Rixos Cup 12-16 Eylül Antalya

Neoldu oktay hoca bize karşı yırtmıştı kendini. Banvit şampiyon oldu.

Birde sonuçta biz galatasarayız bize karşı konsantrasyonuda unutmayalım şu bizim kadro atıyorum banvitte olsun banko şampiyon olur bizimkiler birde 2 kere motive olmuş takımlarla oynuyor.

Oktay Mahmudi ocak ayını zor görür..Ligin ilk yarısında 5-6 yenilgi almaları muhtemel..Büyük maç kazanamazlar..Karşıyaka bile sahasında yener..Efes gibi bir takıma sen Gordonu,Baracı,Batistayı monte ediyorsun,sonra final-4 lardan bahsediyorsun..Efeste Semih-Jordan Farmer,Kerem Gönlüm ve Vujacic disindakiler işe yaramaz.3 numarası yok bir kere takımın.. İnanın GALATASARAY-efes maçı 3.hafta çok farklı bitecektir..Domercantı mı , Hawkinsi mi durdursamın peşinde düşecek Efeste 2-3 numalar faul problemine girecek,Vujacic savunmada Domercanta adım attırmayayım derdine düşecektir..Semih ise Ndong karşısında siz tahmin edin :)

GS - bjk efes ali doğanı desteklediğini açıkladılar fener nerelerde yoksa demirelimi destekliyorlar. Yoksa son anda devreye girip bak seçimi ben kazndırdım mı diyecekler.

3 lük maçını seyrediyorum öyle bir oynuyorki takım işte böyle konsantre oynasın yenilsin önemli değil çünkü lig için o kadar umut veriyorki ilk periyor takım mükemmel oynadı hawkins harika. Bu oyun umut verir.

Adi yabanci kokenli bir sozcuk degil ki anlam karmasasi olsun.. Hazirlik maclari, sezon oncesi oyuncularin birbiriyle uyum saglamasi, taktiklerin sahaya yansitilmasi vb. amaclarla oynanir. Ha kazanilirsa kupa hos bir ani olur, o kadar. Hazirlik maclarini baz alarak oyuncu gondermek, hocanin basarisiz olacagini iddia etmek bos konusmaktan baska bir sey degildir.

Artik su kiyaslama isini bir kenara birakip gelecegimiz hakkinda konusalim. Oynadigi oyunla umut veren, son topa kadar sloganini devam ettirecek gibi duran takima destek verelim.

Turnuvaya dönecek olursam, dün Efes´e yenilip ligde bize rakip olabilecek takımlardan biri olan Beşiktaş ile karşılaşmak daha iyi oldu. Banvit´e karşı kendimizi zaten sınamıştık. Daha çok eksiklerimiz var; ne bir ikili oyunumuz, ne bir çizilmiş özel bir setimiz... Zaten bunların hepsi zamanla olacak şeyler. Önemli olan sahaya bir karakter koyan bir takım var mı, savunma direnci olan takım kimliğimiz devam ediyor mu... Bu soruların yanıtı benim gözümde "evet" olduğuna göre sorun yok.

Turnuva bitti aslında turnuvayı şampiyon bitirmeyi hakeden bizdik.Efes bize karşı ekstra motive olmuş bunu görmemek imkansızdı.Buna rağmen, Macvan'ın kötü gününde olması, skor yükünü Hawkins'in tek başına taşıması ve son saniye atışımızın girmemesiyle maçı kaybettik.
Takım olarak uyum sağlama sürecinde olduğumuz için bu oyunumuz fena değildi.Ama gözlemlerime göre oyun kurucu pozisyonundan sayı katkısı çok fazla alamıyoruz ve ileride de pek fazla alacakmıyız şüpheliyim.Eğer 6.cı yabancı alacaksak Ergin hocanın Arroyo ile görüşerek kadroya katması çok iyi olur.Geçen seneki Beşiktaş'ın başarısında bence Arroyo'nun etkisi çok önemliydi.Sağlam bir Mehmet Okur'unda yerli oyuncu olarak bize faydası çok olur.
Takımımızdaki gözlemlerim, bitirici bir oyun kurucuya ihtiyacımız olduğu yönünde.Arroyo bu konuda bence çok iyi olur.Yoksa Domercant ve Hawkins her maç tek başına maç alamazlar.Ergin Hoca da bu sorunu hissetmişse Arroyo'yu kafasında düşünmeye başlamış olabilir.Arroyo'nun gelmesi mümkünmü değilmi ama bizim onun gibi bir oyun kurucuya ihtiyacımız olduğu kesin...

FENERBAHÇE ÜLKER: McCalebb 9, Ömer Onan 13, Sato 8, Kaya Peker 10, Oğuz Savaş 8, Mirsad Türkcan, İlkan Karaman 11, Bogdanovic 6, Preldzic 9

Bu istatiği buraya yazmamın nedeni ilkan ilk maçında 11 sayı atmış ve bence 11 sayı önemli yani kişiliği bozuk olsada iyi bir basketçi kaybettik bunu kabul edelim bu işin önlemi daha önceden alınabilirdi fenerin yaptığı zaten kahpece bir işti bunlara karşı etik olunmaması gerektiğini bizimkiler umarım öğrenir eğer ilkan bizde olsaki takıma bakınca o tip oyuncuya o kadar ihtiyacımız varki çok açık görünüyor ben halen bu oyuncunun kaybedilmesindeki ihmali kim varsa hesabını vermeli. Ben ilkana kızmıyorum adam kaç yıldır kiralık daha alt takımlarda kendini geliştirdi ve her basketçinin bence hedefidir 1 nba 2 euroligde oynama adam bu hedefi yakalamış ve kariyerini düşünmesi kadar doğal ne varki o çocuk sizlerin çocuğu olsa illa büyük bir takımdamı oynasın istersiniz veya bu iki ligdemi hedefleri bu zaten oyuncuların menejerin derdi zaten para kazanmak siz menejer olsanız ne yaparsınız. Ama şubeyi yönetenler bence en büyük suçludur. Adamı yetiştirdik kiraya vererek ve birilerin ihmalkarlığı yüzünden bence iyibir basketçi kaybettik bize her maç ortalama 8-10 sayı katkı verse yeterdi.

Gerekli transfer olursa Ergin Hoca zaten isteyecektir.Kadro Mühendisi ustası gerekli hamleleri gerektiğinde yapacaktır..

Hala İlkan mı ? Yapmayın Allah aşkına...

İzzet ya da Mehmet Okur transferi bize güç katar..

Turnuvada ki oyundan şahsen memnun kaldım.Liglerin başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum...

Beni bu turnuvada en çok memnun eden geçen seneden kalan taraftar desteğinin devam etmesi ve takımımızın yine sert savunma yapması ve maçı bırakmaması....

1 ve 4 numara sorun yaşayacakmışız gibi geliyor! Keşke Arroyo gelse takımı net olarak uçururlar. Arroyo-Domercant-Hawkins

1 ve 4 numara sorun yaşayacakmışız gibi geliyor! Keşke Arroyo gelse takımı net olarak uçururlar. Arroyo-Domercant-Hawkins

Arroyoyu bende istiyorum ama onu oynatmak için kimi keseceksin. Gordon Domercant Macvan Hawkins bunlar arka planda kalmaya pek tahammülü olmayan oyuncular. Şuda bir gerçek Arroyo gibi tecrübeli oyuncu takıma çok şey katar.

Rixos Cupla ilgili şunu yazacaklarım. Hawkins'in yanında Ndong'uda beğendim. Macvan ve Cenk'i hiç beğenmedim. Macvandan gelecek bu katkı çok önemli. Gordon konusunda ise tereddütteyim tamam iyi oyuncu olduğunu belli ediyor ama saf PG olmaması sıkıntı yaratacak gibi.

Cenk geldiği zaman Ergin Hoca ondan faydalanabilir diyorduk,peki oynadığı ilk maçtan itibaren mi bunu yapmasını bekleyeceğiz?Biraz daha sabırlı olmak lazım bence.Kaldı ki son maçta maçın en iyilerindendi.Macvan biraz daha ritm bulmalı.Hücumda çok farklı özellikleri olan bir adam sonuçta.Ona da karşı sabır gerekiyor.

Arroyo gelseydi eğer(Gordon'dan önce)topu nasıl paylaştırırdık merak ediyorum.Arroyo-Domercant-Hawkins??

Rixos Cup bence iyi geçti.Efes maçı hariç tüm maçlarda farkı çift hanelere çıkardık.Beşiktaş maçında da bir ara 19'du..Daha istediğimiz seviyeye çıkamamış pek çok oyuncu var,ama buna rağmen takım olma yolunda iyi adımlar atıyoruz.Önümüzdeki iki turnuvada Domercant'le de beraber gerçek gücümüze yakın performanslar sergileyeceğimizi düşünüyorum.

Unutmayalımki bu oyuncuların hepsi ilk defa birlikte oynuyor ve tam takım değildik, o nedenle Hawkins bu kadar ön plana çıkıp sivrilmesinden yola çıkarak eyvah skor üretecek başka seçeneklerimiz olmadığı yorumunu çıkarmak büyük haksızlık ve takımın kalitesine hakaret olur...

Daha takımdaki roller tam oturmadı, herkes 2-3 maç ile Engin ve Ender'i tu kaka yapmış, Gordon saf değilmiş el insaf, hemen maç kaybedince zihniyet aynı takviye gerekliy(miş) yapmayın oyuncular milli takımdan yeni döndü daha yeni yeni birlikte antrenman yapıyorlar, Macvan bu değil hepimiz biliyoruz daha iyi olacağı kesin keza Domercant daha gelmedi takım içine...

Bence takviyeye değil takımın birlikçe vakit geçirip iyice kaynaşmasına ihtiyaç var...

4 numara konusunda Macvanın kötü başlaması sorun teşkil edebilir...bizim takıma da 4 numara dayanmıyor hangi 4 numaranın ahını aldık bilmiyorum:D:D aklıma rancik geliyor...ondan sonra cevher-shumpert-songaila-savovic-dudley-macvan falan geldi yaklaşık 1.5 senede ilkanı da sayarsak 7 tane 4 numara almış kulüp....

Maçların tamamını izledikten sonra takımın keyif verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

- Takım henüz çok ham, ama, geçen seneden çok farklı bir basketbol anlayışı ortaya çıkacağı aşikar. Daha tempolu, daha akıcı, seyir zevki daha yüksek bir Galatasaray bizi bekliyor.

- N'Dong ve Macvan neredeyse hiç antrenman yapmadı. Macvan Banvit maçı dışında düşük performans gösterse de, N'Dong kalitesini konuşturdu. Her ikisi de ilerleyen zamanlarda şüphesiz çok daha verimli hale gelecektir.

- Engin çok formsuzdu bence. Normalde kaçırmayacağı boş şutları kaçırdı. Basketbol zekası yüksek olması sebebiyle belki takım içinde çok sırıtmadı ama, çok daha fazlasını yapabileceği bir gerçek...

Cenk, hazırlık maçlarının genelinde iyi istatistikler yakalıyordu ama, ne olduysa -gerginlik- Efes maçını kötü oynadı. Beşiktaş maçındaki Cenk, Efes karşısında olsa kazanan taraf değişirdi muhtemelen...

- Hawkins tek kelimeyle olağanüstüydü. Topu her eline aldığında rakip için tehlike oluşturdu. Şutu İtalya yıllarından çok daha iyi seviyeye gelmiş. Zaten vücudunu çok iyi kullanan bir oyuncu ve bu iki özellik birleşince hücum gücü büyük silah oluyor.

Tüm maçlara baktığımızda, Galatasaray istatistiksel olarak rakiplerinin çok üzerinde bir turnuva geçirdi. Üstelik üç sayılık yüzdesi rakiplerinin altında olmasına rağmen. Efes maçı, rakibin çok konsantre olması ve Vujacic'in ekstra oyunuyla kaybedildi belki ama, Galatasaray Domercant'ın da katılmasıyla çok daha durdurulması zor bir takım olacak. Ayrıca savunma seviyesi de sezon başı olmasına rağmen çok iyi seviyedeydi.