Kendisi dün salonda beni en çok sinirlendiren kişiydi, hakemler de dahil buna. Sıcağı sıcağına adamı gömmemek için dün akşam bu başlığa yazmadım fakat bu sabah sakin kafayla düşününce de kendisine ümit bağlayacak pek sebep bulamıyorum. Aksi yönde düşünmem için ise sebebim çok. Kabaca bi pros-cons tablosu yaparsam eğer;
Russ Smith Eksileri
- Undersize. Kendi basketbol görüşümdür, undersize oyunculardan özellikle pg'lerden hiç hoşlanmıyorum. Dün salonda canlı gözle de net belli oluyor kendisi çok küçük. Vikipedia sayfasında yazdığına göre de 183 boyu ve yalnızca 75 kilo. En üst seviyede basketbol oynayan bir profesyonelin bu kadar fizik dezavantajı olmaması gerekiyor. Ayrıca bu fiziksel dezavantajını kapatmak için ekstra bir çabasını göremedim.
-Savunma. Savunması çok kötü, Aaron Jackson her pozisyonda maymun etti kendisini. Gelişir mi? Bilemiyorum Altan.
-Hücum. Kendisinin büyük bir hücum silahı olduğu yazılıp çiziliyor. Potaya driveları kuvvetli olabilir ancak hiçbir şekilde pası görmüyor/düşünmüyor. Takım arkadaşlarını da soğutuyor. Belki de kendisini göstermek için daha çok top kullanmak istiyordur. Kendisinin oyun kurucu olmadığını da eklemek isterim. Zaten Arroyo'dan beri oyun kurucu sahibi olamadık. Futboldaki sağ bek olayına döndü, bir sürü oyuncu geliyor gidiyor ve nihayetinde Sinan'ı oyun kurucu başlatmak zorunda kalıyoruz.
-Mental sıkıntılar. Kendisini şuan takımın bir parçası olarak görmediğini düşünüyorum. Hocayla da arasının iyi olduğunu söyleyemeyiz. Ergin Ataman da çok zor bir insan bunu kabul etmek lazım. Kendisiyle savaşa gidecek kadar bazı oyuncuları motive etse de bazı oyuncularla da hiçbir şekilde uyuşamıyor. Sanırım Ergin Ataman'ın Amerikalı çaylaklarla çalışmayı acilen bırakması lazım
Maça giden arkadaşlar aynı fikirde mi merak ediyorum; dün kendisinin vücut dilini hiç beğenmedim. Bunu açıklaması biraz zor belki bir başkası daha doğru kelimelerle derdimi anlatır.
-Tecrübe. Kimse anasının karnından euroleague tecrübesi ve olgunluğuyla çıkmıyor muhakkak. Ancak ilk haftalar çok kritik ve olası bir 1-5, 0-6, 1-6 gibi bir sezon başlangıcında hepimizin tadı kaçar ve top8 şansımız imkansızlığa yaklaşır. Böyle bir senaryoda da ihale kendisine ya da Dentmona kalabilir. 2 aya kalmadan takımdan gönderilebilir bile.
Bu arada kendisinin 25 yaşında olduğunu yeni öğrendim. Tamam çaylak olabilir ama 25 yaşında bir oyuncunun daha olgun olması gerekiyor. Kendisinin Nba hayalleri var mıdır bilemeyeceğim ancak ekmek yiyeceği en üst seviye Euroleague ve bunu iyi kullanması gerekiyor. Bir daha bu seviyeleri göremeyebilir.
Sanırım kendisinin hatasıyla sevabıyla lig maçlarında çok süre alıp ortama ısınması gerek. Euroleague'de de alacağı sürelerin çoğunu daha tecrübeli Dentmonla geçmeliyiz.
Russ Smith artıları
-Hücumda kısa sürelerde skor patlaması yapması ve potaya gidebilmesi. Ancak bunları denerken de doğru pozisyonları seçmesi gerekiyor.
Çok acımasız oldu ancak kendisinden pek umudum yok. Umarım utandırır.