Sistem ve Kadro Yapısı

C Transfer-Andric
PF Furkan--Shumpert-Cevher
SF Transfer-Shipp-Caner
SG Gordon-Evren-Göksenin
PG Lakovic-Tutku-Ender

3 numara transferi çok önemli olmasada mutlaka 2.10'un üzerinde ribauntcı,blok tehditi olan bir uzun almamız lazım. Bitiriciliği o kadar önemli değil çünkü zaten Lakovic-Tutku gibi pas uzmanı guardlara sahibiz. Ama iş savunma kısmına gelince Lakovic'in açıklarını kapatmak için mutlaka pota altında Çin seddi gibi açılmış 4 kolun alarmda olması lazım. Lakovic savunma yapmaya ne kadar gayret eder bilmem ama savunmada tuttuğu adama kolay kolay yenilmeyip, şut esnasında elini kaldırırsa o bile iyidir.

Genel olarak şuana kadar yaptığımız transferlerin çoğunu savunmacı oyuncuların oluşturması geçen seneki karakterimizi koruyacağımızın bir göstergesi. Cevher ve Lakovic için ise mutlaka teknik ekip tarafından bir çözüm yolu bulunur. Yalnız cok önemli olan bir nokta var kadromuza şuana kadar dahil ettiğimiz tüm oyuncular taraftarın sevdiği tipte, yüreğiyle oynayan oyuncular. Mutlaka taraftarın gururlanacağı bir takım oluşturulacaktır.

Allah sakatlık,doping gibi belalardan korusunda hep beraber güzel bir sezon geçirelim tıpkı geçen seneki gibi.

Eğer eurolegue takımı olacaksak 4 numaraı cevher'e emanet etmek kadar anlamsız birşey olamaz çünkü elimizde saf 4 numara cevher var. 4 numaraya ve 5 numaraya mutlaka 2 yabancı transfer edilmeli. Bu şekilde 6 yabancı oluyorki her hafta form durumlarına göre birisi TBL de tribüne çıkar. hiçte sorun yaşanmaz.

Ender-Tutku-Lakoviç
Gordon-göksenin- evren
Shumpert-Shipp-Caner
Cevher- yabancı
Andriç-Furkan- yabancı

bana kalırsa lakoviç biraz lüks oldu 1 ve 2 numarada çok fazla oyuncu var. Haluk nasıl yer bulacak bu kadroda oda düşündürücü
aslında 4 numara ersan İlyasova'yı alsak müthiş olur. 6. yabancıya da hiç gerek kalmaz.

tutku-ender
shipp-gordon-lako
shumpert-caner
furkan-cevher
andric-yabancı
11 kişilik bu rotasyona haluk dahil olur 12. adam olarak abilik eder.göksenin arada kadroya girer..melih ve sertaç ya kiraya verilir ya 15 kişilik geniş kadronun son halkaları olurlar...paşa gibi de kadro olur sonuna kadar da desteklenir... bu kadroya 6. yabancı euroleauge top16ya kadar da ciddi lükstür...

Bence Shipp ve Gordon'dan biri fazla oldu. Shumpert 3 olarak değerlendirilip dış şut tehdidi olan daha fizikli bir 4 numara ile kuvvetli bir 5 numara olsa iyi olurdu. Eldeki oyunculara göre şöyle bir kadro oluyor:
Lakovic-Tutku-Ender
Gordon-Evren-Melih
Caner-Shipp-Göksenin
Shumpert-Cevher-Haluk
Andric-Furkan-Sertaç

Shipp 6.yabancı olarak rotasyonda olacak sanırım.lakoviç combo gibi oynayacak,gordon'da normal sg olarak sahada olacak bu rotasyon'da.benim içide lokavt'tan ersan transferi yapılacakmış gibi bir his var inşallah gerçeğe dönüşür,birde pota altına dominant bir 5 numara ve skorer ve şutör bir 3 numara alırsak muhteşem bir takım oluruz.sertaç bu yıl süre alacağı bir takımda oynayarak tecrübe kazanması için kiralanacaktır.haluk zaten bu rotasyonda takıma kısada olsa katkı verecektir.
tutku-ender-lakoviç
gordon-evren-göksenin
şhumpert-caner-transfer-haluk
ersan-cevher-furkan
andriç-transfer

Çok arkadaş Furkan'ı 4 numara yazmışlar ama kendisi alt yapılardan ve Genç Milli ve Ümit Milli takımlarında dahi saf 5 numara oynamaktaydı.

1) Jaka - Tutku - Ender
2) Gordon - Göksenin - Evren
3) Shipp -Shumpert- Caner
4) Yeni Yabancı -Cevher
5) Furkan- Andriç

Bana böyle oynayacakmışız gibi geliyor.Tutku 1 numaraya geçtiğinde Andriç oyuna girer.Shumpert de 4 numaraya geçtiğinde kısalıp baskı yaparız.

Haluk Yıldırım bıraksın gitsin boşuna kadrolara yazmanın manası yok bu takıma bu saatten sonra katkı vereceğini kesinlikle düşünmüyorum.Tecrübesinden yararlanalım diye bi mantıkta bence boş tecrübesi işe yarasaydı fenev maçında boş üçlük ve boş turnikeleri kaçırmazdı..

Haluk Yıldırım bıraksın gitsin boşuna kadrolara yazmanın manası yok bu takıma bu saatten sonra katkı vereceğini kesinlikle düşünmüyorum.Tecrübesinden yararlanalım diye bi mantıkta bence boş tecrübesi işe yarasaydı fenev maçında boş üçlük ve boş turnikeleri kaçırmazdı..

Hocam Shumpert ve Rancik sakatken kendi pozisyonu olmamasına rağmen canla başla mücadele eden 40 yaşındaki adamdan bahsediyoruz. Yani o yorgunlukla o 3'lükleri kaçırmasına kızamıyorum.

Yıldız oyuncuları renklerine bağlayan Galatasaray’da Oktay Mahmuti, Lakovic transferini yorumlayarak yapacakları hamleleri anlattı.

Sitemize özel açıklamalar yapan Mahmuti, Lakovic ile bir süredir görüştüklerini belirterek, “Bir hafta 10 gündür hem Lakovic hem de menajeriyle görüşüyorduk. Bu transferi sonlandırmak bir süreçti ve dün gece bitti. Yapımız içerisinde Avrupa tecrübesinde olan bir ismi ihtiyacımız vardı. Lakovic bizim combo guard olarak nitelendirdiğimiz bir isim. Bir ve iki numarada süre alabilecek bir oyuncu. Diğer transfer ettiğimiz Jamon Gordon da aynı bu şekilde oynayabilen bir oyuncu. Kadromuzdaki bir diğer oyuncu da Shipp… Onu 3 numara pozisyonunda değerlendiriyoruz. Şu anda Shumpert’ın da Türk olmasıyla 4 yabancı oyuncumuz var. Biz maksimum 5 yabancı düşünüyoruz. Belki uzun rotasyonunda 4-5 oynayabilen bize faydalı olabilecek bir oyuncu düşünebiliriz. Ancak şuan için kesin bir karar vermiş değiliz bu bölgeye yapacağımız transfer hakkında” diye konuştu.

NBA’de oluşan lokavt ve Ersan İlyasova transferlerini sorduğumuzda ise Oktay Mahmuti, “Lokavt ocak ayında bitebilir diye duyuyoruz. Bize sadece 3 ay faydası olacak bir oyuncu düşünmeyiz. Ama bütün sezon olursa farklı olur. O zaman düşünürüz. Ersan içinse bir gelişme yok” yanıtını verdi.

Ben Oktay hocanın 5 yabancı ısrarını anlayamıyorum. Alın 6 yabancı rakıp takıma gore 5 oyuncu secersın neden ılla 5 yabancıda kısıtlıyor kı kendını. OLası bır sakatlıkta takımın nasıl etkılendıgını gorduk bence butce dahılınde kadro derınlıgı ıcın 6 yabancı olmalı takımda

Hocam Shumpert ve Rancik sakatken kendi pozisyonu olmamasına rağmen canla başla mücadele eden 40 yaşındaki adamdan bahsediyoruz. Yani o yorgunlukla o 3'lükleri kaçırmasına kızamıyorum.

O atışları da atıcak hadi üçlükler kaçıyo da son maçta son dakikada kaçırdığı turnikeye ne demeli elinden topu attı resmen bu kadarda olmaz diye düşünüyorum.Madem 40 yaşında oldu yoruluyo bırakacak o zaman basketbolu ;)

Mahmuti'nin açıklamalarından sonra biraz hayal kırıklığına uğradım açıkcası. Bu takımın hala istikrarlı bir dış skoreri ve dominant bir uzunu yok. Mutlaka skorer bir 3 numara ve 5 numara almamız gerekiyor. Yoksa bu seneki başarıyı zor tekrarlarız ve bu kadar yatırıma da yazık olur. Çünkü Efes bu seneki Efes olmayacak. F.Ülker de iyi hamleler yaptı. Biz de en iyi pota altı oyuncumuzu kaybettik.

Yapılan transferlerden sonra 1-2 diye değil de dış oyuncu ve iç oyuncu olarak ayrım yapmayı daha uygun buluyorum.

Dış oyuncu rotasyonu: Tutku - Ender - Lakovic - Gordon - Evren - Caner - Göksenin - Haluk - Shipp

Tam 9 oyuncu var. Bizim istediğimiz gibi bir 3 numara daha alınırsa 10 edecek. Cevher ve Shumpert'ın da gerektiğinde 3 oynayabileceğini düşünürsek 12 kişilik kadroda 7 dış 5 iç oyuncusu olması mantıklı duruyor. Yani bu isimlerden 2 si veya 3 ü maça göre kadroya giremeyebilir. Haluk maça göre oynar desek. Göksenin'i kiralamamız mantıklı duruyor. O zaman da 3 numara için Shipp(ya da yeni yabancı) ve Caner kalıyor sadece. Çok kalabalık 1-2 rotasyonu oluyor. Burada Ender'in transferi bence gereksiz oldu. Ender'e verilecek para iyi bir 3 numara için harcanabilirdi.

İç oyuncu rotasyonu: Cevher - Shumpert - Furkan - Andric - Sertaç - Yeni yabancı

Yeni gelecek yabancının tarzı çok önemli arkası dönük oynayan tam bir pota altı oyuncusu mu olacak, yoksa şut da atabilen 4-5 arası bir oyuncu mu olacak. Dış oyuncu olarak yaratıcı bir isim almazsak sayı yükümüzü pota altı oyuncularımızın çekmesi gerekecek. Dış oyuncular genellikle ceza şutları ile sayılar buluyor olacak. Bunun için bu isim çok ama çok önemli ve bizim iddiamızı ortaya koyacak. Rotasyon açısından pek sıkıntı yok. 6 oyuncu yapıyor. Dış oyuncu çokluğundan bu isimlerden 4 ya da 5 i kadroda olacak. Bu da Sertaç'ın çok fazla kadroda olamayacağı anlamına geliyor.

3 gardlı sistemden bahsedilmiş burda fakat o oyunu oynayan 2-3 takım var ordaki oyunculardan Avrupa'nın en büyük oyuncularından.

Oly örneği üzerinden gidersek Papaloukas 2.00, 3 numara fiziğinde bir oyuncu, Diamantidis 1.96 onun da kendi pozisyonuna göre büyük fizik avantajı var. Spanoulis 1.93, da aralarında en zayıfı ama gard savunması için hiç fena değil. Bizim takımda uygulanması pek gerçekçi durmuyor benim düşünceme göre. 3 garddan ziyade muhakkak çift gardla oynarız fakat bunu da Oktay Mahmuti'nin ana değil de yardımcı silah olarak kullanacağını düşünüyorum.

3 gardlı sistemden bahsedilmiş burda fakat o oyunu oynayan 2-3 takım var ordaki oyunculardan Avrupa'nın en büyük oyuncularından.

Oly örneği üzerinden gidersek Papaloukas 2.00, 3 numara fiziğinde bir oyuncu, Diamantidis 1.96 onun da kendi pozisyonuna göre büyük fizik avantajı var. Spanoulis 1.93, da aralarında en zayıfı ama gard savunması için hiç fena değil. Bizim takımda uygulanması pek gerçekçi durmuyor benim düşünceme göre. 3 garddan ziyade muhakkak çift gardla oynarız fakat bunu da Oktay Mahmuti'nin ana değil de yardımcı silah olarak kullanacağını düşünüyorum.
Katılıyorum Semih sana renktaş 3 guardlı sistemde önde baskı için sayımız yeterli olabilir ama enerji konusunda büyük sorunlarımız olur. Daha öncede söylediğim gibi göksenin dışında maalesef 25 yaş altı oyuncumuz yok buda takımın 3 guardlı sitemde yaş ortalmasının yüksek olması demektir. Belki ligde ksk ya kadar olan alttaki takımlar için bu handikapı yaşamayız ama bizim rakibimiz olanlar fülker-efes-(birazda banvit ve ksk) takımları düşünüldüğünde bu handikapı fazlasıyla yaşarız bence... Tamam figüran takımlar için 3 guardlı sistem olabilir önde baskılı 30-40 sayı farklarla kazanacağımız çok maçımız olabilir ama fülker gibi efes gibi rakipler karşısında bu kadar yaş ortalaması yüksek 3lü guardla önde baskı bence çok riskli olur. Bahsettiğim takımlar öndeki baskıyı çok çabuk geçebilecek takımlar maalesef... bu durumda rakibe göre sitemde oynamalar yapılabilir ki rakiplerimiz (fülker ve efes) düşünüldüğünde mutlaka 2.00 metre yakınlarında eli düzgün bi 3 yani sf mutlaka şart... 5 numara için ise transfer olmazsa olmaz diyorum zaten , andriç gelecekte çok iyi bir pivot olacak ama hala pişme aşamasında pota altını sadece ona ve 4,5 numaralı genç furkana bırakmak çok doğru olmaz ne dersiniz?

Kısacası 3ü önde 2 arkada bekleyen kopuk 5li savunma esas rakiplerimiz olan fülker ve efes in ekmeğine yağ sürmekten başka birşey olmaz. Ben takım olarak yarı saha savunmasını takımın tamamen 5li alan savunmasıyla zaman zaman destekleyerek yapmaamız gerektiğini şiddetle savunmaya dewam edeceğim:)

arkadaşlar oyuncularımızın boyları hakkında bilginiz var mı bilmiyorum ama 1.98lik shumpert bütün bir sezon 4 numara oynadı...shipp 1.96 gordon 1.92 yani diyecegim şudur; eger ki 3 kısalı bir sistem düşünülüyorsa ender gordon shipp gibi bir kısa rotasyonuyla canavar gibi ön alanda baskı yapılır...set hücumları tercih edilmek istendiginde de tutku-lako-caner tercihi yapılabilir...

Semih Oli 3 guardlı sistemle oynamıyor. Ne alaka? Boy olayı zaten ayrı garip olmuş :))

Sühan abi maçın belli bölümlerinde böyle oynuyorlar. Boyu ise özellikle fiziğe vurgu yapmak için söyledim, bence garip olan bir şey yok.