STSL 5.Hafta Beşiktaş - Galatasaray (Tatil edildi)

Yeniden doğma maçımız olsun.

Nando-Sabri,Semih,Chedjou,Balta-Amrabat,Melo,Selçuk,Bruma-Burak ve Umut..4-4-2..Eboue ve Sneijder dinlensin...
 
Muslera- Sabri- Semih- Chedjou- Balta- Melo- Selçuk- Amrabat- Bruma- Sneijder- Umut .. Çift forvet flan hikaye artık tek forvete dönüp, Sneijder'in kalitesiyle kanatları kullanmak lazım. Umut ilerde ayağında top tutuyor, pres yapıyor, al ver yapabiliyor, ayağı iyi, şutları var, golü kokluyor. Yazıktır artık adama verilsin forma.
 
Takımdan sadece Muslera-Melo-Bruma-Umut formayı hakediyor. Geri kalanında yedekler oynasın. En azından mücadele ederler!!
 
Yediğimiz yumruktan sonra nakavt olmadığımızı göstereceğimiz maç olsun çok zor deplasman 80bin kişi ile ve moralli takımlar ki açık ara ligin en iyi oynayan ve basan takımına karşı oynayacağız . Umarım fatih Terim formayı bu sefer hak edene verir .

Muslera
Sabri Gökhan Semih Riera

Amrabat Melo Selçuk Bruma

Sneijder

Umut
 
Sezonun en kritik maçı belki de. Özür maçı değil çünkü R. Madrid karşısında sahada sergilenen mücadelenin özrü yok. Olsa olsa başlangıç maçı.

Peki kazanır mıyız, hem de aslanlar gibi! Yeter ki Terim formayı isimlere değil hak edenlere versin.
 
Ayağı kalkma maçımız olacak. Artık 4-3-1-2 sevdasından vaz geçip 4-2-3-1 modern futbol taktiğine geçmemiz lazım. Çünkü mevcut düzenimiz Sneijder'in de Selçuk'un da verimini düşürüyor. Sneijder aldığı topları sağa sola dağıtamıyor çünkü kanatlardan kaçan bir oyuncu olmuyor. Ya da sağdan soldan top getiren biri olmadığından Sneijder ceza yayı çevresinde olduğunda topla buluşamıyor. Selçuk ise mevcut düzende sol iç veya sağ iç gibi oynadığından verimi düşüyor.Kısaca Kanatsız futbol olmuyor.
Altta verdiğim gibi bir kadro olmalı.Eğer Drogba oynayabilecek düzeydeyse sol bekte Hakan Balta. Eğer oynayamazsa ileride Umut , solbekte Riera olmalı.Kimse Riera defans yapmayı bilmiyor demesin. Hakan Balta ne kadar yapabiliyorsa o da o kadar yapıyor ki Riera bire birde kolay kolay adam geçirmiyor. Kalıbını koyuyor ortaya. Hücuma katkısı ise yadsınamaz. Her ne kadar beğenmesem de Amrabat oynamalı. Takımda hızlı, ayağında top tutabilen , bire birde adam geçebilen ve gününde olduğunda iyi orta kesebilen başka bir adam yok yerli olarak. Aynı şekilde Bruma da oynamalı. Kimse hazır değil demesin hem Antalya maçında hem de dünkü maçta sahadaki herkesten hazır bir görüntü verdi ki sağ beki Serdar, solbeki ise Ersan Gülüm olan rakibe karşı en büyük silahımız olur Amrabat-Bruma ikilisi Beşiktaş maçında. Sağ beke de Sabri geçmeli. Gerçekten onun özverisinin onda birini keşke Eboue verse ama vermiyor malesef. Hücuma katkısına bir şey diyemem ama her kritik maçta kendini yere atmalarından yedirdiği goller artık can sıkıyor ki Sabri bence son 2 yıldır gerçekten çok olgun oynuyor. Stoperde de Semih-Zan olmalı. Semih zaten ligde banko oyuncu onu açıklamayacağım. Gökhan Zan ise kontenjandan ötürü oynamalı ki bence Gökhan-Semih ikilisi bu lig için hayli hayli yeter. Bence şu şekilde kadro çıkmalı BJK maçına bilmiyorum siz ne dersiniz.

831824_Galatasaray_SK.jpg
 
---------------Muslera------------
--Sabri---Semih---Gökhan---Balta----
--Bruma---Melo---Ceyhun---Amrabat--
--------------Sneijder---------------
--------------Umut---------------

Eboue, Dany gibilerin de bir an önce kulüple ilişkisi kesilsin..
 
Umut, Bruma'nın ilk 11 başladığı ve mümkünse Eboue'nin ilk 11'de oynamadığı bir maç olmasını temenni ediyorum.
Muslera
Sabri-Semih-Gökhan-Riera
Melo-Selçuk
Bruma-Senijder-Amrabat
Umut
 
Sneijder'de topu alıp kat etme oyuncu eksiltme yetenekleri hiç yok pres yapma desen o hiç yok. Ne yapar bu adam anlamış değilim.
 
Çok iyi oyun kurar. Hollanda milli takımı Dünya Kupası finali oynadıysa en büyük nedendir kendisi. Hem o takımda kesici olarak da oynadı. Bakmayın yapamaz diyenlere oynadı mı çok sert oynar.

Bizim takımda ona ayak uyduracak adam yok. Tek pasla hızlı oyun seven adam bizimkilerin yanında köreldi. Selçuk iyidir hoştur ama 3 kez topu dürtmeden pas vermez. Engin de aynıydı son maçta.
 
Hocadan aşağıdaki gibi bir 11 bekliyorum.

---------------------------Muslera--------------------------------

Eboue-------Semih--------------Dany-----------------Riera

Engin---------Selçuk-------------Melo--------------Sneijder

-----------------Umut---------------Burak------------------------

* Drogba'nın sakatlığından dolayı oynamayacağını varsaydım. Oynarsa eğer sol bekte Hakan-Riera değişikliği olur.

* Çift forvet çıkarsak maça Sneijder yedek oturabilir, Amrabat veya Bruma kadroda yer bulabilir.
 
Fit ve formda Sneijderde saydığınız özelliklerin hepsi vardır ancak şu an fiziksel ve mental olarak iyi değil zaten iyi olsaydı bize de gelmedi.Gerçekler acıdır.
 

Üst