Rixos Cup 12-16 Eylül Antalya

Ne dersi vermiş bugün Mahmuti anlamadım?Maç son topa kalmadı mı?O son top girseydi de böyle mi diyecektiniz sanki?Kaldı ki bu takımda da Efes'in eksiklerinden belki de daha önemli olan Domercant yoktu.Buna ne demek lazım?

Takıma ve hocaya her şeye rağmen çok güveniyorum ama bakıyorumda burda sanki pusuya yatmış oktay mahmudiciler var ve birşeyler olsada çıkp ergin atamanı yerden yere vursak diye bakıyorlar. Peki hiç oktay hocanında gitmek için fırsat kolladığı olamazmı sonuçta efes euroligde oynuyor. Bunu bilmiyorum buda olabilirmi diye düşünüyorum sadece. Neyse konu dışı bu.

1- Bu takıma bu kadar yatırım yapıpta eksik bırakmamak lazım yerli anlamında şu anda zayıf olduğumuz görüldü.

2- Sertaçı beklemenin hiçbir manası yok yaşı 21 olmuş ve oynayamıyor korkuyor sorumluluk alamıyor kendine güveni yok ve yetenekte yok sadece molalarda ve maç bitiminde tokalaşma işini iyi yapıyor bugün kadroda bence 3 tane boş oyuncu vardı seraç doğukan ve kısa boylu biri daha vardı.

3- Hawkins risk aldı ama yanlıştı onu 2 sayı olrak yazısa hanemize maçı alabilirdik o atış tamamen laubalilikti.

4- Ergin atamanı destekliyorum ve çokta inanıyorum ama her oynadığımız alanda hedef 1 liktir

5- Cenkin bu kadar 3 lük deneme isteği nedir ergin ataman buna neden bu kadar izin veriyor ayrıca cenk kaliteli bir yerli olduğuna inanmıyorum. Birisi cenke galatasarayda oynadığının farkına vardırmalı efes maçına intikam duygusu ile bir daha çıkmamalı.

6- İlkan karamanın elimizden kaçırılmasının basit bir olay olmadığı görüldü ilkan bize her maç 10 sayı katkı yapabilecek bir yerliydi.

7- Yerli olarak 1-2 tane transfer yapmalıyız

8- En önemlisi ciddiyet hiçbir zaman elden bırakmamalı.

Eletrisemde bu takıma inanılmaz inanıyorum ama ender ve domercant bu takıma katılsa bile 1 tane uzun güçlü ve potaya giden bir yerli almalıyız. Sertaç derhal gönderilmeli bencte yer işgal etmesinin bir manası yok.

Ne dersi vermiş bugün Mahmuti anlamadım?Maç son topa kalmadı mı?O son top girseydi de böyle mi diyecektiniz sanki?Kaldı ki bu takımda da Efes'in eksiklerinden belki de daha önemli olan Domercant yoktu.Buna ne demek lazım?

Mahmuti bugün sadece Haziran 2013'de olabileceklerin fragmanını gösterdi.Barac ve Vujacic'ide adam ederse [ki Vujacic geçen seneki vurdumduymaz halinden çok uzak] Anadolu Efes hem ligi hemde kupayı alır.Euroleague'de ne yaparlar bilmiyorum ama.Euroleague'de yapacakları derece Top 16'daki kuraya ve Top16'ya kaçıncı olarak çıktıklarına bağlı.

Maç boyunca Macvan-Cenk- gibi dış skor yapabileceğimiz isimler çok kötü yüzdeyle attılar...bu maç bana geçen yılki beşiktaş-galatasaray(ergin ataman-oktay mahmuti) eşleşmelerinde bizim kazandığımız maçları hatırlattı...bizde beşiktaşı oynadığımız 7 maçta 2 kez yenebilmiştik ve o maçlarda da ekstra olaylar olmustu play offta furkan+andric=32 sayı atmıştı...ligde ise dedovic'in ilk maçında 17 tane 3lük isabeti bulmuştuk takım halinde...
Bugünde yine Oktay Mahmuti'nin takımı Sasha Vujacic ile çok ekstra bir maç oynadı...bizde ise çok dış atışa kalıyoruz ve potaya yakın oynamıyoruz savunmada ise pota altı savunmamız hep çok iyi(bugünkü Macvanı bir kenara bırakırsak)

Bazı arkadaşlara şunuda hatırlatmak istiyorum biz yıllardır rakipler kadar hakemlerlede mücadele ediyoruz efes maçlarında genelde hakemler hep efesten yana tavır takınırlar. Yönetim basketbol federasyon başkanlığı seçimlerinde çok iyi oynamalı yoksa ne kadar kalite kadro kursanda sıkıntı yaşamaya devam ederiz.

Valla şu maçtan sonra bile bu kadar karamsar havaya giren taraftarları anlamıyorum. Rakipte eksikler çoktu da sahada olan hemen herkes zaten vermesi gereken katkıyı verdi. Bizdeyse hayal kırıklığıyla dolu birçok performans var ki sezon başı için bunlar olağan. Kaldı ki o son topta sahada olsaydı muhtemelen topu eline teslim edeceğimiz Domercant de oynamadı. Ki bu Domercant Rixos Cup'ta şu ana kadar adeta şov yapan Hawkins'in de önünde önceki maçların yıldızıydı.Yani o da gelsin daha da iyi oluruz. Biraz sabır ama...

Efeste savanoviç gönlüm ve semih erdem yoktu adamların bayağı iyi kadrosu var . Hep dedim diyeceğim kaliteli 1-2 yerli lazım bu kadar dar yerli rotasyonunda ilkanında gidişindede kimin ihmali varsa bence hesapta vermeli.

Şuraya bak gs ve bjk 2 maçı kazandı ikiside ilk mağlubiyetlerinde final şansı kaybetti 3 lük maçı finalden çok daha zevkli olacaktır 2 seyircili takım 3 lük için oynarken seyircisi olmayan 2 takım final oynayacak.

Biz neden tutkuyu bıraktık bilen varmı arkadaşlar

Takım super yolda..Hiç merak etmesin kimse..Domercantında gelmesi ile her şey tam rayında olacak..Hawkinse eşlik edecek 2.bir winner oyuncunun takımda olması işleri daha da kolaylaştıracak..Ligde ilk Efes maçını kesin kazanırız..Buraya yazıyorum..Savanovic,Semih,Sinan Guler i toplasan bir Domercant ancak eder(winner oyuncu bakımından)..O yuzden hic sorun degil...Domercant oyuncudan öte tamamen başlı başına bir takım,skor gücü..

Basketboldan çok anlamıyorum ama bir şey soracağım. Efes'in eksikleri vardı doğru ama onların bize karşı bir avantajı daha vardı bence: geçen seneden bu oyuncular bir birlerini tanıyor, yerliler de hem milli takımda hem gene efesten tanışıklar. Bizde ise bazı oyuncular ilk defa birbirlerini görmüşlerdir belki. Sizce bu dezavantaj değil mi?

Tutku konusu için çok sayıda nedenimiz vardı
1-Enderin yüksek bedelli bir kontratının olması ve Tutkunun kontratının bitmesi
2-Tutku ile benzer özelliklerde Engin atsürü almamız(İkili oyunlar ve Pick and roll) ve 3 PG nin de farklı özelliklerde olmasını istemiştir koç...
3-Tutku'nun sağlık problemleri
4-Tutku'nun Oktay hoca gittikten sonra Ergin Ataman ile rotasyon şansının az olduğunu düşünmesi...
gibi nedenler sayabiliriz...ama büyük ihtimalle 1.nedenden dolayı tutku ayrıldı...

takım her maç bizlere daha net fikirler vermesi açısından bu turnuva çok iyi oldu. 1.yerli rotasyonumuzun yetersiz olduğu çok açık enderden ümidim yok umarım engin daha olacaktır zamanla,göksenin belli katkıyı her zaman verecektir hücumda olmasada savunmada gerekli katkıyı verecektir,cenk akyol kredisini çabuk bitirecek gibi duruyor çok boş atış kaçırıyor,furkan artık ondan beklenenleri karşılamalı,dudley beşiktaştaki performansının çok atında.2.takım savunmasında öndeki üçlü gordon-hawkıns-henry çok baskılı olacaktır ama pota altı savunmamız çok etkisiz gibi furkan dudley n dong macvan sertlik konusunda endişelendiriyor.3.hücum anlamında sanki hawkınsin eline çok bakıyoruz gibi arada bir gordon sorumluluk alıyor ama hepsi o henry geldiğinde en azından hawkıns biraz daha rahatlayacaktır.4.ülker ve efese göre kadro kalitemiz bir level altta gibi duruyor şuan ki hali ile.5.takıma geçende belirttim pota altına sırtı dönük oynayabilen kalıplı bir beş numaraya ihtiyacımız var.6.sonuç olarak takımdan umutluyum heyecan veriyor merak uyandırıyor ergin hocaya güvenim sonsuz ondaki kazanma alışkanlığı ve rahatlığı benide rahatlatıyor daha uzun zaman var önümüzde ve bu takım ergin hocanın takımı olma yolunda ilerliyor.HERŞEY GÜZEL OLACAK YETER Kİ KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLALIM.

Takım gün geçtikçe ve domercant geldiğinde çok daha iyi olacak bu belli ama anlamadığım tek nokta var koç cenk akyol'a nasıl tahammül edebiliyor

Cenk yerine serhat tercih edilebilirdi. İlkanin sozlesme maddesi biliniyorsa neden cevher bedavaya yollandi. su an takimda uzun rotasyonunda 1 yerli eksik bence geriye kalan yerlerde sikinti yok.

Mehmet Okur bence kesinlikle gelmeli...Rotasyonda is yapar.

Arkadaşlar bir şeye itirazım var domercant gelince sanki tek başına maç kazanacak gibi algı yaratılıyor arkadaşlar lütfen oyuncu maç kazandırır takım şampiyonluk lütfen takım olarak destek verelim 2 basketçiye odaklı bir takım olursak bu bizim sonumuz olur.

Furkandada inanılmaz düşüş var . Ergin hoca onu kazanmalı milli takımdaki olaylardan dolayı moralmen çöküntü yaşayabilir.

Bu daha hazırlık turnuvası hatırlayalım geçen sene nasıl girmiştik sezona ama sonra ne oldu bence gene başarılı bir sezon geçirdik ama elle tutulur bir kupa yok. Bu adamlar 5,6 gün hep beraber bir antreman yapsınlar bakalım ama tam kadro ile. Cenk'e bu kadar yüklenilmesi hele daha resmi maç oynanmadı o şutu atsaydı ve soksaydı bu sefer herkes gelip büyük oyuncu mu diyecekti? Ki zaten klasik bi bench oyuncusu olacaktı 2 sene önce adam akıllı Serhat'ı kim tanıyordu allah aşkına? Biraz sabır haa 5 maç 10 maç olur gene oynayamaz o zaman deriz ki boşverelim. Jamont'un parmağı sakat ki şut attığı parmak. Bende yerli bi uzunun alınmasını istiyorum rotasyon açısından bu İzzet olsa fena olmaz bence.

Hawkins ayrı bir paragrafı hak ediyor bence bu performası devam ettirip yanına Domercant da gelince olanları düşünemiyorum. Takım iyi gittiği zaman sorumluluk almıyor ama düşüş olduğu anda ise hemen devreye girmeye çalışıyor. Yani tam bi winner.

Takım iyi göründü bana.Efes herşeyi soktu biz sokamadık.Sorun bundan ibaret.Hazırlık maçı sonuçta.

Herkes yorgun ve bazı oyuncular daha beraber antreman bile yapmadı.Bizde eksik oyuncu Domarcant.Diğer takımların eksiklerine benzemez.Winner bir oyuncu.Olaya bu yönden bakmak lazım.

Biz bu haldeyken bile birsürü fark kapatıp maçı alacak şutu yakaladık.

Birde Oktay Mahmudi meselesi var.Burda açıkça söylüyorum.Bizim için önemli olan Galatasaray dır.Mahmudiyi bizim koç olduğu ve iyi işler yaptığı için sevdik.Şu anda Efes in koçu benimde rakibimdir.Kimsenin karakaşına sevmeyiz.En azından benim için böyle.

Şu anda benim için Ergin Ataman vardır ve tam destek veriyorum.Biz takım tutuyoruz,adam tutmuyoruz.Çünkü beni Galatasaray ın şampiyon olması sevindirir.Gerisi boş laf.

Geçen sene sevdiğim Mahmudi bitti.Şimdi Ergin Ataman ı seviyorum ve de bizi şampiyon yapacak.Buna inancım tam.

İşin başında olanlar takımı şampiyon yapmak için çabalarken dışardan ahkam kesmek bana yakışmaz.Bana taraftar olarak düşen görev takımı desteklemektir.

Her taraftarında aynını yapmasını dilerim.Ayrıca bu takım şampiyon olacak.Göreceksiniz.

Armanın peşindeyiz.Ne yazıkki artık o arma Mahmudi de değil.Hatırlatırım.

Yendiğimiz maçlardan sonra burada şampiyonluk turları atılıyordu.Bütün kupaları teker teker müzemize götürdük.Peki şimdi ne oldu ? Övgünün de eleştirinin de dozunu ayarlamayı bir türlü öğrenemedik.