Genç Werther'in Acıları
Merak ettiğim bir kitaptı,adını çok duymuştum,geçenlerde bitirdim.İlk sayfasından ısınamadım kitaba,benim için giriş ve ilk sayfa önemliymiş demek ki,sonra bir süre istemeye istemeye okudum,sonlara doğru biraz ısınır gibi oldum,zaten ince bir kitap.Mektup tarzında yazılması hoşuma gitmedi belki de,okumasamda olurdu dediğim bir kitaptı.
Werther isimli genç,bir kadına aşık oluyor,kadın evli,bu Werther kadın evli olmasına karşın evli çiftin sürekli yanlarında takılıyor,kadının kocasınında bu duruma pek tepki vermemesi garip.Sonra umutsuz aşık durumuna düşüyor,resmen aşkından kafayı yiyiyor,sonunda intihar ediyor.Kafasına sıkarak intihar etmesine rağmen hemen ölmeyip uzun süre can çekişmeside garip,adam rahat rahat ölememişte ..
Bazı konularda kendimi Werther'e yakın hissetsemde aşk için intihar etmesi saçma geldi bana.Hayatta daha hayati şeyler var beslenmek,barınmak gibi.Maddi durumu iyi olan bir insan niye intihar eder ki ? Hele hele aşk yüzünden ? Keşke insanın tek çaresiz kaldığı konu aşk olsa ,maddi konular,sağlıkla ilgili durumlar aşk çaresizliğinden çok daha beter ve ağır bence.