Sinan Güler

Kaptana dinlenmek yaramış. Geçen seneki tavanının üzerinde oynuyor bu sezon. O böyle oynamasa ligde daha ciddi sıkıntılar yaşayacağımız aşikar.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Umarım geçen sene basketbolculuğundan kişiliğine kadar laf eden arkadaşlar utanıyorlardır şu an.

Kişiliğine laf etmedim ama geçen sezon Sinan'ı hunharca eleştirdim. Bunun için de hiç utanmıyorum. Çünkü rezalet oynuyordu. Hatta rezalet ötesi oynuyordu. Öyle ki bir ara tüm Eurocup top 16'sında en kötü oynayan kısa bile dedim. Çünkü o zaman öyleydi. İnanılmaz formsuzdu. Kafası başka yerdeydi.

Şimdi de iyi oynuyor, hatta harika oynuyor övüyorum. Neden utanayım?

Sinan çok iyi kaptandır, iyi oynar, oynatır ama geçen sene FB maçı sonrası yaptığı da doğru değildi. Elmalarla armutları karıştırmamak lazım.

Sözde 2 tane oyun kurucu aldık, kaptanın üzerindeki yükü alacaktık, hatta 2 numara oynayıp savunmaya yönelecekti ama oyun kurucular oyundayken bile tüm yük Sinan'ın üzerinde. Bu tempoya, bu yükle dayanmak zor.

Büyüksün kaptan ellerine koluna sağlık. Maç sonu ligtv röportajın efsaneydi. Takımın fenerden rövanşı kafaya takması çok güzel.

Kariyerinin başlarında atletik ve savunma özellikleriyle değerlendirilen 2 hatta bazen 3 numarada oynatılan bir oyuncuydu. Son yıllarda oyun görüşü ve oyunu okuma özellikleri inanılmaz gelişim gösterdi. Point guard ile point forward karışımı bir oyuncuya dönüştü. Ben kendisine artık net bir oyun kurucu diyebiliyorum. İkili oyunları ve clutch time oynama özelliği biraz daha gelişirse bence Dimitris Diamantidis karakterinde bir oyuncu olur Sinan Güler.

Zamanında Tanjevic, kendisini bu şekilde kullanmaya çalışırken az küfür yememiştir. Bugünlere gelmesinde onunda etkisi olduğunu düşünüyorum. Tabi bizde aldığı rolle alakalı da geliştiğini kendi ifade etmiş son vlogunda. Şu an herkes Sinan ve Cedi'den başka süre alacak yerli oyuncu yok diyor ama kendisine güvenilip, rol verilmesi sayesinde buralara geldi ikisi de. O yüzden koçların biraz daha cesur şekilde yerli oyunculara süre vermesi gerektiğini düşünüyorum. Kendisi üzerinden farklı bir yere gittim ama yabancı sınırının da 6'ya çekilmesi gerektiğini düşünüyorum komple. Bugün Avrupa'nın en iyi takımı dediğimiz Cska'da Rus oyuncular gayet önemli süre alıyor. Rusya milli takımı ile bugün maç yapsak bizi yenecekleri garanti değil ama oyuncuları ciddi süreler alıyor. Cska dışındaki Kuban, Unics, Khimki gibi takımlarda da önemli süreler alan oyuncular var. Oly, Pana'da aynı şekilde. Oralarda ki yabancı sınırı nasıldır bilmiyorum, ama bizde oyunculara güvenilmediği için sınırlama şart bence.

Sinan'a dönersek, oyunun bu kadar fazla Sinan'a yüklenilmesi kendisi açısından iyi değil. Dünkü maçta yine çoğu bölümde tek başına kalmış. Russ maalesef kendisine yardımcı olup, dinlendiremediği için üzerine çok fazla yük biniyor. Nasıl ki Fb'de Udoh yorgunluktan son bir kaç maçtır bitik görünüyorsa, Sinan da yavaş yavaş oyundan düşebilir dakikalarını kontrol etmezsek. O açıdan guarddan katkı almamız önemli. Gerekirse Can devreye sokulmalı veya Dentmon sahadayken yanında Emir falan oynamalı ama 30 dakikanın altına düşürmeliyiz dakikalarını.

2 gün önce çok iyiydi ama bu sene hiç kızamıyorum. Takımı sırtında taşıyor şu anda. Sinanın bu takımda30 35 dakika guard oynaması büyük rezalet