Russ Smith

Russ Smith, McCollum'dan cok daha iyi bir oyuncu. Avrupa'ya alisirsa Teodosic falan yanina yaklasamaz ve 1 sene sonra cok buyuk kontratlara NBA'ye geri doner. Winner ruhu ile, asist ve acik alandaki hizli oyunu en buyuk silahi. Artik ayran kutusu bulamassa melih ve kaybetme korkusundan hakemle oynayan obra, isleri zor Smith karsisinda.

https://www.youtube.com/watch?v=CNWi5B5beSU

60 küsür sayı attığı nbdl maçı. Bu maçı izledim ve pek memnun olamadım önce. İlk adımını çok hızlı alıyor ve ivmelenmesi çok iyi. Potaya drive edebildiği zaman çok tuhaf ve savunması zor sayılar bulabiliyor. Ama biraz bencil oynuyor diye düşündüm. Bazı pozisyonlar var, birini geçiyor daha önünde mesafe var rakip oyuncu yardıma gelmiş pası çıkarsa boş şut atacak arkadaşı, ama o 2 kişinin üzerinden potaya gidiyor. Atıyor da.

Çok güzel bir silahı var. İçeri girişleri muazzam. Hele bizim gibi Daye, Diebler, Micov gibi 3 şutörün olduğu, onların dışında Sinan ve Schilb gibi öyle yada böyle şutu olan kısaların olduğu b,r takımda bu silahını pas ile süslerse çok iş yapar. Sonra başka maç var mı diye bakarken şu maçı buldum;

https://www.youtube.com/watch?v=JUSWlXAb56Y

Bu maçta takım olarak çok iyi başlamıyorlar ama Russ'un topu takım arkadaşlarına bıraktığını görüyoruz. Bu benim daha çok hoşuma gitti. Sorumluluktan korkmayan ama sıcağa bırakan veya o oyuncuya asist yapmaya çalışan bu tarz bir oyun kurucu bizde ilginç işler yapabilir.

Bunlar dışında bir iki şeye daha değinebilirim. Bu iki maçta gözüme çarpan iki şey daha var.

Birincisi; kafası oyundaysa fena bir savunmacı değil. Daha da iyi olabilir. Ama bazen kopup rakibe çok kolay sayılar kazandırdığını da gördüm.
İkincisi korkusuz birisi. Topa saldırmaktan çekinmiyor. Hem defansif, hem de ofansif manada durum bu. Bir anda topu kapmak için saldırabiliyor ve ya iğne deliğinden su gibi geçiyor. En olmadı göğüs göğüse çarpışıp faul almaya çalışıyor.

Koç son röportajında kendisine olan güvenini kesin bir şekilde dile getirmiş.

Russ ve koç iyi bir etkileşim içinde olursa çok can yakarız.

Ergin hocanın Russ Smith hakkında söyledikleri çok umut verici. Sanırım Russ maçlar başlayınca bizim soru işaretlerimizi ortadan kaldıracaktır. Umarım Erick Mccollum'un boşluğunu doldurur.

Açıkçası Smith'in maç videolarını izleyince hoca için 'abartıyor' diyemiyorum. Çok donanımlı ve hücum, penetre, delicilik, top sürme yetenekleri çok özel olan bir oyuncu. Uyum sorununu atlattığı anda hocanın dediği çıkacaktır.
Benim kişisel tahminim ilk 2 3 maç 4 5 rotasyonumuzun skorerliği ön plana çıkar sonra Smith başta olmak üzere kısalar podyuma çıkar.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eger oyununa sut tehtidini eklerse cok farkli seviyelere cikabilir, McCalebb top yaptigi sezonu hatirlayin Sinan Guler kadar sut sokabilse Euroleague'in en yuksek kontratini alabilirdi.

biraz eski ama +/- lerini anlatan guzel bir video.. kısaca oyun görüşü bir oyun kurucu icin yeterli değil, asist/top kaybı oranı düşük,şut tercihlerinde hatalar yapan, ama skorer ve savunması iyi bir oyun kurucu.. 1.5 numara diyebiliriz.. savunmasının iyi olmasını beklemiyordum.. umarım her zaman bu videodaki kadar istekli olur .. üçlüklerini
%40 seviyelerine çıkarıp mantıklı şut tercihleri yaparsa final-4 yolunda bize çok önemli katkı sağlar..

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

canli macini izlemedim, cansiz maclari izleyerek karar verdim, bilader.
Forum seviyesi diplerde maalesef :( dostum bakın bir eleştiri yapmışsınız ki bu doğal- burdaki her bireyin bir şeyleri eleştirme hakkı vardır- bunun üzerine size bir sual sorulmuş. Siz buna yanıt vermek yerine agresif cevap vermişsiniz ne gerek var?
Dersiniz ki dlig izledim ya da izlemedim öyle hissediyorum. Olur biter. Lütfen az dikkat edelim. Bu forum hepimizin...
İyi forumlar...

oyunculuğundan gerçekten çok ümidim var ama karakteri gerçekten çok acayip bir adam russ. anladığım kadarıyla fazlasıyla asosyal bir tip. bir paylaşımda geçiyordu şimdi baktım da bulamadım; takımdan ayrıyken gününün büyük çoğunluğunu yalnız geçirdiği yazıyordu. fotoğraflarda falan da sürekli takımdan ayrı duruyor. tavrından çok karakteriyle alakalı olduğunu düşünüyorum ancak bir oyun kurucunun diyalog kabiliyetinin daha yukarda olmasını beklerdim. sahadaki en lider oyuncu olmak zorunda değil belki ama onun pozisyonundaki birinin bu kadar izole bir duruş sergilemesi beni endişelendiriyor zaman zaman. nedense hakkında düşük zekalı olduğu önyargısına sahiptim ama twitter hesabı ve blogu üzerindeki paylaşımlarına göz atınca felsefi ve psikolojik açılardan ne kadar derin düşünebildiğini gördüm. diğer yandan twitter hesaplarında çoğu oyuncu birbirlerini takip ederken russ kimseyi takip etmiyor. instagram üzerinde de takım arkadaşlarıyla bir etkileşimini görmedim. adam gelmeden önce sürpriz ve gizemliydi, geldi hala gizemli takılıyor. hayırlısı :)

Pleiss Galatasaray'ı bile takip etmiyor hala mesela.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

şimdi biraz baktım pleiss twitter'a ayda bir falan uğruyor herhalde. takip etmesi sembolik olarak güzel bir mesaj olurdu, onun özelinde de farklı çıkarımlar yapılabilir ama russ aktif bir twitter ve instagram kullanıcısı: https://twitter.com/Sir_Saudade

böyle birinin bütün bir sezonu beraber geçireceği ve anasından babasından çok göreceği kişilerle sıkı bağlara sahip olmasını bekliyor insan ister istemez.

Sahip çıkalım oyuncumuza. Tek maçla oyuncu silmek yakışmaz bize ki daha sezonun başındayız takımdaki roller oturmamış hangi ismin neler yapacağı netleşmemişken yeni bir oyuncumuz hakkında kesin bir yargıya varmak yanlış olur. Ben inanıyorum ki özellikle Euroleague'de değişen sistemle beraber taraftarlarımızı İpekçi'de fazlasıyla havaya sokacak hareketler yapacaktır. Russ Smith bize kendisini kanıtlayacak. Hoca açıklamasında Euroleague'in en iyi oyun kurucusu olabilir diyordu. E hoca böyle diyorsa kendisinden beklentiler çok büyüktür demektir. Bu yüzden dünkü maçta kendisine mesajı direkt verdi.

Russ hakkında pek fazla bilgimiz yoktu ve daha sezon yeni başladı arkadaşlar..1-2 maçlık performanslara göre oyuncuyu silmeyelim bence..Haa bende Russ yerine başka isimlerin alınmasını isterdim ama artık bu oyuncularla yola çıkıldı ve bizim hem tribünde hem de sosyal medyada sahip çıkmamız lazım..

bu arada son potocastte kaan kural ve orkun russ smithi öve öve bitiremediler. avrupaya çok fazla bir oyuncu olduğunu mutlaka sabredilmesi gerektiğini vurguladılar.