sanırım russ nasıl faydalı olur sorusuna cevap bulmak için doğru sözcük ehlileştirmek. ismail şenol da yazmış avrupadaki ilk maçına 4 gün önce çıkan inanılmaz bir potansiyel ama ehlileştirilmesi gerekir diye.
Nihat Kardeşim acele etme böyle şeyler söylemek için geçen sene Mccollum için de 2.lig topçusu deniyordu,sonraki gelişimi ortada,zaten iyi bir oyuncuydu daha da iyi bir oyuncuya dönüştü Galatasaray kariyeriyle..Bizim Lise takımının yıldızı olur ancak..
Nihat Kardeşim acele etme böyle şeyler söylemek için geçen sene Mccollum için de 2.lig topçusu deniyordu,sonraki gelişimi ortada,zaten iyi bir oyuncuydu daha da iyi bir oyuncuya dönüştü Galatasaray kariyeriyle..
Russ Smith'e gelince bence Mccollum'dan daha yetenekli fakat mental olarak bence Mccollum kadar kuvvetli değil henüz,Mccollum ayrıca çok karakterli çok yürekli bir oyuncuydu ve oldukça coachable idi.Russ özelinde bunları henüz göremedik ama ben çok özel bir yetenek olduğunu düşünüyorum eğer uyumunu sağlar ve gelişmeye devam ederse çok daha iyi bir oyuncu olacaktır ama burada Ergin Ataman'a da çok iş düşüyor,Ergin Ataman çok ilginç bir adam,bir oyuncudan hemen vazgeçebiliyor çünkü aşırı pragmatist ama Russ özelinde daha sabırlı olmalı ve kendisi de Russ'ı sisteme dahil edebilmek için çabalamalı.Neticede bir oyuncuyu kullanmak,ondan verim almak,ona basamak atlatmak oyuncu kadar koçla da ilgili bir olay ve bence başlı başına bir koçluk meziyeti.
Nihat Kardeşim acele etme böyle şeyler söylemek için geçen sene Mccollum için de 2.lig topçusu deniyordu,sonraki gelişimi ortada,zaten iyi bir oyuncuydu daha da iyi bir oyuncuya dönüştü Galatasaray kariyeriyle..
Russ Smith'e gelince bence Mccollum'dan daha yetenekli fakat mental olarak bence Mccollum kadar kuvvetli değil henüz,Mccollum ayrıca çok karakterli çok yürekli bir oyuncuydu ve oldukça coachable idi.Russ özelinde bunları henüz göremedik ama ben çok özel bir yetenek olduğunu düşünüyorum eğer uyumunu sağlar ve gelişmeye devam ederse çok daha iyi bir oyuncu olacaktır ama burada Ergin Ataman'a da çok iş düşüyor,Ergin Ataman çok ilginç bir adam,bir oyuncudan hemen vazgeçebiliyor çünkü aşırı pragmatist ama Russ özelinde daha sabırlı olmalı ve kendisi de Russ'ı sisteme dahil edebilmek için çabalamalı.Neticede bir oyuncuyu kullanmak,ondan verim almak,ona basamak atlatmak oyuncu kadar koçla da ilgili bir olay ve bence başlı başına bir koçluk meziyeti.
Aynen öyle,Errick Mccollum'un hikayesi güzel bir başarı hikayesi hatta konuyla alakasız olacak ama iki senedir Errick Mccollum ve takımının kazandığı bir basketbol turnuvası var ve yanlış hatırlamıyorsam bu sezon da Errick ve takımı kişi başı 1'er milyon dolar kazanmışlar ve Errick ile ilgili de güzel bir blog yazısı vardı,hem bu turnuva hem genel kariyeriyle ilgili okumak isteyen arkadaşlar okuyabilir.Konudan uzaklaşmayacak olursak Errick tırnaklarıyla kazıya kazıya gelen oyunculardan ve Ergin Ataman az kalsın geçen sene onu bile kaybediyordu,Ergin Atamanın bu konuda oyuncularla iletişimi oldukça zayıf görünüyor ve oyunculardan kolay vazgeçiyor.Eee herkes de bir Carlos Arroyo değil,o yüzden de bazı oyuncuları kazanmak yönünde çaba göstermesi gerekiyor koçun,ezcümle durum bu ve koç bu çabayı benim yıllardır gözlemlediğim kadarıyla ya çok az gösteriyor ya da hiç göstermiyor.Yani bir oyuncuyu kaybetmek kolay ama önemli olan kazanmak.Dentmon ya da başka bir oyuncuyu değiştirebilirsin ama o gelen oyuncu da tutmayınca mesela olay yap-boz'a dönüyor ve bu hocanın kariyerinde çok fazla maalesef.Genel olarak katiliyorum. Bu tip oyuncularda en buyuk sikinti kolejde yildiz iken profesyonel hayatta bir anda sudan cikmis baliga donuyolar. Mccollum'da durum tam tersine idi, zayif bir kolej kariyerinden, israil ikinci liginden baslayarak cok buyuk emek gostererek yukseldi. Russ'in su anda ki olayi mental, ogrenecek cok seyim var diye bakarsa ilerler yoksa bizden dleague e geri doner. Tabi burda hocada kilit isim, bu tip adamlar sok cikar sok cikar yaparsan ambale olur. Daha kenara gelip kendini toplayip tekrardan girdiginde herseyi duzeltecek oyun karakteri yok. Örneğin lig maçında russ'ı öyle bir beşle oynatıcan ki adam kendini ısıtsın. Ama sen onu atıyosun göksenin diebler ve pleiss ile sahaya e o zaman top bunun elinde patlıyor. Oysa ki russ schilb micov daye ve tyus beşi veya micov'un 4 sinanın 2 olduğu bir bel ile oynat adamı. Bırak sahada yönlendirici oyuncular olsun buda bitirsin. Ama hoca hala takımla iletişimde değil, bu russ dan daha büyük sıkıntı. Oyuncular mutsuz suratları düşük.
Bu arada can bey sizin mesaj kutunuz dolu, konu ile alakasiz ama buradan haber verebildim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi