Spor Toto Basketbol Ligi 2015-2016

Efesin dedeyi kovması çok uzun zaman aldı. O kadar yatırım yapıyorlar takıma. Efesin oynadığı basketbol hiç tatmin etmiyordu.Euroleague de hep kendilerinden zayıf takımlara karşı kaybettiler. Top 16 da çok kolay bir gruba düştüler çıkamadılar. Kuruluş amaçlarına aykırıydı. Ahmet çakıyla ne yaparlar bilemem ama ivkovic kalmayı hak etmiyordu. Seneye Ergin Atama nin peşinden gidebilirler. Kaptırmamak lazım.

Uşak, Banvit, KSK üçlü averaj durumu nasıl (KSK'yı yeneceğiz varsayımıyla)? Banvit ya da KSK'nın 7. bitirme olasılığı nedir? F4 sonrası çeyrek finalde FB'yi zorlayıp hatta geçebilirler.
Hiç ummadığımız bir şekilde bu üçlüden biri dışarıda da kalabilir. Zor maçları var üç takımın da. Gördüğüm kadarıyla Banvit yarın kazanırsa üçlü averajda öne geçecek eğer Karşıyaka yenerse sayı averajına bakılması gerekiyor. Beşiktaş bu şekilde devam ederse 7.veya 8.olabilir keza Antepin de ne yapacağı belli olmaz. Banvit Karşıyaka Çekmece Uşak Beşiktaş Antep bu 6 takımdan 4ü playoffa kalacak. Karşıyaka yarın kazanırsa epey rahatlayacak play off yolunda yenilirse çarşı karışır, 3 deplasmana gidecek

Toplam oyuncu bütçemiz muhtemelen Vesely+Datomenin yıllık maliyeti ile kıyaslanabilir durumdadır.Butce bir yana Obra geldiginden beri en lyl klmyayi bu sene olusturdu. Ayrıca adamların organizasyon kalitesi daha yüksek ve federasyon ve hakemler üzerindeki etkisi de bizden çok daha farklı .Kaldı ki Ataman kadroyu kurarken daha çok Eurocup'I nisanladi zaten.Su kosullarda Lig sampiyonlugu biraz yuksek beklenti bence .Sansimiz yok mu var Eurocup'i alirsak lig icin stresimiz kalmiyacak ama motive olacagiz.Schilb'in tavan performansi oldukca ozel olurda olayy-off genelinde tavan performansina denk gelirsek.Sinan ile Green'in nadiren piyangodan sut performanslari da playy-off maclarina yigilirsa belki bir sansimiz olur.

Merhaba arkadaşlar,

Benim kanımca Galatasarayımıza yakışan ve Turk basketbolunada çok ama çok şey katacak birleşim ve sponsorluk anlaşması Galatasaray-Anadolu Efes birleşmesi olacaktır. Hatırlayanlarınız bilirler Türkiyede basketbolun Eczacıbaşı basketbol şubesini kapattıktan sonra en önde gelen kulübü Anadolu Efestir (Ülkerinde önünde ve ondan daha başarılı bir kulüptü Efes bir iki yıl hariç her zaman için). Ezeli rakibimiz yıllar önce Ülkerle birleşti ve çok hatırı sayılır bir bütçe ile avrupa basketbolunda ses getirdi, en iyi oyuncuları kadrosuna katarak ve eurolig vizeleride her sene cepte (ülkerspordan ötürü). Bence Türkiyenin en büyük kulübü olan ve en çok taraftarına sahip olan Galatasarayımızada hepimizin istediği ve yıllardır hayal ettiği gibi uzun vadede Eurolig seviyesinde bir rekabetin içinde kalabilmesi için hemen her bir yada iki yılda değiştirdiğimiz, günü kurtaracak sponsorlar yerine ona yakışır ve en az ezeli rakibinin sponsoru kalibresinde bir sponsor gerekir diye düşünüyorum. Biz sadece koç Ergin Atamanın bireysel çabaları( yaptığı herşey için emeklerine sağlık), veya yönetimin bir seneliğine avrupa kupası kazandık (inşallah Eurocup'ı alırız) diye bütçeyi düşürmeme kararı almasıyla ancak bir yere kadar gelebiliriz ve uzun vadeli bir çözüm asla üretemeyiz onun için buna Galatasarayımız gibi köklü ve büyük bir kulübün ancak Anadolu Efes ayarında bir sponsorla birleşerek bu konuyla ilgili uzun vadeli ve ileriye dönük bir çözüm bulacağını düşünüyorum. Takımın ismide sanırım anlaşma sonucu Galatasaray Anadolu Efes olabilir ki bu sayede iki tarafında isimle ilgili bir sorunu olmaz diye düşünüyorum. Euroligde her sene cepte bunuda unutmayalım(Anadolu Efes isminden ötürü). Geçen sezon Euroligte son 16 da yaşadığımız oyuncuların kulübe ücretlerini talep edemeyince ihtar çekmesi ve en sonunda kulüpten zamansız ayrılması ve neticesinde her maçımızda yenilip grupta sonuncu olduğumuz durumlarda böylelikle bir daha tekrarlanmaz. Çünkü Galatasarayımızında her sezon için 10 milyon dolarlarda olacak bütçesi; yalvar yakarla belki bir tek önümüzdeki seneye mahsus olacak 3 veya 5 milyon dolarlar yerine. Anadolu Efes tarafından bakacak olursak; Anadolu Efeste yıllarca hasretini çektiği ateşli seyirciye ve her sene dünyanın yatırımını yapıpta, en iyi oyuncuları takıma getirip bir türlü istediği sonuçları alamadığı Eurolig'i bu birleşme sayesinde alacaktır kanaatindeyim. Bence iki taraf içinde winner bir birleşme olacaktır bu anlaşmanın sonucu. Bu arada Telekom-GS ve Anadolu Efes-BJK birleşmelerinden sözedilmiş, bence Anadolu Efes kesinlikle GS ile birleşmeli çünkü bizim kalibremizde bir sponsor ve Telekom da bizden çok BJK nin kalibresinde bir sponsor olur diye düşünüyorum. Unutmayalım biz Galatasarayız ve ezeli rakiplerimizin sponsorlarının asla altında bir sponsoru olmamalı Galatasarayımızın çünkü Galatasarayımız Türkiyenin en büyük kulübüdür. Birde arzuladığımız salonu kazandırabilir Galatasarayımıza bu birleşme diye düşünüyorum (Atasehirdeki ülkerin FB ye yaptığı FB Ülker Sports Arena gibi) böylelikle salon sorunuda çözülmüş olur kesin olarak. Euroligde daima ve uzun vadede oynayacak bir Galatasaray her zaman Euroligte iddialı bir takım haline gelir Ergin hocanın bütçe sorunu olmazsa böylelikle bir Real Madrid, bir Barcelona, veya CSKA Moskova gibi takımların daha da büyük kabusu haline geliriz diye düşünüyorum sahamızda ateşli seyircimizle veda deplasmanlarda. Son olarak Ergin hocaya bu birleşmenin gerçekleşmesi halinde kulübün erkek basketbol şubesinin idaresi için tam yetki verilebilir diye düşünüyorum. Katılanlarınız veya ekleyecekleri olan varsa lütfen bu konu üzerinde duralım ve yönetime bunu bir sekilde olmazsa olmaz şart olarak elimizden geldiğince anlatmaya veya ikna etmeye çalışalım düşüncesindeyim. Sizlerin düşünceleri neler? Teşekkürler.
Ben forumun bütçe ve sponsorluk bölümünde Anadolu Efesle Galatasarayın birleşmesi konusuna bir çok detayıyla değinmiştim ancak Tuncay Özilhan'ın Beşiktaşlı olması buna engel midir sizce? Hem bizim, hem Anadolu Efes için çok iyi olmaz mı? Bence en azından FB Ülkerle bu seviyede uzun vadeli rekabetin yegane çözümü budur!!

Toplam oyuncu bütçemiz muhtemelen Vesely+Datomenin yıllık maliyeti ile kıyaslanabilir durumdadır.Butce bir yana Obra geldiginden beri en lyl klmyayi bu sene olusturdu. Ayrıca adamların organizasyon kalitesi daha yüksek ve federasyon ve hakemler üzerindeki etkisi de bizden çok daha farklı .Kaldı ki Ataman kadroyu kurarken daha çok Eurocup'I nisanladi zaten.Su kosullarda Lig sampiyonlugu biraz yuksek beklenti bence .Sansimiz yok mu var Eurocup'i alirsak lig icin stresimiz kalmiyacak ama motive olacagiz.Schilb'in tavan performansi oldukca ozel olurda olayy-off genelinde tavan performansina denk gelirsek.Sinan ile Green'in nadiren piyangodan sut performanslari da playy-off maclarina yigilirsa belki bir sansimiz olur.

Ben de Eurocup kazanılırsa takımın ciddi şekilde rahatlayacağını düşünüyorum. Bu durum takıma pozitif yansıyacaktır. Üzerilerinde stres yokken takım mutlaka daha rahat oynayacaktır.

Böyle bir birleşme olsa müthiş şeyler olurdu kesinlikle çıta El şampiyonluğu olurdu ki pasta yapmak için her malzeme var.

Bize bütçe sağlasınlar koç ve taraftar grubu üzerine düşeni yapar hem böylelikle erkek basket için ayırdığımız bütçenin bir kısmını kadın baskete kaydırabilirdik burda da ciddi başarılar peşi sıra gelir ödeme sorunu gibi problemlerle uğraşmak zorunda kalmadan kafamız rahat hedeflere konsantre olurduk.

Eurocup'ta son 7 deplasmanda 6 kere yenildik.Fb'yi Ulker'de yenecegimizi zannetmiyorum.Fb'nin ceyrekteki rakibi seriyi 3.maca tasirsa,biz de 5. maca tasirsak yorgun Fb'yi Efes 4-3'le gecebilir olsa olsa.

Eurocup'u alirsak basarili bir sezon gecirmis oluruz ligi alamasak bile.Dacka ve Cekmece maclarini alsaydik duble sansimiz yuksekti.

Açıkçası ligden ümidim yok. Son 2 maçı görünce takımın da olduğunu pek zannetmiyorum. Tüm gözler ve dikkatler Eurocup'a çevrilmiş durumda. Sezonun hedefi de oydu zaten. Kazanırsak başarılı, kaybedersek başarısız sayacağım şahsen ben sezonu. Ligde ise hiçbir deplasmandan kolay kolay çıkabileceğimizi düşünüyorum.

Birleşme haberleri de şehir efsanesine döndü yıllardır. Hep konuşuruz, her zaman da konuştuğumuzla kalırız. Hiçbir şey olmaz, olacağı da yok.

Efes'in bizle birleşme ihtimali yok denecek kadar az. He böyle bir birleşme oldu diyelim. Efes'in bütçesi + bizim taraftar gücümüz hem eurolig'i hemde Türkiye ligini uzun yıllar süpürürüz demek olur. Hiç bir kulüp bu gücün karşısında duramaz.

Efes'in bizle birleşme ihtimali yok denecek kadar az. He böyle bir birleşme oldu diyelim. Efes'in bütçesi + bizim taraftar gücümüz hem eurolig'i hemde Türkiye ligini uzun yıllar süpürürüz demek olur. Hiç bir kulüp bu gücün karşısında duramaz.

İşte bu yüzden Turgay Demirel, Harun Erdenay ve Aziz Yıldırım bu birleşmeye müsade etmez.

Bizim Turk Telekom ile birlesmemiz daha mantikli. Turk Telekom Galatasaray adi altinda son derece guclu bir kadro ile yoluna devam eder bu takim. Micov ve Lasme'nin yanina bir Teodosic hamlesi ve 4 tane kaliteli Euroleague oyuncusu ile seneye deplasmanlarda mutlaka seri maclar kazaniriz ve bu seneki deplasmanlarda kaldigimiz gucsuz durum sona erer.

Ama euroleague'de bu kadro ile devam edersek, CSKA bize en az 40, Barcelona-Real 20'ser, en zayif takim bile 10 sayi fark atar.

Butce ile eurocup kalitesindeki oyuncularin,euroleague tecrubelilerle degismesi lazim.

Birleşelim birleşmesinede sadece para ile olmuyor ki bu işler.Altyapı lazım artık hep dışarıdan almak olmuyor.Sinan dışında oynayan yerli oyuncumuz yok.(bazen göksenin) Salon sponsoru olsunlar birleşelim,yılda 3-4 milyona takım ismini vermeyelim.Yıllardır saçma sapan sponsorluklar yaptık liv hospital,cafe crown,odeabank gibi komik rakamlara.Aynı şey kadın takımı içinde gerekli tabi.
Ben herhangi bir birleşme olacağını düşünmüyorum orası ayrı.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Birleşelim birleşmesinede sadece para ile olmuyor ki bu işler.Altyapı lazım artık hep dışarıdan almak olmuyor.Sinan dışında oynayan yerli oyuncumuz yok.(bazen göksenin) Salon sponsoru olsunlar birleşelim,yılda 3-4 milyona takım ismini vermeyelim.Yıllardır saçma sapan sponsorluklar yaptık liv hospital,cafe crown,odeabank gibi komik rakamlara.Aynı şey kadın takımı içinde gerekli tabi.
Ben herhangi bir birleşme olacağını düşünmüyorum orası ayrı.

Alt yapiya da basketbolun Jan Olde Riekerink'ini getirmemiz lazim. Turk alt yapi antrenorleri ile olmaz bence bu isler. Kac tane turk coach,antrenor var ki cevremizde..Ahmet Caki'nin da ayrica Efes'te tutunabilecegini sanmiyorum.Seneye sonu baska bir coach getirirler Efes'e.

Bizim alt yapiya eski euroleague oyuncularindan boyle Ispanyol Jose Garbajosa gibi birisi lazim. Hem alt yapidan sorumlu hemde danisman gibi.

Galatasaray baskani baskan olsa Cenk Ergun gibi boyle ne oldugu belirsiz,ismi cismi olmayan,kafasina gore topcu,futbolcu bakan isimleri kovar yerine idari,teknik danisman olsun bastan asagi full yabanci yapar.

Futbol'da umarim seneye Riekerink alt yapida muthis islere imza atar(U21-U19)'lar Avrupa'da 5-6 gol yemekten kurtulur,futbolu Avrupa'daki gibi oynama becerisine kavusurlar,ayni sekilde Galatasaray basketbol alt yapisi ispanyol ekolunden unlu bir isme teslim edilir ve oyuncular alt yapidan saglam temellerle cikar.

Baskan acemi olunca her bransta teknik direktorlerde degisir,oyuncularda..

Seneye futbolda erdal keser gelirse altyapiya şaşırmam açıkçası.Basketbolda ise çarşamba akşamı kupayı alırsak 1 sene daha aydınlık olur önümüz bu yönetimle.Söylenecek çok şey varda söylenmiyor işte malum kurallar.

Spor Toto Basketbol Ligi’ni 26. Haftasında 16 Nisan 2016 tarihinde oynanması gereken Trabzonspor Medical Park – Fenerbahçe takımları arasındaki müsabaka Fenerbahçe takımımızın Euroleague çeyrek final müsabakalarının 5 maç üzerinden oynanabileceği düşüncesi ile lig bitimi sonrası 9 Mayıs 2016 tarihine ertelenmişti. Ancak Fenerbahçe takımımız ilgili Euroleague çeyrek final müsabakaları serisini 3 maç üzerinden tamamlaması münasebeti ile, lig takvimindeki ilk uygun zamanın değerlendirilmesi karar verilmiştir.

Basketbol Süper Ligi Yönetim esasları yönergesinin 15.6.1 maddesi ne uygun olarak Spor Toto Basketbol Ligi’ni 26. Haftası erteleme müsabakası olan Trabzonspor Medical Park – Fenerbahçe müsabakası 28 Nisan 2016 Perşembe günü saat 17:30 da oynatılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

TS iki mac ceza almisti ilk aciklanan erteleme tarihinde olsa seyircili oynanacakti mac simdi seyircisiz oynanacak sanirim muhtemelen de bu yüzden değişti tarih

FB Ülker ile Odeabank, Cafe Crown, Liv Hospital gibi sponsorlarla uzun vadede bir rekabetimiz Ergin hocanın tüm çabalarına rağmen mümkün olamaz, en iyi ihtimal FB Ülker'in arkasından ikinci oluruz her sene. Ancak Anadolu Efes seviyesindeki bir sponsor bizi bu rekabetin içine sokar diye düşünüyorum. Böylelikle her sene için Eurolig biletinide otomatik olarak FB Ülkerin yıllar önce yaptığı birleşme sonrası yaptığı gibi cebe indireceğiz. Ama bu birleşmenin olması için aşılması gereken çok engel var. Telekom ise bize istediğimiz bütçeyi sağlar belki ama Eurolig'e gidemeyiz hatta önümüzdeki yıllarda Anadolu Efes ile Beşiktaş birleşirse Beşiktaş gider Eurolige ve maalesef bizde seyrederiz FB ile BJK yi Euroligte biz Eurocup'ta mücadele etmeye devam ederken. Şu an Fenerbahçe ile Anadolu Efesin ligde bizim önümüzde olup hersene Eurolig'e otomatik olarak katılması ve ligdede bizim önümüzde olması kesinlikle haksız rekabetin sonucu ortaya çıkan bir sonuçtur ( bütçeleri neredeyse her sene bizim üç katımız, oyuncuları da bizim transfer ettiklerimizden daha yüksek kalibrede.)