Merhaba arkadaşlar,
Benim kanımca Galatasarayımıza yakışan ve Turk basketbolunada çok ama çok şey katacak birleşim ve sponsorluk anlaşması Galatasaray-Anadolu Efes birleşmesi olacaktır. Hatırlayanlarınız bilirler Türkiyede basketbolun Eczacıbaşı basketbol şubesini kapattıktan sonra en önde gelen kulübü Anadolu Efestir (Ülkerinde önünde ve ondan daha başarılı bir kulüptü Efes bir iki yıl hariç her zaman için). Ezeli rakibimiz yıllar önce Ülkerle birleşti ve çok hatırı sayılır bir bütçe ile avrupa basketbolunda ses getirdi, en iyi oyuncuları kadrosuna katarak ve eurolig vizeleride her sene cepte (ülkerspordan ötürü). Bence Türkiyenin en büyük kulübü olan ve en çok taraftarına sahip olan Galatasarayımızada hepimizin istediği ve yıllardır hayal ettiği gibi uzun vadede Eurolig seviyesinde bir rekabetin içinde kalabilmesi için hemen her bir yada iki yılda değiştirdiğimiz, günü kurtaracak sponsorlar yerine ona yakışır ve en az ezeli rakibinin sponsoru kalibresinde bir sponsor gerekir diye düşünüyorum. Biz sadece koç Ergin Atamanın bireysel çabaları( yaptığı herşey için emeklerine sağlık), veya yönetimin bir seneliğine avrupa kupası kazandık (inşallah Eurocup'ı alırız) diye bütçeyi düşürmeme kararı almasıyla ancak bir yere kadar gelebiliriz ve uzun vadeli bir çözüm asla üretemeyiz onun için buna Galatasarayımız gibi köklü ve büyük bir kulübün ancak Anadolu Efes ayarında bir sponsorla birleşerek bu konuyla ilgili uzun vadeli ve ileriye dönük bir çözüm bulacağını düşünüyorum. Takımın ismide sanırım anlaşma sonucu Galatasaray Anadolu Efes olabilir ki bu sayede iki tarafında isimle ilgili bir sorunu olmaz diye düşünüyorum. Euroligde her sene cepte bunuda unutmayalım(Anadolu Efes isminden ötürü). Geçen sezon Euroligte son 16 da yaşadığımız oyuncuların kulübe ücretlerini talep edemeyince ihtar çekmesi ve en sonunda kulüpten zamansız ayrılması ve neticesinde her maçımızda yenilip grupta sonuncu olduğumuz durumlarda böylelikle bir daha tekrarlanmaz. Çünkü Galatasarayımızında her sezon için 10 milyon dolarlarda olacak bütçesi; yalvar yakarla belki bir tek önümüzdeki seneye mahsus olacak 3 veya 5 milyon dolarlar yerine. Anadolu Efes tarafından bakacak olursak; Anadolu Efeste yıllarca hasretini çektiği ateşli seyirciye ve her sene dünyanın yatırımını yapıpta, en iyi oyuncuları takıma getirip bir türlü istediği sonuçları alamadığı Eurolig'i bu birleşme sayesinde alacaktır kanaatindeyim. Bence iki taraf içinde winner bir birleşme olacaktır bu anlaşmanın sonucu. Bu arada Telekom-GS ve Anadolu Efes-BJK birleşmelerinden sözedilmiş, bence Anadolu Efes kesinlikle GS ile birleşmeli çünkü bizim kalibremizde bir sponsor ve Telekom da bizden çok BJK nin kalibresinde bir sponsor olur diye düşünüyorum. Unutmayalım biz Galatasarayız ve ezeli rakiplerimizin sponsorlarının asla altında bir sponsoru olmamalı Galatasarayımızın çünkü Galatasarayımız Türkiyenin en büyük kulübüdür. Birde arzuladığımız salonu kazandırabilir Galatasarayımıza bu birleşme diye düşünüyorum (Atasehirdeki ülkerin FB ye yaptığı FB Ülker Sports Arena gibi) böylelikle salon sorunuda çözülmüş olur kesin olarak. Euroligde daima ve uzun vadede oynayacak bir Galatasaray her zaman Euroligte iddialı bir takım haline gelir Ergin hocanın bütçe sorunu olmazsa böylelikle bir Real Madrid, bir Barcelona, veya CSKA Moskova gibi takımların daha da büyük kabusu haline geliriz diye düşünüyorum sahamızda ateşli seyircimizle veda deplasmanlarda. Son olarak Ergin hocaya bu birleşmenin gerçekleşmesi halinde kulübün erkek basketbol şubesinin idaresi için tam yetki verilebilir diye düşünüyorum. Katılanlarınız veya ekleyecekleri olan varsa lütfen bu konu üzerinde duralım ve yönetime bunu bir sekilde olmazsa olmaz şart olarak elimizden geldiğince anlatmaya veya ikna etmeye çalışalım düşüncesindeyim. Sizlerin düşünceleri neler? Teşekkürler.