Şampiyonlar Ligi Kuraları

Bir de şöyle düşünün. İlk maç Man Utd ile yapmasak belki de gruptan çıkmak için son maçta Man Utd'den puan almamız gerekecek, bu daha da stresli olmazmıydı ? Ayrıca karamsarlığa gerek yok, pek alâ berabere de kalabiliriz deplasmanda.
 
Ujfalusi kıvamında, avrupa futbolunda kaşarlanmış 30-32 yaşlarında tecrübeli bir oyuncu transfer etmemiz lazım. İtalyada oynayan ya da İtalyan bir savunmacı olabilr..
 
Geçen sene Trabzon deplasmanda İnter'i yenmişti ilk maçta galiba..
Büyük takımlar ilk maça tam konsantre çıkmıyorlar, çoğunun sürpriz puan kaybetmişliği var..
Böyle bir durum olursa grup liderliği şansımız var :)
Kağıt üstünde ikinci bitiririz gibi görünse de maçlar oynanmadan puan kazanılmıyor..
Sol bek ve Ujfa olmayacaksa bir de defans olmadan işimiz zor..
Gruptan büyük ihtimalle çıkarız ,ikinci olursak devlerden biri ile eşleşip eleniriz lakin ilk sene gruptan çıkmak yeterli olur..
İmparatorun 2. yılı ve 4. yılın sonunu bekleyip göreceğiz :)
 
Şampiyonlar liginde en önemli kural yenemiyorsan yenilmeyeceksin. 5 beraberlik 1 galibiyet 8 puan gruptan çıkar. 3 galibiyet 3 malubiyet 9 puan çıkmayabilir. O yuzden rakibini evindede olsa yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Bu defansla bunu yapmak zor değil imkansız. Acilen çok tecrubeli 1 stoper takıma katılmalı. Ah Ujfa ah, yaktın bizi :(
 
M. United çıkınca kurada, aklıma 1993 yılı geldi. Doğruya doğru, o dönemde birçoğumuz eleyeceğimize inanmıyordu Kırmızı Şeytanlar´ı. Maça da çok kötü başlamıştık ama sonrası... Görüldüğü gibi o dönemde bütün takımlar gruplara kalmak için ön eleme oynuyordu. Ne zaman ki biz M. United´ı eledik, ve İngilizler büyük bir kayba uğradı, UEFA seri başı takımlar direk katılır kuralını getirdi.

Gelelim günümüze... Güzel bir gruptayız ama sahada mücadele etmezsen, tüm rakipleri ciddiye almazsan -hele de Şampiyonlar Ligi gibi bir organizasyonda- başarı Kaf Dağı´nın ardında; her maça aynı ciddiyetle çıkarsan başarı yanıbaşımızda.
 
Bu gruptan çıkamassak yazık olur gerçekten. Braga Lima'yı da gönderdi. Bu da artı bir avantaj.. Umarım şu savunma kurgusunu oturturuz da kaza yaşamayız. Böyle bi gruba düşmenin şansını son 16'ya kalarak değerlendirmeliyiz.. Yolumuz açık olsun..
 
1.oluruz rahat bir şekilde.. 2. de ya braga ya MU olur tahminimce..
 
Ben Braga'dan cok Cluj'un bizi zorlayacagini dusunuyorum..
Bir de özellikle ManU maclarinda cekildigimiz gibi rahat yeriz net. Öne gectigimiz maclarda kontrolu kaybedip deli gibi saldirmamamiz gerekiyor. Ama soyle bir gercek var ki yaslandigimiz gibi de rahat yiyoruz.. Bunun orta yolunu bulmak gerekir..
 
Ben bu grupta 1. olma şansımızın olduğunu düşünsemde en olası sonucun 2. olmamız olduğunu düşünüyorum. Kuralar çekildiğinde M.United dışında bizi saf dışı bırakabilecek tek takım Braga'ydı. Ama listelerin verilmesine birkaç gün kala Lima'yı satmaları onları bir hayli geri götürdü. Takımın en önemli golcüsünün kaybı çok kısa zamanda kapatılabilecek bir şey değildir ki Lima gittikten sonra Braga Portekiz Ligi'nde bile son maçlarda gol konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Açıkçası Braga kura çekiminin olduğu günlerden daha kolay bir rakip oldu şuan ama hala tehlikeli bir ekiptir orası da ayrı. Cluj ise bence grupta süpriz puanlar alabilir, umuyorum ki her maça aynı ciddiyetle yaklaşırız ve Cluj'ün süpriz yaptığı takım biz olmayız.

Yani sözün özü bizim çok büyük hatalarımız yaşanmazsa bu sezon gruptan çıkacağımızı düşünüyorum, kalbim 1. sıra aklım 2. sıra diyor. Ama burada en önemlisi gruptan çıkmak olduğundan ve tarihte Türk kulüpleri bu başarıyı sadece "2" kez yakaladığından önce bir çıkalım da sıralama pek mühim değil :)
 

Üst