz gibi geliyor bana.

Beklemeden, onu hemen değiştirelim aman bunu satalım demekle başarı gelmiyo. Ben çok net hatılıyorum; 96 senesinde fb nin bizi samiyende 4-0 yendiği maçtaydım, ve maçtan sonra delirmiştim bu nasıl hoca bunlar nasıl transfer hiç bişeyi beceremiyolar diye isyan ediyodum sallıyodum herkese ( bu arada Knupp vardıki gerçekten fena transferdi :) ). Fakat o hoca takımda istikrarı sağladı, oyuncular gelişim göstedi, yönetim çok doğru transferler yaptı ve 4 sene şampiyon olduk ve UEFA kupası Türkiye ye geldi.

Başarılar bir günde gelmiyo yada olmuyo, bazı dangalakların dediği gibi tesdüfen de olmuyo ;). Doğru planlama, istikrar ve sabır. Birincisi bence şu anda basketbol şubemizde var ikincisini sağlıyacak yapıda var, sonuncuda biz taraftarlara düşen görev oluyo.

bu iş nasıl böyle düğüm oldu, nasıl çözülemedi hiç anlamıyorum..
bin tane örnek ve bin tane emsal teşkil edecek dosya vardı geçmişten..
nerede , ne oldu açıkçası çok merak ediyorum.
geç kalmışız deniyor, geç kaldığımızı fark edecek kimse yok muydu..
yandı gülüm keten helva..

Kutay Çamcı' Alıntı:
BUnun anlamı şu bu şubedeki maaşlı profesyonel! elamanlar hiçbirşeyi (kombine pazarlamasından tut da bir oyuncunun vatandaşlık işlemlerini halletmeyi önemsemeye kadar) bizler kadar önemsemiyor.

Bence haksızlık ediyoruz. Gecikme yönetim kaynaklı değil. Dün Hakan Beyi izleyenler duymuştur. Shumpert'ın doğum kaydı ile kimliğinde yazılan isimler farklıymış. Bunun düzeltilmesi 3 hafta almış.
Maalesef yurtdışında bu işler böyledir. Örneğin, Türk kimliğinde Mehmet Ali yazan isim Fransa'daki kayıtlara Ali Mehmet olarak geçmiş diyelim. Bu tür bir hatayı düzeltmek için 3 ay uğraşmış ve belge, vekalet derken binlerce euro harcamak zorunda kalmıştım.

Tek bir olaya bağlı konuşmuyorum şubede profesyonel olarak yapılması gereken bir çok olayda sürekli falsa çıkıyor.Kombine pazarlamasından tutun da,Forma skandalına,Shumpert meselesinden,Şahenk'de halledilemeyen pembe koltuk olayına

Ayrıca bu olay özelinde evet belki bir hata vardır belki yoktur ama kendi ihmalleri olsa bile kalkıp bizim ihmalimiz diyecek hali yok bulacak bir mazeret.

Velevki bu olayda ihmal olmasın şubedeki hatalar basiretsizlikler yapısal bir hal almış durumda

Mehmet Ali'nin ismindeki hatayı düzeltmesi 3 ay sürebilir ama Galatasaray Kulübü'nün bu hatayı düzeltmesi 3 hafta sürmemeli bence. Kişisel görüşüm bu çünkü ben Galatasaray'ı kulüp olarak dünya markası görüyorum, Mehmet Ali ile karşılaştırılamaz ki.

Galatasaray Shumpert için federasyona çattı

Basketbolcunun yerli statüsünden oynayamayacağını resmen açıklayan Galatasaray Şube Sorumlusu Üstünberk, "Federasyon yardımcı olmadı" dedi.

GS TV?de yayınlanan Beşinci Periyot programına katılan Galatasaray Basketbol Şube Sorumlusu Hakan Üstünberk, Basketfaul'de yer alan haberi onaylayarak Shumpert'in yerli statüsüne geçemediğini kabul etti ve federasyona çattı.

Üstünberk, Shumpert?ın yabancı statüsünde oynayacağını belirterek, ?Shumpert bu sezon yabancı olarak forma giyecek. İşlemlerde bazı sıkıntılar yaşadık. Belgelerde yer alan soy adı ile nüfus kağıdındaki tutmayınca işlemler yeniden başladı. Belgelerin gelmesi 2-3 hafta süre aldı. Böyle olunca sezon da başladı. Türkiye Kupası?nda Shumpert?ı oynatmadık ama yeni sezon nasıl başladıysa öyle devam edildiği için bu hamle de yararlı olmadı. Bizim yüksek bütçeli takımlara karşı mücadele edebilmemiz için kadromuzu kuvvetlendirmemiz lazım. Böylece lige de renk gelecek. Ancak federasyon bu hamlemizde bize yardımcı olmadı. Daha olumlu yaklaşmalarını beklerdik? dedi.

Üstünberk sözlerini şöyle sürdürdü:
?Bizim hedefimiz Euroleague?de oynamak. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Yeni bir salon yapacağız. Bu 6 bin kişi de olabilir 10 bin kişi de? Alternatiflerimiz var düşünüyoruz. Bütçe olarak bize hangisi yarar sağlayacak, bakıyoruz. Ancak şu ana kadarki kombine satışından memnun değiliz. Hayal kırıklığına uğradık. Biz taraftarımızla beraber bir ekol yaratmak istiyoruz. Bunun için taraftar daha çok sahip çıkmalı. Oktay Mahmuti isterse transfer yaparız. Yeni oyuncularımız da zamana ihtiyacı var. Yönetim basketbola çok ilgili. Daha da ilgi göstereceğiz.?

Basketfaul.

Hakan Üstünberk bariz saçmalamış taraftar konusunda. Senin rakibin Barcelona'ya 50 kişiye oynuyor derler adama. O oldu bu oldu diyip ihaleyi Amerika'ya kitleme uğraşları göstermek yerine erdemiyle istifa edeymiş ya da suçunu kabulleneymiş.
Ayrıca Hakan Üstünberk zahmet edip Akatlar'a ve Sinan Erdem'e bi gitsin baksın kaç kişiye oynuyorlar

Dün dinlediyseniz bilmem kimi deyip,bunu aslı astarı olmayan örneklerle desteklemek için kasmaya gerek varmı bence yok...Bu acizliktir,bu çapsızlıktır,bu iş bilmezliktir...Bunu farklı kelimelerle güzelleştirmeye çalışmakta en hafifinden taraf olmaktır...Bu en hafifi tabi,daha başka şeylerde söylenebilir...Syn.Polat ve yönetimini düşününce aklıma bir film ismi geliyor ancak o da bende saklı kalsın şimdilik...

Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
Dün dinlediyseniz bilmem kimi deyip,bunu aslı astarı olmayan örneklerle desteklemek için kasmaya gerek varmı bence yok...Bu acizliktir,bu çapsızlıktır,bu iş bilmezliktir...Bunu farklı kelimelerle güzelleştirmeye çalışmakta en hafifinden taraf olmaktır...Bu en hafifi tabi,daha başka şeylerde söylenebilir...Syn.Polat ve yönetimini düşününce aklıma bir film ismi geliyor ancak o da bende saklı kalsın şimdilik...

kesinlikle iş bilmezliktir.Edirne Olin bile oyuncusunu türk yapabildiyse koskoca galatasaray olarak senin çoktan halletmiş olman lazımdı.

Olurmu canım yönetimin ne suçu var,Bakkal Ahmet Efendi vize almak için tam 6 ay uğraşmış,karşımızda örnek var,artık Eurocup maçlarına gitmeden 6 ay önce vize işlemlerine başlamalıyız,terslik olmasın...Verilen şaka gibi örneğe bende şaka gibi bir örnekle karşılık vereyim...

X bilmem kaç ay uğraşmış,onun için normalmiş... :roll:

Sevgili Candan Abla;

Mehmet ali'yi Ali Mehmet olarak değiştirmek 3 ay sürebilir. Shumpert'in adını değiştirmek de söyledikleri gibi 3 hafta sürebilir , doğrudur. Sorun şu ; 3 haftamız var mıydı? Vardı. Bu tarz işler son ana vs bırakılmadan hal edilmesi gereken işlerdir, son anda " ee, doğum belgeleri şöyleymiş de bilmemne böyleymiş" diye bahane bulunması gereken işler değil. Bir düzen kurulmaya çalışılıyor ve Shumpert'in Türk oyuncu statüsünde transferi de bu kurulmaya çalışılan düzenin temel taşı. O halde bütün bahane ve aksiliklerden bağımsız olarak halletmek zorundasınız.

edit: Abla yerine abi yazmışız dalgınlıkla;özür diliyorum çok.

Cem Bey,

Doğru adımlar atılıyor olabilir, güzel şeyler yapıldığına da katılıyorum ki bunlar çok geç kalınmış, belki 5-6 yıl önce atılması gereken adımlardı. Ama Wildcard'dan Eurocup'a katılmadık, tamamen bir Yunan takımının hatasıyla katıldık. Yoksa Avrupa'da yoktuk. Elalemin takımları Michael Wright ile David Lee Dixon'ı Türk yapıyor, biz bu yıl Türkiye'de 4. senesini geçirecek Shumpert'ı Türk yapamıyoruz. İstesek bastırır Furkan'ı da alırdık, federasyona ültimatomumuzu verip Shumpert'ı Türk de yaptırırdık. Efendim işte federasyon bize yardımcı olmadı, 3 hafta bekledik vs gibi açıklamalar GALATASARAY yöneticisine yakışmıyor. GALATASARAY yöneticisi 3 hafta beklemez, üstünden girer altından çıkar bir şekilde halleder bu işi. Bu kişilerin nerede çalıştıklarının farkına varmaları lazım. Federasyon'a tepkililerse neden gidip her federasyon seçiminde Turgay Demirel'e oy veriyoruz? Bunu da bir açıklasınlar çok merak ediyorum.

Dikkat ederseniz ismi geçen her yabancı oyuncu Türk oldu, ama Shumpert olamadı. Bu işte bir terslik yok mu?

Bunu başaramayan yöneticinin soyadını hatırlayamamışım çok değil bence. Yaptıklarıyla adlarını soyadlarını akıllarımıza güzelce kazısınlar o zaman.

Şu olay şampiyon olabileceğimiz bir sezonda 3.lük ile yetinmemize sebep olur. Ben bu potansiyel olduktan sonra bu fırsatı göz göre göre -3 hafta gibi uzun bir süreyi hiç bir şey yapmadan bekleyerek- kaçıracağımıza yanarım.

Eğer bu işi yapamıyorlarsa, yapabilecek kişilere bırakacaklar. Ne güzel potansiyelli gençler, iyi yabancılar, tecrübeli Türkler kaynaşıyor, güzel koç, orta-uzun vadeli planlar hepsi harika, ama bir hamle ile şampiyonluğun en büyük adayı olabilecekken o fırsatı tepiyoruz. Ben bunu kabullenemiyorum. Bu yapılanmayı buraya kadar getirdikten sonra bu hamleyi de yapacaksın.

40 kilometrelik maraton'u koşup, son metrelerde düşüp bacağını kırmaya benziyor bu.

Cem Erzen' Alıntı:
Arkadaşlar hepimiz üzüldük, bende şahsen hayal kırıklığı yaşadım ama tepkimizi verirken daha aklıselim düşünmek gerek. Sonuçta bu oyuncuyu transfer eden bu şube. Ayrıca bayan takımındaki Campbell ı alıp türk yapan da bu şube. Burda bürokratik bir engel çıkıyo karşılarına ve olay gecikiyo, bu yüzden şu anda basketbol şubesinde çok doğru işler yapan yöneticisini yok Hakan bilmemene ne iş yapar orda demek yakışık kalır bir ifade tarzı deil.

Ayrıca başarılar, özellikle takım oyunlarında, istikrar ile eşanlamlıdır. Şu anda basketbol şubesinde orta ve uzun vadeli planlamalar yapılmakta. Oktay Mahmudi ile anlaşan bu yönetim, ilkanı 5 seneliğine alan bu yönetim, furkanı alma girişiminde bulunan ( ki buda bence bir vizyon göstergesi) de bu yönetim. Geçen sene ligi 9 uncu bitiren takımı wild card ile Eurocup a bir şekilde sokan bu işi becerende bu yönetim. Bu noktada idari bir hata kesin vardır, ama bürokraside bir garip işler. Unutmadan basketbol fed. saçma sapan yönetmeliğide ayrı bir konu ve bence insan haklarına aykırı, bi insan ne zaman bir hak kazanırsa o zaman bu hakkını kullanmaya başlar. Lakin federasyonun yaptığı ne doğruki...

Gecikmede acaba hata tamamen bizde mi, yoksa geciktirildi mi? İnsanın aklına gelmiyor değil, çunku Shumpert yerli statusune geçse, çok basit birkaç rutuşla zirveyi zorlayabilecek, surpriz bir şampiyonun çıkmasından çekinmiş olanlar var mı? Boyle şeyleri yazmaktan haz almam ama son yıllarda örneklerini görünce insan herşeyden kuşku duymaya başlıyor.

Shumpert'la anlaşma sureci neredeyse 1.5 ay surdu. Eyup'un aktardıgına gore, anlaşma çoktan olmuş, resmi imza için bekleniyordu. Bu beklemeyi herkes vatandaşlık işlemlerine yormuştu. Bu durumda hala nasıl geç kalabiliyoruz? O zaman 1.5 ay ne beklendi, neyi bekledik, bonservis pazarlığı 1.5 ay surer mi? İlginç ya açıklanmayan birşeyler var ya da sureci baltalayan birsey.

Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
Olurmu canım yönetimin ne suçu var,Bakkal Ahmet Efendi vize almak için tam 6 ay uğraşmış,karşımızda örnek var,artık Eurocup maçlarına gitmeden 6 ay önce vize işlemlerine başlamalıyız,terslik olmasın...Verilen şaka gibi örneğe bende şaka gibi bir örnekle karşılık vereyim...

X bilmem kaç ay uğraşmış,onun için normalmiş... :roll:

Karşınızdaki insan en ufak bir hakaret ya da alay olmadan yazdığı halde, sadece farklı düşündüğünüz için böylesi bir üslupla cevap veriyorsanız, her şeyin doğrusunu söyleseniz bile ne değeri olur ki?

Verdiğiniz örnek kadar basit bir üslup kullandığımı kabul ediyorum,verdiğim örnekte,kullandığım üslupta verdiğiniz örnek kadar basitti...Değer konusundada aynı değerlendirme geçerli bu arada...