Simas Jasaitis

Re: 31 # Simas Jasaitis

Cem Akdağ Salsa'daki röportajında Rancik ve Jasaitis'in önümüzdeki senelerde de takımda kalmasına çalışıldığını belirtmiş.

ecnebilerin " debut " dediği hadiseyi gerçekleştirdiğinde herkes onun yeni macijauskas olduğu konusunda hem fikirdi.. hem şut yeteneği hem de fiziken çok da benziyordu zaten.. hemen tau gibi, maccabi tel aviv gibi 1. sınıf takımlara sıçradı ama oralarda çok tutunamadı. yazın galatasaray'a gelecek dendiğinde inanmamıştım. 1 değil belki 2 seviye aşağı bir takıma gelmişti ama o alışık olmadığı soğuk ve boş salonlara rağmen oyununa yeniden konsantre olmayı başardı.. sadece şutlarıyla değil ribaunta katkısı, çaldığı toplar ile katkısını arttırdı. hatta son eurocup maçında da uzun süre sekerek oynadı.. yüreğini de koydu.. bence bu sene ile birlikte kariyer garfiğinin oku tekrar yukarı döndü.. keşke kalsa diyeceğim ama yazın yine avrupâ'nın yolunu tutacağını ve bu sefer daha güçlü bir euroleague oyuncusu olarak karşımıza çıkacağını sanıyorum..

Sağ omzunda sorun olduğunu ve bu sezonu ameliyatsız atlatmaya çalışıp yazın bir ameliyat yapılmasının gerekli olabileceğini duydum. İnşallah sezonu performansı etkilenmeden tamamlayabilir.

ameliyatı yazın olması , bizim onu tutmamız adına bi avantaj. Ameliyattan sonra performans görmek ister büyük bütçeli takımlar.

Simas Jasaitis, sezon sonu geldiğinde taraftarın kalmasını istediği ilk sırada ki oyuncu ve kalması en zor olan oyuncu S.Jasaitis'le para konusunda anlaşsak belki kendi kalmak istemeyecek bana göre bu oyuncuyu yeteri kadar kullanamıyoruz. Ona göre set çizemiyoruz. Sahada kaldığı süre içinde çok az topla buluşuyor. Simas kariyeri boyunca bizde ki kadar savunmaya yardım etmemiştir. Rib. peşinde koşmamıştır biz Simas''dan savunmacı oyuncu yarattık hücum gücünü kullanamıyoru.
Banvit maçı:3 şut isabet yok 6rib. 19dak.
Fenerbahçe:10 şut 5 sayı 4 rib. 1as. 26dak.
Efes Pİlsen:13 şut 11 isabet 24 sayı 6rib. 2as. 34 dak.
Karşıyaka:20 şut 15 isabet 20 sayı 8rib. 2as. 30dak.
Tofaş:2 şut 1 isabet 2 sayı 3rib. 2as.13 dak.

3 yıl öncesinden beri o çok katkı beklediğimiz 3 numara Gurovic değil Jasaitismiş...
Seneye kalması zor ama playoffa kaldığımız anda gerisi gelir diyorum ve Jasa da şampiyonun şutörü olmaya devam eder...

Muhammet Çelebi' Alıntı:
Bazı şeylerde bizim ellerimizdedir.Simas'a bazı şeyleri hatırlatmak lazım.
Aynen öyle. Adam Maccabi'deyken oyuna girdiğinde suratı ifadesiz oluyordu genelde. Şimdiyse yüzünde mutluluk var. İnşallah bu mutluluğu göz önünde tutup bizi bırakmaz. Ama biz de bu Jasa'ya kal deme işini bir an önce başlatmalı ve her maç bunu yapmalıyız...

Beşiktaş maçının yıldızlarından biri 23 sayı, 10 rib. Bugün benchte otururken ilk defa hakeme tebki gösterirken gördüm. Omuzunda yanılmıyorsam kızarıklılık vardı maç içinde oldu sanırım.