Sinan Güler

Şimdi Russ Smith'e 950'i veren de, Sinan'a 900 veren kişi aynı.

Amma velakin sorun o gün veya bugün iyi oynayıp oynanaması değil. Neymiş salon cereyan etmesin diye faullere itiraz etmemeliymişiz. Oldu başka, biz sana maçı bırak diye mi 900 bin dolar veriyoruz. Sen hakkını savunamıyorsan, maçın içinde hakkını savunacak adama 900 bin dolar veririz.

Geçen sene McCollum'un 3+1'ini yediler, McCollum itiraz etti diye McCollum'u sakinleştirmeye çalışıyor. Bugün aynısını Daye'ye yaptı, Sinan ya kaptanlığını yapsın, ya da yapamıyorsa bıraksın.

Geçen senede söyledim, bizim iyilik meleğine ihtiyacımız yok.

Russ da 950 bin dolar alıyor ama ortalarda göremiyoruz arkadaşı. Takımın esas guardı olması gereken kişi o.

Ha Sinan için 900 bin de fazla ama kaptan elinden geleni yapıyor bence takım için.
Ortalama 5 dakika oynatılıp ve her seferinde ilk hatasında kenara alınan bir oyuncu için nasıl böyle bir yorum yapabiliyorsunuz..?
Gerçi Ergin Ataman ortalama 5 dakika oynattığı oyuncusuyla ilgili akla ziyan açıklamalar yapabiliyorsa, oyuncusunu taraftarın önüne atabiliyorsa taraftar da böyle yorumlar yapabilir elbette.

Ezcümle Sinan Russ X Y, sıkıntı oyuncularda değil, takımın bu halde olmasının bence vicdanlardaki sorumlusu Ergin Ataman'dır, bırakması gerektiğini defalarca söyledim ama bırakacağını da sanmıyorum ama maalesef ki gerçek en azından benim penceremden bu..

Ortalama 5 dakika oynatılıp ve her seferinde ilk hatasında kenara alınan bir oyuncu için nasıl böyle bir yorum yapabiliyorsunuz..?
Gerçi Ergin Ataman ortalama 5 dakika oynattığı oyuncusuyla ilgili akla ziyan açıklamalar yapabiliyorsa, oyuncusunu taraftarın önüne atabiliyorsa taraftar da böyle yorumlar yapabilir elbette.

Ezcümle Sinan Russ X Y, sıkıntı oyuncularda değil, takımın bu halde olmasının bence vicdanlardaki sorumlusu Ergin Ataman'dır, bırakması gerektiğini defalarca söyledim ama bırakacağını da sanmıyorum ama maalesef ki gerçek en azından benim penceremden bu..

Russ Smith'e çok fazla şans verilmediği doğrudur. Bunun böyle olması kabul edilmez belki ama Russ Smith oyuna girdiğinde de farkların nasıl eridiğini gördük.Avrupa basketboluna alışamadığı belli. Şimdi Russ Smith hocanın istediği gibi çıksaydı ya da hoca kendisi bir akıl tutulması yaşamayıp takımı oynatacak Sinan'dan yükü alacak bir guard alsaydı Sinan da bu kadar kötü oynamazdı belki. Her maç adam oksijen tüpleriyle çıkacakmış gibi oynuyor. Ama söylediklerinize katılıyorum. Sorun Ergin Ataman 'da , oyuncular da değil.

gözünü seveyim artık dribbling üzerinden şut atma. lütfen, yalvarıyorum sana. sen bu işlerin oyuncusu değilsin, bırak herkes yapabildiklerini yapsın. sen statik şutunu at, turnikene git ama topları yayın gerisinden rakibe ikram etmeyi bırak.

Bugün yine keskin nişancılığını gösterdi 24 saniye topları elinde tutup üçlük sallayarak, savunmada nasıl bir enerji katıyorsa tuttuğu adamlar boş üçlükler atıyor her maç, perde geldi mi kimse adamını bulamıyor.

Ama kaptan takımı tek başına sırtında taşıyor, gard değilken hücumu yönlendiriyor, 30dk dan fazla oynadığı için savunmada çok çok üst düzey değil sadece üst düzey, yersen...

Hadi medya fb'nin kontrolünde herkes sinan'ı alkışlıyor da taraftar arasındaki sonsuz desteği nerden geliyor merak ediyorum gerçekten, her maç iki güzel turnike atıyor, onun dışındaki her hareketi zarar

Galatasaray-Darüşşafaka maçı:
Sinan Güler'in oyunda olmadığı süre: 13:15 skor 38-17 fark: +21 gs lehine
Sinan Güler'in oyunda olduğu süre:26:45 skor 47-64 fark: -17 daçka lehine

Zalgiris-Galatasaray maçı:
Sinan Güler'in oyunda olmadığı süre:11:11 skor 20-30 fark: +10 gs lehine
Sinan Güler'in oyunda olduğu süre: 28:49 skor 67-45 fark: -22 zalgiris lehine

Ya da Sinan'ı yanlış bir rolde kullanıyoruz.

Sinan girince diğer 4 oyuncu bilerek savunma yapmamaya başlıyor zaten. Topu 20 saniye elinde tutup 3lük sallaması da tamamen oyun planının suçu.

Bakın sinan'ın olmadığı 24:26lık süreçte skor 68-37, dakika başına sayımız 2.8(daha iyi bir hücum performansı mümkün değil zaten), dakika başına yediğimiz sayı 1.5(40dakikaya oranladığımızda 60yapıyor, bir takım da bize 75 atmasın umudunu taşıyanlar için formül belli), dakika başına fark 1.3
Sinan'ın oynadığı 55:34lük süreçte skor 92-131, dakika başına sayımız 1.66, dakika başına yediğimiz sayı 2.36, dakika başına fark -0.7

Yoruluyor, sırtında taşıdığı için o yüzden düşüyor diyenler, oyunun ilk 2 dakikalarını ve sonradan çıkıp girdiği 2 dakikaları da izlesin.
2 tane turnike atıyor diye her maç 26-32dk hücumu tıkaması, savunmada her perdeye takılıp adamını yeniden bulamaması beni öldürüyor.

Sonra her fenerbahçe maçından sonra burda ağlarız, vesely ergenini yıldız yaptık yine diye, sloukasın önünde bıraktığı boşluğu bana bırak, 5 tane alley-oop attırırım ben de.

Şu anki sistemde verdiği zararın haddi hesabı yok, bir de 10dk oynasın da ona göre izleyelim, perdelere aktif dinlenme amaçlı mı takılıyormuş, enerji tasarrufunu maksimum derecede mi kullanıyormuş.

Özverili oynuyor, elinden geleni yapıyor, 33-34 yaşında 2 günde bir 35 dakika sahada oyun kurucu olmamasına rağmen oyun kurucu olarak kalıyor, yoruluyor, belki tükendi evet bunlar çok zor şeyler. Anlayabiliyorum.
Bu yüzden eleştirirken bunları göz önünde bulundurmak lazım ama rakamların da gösterdiği maçları izleyen bizlerin de dikkatini çeken çok net şeyler var.

1-) Topu elinde çok fazla tutuyor, bir zamanlar ki Ender Arslan gibi. 24 saniyelik hücum süresinin 18 saniyesi top elinde ve kımıldamadan, boş adamı aramaya çalışmadan bekliyor.
2-) Doğal olarak bu statik beklediği sürede diğer oyuncular da beklemeye başlıyor, hücum akışkanlığı 0'a doğru iniyor.
3-) Son 5-6 saniyede ya el üstü üçlük deniyor, ya topu birinin elinde patlatıyor.
4-) Kötü bir şutör olmasına rağmen inisiyatif alarak çok fazla şut deniyor. Bunları azaltması, arkadaşlarına pozisyon hazırlamaya çalışması gerekiyor.
5-) Eskiden potayı çok daha fazla zorlardı, tabi yaşının da etkisiyle doğal olarak bunları maç içinde daha az yapıyor.
6-) Savunmada çok kolay geçiliyor, çok fazla gereksiz faul yapıyor. Muhtemelen yorgunluğun etkileri.
7-) Perdelere çok fazla takılıyor. Tuttuğu oyuncu çok rahat hareket ediyor.

2 günde bir maç başı 30-35 dakika sahada kalara 33-34 yaşlarında bi oyuncudan süper verim beklemek elbetteki normal değil. Keza rakamlar da bunu net olarak gösteriyor. Ya Koç'un bunları görmesi ve mutlaka Emir'i, Can'ı devreye sokması gerekiyor (ki kendisinin bunu görecek, yapabilecek biri olduğunu düşünmüyorum) ya da Sinan'ın belli şeyleri değiştirmesi gerekiyor. Şöyle ki: Topu 18 saniye elinde tutup beklemek yerine oyun içi inisiyatif olarak, post oyunu için pivotlara vermek, oradan oyun kurulmasını beklemek, forvetlere, Emir'e-Micov'a vererek onların yönlendirmesini beklemek. Şu an oynadığı stille oynamaya devam ettiği müddetçe oyunda kaldığı sürede baya zararlı oluyor.

Sinan girince diğer 4 oyuncu bilerek savunma yapmamaya başlıyor zaten. Topu 20 saniye elinde tutup 3lük sallaması da tamamen oyun planının suçu.

Bakın sinan'ın olmadığı 24:26lık süreçte skor 68-37, dakika başına sayımız 2.8(daha iyi bir hücum performansı mümkün değil zaten), dakika başına yediğimiz sayı 1.5(40dakikaya oranladığımızda 60yapıyor, bir takım da bize 75 atmasın umudunu taşıyanlar için formül belli), dakika başına fark 1.3
Sinan'ın oynadığı 55:34lük süreçte skor 92-131, dakika başına sayımız 1.66, dakika başına yediğimiz sayı 2.36, dakika başına fark -0.7

Yoruluyor, sırtında taşıdığı için o yüzden düşüyor diyenler, oyunun ilk 2 dakikalarını ve sonradan çıkıp girdiği 2 dakikaları da izlesin.
2 tane turnike atıyor diye her maç 26-32dk hücumu tıkaması, savunmada her perdeye takılıp adamını yeniden bulamaması beni öldürüyor.

Sonra her fenerbahçe maçından sonra burda ağlarız, vesely ergenini yıldız yaptık yine diye, sloukasın önünde bıraktığı boşluğu bana bırak, 5 tane alley-oop attırırım ben de.

Şu anki sistemde verdiği zararın haddi hesabı yok, bir de 10dk oynasın da ona göre izleyelim, perdelere aktif dinlenme amaçlı mı takılıyormuş, enerji tasarrufunu maksimum derecede mi kullanıyormuş.

Benim anlatmak istediğim şey Sinan'ın oyun süresi değil rolü. Bu sezon Sinan temel organizatör ve saha içi lideri rollerini almaya çalışıyor. Ama Sinan bu rolleri alabilecek bir oyuncu değil. O daha çok alternatif bir delici ve ikincil organizatör olabilir hedefi yüksek olan bir takımda. Yani anlatmak istediğim Sinan'a organizasyon görevini yüklediğimizde o bu işi düzgün yapamadığından 20 sn topu elinde tutup sonra da saçma bir karar veriyor.