Kadroya hâlâ Eboue-Dany yazanlar var Allah akıl fikir versin. Fatih Hoca bu adamlara forma verirse ona da Allah akıl fikir versin.
Hocadan aşağıdaki gibi bir 11 bekliyorum.
---------------------------Muslera--------------------------------
Eboue-------Semih--------------Dany-----------------Riera
Engin---------Selçuk-------------Melo--------------Sneijder
-----------------Umut---------------Burak------------------------
* Drogba'nın sakatlığından dolayı oynamayacağını varsaydım. Oynarsa eğer sol bekte Hakan-Riera değişikliği olur.
* Çift forvet çıkarsak maça Sneijder yedek oturabilir, Amrabat veya Bruma kadroda yer bulabilir.
Bu saatten sonra taktik değiştirmek daha da riskli olur maalesef sadece bizde olabilecek bir durumla karşı karşıyayız önce transfer yapıyoruz sonra sistem uydurmaya çalışıyoruz.Sisteme uygun oyuncular almıyoruz.
Hoca geçen yıl devre arasında 4-2-3-1 oynamak istiyorum dedi Sneijder'i aldı.Sonra Drogba transferi faydalarına rağmen tüm planları bozdu.4-3-1-2 tarzı bir taktik uyduruldu.Merkezde oynayan 4 oyuncu orta sahada daha çok birbirine engel oluyor.Çok yakınlar birbirine ve boş alanları bulamıyoruz ama buna rağmen yani topu oyuna sokmakta sıkıntı yaşıyoruz yada atağa çıkarken top kaybedebiliyoruz.Orta alanda 4 benzer özellikli oyuncuyla oynayan bir biz birde Barcelona vardır heralde.
4-2-3-1'e geçiş doğru ama zamanlama yanlış sezon başlamış taktik değiştirilmez.Şimdi diyebilirsinizki 2 yıl önce yaptık ama o zaman daha farklıydı takımda net bir 10 numara yoktu 4-4-2'ye dönmeye müsait bir kadro vardı şu an bu kadroda geçmek istediğimiz sistemde Sağ Forvet oynayacak kim var?
Sneijder içinse bence forvet arkası falan oynamıyor öyle oynasa ortasaha merkezde böyle fazlalık olmaz.Melo ve Selçuk orayı idare ediyorlar zaten Sneijder'in daha serbest oynaması gerekli bence ama bu tarz bir talimat almamış gibi görünüyor.
Kadro yazmak yersiz olur gibi en iyi kadromuzla oynamalıyız yazılan fantazi kadrolarla değil muhtemel bir mağlubiyette fark 9 olur ki işler çok daha kötüye gider.