Spor Toto Basketbol Ligi 2015-2016

İvkoyu niye kovdular ki sezon sonu kovarlardı bence şampiyon olma ihtimalleri yüksekti açıkcası şaşırdım yerine kim gelicek acama efesin en büyük eksikliği taraftar birleşin işte bizle sizde rahat edin bizde

Ivkovicle yolların ayrılması normal ama yer zaman ve oluş şekli itibariyle çok yakışıksız olmuş bence. Kime yaparsan yap ayıp ama Ivkovice olunca daha bir garip olay. Üstelik Fenere yenilmek doğal bir sonuç bence bugün Efes iyi skor aldı ikinci yarı karakter koydu. Sezon sonunu beklemek daha makul olurdu gibi

Ahmet Çakı yönetecekmiş sezon sonuna kadar, Efesteki sorun koç değil ki sadece. Efesin taraftarı olmalı bir şekilde bilmiyorum ama Beşiktaş işi olsa onların kurtuluşu olabilir. Bizim için iş zorlaşır ama basketbolun seviyesi artar

Tuncay Özilhan: ''İvkovic ile yolumuza devam etmeyeceğiz. Kurullarımızda Galatasaray ile birleşmeyi tartışacağız
Tuncay Özilhan: '' Sayın Özbek iyi bir arkadaşım, bu konuda kendisinin görüşü olumlu. Yakında gelişmeler olabilir.''
Kaynak: Trendbasket

Ne kadar doğru bilmiyorum ama heyecanlandım ben...

Fake hesap onları yazan :)

İvkovic bize gelse iyi bir bütçeyle Obradovic etkisi yaratır.Efes'in havası söndü.İstedikleri kadar bütçe yapsınlar bu iş artık taraftarın da dahil olduğu bir oyun.Eskisi gibi güçlü olan ezip geçemiyor.Bu Efes kaç tane koç harcadı.En bariz örnekte Ufuk Sarıca'dır.Ksk'de gördük neler yaptığını.Arkanda sağlam bir taraftar ve destekçi varsa iyi bir sinerji varsa böyle adamlar başarılı olur.Bu yüzden Efes'in yatırımları bence boş gibi görünüyor.Keza Darüşşafaka'da.Bence bizimler ortaklık kurarlarsa çok akıllı iş yaparlar.Obradovic Efes'e gitse onun da birşey yapacağını sanmıyorum sinerji yaratılacak bir ortam yok

Ivkovic'i kovmak ve bu maçı kazanamazsan devam edemezsin diye haber yollamak filan nasıl bir iş bilmezlik anlamadım.Efesin sorunu koç sorunu mu sizce,bence değil.Eskiden koç kim olursa olsun işleyen makine gibi bir düzen vardı başarılar geliyordu,bence sorunu yanlış yaptıkları organizasyonel,yönetimsel şeylerde aramalılar ve taraftarsızlıklarından dolayı bir kulüp takımıyla birleşmeyi düşünmeliler eğer başarıyı yeniden yakalamak istiyorlarsa.

İvkovic ne güzel cevap vermişsin Özilhana,Özilhan hakikaten çizgiyi aşmış,Evet çok başarılı bir dönem geçirmedin ama sen hala benim için bir efsanesin.Maç sonu açıklamaların bence neden efsane olduğunu neden özel olduğunu açıklıyor.Eminim Özilhan dudayı göreve getirirken ne kadar uğraşmıştır ama böyle bir efsaneye böyle çirkin bir davranışta bulunmak akıl tutulması olmalı,başarısız buluyorsan yollamak istiyorsan sezon sonu kendisine teşekkür edersin,yolları ayırırsın.Bunun Fatih Terim'i idmandayken kovmaktan hiçbir farkı yok benim gözümde.Bence Özilhan sıkıntıyı koçlarda arayacağına bence kendisi çekilsin başkaları yönetsin

Efes Özilhan içşn sanki ne ticari bir reklam girişimi ne de ülke sporuna katkı girişimi zengin bir adamın keyif aracı oyuncağı gibi birşey ki kapitalist sistemin doğruları açısından bakarsak adamın böylr bir hakkı var o yüzden kimseyle paylaşacağını sanmıyorum.

Brown geldikten sonra iyi sonuçlar alsa da Yağızer hoca pek iyi bir sınav vermiyor hala BJK takımdan başka herseye benziyor.Herkes sallıyor potaya düzen diye birşey varsa sallamak hakkı konusundaki kredi hiyerarşisi açısından var .Hiyerarşinin dibinde kalan oyuncular da son derece mutsuz belli top kullanmamak kabul edilebilir belki ama bazı oyunculara hemen hiçbir rol düşmüyor ortada pek bir hücüm organiasyonu olmayınca

Tuncay başkan hiç yapmadığı şekilde fazla bile sabretti. Antep yenilgisinden sonra kaçınılmazdı. Efes için ortada başarı yoksa kelle gider yılların tecrübesi tuncay başkan yine gerekeni yapar, Efes ayaklanır.

Gorece guçsuz takimin hele saha avantaji yoksa Fener'le kisa seride eslesmesi her zaman daha iyidir. Ben de su an iki takim arasinda deplasmanda kazanamama rutinine son vermeye Fener'in daha yakin oldugunu dusunuyorum, uzun seride bizden kesinlikle bir maç çalarlar. Kisa seride biraz sans, biraz ekstra is, biraz inatla belki bir maç çalabiliriz, sahamizda ise kazanacak iki maçimiz kalir. 2 maç kazanmak, 3 maç kazanmaktan dogal olarak daha kolay. Bir de final atmosferi daha bir ters oluyor, yari finalde belki daha az odaklanmis olurlar takim-taraftar olarak.

Ivkovic'e gelince bazi maçlarda agir saçmaladigi konusunda hemfikirim fakat Efes'in kadrosu her ne kadar isim bazinda F4 adayi olsa da kilit pozisyonlarda gerekli bazi ozellikleri yeterince barindirmiyor. Ve en onemlisi uyumsuz bir kadro. Dede'nin Ozilhan hakkinda soyledikleri sanirim Efes'in nasil isledigiyle, kadroyu kimin kurduguyla, sorunun nerede olduguyla ilgili ipuçlari veriyor ve Ivkovic parkede goruldugu kadar suçlu olmayabilir.

Efes'in problemi yönetimiydi, özellikle Özilhan. Staff'ın işine karışılmaz aynı bizim Türk kulüpleri gibi yönetim var Efes'te. Ivkovic de bu durumdan yakınmış, haklıdır.

Taraftarsız bu işler olmuyor. Efes eski defteri kapatıp Ülker gibi yeni defter açmalı. Sanmıyorum fakat bizle beraber yürüse harika olurdu. Yapması gereken tek şey bütçe aktarmak hatta yönetimi de devralsın. Zaten şubemiz üvey evlat muamelesi görüyor. Bu winnerlığımızla her yere ambargo koyarız. Bunun bilincinde olmaları gerektiğini düşünüyorum.

Efes'in problemi yönetimiydi, özellikle Özilhan. Staff'ın işine karışılmaz aynı bizim Türk kulüpleri gibi yönetim var Efes'te. Ivkovic de bu durumdan yakınmış, haklıdır.

Taraftarsız bu işler olmuyor. Efes eski defteri kapatıp Ülker gibi yeni defter açmalı. Sanmıyorum fakat bizle beraber yürüse harika olurdu. Yapması gereken tek şey bütçe aktarmak hatta yönetimi de devralsın. Zaten şubemiz üvey evlat muamelesi görüyor. Bu winnerlığımızla her yere ambargo koyarız. Bunun bilincinde olmaları gerektiğini düşünüyorum.

Özilhan'ın karışma işini anlamadım? Aksine sene başında ivkovic'in bütün şartlarını kabul edip f4 uğruna yılların adamı engin özerhun ve şuan bizim takım doktorumuz erşan abiyi yolladı. İstediklerini yapmıyor diye takım doktorunu bile yollatan adama daha nasıl karışacak? İmkanlarını sundu o da rezil etti bence Efes'in türk basketbolu için yeri hep ayrıdır, öyle ülker gibi birleşme muhabbetleri Efes camiası için yakışmaz bana ve bu ülkeye (genelleme oldu) basketbolu sevdiren Efes Pilsen umarım basketbolumuza bildiğimiz şekilde değer katmaya devam eder.

15 Mayıs'ta final four var. Bu yüzden FB F4 etkisinden çıkma sürecinde konsantrasyon sorunu yaşayabilir. Geçen sene KSK'ya böyle elenmişlerdi. Bu bağlamda yarı finalde eşleşmek şampiyonluk şansımızı biraz daha artırır, finale çıkma şansımızı düşürür.
Bu sene ligde finalde kaybetmekle yarı finalde kaybetmek arasında bir fark olmuyor. Bu yüzden az da olsa şampiyonluk şansımızı artıracak olan yarı finalde eşleşme tercihimdir.
EC'yi kazanalım da gerisini bir şekilde zaman gösterecek.

Aslında şu Daçka maçını kaybetmesek son ana kadar 2.liği kovalayacaktık hatta liderliği. Telekomla Belediyenin hiçbir amacı kalmadı, Karşıyakayla da evimizde oynıyorduk. Tek ters takım Beşiktaş olacaktı onları da savunma dozajını artırıp yenebilirdik

Efes'teki Tuncay Özilhan & Engin Özerhun ikilisinin yönetim anlayışı, FB'deki Aziz Yıldırım & Mahmut Uslu ikilisinin anlayışına denktir. Kulübü istedikleri gibi yönetir, herşeyi en iyi kendileri bilirler. Bu yüzden Efes'in bizimle veya BJK ile birleşmesinin söz konusu olacağını sanmıyorum. Zira bu tür birleşmede Özilhan ve şurekası, şube yönetiminde şimdiki gibi at koşturamaz.

Uşak, Banvit, KSK üçlü averaj durumu nasıl (KSK'yı yeneceğiz varsayımıyla)? Banvit ya da KSK'nın 7. bitirme olasılığı nedir? F4 sonrası çeyrek finalde FB'yi zorlayıp hatta geçebilirler.

Bobby Brown bu hafta da 24 yolladı, sadece sayı değil asist, takımı oynatma ve oyun tarzı olarak da efsane oynuyor hayran kaldım.
GS-EFES birleşmesi hurafeden öteye gitmez, hele Dursun Özbekle kimse birleşmez