7 asist 0 top kaybı...
ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sinan Güler' in ne aldığı para ne kullandığı atış tartışılmamalı. Onun bu takımda sonsuz kredisi var.
.
32 Numara
32 numarada hem 23’ün tersi olmasının hem de Magic Jonhson’ın numarası olmasının pozitif etkisi var. Fakat daha mühim bir detay var. Annem basketbol oynarken 5 numara giyerdi. Babam ise 6. Üç artı iki ve üç çarpı iki ile ikisinin de numarasını sırtımda taşıyorum. Ağabeyim ile beraber de altyapılarda hep altı giydik. Muratcan profesyonel seviyeye çıktığında beş numara giymeye başladı. Ben de kolejde 32 alınca hep öyle devam etti. Sonradan fark ettiğim güzel bir tesadüf de dedem Ispartalı. Bunun da pozitif etkisi oldu.
Amacım tartışma çıkarmak değil lakin her oyuncu arada kötü performans sergiler. Sinan Güler'in şu anda takım için en önemli oyuncu olduğunu düşünüyorum.Sinan'ın rezalet oynadığı, tek başına ivmenin içine ettiği, sürekli yapmaya çalıştığı ama yapamadığı pas aralarından sonra bomboş pozisyonda yediğimiz basketleri, hakeza pas arası denemesinden sonra arkada kaldığı için arkadan blok yapayım sevdasına atış esnasında aldırdığı gereksiz faulleri, tuttuğu adamların coşmasını, topu elinde 15-20 saniye tutup Ender Arslan gibi son saniye ya üçlük denemesini ya da topu birinde patlatmasını gördükçe ben çıldırıyorum ama adamın burada dokunulmazlığı var. Eleştirince hemen üşüşüyorlar, kaptanımız, çok efendi, tek başına mücadele ediyor falan diye.
Hepimiz yabancıların üzerine yoğunlaşmışız onların performansını eleştiriyoruz. Sinan da arada takılıyor. Sözleşmesi bitsin bi 900 bin daha veririz heralde. Nasıl olsa inanılmaz istikrarsızlığını kimse görmüyor. Sonuçta kaptan!
Fatih Bey, tartışalım. Amaç o zaten forumda. Fikir paylaşmak, karşıt görüşlerle tartışmak, bir şeyler öğrenmek, okumak vs. Yeter ki saygı seviyesinin içinde kalalım.
Ben de mesela sizin yazdığınız görüşe katılmıyorum. Yani Sinan'ın arada kötü performans göstermediğini, arada iyi performans gösterdiğini düşünüyorum son 2 senedir. Bana göre eğer Sinan, koçun kankası olmasaydı veya Türk olmasaydı şimdiye koç ona Deon Thompson'a yaptığı gibi muamele yapıyor olurdu.
Sinan'ın arada iyi oynadığı maçlar dışında çoğunlukla sahada bir çaylak oyuncudan çok daha fazla sayıda basit hata yaptığını düşünüyorum. Tamam, elbette bunda aslında vasat/kalburüstu bir 2 numara olmasına rağmen 30 küsür dakika oyun kurucu olarak oynatılmasının etkisi çok büyük. Yani bu hataları bu kadar çok görmemizin sebebi bu. 2 numarada 20 dakika istatistikle ve birincil yönlendiren olmadığı konumda olmasa elbette bu kadar göze batmaz. Ama madem 30+ dakika birincil oyun yönlendirici olarak oynuyor, bazı şeyleri denemekten vazgeçmesi, değiştirmesi, umursamaz tavırlarından vazgeçmesi lazım.
Taner bey katılıyorum saygı çerçevesi içinden ayrılmayalım gerisi mühim değil. Ben sadece su yönü one çıkarmak istiyorum sonuçta karakter koyabilen nadir basketcilerden yerli olarak ha yerli statüsünde olmasa zaten alacağı para da bi hayli dusecektir. Ama Sinan kadar kaliteli bi yerli varken de sahip çıkmak gerek diye düşünüyorum.Fatih Bey, tartışalım. Amaç o zaten forumda. Fikir paylaşmak, karşıt görüşlerle tartışmak, bir şeyler öğrenmek, okumak vs. Yeter ki saygı seviyesinin içinde kalalım.
Ben de mesela sizin yazdığınız görüşe katılmıyorum. Yani Sinan'ın arada kötü performans göstermediğini, arada iyi performans gösterdiğini düşünüyorum son 2 senedir. Bana göre eğer Sinan, koçun kankası olmasaydı veya Türk olmasaydı şimdiye koç ona Deon Thompson'a yaptığı gibi muamele yapıyor olurdu.
Sinan'ın arada iyi oynadığı maçlar dışında çoğunlukla sahada bir çaylak oyuncudan çok daha fazla sayıda basit hata yaptığını düşünüyorum. Tamam, elbette bunda aslında vasat/kalburüstu bir 2 numara olmasına rağmen 30 küsür dakika oyun kurucu olarak oynatılmasının etkisi çok büyük. Yani bu hataları bu kadar çok görmemizin sebebi bu. 2 numarada 20 dakika istatistikle ve birincil yönlendiren olmadığı konumda olmasa elbette bu kadar göze batmaz. Ama madem 30+ dakika birincil oyun yönlendirici olarak oynuyor, bazı şeyleri denemekten vazgeçmesi, değiştirmesi, umursamaz tavırlarından vazgeçmesi lazım.
Dripling üzeri şutlarında ben de sinirlenip küfür ediyorum ama takım atamadığı zaman deniyor bunları, yoksa takım ritm bulmuş, hücumda sıkıntı yaşamadığı zamanlar onun da bunu zorlama derdi yok. Kapasitesinin üstünde sorumluluk yüklenmiş durumda Sinana, bu yük paylaştırılmazsa yakın zamanda taraftar Sinana isyan etmeye başlayacak ki bunda en az günahı olan adam Sinan...